Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спекулативно вдигане курса на "шарените валути" у нас преди настъпващите Коледни и Новогодишни празници !

Featured Replies

общо накратко да обясня за какво се карате

-имам парички

- купувам всички картофи на света

-пускам слух по медиите че картофите лекуват рак

- пускам картофите на 100 лв кг

-взимам валутата и я обръщам в долари

-пускам по медиите съобщение че доларите лекуват рак  a другите валути  го причиняват .

Аз ако ей сега заложа $100 на борсата без изнформация за посоката на цените, тогава автоматично ставам финансов спекулант. Естествено понеже съм неопитен сульо вероятно утре ще имам $80 а след месец $0, но това не променя нещата. Със спекула се губи повече, отколкото печели.

Лошото име на спекулата идва също и от измамниците и машинаторите, които поради нежеланието да се самоинкриминират се самообявяват за спекуланти. "Нямам пръст в растежа бе! Чист късмет извадих!" Става спекулант до доказване на противното.

преди 5 минути, Yvan Sergeev написа:

общо накратко да обясня за какво се карате

-имам парички

- купувам всички картофи на света

-пускам слух по медиите че картофите лекуват рак

- пускам картофите на 100 лв кг

-взимам валутата и я обръщам в долари

-пускам по медиите съобщение че доларите лекуват рак  a другите валути  го причиняват .

Това не е спекулация а манипулация.

току-що, zemonti написа:

Със спекула се губи повече, отколкото печели.

кажи го на чичо сорос да ти се изсмее в очите

понеже маниполацията и спекулацията не е една и съща дума на български ли 

преди 3 минути, zemonti написа:

Това не е спекулация а манипулация.

Или и двете. Както сам каза от твоят вариант не се печели. От моят вариант се печели.

Чел съм, че преди Сорос да стане "популярен" за всичко лошо, което се е случило на някои хора са обвинявали Ротшилд(или беше Рокфелер)... Сигурен съм, че когато Сорос вече го няма, "прогресивното човечество" ще си намерят някой друг удобен злодей. :)

ами някой трябва да го наследи да се възползва от тъпите общества

за да стане спекулацията пълна обменените долари  ги заменям за земя на безценеца и  концесия  на  златна мина  и даване 1% данък обаче материала се изнася в друга държава и от там по телефона на ушенце казват колко сме спечелили и колко е 1% на местните  вождове на иднианско население 

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 3 минути, sten90 написа:

Чел съм, че преди Сорос да стане "популярен" за всичко лошо, което се е случило на някои хора са обвинявали Ротшилд(или беше Рокфелер)... Сигурен съм, че когато Сорос вече го няма, "прогресивното човечество" ще си намерят някой друг удобен злодей.

И Сорос стана милиардер с честен труд, нали? Сглобява консерви и спестява пари от закуски, нали така?

преди 4 минути, Yvan Sergeev написа:

ами някой трябва да го наследи да се възползва от тъпите общества

за да стане спекулацията пълна обменените долари  ги заменям за земя на безценеца и  концесия  на  златна мина  и даване 1% данък обаче материала се изнася в друга държава и от там по телефона на ушенце казват колко сме спечелили и колко е 1% на местните  вождове на иднианско население 

Имате предвид концесията на "Дънди Прешъс" ли? :) Ако си мислите, че е толкова просто(бучнеш пръчка - точиш вино) - нарамвайте лопатата и отивайте да кОпате. Четох статията за новооткритото от тях находище - пишеше ДО 22 грама злато на тон земна маса.

преди 4 минути, simtech написа:

И Сорос стана милиардер с честен труд, нали? Сглобява консерви и спестява пари от закуски, нали така?

С андрешковщина със сигурност няма да стане. :)

преди 4 минути, sten90 написа:

пишеше ДО 22 грама злато на тон земна маса.

именно за това говоря .... кой пише ?

нали ако напишат 22 кг на тон боко и правителството ше ги обесат  пред парламента  ако не стигнат въжета и трупчета ше се донасат и секири 

преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

именно за това говоря .... кой пише ?

нали ако напишат 22 кг на тон боко и правителството ше ги обесат  пред парламента  ако не стигнат въжета и трупчета ше се донасат и секири 

...а може и да са 220 кг...щом Вие казвате така.

ставаме вече спекуланти утре ще ни прочетат от западни медии и курса на лева ще се вдигне 

и естествено цената да декар земя 

и пак ще страда народа  щото нама да се сее земеделие а ще се копае злато и пак държавата няма да дава нищо а цените на продуктите ще сте вдигат поради дефицит

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

Дефицитите са характерни за онзи "прогресивният" строй, който днес може да се види в цялата му прелест във Венецуела, Северна корея, Зимбабве и донякъде Куба. И там ли Сорос им е виновен?

навсякъде има дефицити

примерно  на запад от сърбия има дефицит на не меки китки

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

кажи го на чичо сорос да ти се изсмее в очите

Сорос е толкова "спекулант", колкото Гейтс е програмист. Тоест нито неговите пари са от "предположения" нито Гейтс е забогатял от писане на код.

преди 1 час, simtech написа:

Както сам каза от твоят вариант не се печели.

Не съм казвал, че от спекулации не се печели.

Казах, че от спекулации повече се губи, отколкото печели.

Или по-скоро има повече спекуланти-аматьори, които завършват с негативен баланс за сметка на малцина по-ловки. Колкото по-сигурна е инвестицията, толкова по-малки доходи носи. Може и даже да не покрие обслужването и инфлацията.

преди 2 часа, Yvan Sergeev написа:

понеже маниполацията и спекулацията не е една и съща дума на български ли 

Манипулация наистина се равнява на спекулация, колкото "Ксерокс" значи копирна машина, а "Феродо" означава антифрикционен материал

Да не говорим, че скоро съвсем официално ще запишем в речника "буфер" (buffer) = "басов говорител" (прекалено сложното за някои sub woofer). Всъщност тези буфери съм ги виждал и в китайски сайтове :) 

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

преди 8 часа, RudeBoy написа:

Хора, как успяхте да изпишете толкова глупости на Бъдни Вечер?... :doh:

А!?!

Аз пък се чудех тази сутрин в 5 часа като отивах на работа защо съм сам на магистралата.

на 23.12.2016 г. в 20:59, Optium написа:

Тази тема е публикувам за онези мои сънародници които смятат да пътуват през настъпващите празници

Аз незнам защо още се занимаваш с обменни бюра! Колко народ излъгаха преди години.Има си банки и ако няма денари там, както каза долари или евро си взимаш и кат пристигнеш ги сменяш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.