Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Падна имунитетът на Волен Сидеров

Featured Replies

Със 147 гласа “за“ депутатите гласуваха свалянето на имунитета на Волен Сидеров. 12 бяха против, 9 се въздържаха. Гласуването на доклада на Временната комисия по искане на главния прокурор Борис Велчев за имунитета на Волен Сидеров беше първа точка в дневния ред на НС.

За отпадането на имунитета гласуваха депутатите от управляващата коалиция, съобщи БГНЕС. Против гласуваха всички депутати от Атака и двама от ОДС. В доклада си комисията предложи на НС да свали имунитета на Сидеров във връзка с инцидента на автомагистрала “Тракия“. Това решение цели да се измести вниманието от скандала със Симеон Сакскобургготски. Това заяви по-рано днес пред Нова телевизия, депутатът от Атака Димитър Стоянов. Програмата на НС беше съвсем различна, но вчера се пренагласи, твърди Стоянов и допълни, че доказателствата се крепят само на показанията на Павел Чернев. Според Стоянов, след като Любомир Бакърджиев е бил осъден, този въпрос е приключен. Обвинението не се крепи на показанията на Павел Чернев, заяви от своя страна Надя Балева, председател на комисията и депутат от КБ. Самият Волен Сидеров подписа декларация, в която казва истината, заяви Балева.

Браво...сега е ред на прокуратурата.Друг въпрос е че не трябва въобще да имат имунитет.

Хубаво това, ама искам да падне и на Н.В. "Дайте да гледаме положително...", на "Обръча от фирми", на пикльото от комсомола, дето стана премиер, а най-добре на всичките 240 нагли и крадливи парчета :)

Ще има.... епизодIII " Волен отвръща на удара"

хахахахаахаххааххаха

Феновете на скат ще си абонират местата пред TV-то

Ще има.... епизодIII " Волен отвръща на удара"

хахахахаахаххааххаха

Феновете на скат ще си абонират местата пред TV-то

Телевизията не е СКАТ,а Атака :)

Честно, какво толкова е станало? Да обобщим с две думи.

Евро-комисията искаше показни действия. Иска ми се тук да копирам част от една статия във в.Капитал "Оли Рен чака румънски ефект в България", но е само за абонати. Цитат от нея: "...в България няма толкова глупав политик като бившия румънски премиер Адриан...". Е, намериха си един неук новак в политиката. Чудо голямо, той сам се насади в това положение.

Друга е вече работата да те погнат италианците. От това се надявам да излезе нещо.

Как Румъния ни изпревари - тук има нещо общо с полицейската бруталност, която се осъждаше във форума вчера.

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

Осъдиха Сидеров за дискриминация

Състав на Софийски районен съд /СРС/, с председател Иво Дачев, осъди Волен Сидеров да преустанови подбуждането към дискриминация, като спре да прави подобни изявления, и да се въздържа в бъдеще от по-нататъшни такива действия. Съдът е отхвърлил иска Сидеров публично да се извини, като неоснователен.

Делото беше заведено от Юлиана Методиева, с арменска етническа принадлежност, срещу Сидеров по Закона за защита срещу дискриминацията /ЗЗСД/. Това е първото решение по едно от осемте дела, заведени срещу Сидеров по ЗЗСД, припомнят от съда. В мотивите си съдът е посочил, че със свои изказвания Сидеров е преминал мярата, в която се позволява да бъде упражнявано свободно правото на слово. По този начин той е нарушил правото на свобода от дискриминация.

Решението подлежи на обжалване пред СГС в 14-дневен срок от съобщението до страните за изготвянето му с въззивна жалба. От СРС припомнят, че Българският Хелзинкски комитет организира коалиция от 68 обществени организации и 18 граждани и на 24 януари заведе гражданско дело срещу Волен Сидеров. По преценка на съда исковата молба беше разделена в 8 отделни производства и разпределена за разглеждане от осем съдии. Мотивите за това са, че ищците сочат осем различни признака, по които трябва да се установи подбудителство към дискриминация. Освен това разделянето ще способства за по-бързото разглеждане и приключване на делата.

