Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво, по дяволите, се случва с Интернет?!

Featured Replies

В последните години нещо сбъркано става с интернет и не мога да разбера светът действително ли се управлява от малоумници:
1.Opera Presto беше убита, за да се инсталира Хром ядро и Хром интерфейс с Опера иконка на нейно място. Резултатът от това дилетантско решение е един сакат браузер, където не можеш да си сложиш дори един home button без допълнителни добавки.
2.Firefox смени интерфейса си на гадният Аустралис, който е копие на Хром
3. Хром казват, че спират поддръжката на флаш и поддръжката на плъгини от 2017
4. Firefox казват, че ще депрекейтнът(пенсионират, унищожат) всички добавки и ще вкарат ново API, за да можело да е съвместимо с Хром добавките. Уж за унификация, но де факто убиват мощните добавки за сметка на козметичните глупости. Щели да одобряват добавките изрично като в Хром и няма да може да се слагат добави от трети страни.
5. Firefox казват, че няма да има плъгини от края на 2017 и ще ограничат флаша.
------
Форумите изскачат с някакви грозни плочки и вече няма мобилни версии на сайтовете и настолни такива. Има само мобилна имбецилна, с която всичките настолни потребители трябва да се съобразяват
____
Т.нар HTML5 video замества Flash. Резултатът е една простотия HTML5 video, която се натрапва, хардуерното ускорение е жестоко осакатено и не може да се гледа едно нормално видео на 1080P на компютър, на който може да се играе GTA5 нa max.
_______
КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ се случва с интернет?!?!?!
Нима мобилните устройства са единствен пазар и друго няма? Нима трябва да се съобразяваме с всеобщото осакатяване и оскотяване?
Помня едно време какво беше интернет. Ползвах Опера от самото начало на използване на интернет.
По какъв тъп маниер това лайно хром се превърна в единствен доминиращ фактор?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 71
  • Прегледи 3,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нищо не казваш за PaleMoon(https://en.wikipedia.org/wiki/Goanna_(software))  и за BraveBrowser, както и за Vivaldi. Да не говорим и за Netscape Navigator

https://en.wikipedia.org/wiki/SeaMonkey 

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

От кво недоволстваш не разбрах. Оера си работи 1000 пъти по-бързо от преди, когато се рекламираше като най-бързия браузер. Кво да се случава. Случва се това, което се случва и със старите автомобили - на моргата!

преди 37 минути, Кико написа:

От кво недоволстваш не разбрах. Оера си работи 1000 пъти по-бързо от преди, когато се рекламираше като най-бързия браузер. Кво да се случава. Случва се това, което се случва и със старите автомобили - на моргата!

Opera e Chrome копие. Не просто няма адекватни bookmarks и file меню каквото ползвам аз, ами няма дори опции за настройка на интерфейса. Стигнало е до там, че дори няма опция в настройките да си сложа Home бутон. Освен това яде безумно много RAM.
Старата Opera беше много по-добра. Изхвърлиха 25годишна разработка, за да плеснат Chrome ядро с грозен интерфейс.

преди 44 минути, Емил Костов написа:

Нищо не се случва. Просто ти винаги драматизираш нещата!

Случва се, но не очаквам от теб да го разбереш.

преди 42 минути, acnekt написа:

Нищо не казваш за PaleMoon(https://en.wikipedia.org/wiki/Goanna_(software))  и за BraveBrowser, както и за Vivaldi. Да не говорим и за Netscape Navigator

https://en.wikipedia.org/wiki/SeaMonkey 

Аз ползвам Palemoon, но той е малък, за да е фактор в спора. Vivaldi е същата вебкит боза. SeaMonkey пък лично според мен изглежда като излязъл от миналото хилядолетие, работи обаче е малко нескопосан.

преди 1 минута, simtech написа:

Opera e Chrome копие. Не просто няма адекватни bookmarks и file меню каквото ползвам аз, ами няма дори опции за настройка на интерфейса. Стигнало е до там, че дори няма опция в настройките да си сложа Home бутон. Освен това яде безумно много RAM.
Старата Opera беше много по-добра. Изхвърлиха 25годишна разработка, за да плеснат Chrome ядро с грозен интерфейс.

При мен  Opera си работи перфектно и няма изтичане на памет.

преди 2 минути, acnekt написа:

При мен  Opera си работи перфектно и няма изтичане на памет.

