Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с PCто,Моля ви помогнете!

Featured Replies

Здравейте.Надявам се,че можете да ми помогнете.PCто ми е следното:CELERON® CPU 2.40GHz-RAM512MB-VIDEO Radeon 9250 128mb-SIS648.Проблемът ми е,че още от нов ми засича на по тежички игри.Мислех че е от картата и я смених(беше Geforce4 64mb)но уви и това не помогна.Паметта ми беше 256mb сега е 512.Всичко което направих не донесе резултат.Под тежки игри имам предвид игри който вървят на PC на половин по слабо от мойто.Моля ви помогнете!!!Предварително БЛАГОДАРЯ!!!!!

Смени процесора, Celeron не е за игри.
Хе хе... то две фирми има основно на пазара: Intel и AMD. Недей така! След като е нов, питай мейстора му. Нека направи тестове за производителност... едно-друго...

Колега -постове със следното заглавие не са желателни-(моля помогнете)-(помощ).....! но проблема може и да е друг-с какав хард диск си!-ако е по бавен-а машината ти е по барзата тя го чака-буквално........друг момент-бъгава игра.........много неща може да са.пиши на лс.. ;)

Това което ти казва dj.michel е вероятно, но погледни и с Everest или някоя друга програма температурите когато започне да "кълца". И като казвам температурите имам предвид всички температури.Дай ги после като пост да ги видим и ние

Зависи за коя игра става дума и как правиш настройките...дай малко по-конкретно.

Така де! Ако се опитваш да играеш например С.Т.Р.А.Х. на 1024х768 на максимум детайли- ми с тази барака просто забрави. Ако някой те е излъгал че с подобна система ще ти върви всичко иди си искай парите обратно или ако ти е стар компютъра просто се примири с действителноста. Няма начин на 3 годишен хардуер да подкарах нормално нови игри.

• Автор

Значи не говоря за много нови игри а Hellforces на минимум изисквания за Fifa95 на минимум за Call of Duty минимум повечето от тях бавят наистина много.Невъэможно е да се играе.Забелязах че на Hellforces като играя засича а като погледна на доло играта тръгва затова смених видео картата,но ефекта е същия.Дъното ми има вградено аудио.Веднъж драйверите му дадоха грешка и то спря.PCто проработи като лудо.БЕЗ ЗАБЕЛЕЖКИ,но и без звук!!!Монтирах му Creative и пак нищо!!!Кажете дали може да е от процесора!

Диска ми е WDC WD400BB-00DKA00 (И на мен не ми говори нищо!!!)

дънна платка 50 гр.

Процесор 38 гр.

aux 49гр.

Диска 40гр.

Значи не говоря за много нови игри а Hellforces на минимум изисквания за Fifa95 на минимум за Call of Duty минимум повечето от тях бавят наистина много.Невъэможно е да се играе.Забелязах че на Hellforces като играя засича а като погледна на доло играта тръгва затова смених видео картата,но ефекта е същия.Дъното ми има вградено аудио.Веднъж драйверите му дадоха грешка и то спря.PCто проработи като лудо.БЕЗ ЗАБЕЛЕЖКИ,но и без звук!!!Монтирах му Creative и пак нищо!!!Кажете дали може да е от процесора!

Диска ми е WDC WD400BB-00DKA00 (И на мен не ми говори нищо!!!)

Какво ти е дъното? Ако има вградено видео което може да се изключва - може и от него да е, но ако е в гаранция покажи го на фирмата от която е закупен.

Намирисва това дъно, не му е чиста работата, а и са му много градусите ( не съм срещал толкова стоплен чипсет). Дай информация за дъното - марка, модел, версия на БИОС-а ...

Още колко души ще попитат за дъното?

Я вземи си преинсталирай драйверите за дъното с най-новите и ако ползваш IDE драйвер, го разкарай.

При такава температура на харда обикновено започват гадостите от разширяване и свиване на плочите. На много малко места ще ти кажат, че трябва на всеки диск със скорост над 7000 об.мин. да сложиш и вентилатор за охлаждане. В твоя случай ми намирисва и на драйвери за дъното, конфликти между едно-две устройства и прословутия Директ Х за капак. По светенето на червения светодиод ще разбереш и колко ти е фрагментиран диска. Пеидж файла на системата може да е фрагментиран и той. Колко ти е свободното място на диска със ОС?

така като гледам Проблемат мож да е в следното:

1.Преинсталираи драиверите за дано и графика.

2. преинсталираи DirectX9c

3. Видео Картата ти не е парво ка4ество(за игри става вапрос-за по новите)

4. Харда ти е бавен

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!Сеleron-ите са известни 4е имат проблем с нагриаването-наи вероятно за тва ти забива(98%вероятност). Така 4е като искаш земи един вентилатор 12'' или два такива и ги слоги в кутията.

Имах преди година Селерон и имах сащите проблеми-подобрих охлаждането и се оправи всичко

така като гледам Проблемат мож да е в следното:

1.Преинсталираи драиверите за дано и графика.

2. преинсталираи DirectX9c

3. Видео Картата ти не е парво ка4ество(за игри става вапрос-за по новите)

4. Харда ти е бавен

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!Сеleron-ите са известни 4е имат проблем с нагриаването-наи вероятно за тва ти забива(98%вероятност). Така 4е като искаш земи един вентилатор 12'' или два такива и ги слоги в кутията.