Че Сидеров има проблеми с психиката на моменти и не е идеален, е ясно. Не е ясно защо само той е в новините и защо само срещу него има някакви резултати от делата срещу него. Другите хубавци в парламента да не са по-невинни? Напротив, имат толкова много, за което да отговарят.

За пореден път става "крадецът вика 'дръжте крадеца'".

Че Сидеров има проблеми с психиката на моменти и не е идеален, е ясно. Не е ясно защо само той е в новините и защо само срещу него има някакви резултати от делата срещу него. Другите хубавци в парламента да не са по-невинни? Напротив, имат толкова много, за което да отговарят.

За пореден път става "крадецът вика 'дръжте крадеца'".

Определено не е само той, но другите бих казал действат по-разумно. Действат в сянка. А тва на Сидеров си е открита пропаганда. Всички виждаме кого се опитва да копира, а за ораторските му подвизи да не говорим. Имаше едно чудесно сравнение м/у неговата партия и тази на Хитлер. Общо взето нямаше голяма разлика.

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Определено не е само той, но другите бих казал действат по-разумно. Действат в сянка. А тва на Сидеров си е открита пропаганда. Всички виждаме кого се опитва да копива, а за ораторските му подвизи да не говорим. Имаше едно чудесно сравнение м/у неговата партия и тази на Хитлер. Общо взето нямаше голяма разлика.

И все пак предпочитам неговата партия пред останалите. Разбирайте го както искате. Ако толкова не можете да го търпите, тъкмо ще разберете колко ми е писнало пък на мен от останалите за да подкрепям него. Не напълно разбира се, но като гледам другите, предпочитам Атака. Колкото и шокиращо да звучи това.

Разбирам те, на всички ни е писнало. Не случайно неговата партия събра толкова много гласове, хората вдигнаха ръце. Аз лично, когато гласувам, никога не го правя с чистата идея "ще гласувам за този, защото ще промени нещата". Амии, въпреки че се надявам, съм наясно с положението и цирка в парламента. Затова и се роди тази партия, съвсем точно изразява недоволството на хората и показва колко им е писнало.

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Не е ясно защо само той е в новините и защо само срещу него има някакви резултати от делата срещу него. Другите хубавци в парламента да не са по-невинни?

Това че има и други проблеми, не оправдава подминаването на един, нали така!? А Сидеров трябваше да бъде съден много преди въобще да започне предизборната си кампания - по самоинициатива на комисията за защита от дискриминация (на което тя има право).

Това че има и други проблеми, не оправдава подминаването на един, нали така!? А Сидеров трябваше да бъде съден много преди въобще да започне предизборната си кампания - по самоинициатива на комисията за защита от дискриминация (на което тя има право).

Наличието на други проблеми наистина не оправдава подминаването на този. Това не го отричам. Ама просто май на другите неща НЕ се обръща внимание. Бих могъл да перифразирам казаното от теб така: "наличието на Сидеров не оправдава пренебрегването на всички останали, нали?"

Според мен Сидеров е част от играта. Той има много симпатизанти, защото говори открито и недвусмислено за очевидни и наболели проблеми в обществото. Аз лично, до инцидента на магистралата не го бях чул да казва неверни неща. Жалко е обаче, че такива откачалки(или артисти) казват истините в нашето общество. Мисля, че повечето наши политици и партии го правят докато се докопат до властта. Истината печели хора на своя страна, но ще е страшно ако такъв като Сидеров дойде на власт.

Редактирано от NikolayV (преглед на промените)

"наличието на Сидеров не оправдава пренебрегването на всички останали, нали?"

Аз не оспорвам "всички останали". Но изтъкването им в контекста на "И все пак предпочитам неговата партия пред останалите" оставя впечатление за опит за оправдаването на Сидеров, а не за призив за мерки и срещу останалите "цапащи". ;)

Според мен Сидеров е част от играта.

Въбоще възгледите му са много интересни като цяло. Напук на обширното оплюване на "юдомасонството" в параноичната му книга "Бумерангът на злото" стърчи фактът, че съпругата му е член на Бялото братство... (запознатите сами ще си извадят изводи)

Според мен Волен Сидеров няма да направи нищо.Вече и имунитетът му пада.Той е като другите политици-пълни си гушата с пари.Синът му е наркоман.Какво още повече да приказвам :down:

Сидеров е един психичноболен човек с грандоманска мания за величие. Нещо му стана на този човек последните години. Преди си беше добър журналист даже ме кефеше. Ама сега е толкова изглупял че се има едва ли не за някакъв водач на народа - УЖАС!!!