Ако приемаш факта новата Opera, която е Chrome с червена иконка да ти отвори 5 процеса и да ти заеме едно 250МБ RAM, за да ти отвори една малка страничка като търсачката Google, значи не си в целевата група на темата и си от тия потребители, които загробиха интернет.
Още повече, аз ресурси имам, това не означава, че трябва те да се заемат с глупости. Green computing да си чувал?

преди 4 минути, simtech написа:

Ако приемаш факта новата Opera, която е Chrome с червена иконка да ти отвори 5 процеса и да ти заеме едно 250МБ RAM, за да ти отвори една малка страничка като търсачката Google, значи не си в целевата група на темата и си от тия потребители, които загробиха интернет.
Още повече, аз ресурси имам, това не означава, че трябва те да се заемат с глупости. Green computing да си чувал?

КАкво от това, в днешно време телефоните са с няколко Гиги рам. Ти за какво я купуваш тая рам, да си стои неизползвана?

преди 12 минути, Desdinova написа:

КАкво от това, в днешно време телефоните са с няколко Гиги рам. Ти за какво я купуваш тая рам, да си стои неизползвана?

Нормалните, средностатистически телефони са с между 512MB и 1.5GB RAM. Като приложенията за Android са изключителен bloatware. Едно програмче фенерче заема 70MB RAM. Такова програмче на symbian написано на c++ заемаше 900К.
А явно и ти не си чувал за green computing.
Въпроса е не какво имам, а какво е необходимо и какво е излишно. Ефективното управление на ресурсите е фактор.
Когато една програма за прости неща заема много памет, тя заема необосновано много памет, която мога да я ползвам за много по-полезни неща.
Освен всичко това, колкото по-натоварен е компютъра  - повече ток харчи. С други думи това е анти екологично и е разхищение.

Цитат

Green computing, also called green technology, is the environmentally responsible use of computers and related resources. Such practices include the implementation of energy-efficient central processing units (CPUs), servers and peripherals as well as reduced resource consumption

преди 1 минута, simtech написа:

Нормалните, средностатистически телефони са с между 512MB и 1.5GB RAM. Като приложенията за Android са изключителен bloatware. Едно програмче фенерче заема 70MB RAM. Такова програмче на symbian написано на c++ заемаше 900К.
А явно и ти не си чувал за green computing.
Въпроса е не какво имам, а какво е необходимо и какво е излишно. Ефективното управление на ресурсите е фактор.

Нищо не е излишно всичко е супер. Моя телефон е с 2 ГБ РАМ

Незнам, на мен не ми пука! Аз имам новият иПхоне 7 няма проблеми с хроме или с сафари. На компа имам 32гб рам“

desdinova@workstation:~$ free
              total        used        free      shared  buff/cache   available
Mem:       32878696     6075824      396488     7986384    26406384    18334688
Swap:      33485820        5040    33480780

преди 8 минути, Desdinova написа:

Незнам, на мен не ми пука! Аз имам новият иПхоне 7 няма проблеми с хроме или с сафари. На компа имам 32гб рам“

Грам не ме интересува колко имаш и какво имаш. Такива като теб унищожават нашата планета.
Ресурсите трябва да се използват разумно. И да не се разхищават.
А слятото писане на "не знам" е груба грешка и чисто неуважение към българския език.
Аз съм на принципа да свърша повече работа с по-малко ресурси, отколкото обратното.
И не на последно място - няма по-тъп, гаден, долен и мръсен браузер от ХРОМ. Ако ползваше мобилно устройство като лаптоп, лаптоп-таблет или телефон щеше да видиш колко бързо източва батерията.

преди 4 минути, acnekt написа:

...

Под Linux признавам единствено резултата от командата top изпълнена в конзолата. И браузер, който няма възможност да му се сложи един тъп home button не ми го хвали.
Много по-лесно е на някой лаик да му кажеш да натисне къщичката, отколкото да го учиш на клавишни комбинации.
Опера си загубиха и по-скромният си, но гарантиран пазарен дял с тъпотиите си.