Имах преди година Селерон и имах сащите проблеми-подобрих охлаждането и се оправи всичко

vskgr, дали да те взимаме насериозно...виж какво си написал ...

Аз предлагам момчето да обясни малко по-конкретно от какво точно е недоволен,защото явно е очаквал малко по-различна производителност от РС-то си,но фактите сочат друго...

Нека да каже по-конкретно кои "по-тежки" игри визира,(тези които вървят нормално,и другите дето му насичат) защото все пак "не винаги трябва са съдиме за книгата по корицата ...",имам предвид дали игриите наистина са толкова тежки,колкото той казва ...(не че ние много им разбираме,но все пак някои от нас си губят времето с игри от доста време :down: )

Примерно аз съм си update-вал BIOS-а и software-а започна да ми показва съвсем различни градуси на дъното и на процесора,след което набързо си върнах back-UP-а на BIOS-а.

Все пак от това ,което ми става ясно е,че все още не се знае дали наистина има проблем,или просто РС-то толкова си може...

Lyudmil примера с FEAR не е ли малко попресилен за това РС ? Но пък хора има всякакви,не вярвяйте винаги на ПОРОДАВАЧИТЕ на hardware,особено когато става дума за игри ... ООООО РС-то е 6,обаче го ноисш у вас и се оказва че 70% от игрите трябва да се играят на LOW детайли,щото иначе не става ...

Ако и тоя пич са го "пуснали по пързалката",сега си мисли че нещо не е наред с РС-то sad.gif много лошо ...

Човече какво очакваш от видео-карта като G-FORCE 4 MX440,ми аз имам G-FORCE 2 GTS,за която мога да кажа че е почти същата(като производителност),а тази която си купил (radeon-a...)също не е първа младост (като модел),така че не се знае дали наистина имаш проблем с компа ...

Така че дай малко по-конкретни данни за игрите,които се опитваш да играеш,и на какви детайли искаш да пуснеш,за да ти даде някой съвет от който да имаш полза.Ако всичко е наред,тогава ще го мислиме РС-то ... дали в него е проблема.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Много глупости се изписаха тука в тази тема ,че Celeron-a специялно неговият не е бил за игрите който той иска да играе ,че бил слаб процесора,че са го излъгали .Дъното миришело и тнн.

Процесора не е най-добрият ,но спокойно може да подкара игрите който той изреди . Видео същто не е лошо за тях . Ако има възможност да пробва със друга карта и да каже как вървят нещата със нея . Има още един въпрос тука неизвестен дали оперативната система и драйверите са добре ?

И наистина няма да е зле да даде инфо от Everest със скрйн от Menu ,Computer ,Sumary.Отваряш на възможно най голям екран и правиш скрйна.После го дай тука да го видят всички .За да не се късаме да пишеме глупости .С две думи насочи ни в правилна посока !

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Много глупости се изписаха тука в тази тема ,че Celeron-a специялно неговият не е бил за игрите който той иска да играе ,че бил слаб процесора,че са го излъгали .Дъното миришело и тнн.

Процесора не е най-добрият ,но спокойно може да подкара игрите който той изреди . Видео същто не е лошо за тях . Ако има възможност да пробва със друга карта и да каже как вървят нещата със нея . Има още един въпрос тука неизвестен дали оперативната система и драйверите са добре ?

И наистина няма да е зле да даде инфо от Everest със скрйн от Menu ,Computer ,Sumary.Отваряш на възможно най голям екран и правиш скрйна.После го дай тука да го видят всички .За да не се късаме да пишеме глупости .С две думи насочи ни в правилна посока !

Прав си, нека изчакаме резултатите от теста... :yanim:

4. Харда ти е бавен

Откога хард дисковете на 7200 оборота са "бавни"?

Направи няколко неща-

Преинсталирай драйверите на дъното

Махни (деинсталирай) драйверите на видеокартата,след това почисти регистрите с Driver Cleaner,след това си свали и инсталирай тези драйвери(когато сменяш Ати с Нвидия или обратното,обикновено има проблеми с драйверите и понякога единственият начин нещата да тръгнат както трябва е нова инсталация на ОС). cool.gif

След като направиш тези неща,би трябвало игрите да ти тръгнат(без тежките,разбира се-все пак компа не е толкова мощен),и ако пак сече sad.gif ще му трябва,както писах по-горе, нова инсталация.

Поздрави и успех :)

П.П. И вземи го клокни малко тоя Целерон,шина на 100Мхц е малко-може иповече :)

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

4. Харда ти е бавен

Откога хард дисковете на 7200 оборота са "бавни"?

Вече казах ,че много глупости се изписаха тука ,но точно тази не бях видял biggrin.gif

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Чакайте и аз да се намешам. Ами..ти инсталирал ли си си directX 9 c, щото ако не си.. то е ясна работата. Аз така бях го инсталирал, но бях с win2003 дето трябва да го разрешиш, та пак все едно не бе оптимизиран Х-а, та така, провери, един от начините ако не си запознат е да пишеш в start/ run dxdiag - и ще го разгледаш, на втората страничка трябва и трите долу да са ти unabled, окс, пазете се всички

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.