Сидеров е един психичноболен човек с грандоманска мания за величие. Нещо му стана на този човек последните години. Преди си беше добър журналист даже ме кефеше. Ама сега е толкова изглупял че се има едва ли не за някакъв водач на народа - УЖАС!!!

В тази си мания за величие то припознава в себе си един дремещ Хитлер, и се опитва да го пропагандира по всички възможни канали.Част от това е и искането за махането на колоните от джамията.Той изпозва гнева на народа спрямо останалите политици и се показва , като върл националист.Нужно ли е повече да говоря?

Да попитам какво е лошото един човек да бъде "Върл Националист"

предполагам е подобре да задам по лесен въпрос

какво разбираш под понятието антинационалист или тоест човек който да да не прилича на Сидеров

опиши какви качества притивоположни на сидеровите трябва да има един Българин

пояснявам "Всички по Конституция, гражданите над 18 години имаме лични карти на република България и сме граждани на Република България"

пояснението ми е и заради правилата на форума

Да попитам какво е лошото един човек да бъде "Върл Националист"

Всяка крайност е лоша сама по себе си. Освен това начинът по който си задал въпроса е малко подвеждащ. "Национализъм" е понятие обхващащо богати по вариативност концепции за политическата, социалната и културната идентичност. Редно е да отграничим "патриотизъм" от "национализъм", с ясната бележка, че второто често пъти има корелати с "патриотарство". А както добре знаем патриотарството е трудно различимо от патриотизма и разобличаването му е нелека задача. Защото няма по-голям мит от понятието "обществено мнение", което често и лесно се подвежда подир "лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители." (Матей 7:15)

"Върлият" национализъм често пъти води със себе си дискриминация по една или друга причина, под една или друга форма, в една или друга степен. Това като за начало е лошо. Мисля че не е нужно да обяснявам защо.

какво разбираш под понятието антинационалист или тоест човек който да да не прилича на Сидеров

опиши какви качества притивоположни на сидеровите трябва да има един Българин

Поставянето на изискване за "противоположност" поражда двуполярен модел на проблема. Което е опростенческо гледище. Най-важното, което не би следвало да прави един патриот е, да не подтиква към дискриминация и да не дава хляб на предразсъдъците. Без значение дали говорим за дискриминация според етноса, пола, националността, сексуалността, расата и прочее.

От тук насетне опираме до въпроса за патриотарството, което вече е твърде сложен въпрос и трудно подлежи както на потвърждение, така и на опровержение. Защото винаги се намират такива, които не желаят да видят истината.

Здравейте,

надали моят отговор ще се хареса на някого, но това не е от голямо значение. Нека се върнем на темата. Аз също не съм голям привърженик на Волен Сидеров, но въпреки това ще гласувам за него. Незнам дали някои от вас е чувал приказката за орел,рак и щука.. в момента в българия се получава точно това. Чували ли сте някога за друга държава да бъде управлявана от коалиция от 3 партии??? Това звучи повече като виц отколкото реалност.. аа да забравих.. в България всичко е възможно.. Но нали точно в спора се ражда истината.. а в момента с тази тройна коалиция те просто няма за какво да спорят , нали все пак са си поделили властта. Който не харесва Волен Сидеров моля да не гласува за него, само дето не се сещам за някой друг за когото можете да гласувате и да очаквате някакъв резултат, по простата причина, че за когото и друг да било да гласувате резултатите пак ще отидат на едно място - в тройната коалиция..

забравих да добавя - погледнете новия учебник за 5 клас и сравнете съдържанието му със стария .. мисля че ще останете доста изненадани от направените промени и липсващите български автори, които са заменение с едни други.. но няма да ги спомена, че ще кажете че и аз говоря за дискриминация..