преди 6 минути, simtech написа:

Грам не ме интересува колко имаш и какво имаш. Такива като теб унищожават нашата планета.
Ресурсите трябва да се използват разумно. И да не се разхищават.
А слятото писане на "не знам" е груба грешка и чисто неуважение към българския език.
Аз съм на принципа да свърша повече работа с по-малко ресурси, отколкото обратното.
И не на последно място - няма по-тъп, гаден, долен и мръсен браузер от ХРОМ. Ако ползваше мобилно устройство като лаптоп, лаптоп-таблет или телефон щеше да видиш колко бързо източва батерията.

tkanx4ec.png

4K Видео само 750 МБ РАМ, процесора си е наред на 4 процента

преди 3 минути, acnekt написа:

...

Браво. Току-що с 6 таба стигна лимита на 32 битов процес и след малко браузера ще крашне. Ако ползваш 64 битов, просто с увеличаването на запълнената памет ще продължава да лагва.
Ако ти кажа, че на Opera 12 отварях в 800MB RAM 50таба, в които има 6-7 с FullHD видеота?

току-що, simtech написа:

Браво. Току-що с 6 таба стигна лимита на 32 битов процес и след малко браузера ще крашне. Ако ползваш 64 битов, просто с увеличаването на запълнената памет ще продължава да лагва.

Системата е 64 бита.

преди 1 минута, acnekt написа:

Системата е 64 бита.

Ако ти кажа, че на Opera 12 отварях в 800MB RAM 50таба, в които има 6-7 с FullHD видеота?
Колко си отворил ти? 8? И какъв е тоя немски езиков пакет? Ти български не говориш, казваш?

преди 5 минути, simtech написа:

Колко си отворил ти? 8? И какъв е тоя немски езиков пакет? Ти български не говориш, казваш?

По-удобно ми е на немски език. На някои на английски език. Не знам какво си отварял,  но няма изтичане на памет. Даже, в момента съм пуснал и хрома с 10 таба и 1 с мирор каст.

преди 6 минути, acnekt написа:

По-удобно ми е на немски език. На някои на английски език. Не знам какво си отварял,  но няма изтичане на памет. Даже, в момента съм пуснал и хрома с 10 таба и 1 с мирор каст.

Изтичане на памет има, но явно не си достатъчно грамотен, за да го видиш!
Chrome отваря по 1-2 процеса за всеки таб/два таба. Оказва се, че 10 таба и основата на браузера заемат колкото 30 таба в алтернативен браузер.
Освен всичко това Chrome е злото в интернета, явно на някои хора не им пука, че им точи кръвчицата, товари излишно системните ресурси, няма опции за персонализация, няма адекватно управление на отметките и ви крадат личните данни.
А, да - не ти дават да слагаш добавки каквито си искаш.

преди 2 минути, simtech написа:

Изтичане на памет има, но явно не си достатъчно грамотен, за да го видиш!
Chrome отваря по 1-2 процеса за всеки таб/два таба. Оказва се, че 10 таба и основата на браузера заемат колкото 30 таба в алтернативен браузер.
Освен всичко това Chrome е злото в интернета, явно на някои хора не им пука, че им точи кръвчицата, товари излишно системните ресурси, няма опции за персонализация, няма адекватно управление на отметките и ви крадат личните данни.
А, да - не ти дават да слагаш добавки каквито си искаш.

Ти за  Tab Hibernation не си ли чувал?

кви глупости говориш ..... ресурсите са тук за да с еползват.

Tasks: 370 total,   1 running, 369 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
%Cpu(s):  0,9 us,  4,4 sy,  0,0 ni, 94,7 id,  0,1 wa,  0,0 hi,  0,0 si,  0,0 st
KiB Mem : 32878696 total,   357376 free,  6367080 used, 26154240 buff/cache
KiB Swap: 33485820 total, 33480824 free,     4996 used. 18002688 avail Mem

PID USER      PR  NI    VIRT    RES    SHR S  %CPU %MEM     TIME+ COMMAND                                                                                                                                                                                                                
 7012 im        20   0 6994056 4,955g 4,430g S  30,3 15,8 188:55.99 vmware-vmx                                                                                                                                                                                                             
 3602 im        20   0 2058080 442884  95292 S   2,0  1,3  35:03.51 compiz                                                                                                                                                                                                                 
 2959 root      20   0 2754908 1,032g 1,011g S   1,7  3,3  16:59.72 vmware-vmx                                                                                                                                                                                                             
 3601 im         9 -11  576560  11332   7928 S   1,3  0,0   7:28.59 pulseaudio                                                                                                                                                                                                             
 3825 im        20   0 1096756  13108   8116 S   1,3  0,0  13:52.89 conky                                                                                                                                                                                                                  
 1609 root      20   0  443644  80496  52928 S   1,0  0,2  30:04.61 Xorg                                                                                                                                                                                                                   
 6122 im        20   0 1859992 293920 108836 S   1,0  0,9  17:59.27 chrome                                                                                                                                                                                                                 
21293 im        20   0  969728 170512  77408 S   1,0  0,5   0:05.07 chrome                                                                                                                                                                                                                 
 6272 im        20   0 84,039g  62024  11064 S   0,7  0,2   4:17.32 nacl_helper                                                                                                                                                                                                            
 6397 im        20   0  470288 237476 134308 S   0,7  0,7   4:19.88 steam                                                                                                                                                                                                                  
15552 root      20   0       0      0      0 S   0,7  0,0   0:01.02 kworker/u16:8                                                                                                                                                                                                          
 2840 root      20   0 2754976 1,030g 1,011g S   0,3  3,3  25:48.23 vmware-vmx                                                                                                                                                                                                             
 4095 im        20   0  661416  39320  28472 S   0,3  0,1   0:01.01 gnome-terminal-                                                                                                                                                                                                        
 6428 im        20   0  968288 202800  65760 S   0,3  0,6   0:16.12 chrome                                                                                                                                                                                                                 
16597 root      20   0       0      0      0 S   0,3  0,0   0:01.34 kworker/u16:2                                                                                                                                                                                                          
21269 im        20   0  947632 157140  66152 S   0,3  0,5   0:01.91 chrome                                                                                                                                                                                                                 
21512 root      20   0       0      0      0 S   0,3  0,0   0:00.01 kworker/0:0                                                                                                                                                                                                            
21560 im        20   0 1053372 220764  83620 S   0,3  0,7   0:06.01 chrome                                                                                                                                                                                                                 
25513 im        20   0 1451628 778176  34792 S   0,3  2,4   1:00.28 hexchat                                                                                                                                                                                                                
28955 root      20   0       0      0      0 S   0,3  0,0   0:04.71 kworker/u16:4                                                                                                                                                                                                          
    1 root      20   0  120120   5436   3180 S   0,0  0,0   0:02.20 systemd                                                                                                                                                                                                                
    2 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 kthreadd                                                                                                                                                                                                               
    3 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.45 ksoftirqd/0                                                                                                                                                                                                            
    5 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 kworker/0:0H                                                                                                                                                                                                           
    7 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   1:14.52 rcu_sched                                                                                                                                                                                                              
    8 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 rcu_bh                                                                                                                                                                                                                 
    9 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.04 migration/0                                                                                                                                                                                                            
   10 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.14 watchdog/0                                                                                                                                                                                                             
   11 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.14 watchdog/1                                                                                                                                                                                                             
   12 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.05 migration/1                                                                                                                                                                                                            
   13 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.50 ksoftirqd/1                                                                                                                                                                                                            
   15 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 kworker/1:0H                                                                                                                                                                                                           
   16 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.14 watchdog/2                                                                                                                                                                                                             
   17 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.04 migration/2                                                                                                                                                                                                            
   18 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.51 ksoftirqd/2                                                                                                                                                                                                            
   20 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 kworker/2:0H                                                                                                                                                                                                           
   21 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.14 watchdog/3                                                                                                                                                                                                             
   22 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.06 migration/3                                                                                                                                                                                                            
   23 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.52 ksoftirqd/3                                                                                                                                                                                                            
   25 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 kworker/3:0H                                                                                                                                                                                                           
   26 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.10 watchdog/4                                                                                                                                                                                                             
   27 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.07 migration/4                                                                                                                                                                                                            
   28 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:04.90 ksoftirqd/4                                                                                                                                                                                                            
   30 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 kworker/4:0H                                                                                                                                                                                                           
   31 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.12 watchdog/5                                                                                                                                                                                                             
   32 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.05 migration/5                                                                                                                                                                                                            
   33 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.27 ksoftirqd/5                                                                                                                                                                                                            
   35 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 kworker/5:0H                                                                                                                                                                                                           
   36 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.12 watchdog/6                                                                                                                                                                                                             
   37 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.06 migration/6                                                                                                                                                                                                            
   38 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.58 ksoftirqd/6                                                                                                                                                                                                            
   40 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 kworker/6:0H                                                                                                                                                                                                           
   41 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.11 watchdog/7                                                                                                                                                                                                             
   42 root      rt   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.07 migration/7                                                                                                                                                                                                            
   43 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.42 ksoftirqd/7                                                                                                                                                                                                            
   45 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 kworker/7:0H                                                                                                                                                                                                           
   46 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 kdevtmpfs                                                                                                                                                                                                              
   47 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 netns                                                                                                                                                                                                                  
   48 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 perf                                                                                                                                                                                                                   
   49 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.04 khungtaskd                                                                                                                                                                                                             
   50 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 writeback                                                                                                                                                                                                              
   51 root      25   5       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 ksmd                                                                                                                                                                                                                   
   52 root      39  19       0      0      0 S   0,0  0,0   0:04.22 khugepaged                                                                                                                                                                                                             
   53 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 crypto                                                                                                                                                                                                                 
   54 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 kintegrityd                                                                                                                                                                                                            
   55 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 bioset                                                                                                                                                                                                                 
   56 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 kblockd                                                                                                                                                                                                                
   57 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 ata_sff                                                                                                                                                                                                                
   58 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 md                                                                                                                                                                                                                     
   59 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 devfreq_wq                                                                                                                                                                                                             
   63 root      20   0       0      0      0 S   0,0  0,0   0:03.41 kswapd0                                                                                                                                                                                                                
   64 root       0 -20       0      0      0 S   0,0  0,0   0:00.00 vmstat 