ех.. ако пак забравя нещо ще ми е за първи път.. имах предвид учебника по Литература

Здравейте,

надали моят отговор ще се хареса на някого, но това не е от голямо значение. Нека се върнем на темата. Аз също не съм голям привърженик на Волен Сидеров, но въпреки това ще гласувам за него. Незнам дали някои от вас е чувал приказката за орел,рак и щука.. в момента в българия се получава точно това. Чували ли сте някога за друга държава да бъде управлявана от коалиция от 3 партии??? Това звучи повече като виц отколкото реалност.. аа да забравих.. в България всичко е възможно.. Но нали точно в спора се ражда истината.. а в момента с тази тройна коалиция те просто няма за какво да спорят , нали все пак са си поделили властта. Който не харесва Волен Сидеров моля да не гласува за него, само дето не се сещам за някой друг за когото можете да гласувате и да очаквате някакъв резултат, по простата причина, че за когото и друг да било да гласувате резултатите пак ще отидат на едно място - в тройната коалиция..

С тези мотиви, само че за разбиване на двуполюсния модел, голяма част от обществото гласува за Сакскобурготски преди време - резултатът е ясен!

Ето това е проблемът на хората, които искат да са активни и да не стоят безучастни в обществения живот - те гласуват за алтернативата! Учудващо е колко са последователни в глупостта си. Естествено те се стимулират и от медиите, които внушават, че си асоциален маргинал ако не гласуваш.

Моята позиция пък е следната: не гласувам, когато трябва да избирам между Фекалия, Изпражнение и Лайно (без извинение). Когато гласувам аз не съм просто обществено ангажиран, а ставам СЪУЧАСТНИК на този, който с моя помощ взема властта. Няма да гласувам за някого просто защото в момента се проявява като отрицание на статуквото, а после става част от него (понякога по-лошата).

Редактирано от NikolayV (преглед на промените)

Аз също като Лпа гласувам за по-малкото зло винаги.И да си призная досега съм бил доволен че поне не съм избрал голямото зло.А гласувам защото всеки трябва да изпълни своя дълг,най лесно е да се оплакваш и да седиш със скръстени ръце.

За Волен Сидеров,сам си надроби тази каша.Като журналист и аз го харесвах,но като политик,с неговия не толкова национализъм а по скоро шовинизъм не съм съгласен.Понятията са си понятия,действията действия.Неговата демагогия привлече бедното и отрудено селско население и някои националистически кръгове.Само че те май не осъзнават какъв лицемер е той,обещава неща които никога няма да станат,показва корупцията,показва предателството на политиците,показва колко ни лъжат.Е и аз го виждам сам.Иска да насъска всички нас българи,турци,цигани един срещу друг.Е това вече застрашава националната ни сигурност,за което само си заслужава затвора.Може да се прави на велик пред хората,но не всички са слепи и наивни.Вярно живота не е толкова добър колкото ни обещаваха и сегашните управници,но не може да стане с едно змахване на вълшебната пръчица всичко.Трябва постоянство,търпение и време.Защо досега все се влачим,защото всеки следващи избори идва нова партия и коалиция на власт,която започва да разрушава постигнатото и да гради наново.Е докога така??Да не говоря че всяка нова партия първо се стреми да забогатее своите члеове,тоест те се стремят да забогатеят сами.За държавата не мислят,малкото които мислят скоро се отказват да се борят,както направи и докторе Берон в началото на демокрацията,запушиха му устата и той се беше отказал дори от политиката.

Всичко което ни трябва е постоянство,а не да започваме наново всичко.А Воелн,той си е за затвора още от началото.Освен всичко се оказа и простак с типично селксо държание(случая на магистралата)

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Здравейте,

забравих да добавя - погледнете новия учебник за 5 клас и сравнете съдържанието му със стария .. мисля че ще останете доста изненадани от направените промени и липсващите български автори, които са заменение с едни други.. но няма да ги спомена, че ще кажете че и аз говоря за дискриминация..

ех.. ако пак забравя нещо ще ми е за първи път.. имах предвид учебника по Литература

То така по твоята логика , ако утре вземе, че се кандидатира "Жоро Шпагата" (Жорж Ганчев) за него да гласуваме.

По въпроса за Сидеров , дал съм мнението си по-горе, и подкрепям това на Морфей

Редактирано от Shak (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.