преди 1 минута, acnekt написа:

Ти за  Tab Hibernation не си ли чувал?

Ъъъ - не, мерси! Това не е out of box възможност!

преди 15 минути, acnekt написа:

4K Видео само 750 МБ РАМ, процесора си е наред на 4 процента

Tака ли? А знаеш ли какво стана като орязаха флаша и сложиха некадърния хтмл5? Видеото ми с хардуерно ХД ускорение не се сработва и гледам слайдшоу във FullHD! А преди гледах и си пусках на телевизора от лаптопа!

За мен е много готина възможност. Tab Hibernation. Аз не мога да разбера какъв е проблема. Всеки има поне 4 ГБ РАМ, добър процесор и поне HD видео карта.

току-що, simtech написа:

Ъъъ - не, мерси! Това не е out of box възможност!

Tака ли? А знаеш ли какво стана като орязаха флаша и сложиха некадърния хтмл5? Видеото ми с хардуерно ХД ускорение не се сработва и гледам слайдшоу във FullHD! А преди гледах и си пусках на телевизора от лаптопа!

Некудурен хтмл 5 :) вов Живко!!!! Това е новият стандарт, за какво ти  е флаш след като хмтл 5 работи навсякъде :) сус стандартни технологии.

преди 8 минути, acnekt написа:

Аз не мога да разбера какъв е проблема. Всеки има поне 4 ГБ РАМ

Това не е вярно! Доскоро масово се продаваха лаптопи и с по-малко. Аз имам повече от 4, но е абсурдно да отворя Google.com и браузер, който преди ми е заемал 100MB RAM за тая операция вече да заема 250MB RAM.
И не, принципно не всеки има HD видео карта! Моята е HD, но т..нар "подобрения в интернет" я осакатиха.

преди 9 минути, Desdinova написа:

кви глупости говориш ..... ресурсите са тук за да с еползват.

Глупости говориш ти! Ако можеш да си свършиш работата с кола, която харчи 7/100 бензин, няма да излезеш с хамър или танк, които харчат 70/100 бензин, просто защото имаш много излишен бензин!

преди 6 минути, Desdinova написа:

Това е новият стандарт, за какво ти  е флаш след като хмтл 5 работи навсякъде  сус стандартни технологии.

HTML5 няма, има HTML обвивка на няколко кодека, използвани по особено некадърен начин. HTML5, който работи така, че на 2 ядрен процесор с HD видео във FullHD гледаш слайдшоу, където с Flash си гледал без проблеми.
HTML5 video е също толкова нестандартна технология, че зависи кой какви къде кодеци ползва за това какво ти ще можеш да гледаш.
HTML5 video излезе по-голямо зло дори от Flash. Уж го прокламираха като панацея, която ще облекчи натоварването на ресурсите на системите, на които се гледа спрямо флаш еквивалента. Глупости. Точно обратното. По-бъгаво е.
---
п.п Айде аз да направя флаш банер, а теб да те изтезавам да правиш хтмл банери, а? Да видим как се прави анимиран банер по-лесно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.