Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

„Моята борба” - бестселър в германските книжарници за 2016 г.

Featured Replies

И вие сте като Хитлер, със същото отношение спрямо образованието. Не се учудвам. Феновете му са все прости хора. Умните учат и се развиват цял живот. :)  Точно завършилите университети управляват света, а не простите, невежите и неграмотните.

На бас, че "Задната къща" задминава "Моята борба" по тиражи и рейтинги. :wink12:

Впрочем, ако пред вас стоеше Ане Франк, вие какво щяхте да и кажете? :)Ама откровено.  Много ми е интересно един нацист какво мисли за книгата и авторката. :rolleyes:

преди 6 минути, Anne написа:

Умните учат и се развиват цял живот.

Вие сте в развитие в застой -до класната стая и до там :clown:

не съм фен на хитлер

не съм като хитлер

Какво му е отношението към образованието ?

Точно завършилите университети управляват света,

тогава какво се вайкаш насам и натам  по интернета че боко те управлява

по другите ти въпроси ще отговоря по късно като стана нацист

значи  приравняваш айнщайн към хитлер така ли излезна от ученото ти

Редактирано от Neli Asenova (преглед на промените)

На Боко кой му знае какво му е образованието, може и фалшиво да е, както фалшивия му генералски чин.:wink12:

Иначе наистина ми е много любопитно какво би казала на Ане? че е глупаво да си хабиш усилията да учиш и да се развиваш? Че е глупост да имаш хобита и интереси? Че е глупаво да си идеалист?

преди 24 минути, Neli Asenova написа:

?

Както си и мислех - поредният индивид, образоващ се от интернет клипчета. Макар да сте илитерат, Ви препоръчвам една книга с реални, а не с приписвани, цитати на Айнщайн: https://www.book.store.bg/p173465/ajnshtajn-misli-i-citati-albert-ajnshtajn.html

Редактирано от Леля Гошка (преглед на промените)

преди 4 минути, Anne написа:

Иначе наистина ми е много любопитно какво би казала на Ане

защо да и казвам каквото и да е в укипедия са го казали

Цитат

-умряла е и си е осъществила децката мечта като са и публикували дневника иначе е можело да е жива и да не си осъществи децката мечта щото много наплив от убити съвцеки деца с дневници 

преди 9 минути, Anne написа:

Че е глупост да имаш хобита и интереси

тва пък от къде пък го изрови 

/////  а пък това 

преди 10 минути, Anne написа:

Че е глупаво да си идеалист?

хитлер е бил идеалист

преди 7 минути, Леля Гошка написа:

Както си и мислех - поредният индивид, образоващ се от интернет клипчета. Макар да сте илитерат, Ви препоръчвам една книга с реални, а не с приписвани, цитати на Айнщайн: https://www.book.store.bg/p173465/ajnshtajn-misli-i-citati-albert-ajnshtajn.html

а трябва ли да я купя ?

Хитлер - идеалист?:ohmy: Вица на годината!:lol6::giggle1::laughing4:

преди 6 минути, Neli Asenova написа:

а трябва ли да я купя ?

Конкретно във Вашия случай има далеч по-належащи за купуване книги. Например тази: https://www.book.store.bg/p82909/oficialen-pravopisen-rechnik-na-bylgarskia-ezik.html.

току-що, Anne написа:

Хитлер - идеалист?:ohmy: Вица на годината!:lol6::giggle1::laughing4:

Значение

мн. идеалѝсти, м. 
1. Последовател на идеализма като философско направление. 
2. Човек, склонен да идеализира действителността; мечтател. 
3. Човек, който работи за идеали; непрактичен човек.

не е практичен човек хитлер

в главата му много мисли за арийска раса

пък ариците сме ние българите

и в края на войната го е осъзнал и е трябвало да избие всички германци

но е просто решил да избяга в аржентина и да остави германците да се справят 

////

друг прочит на историята

////

преди 1 минута, Леля Гошка написа:

Конкретно във Вашия случай има далеч по-належащи за купуване книги. Например тази: https://www.book.store.bg/p82909/oficialen-pravopisen-rechnik-na-bylgarskia-ezik.html.

мерси за препоръчаните ми книги все пак

аз мисля гугъл да си ползвам

щото утре някой сулю и пюлю като вас ще реши да променя правописа

щото бил учен и имал  дипломи и е носил на професорите провизии от село 

и ще ми праща линкове на новите речници за 40 лв.

ПРОСТО СТЕ НЕЛЕПИ!

Хитлер не е нищо повече от един масов убиец, престъпник, лицемер и лъжец, който е подтикнал Гели Раубал към самоубийство и който е тровил живота на Ева Браун. Жалък подлец, лицемер и използвач.  Дори с бягството си нищо особено не е постигнал. Поне знаем за дъщеря му.  Всъщност нея защо не я питаш за ислямизацията?

Толкова по - интелигентна съм от теб, че знам как в действителност е избягал Хитлер,  знам и кога точно е избягал, знам как и къде е бил в Аржентина, а е въпрос на време да бъде открит гроба му в Парагвай.  едната му дъщеря носи името на Гели, а ако е врно, че има и втора, то тя носи името Клара.

Хитлер не е избягал през април 1945, а през есента на 1944 година. Последните кадри с него не са от двора на райхканцлерството, и не са от април 1945, а са най - вероятно от 1944 при посещение на някое училище на "Хитлерюгенд".  Избягал е по тайни тунели в Берлин, но не в южна, а в северна посока, заминал е към някое от пристанищата, откъдето е взел кораб за Аржентина. Били са той, Ева, Мартин Борман и кой знае още кой. Спрели са за почивка и презареждане на Канарските острови, оттам към аржентинския залив Калета де лос лорос, били са в Сан Антонио Оесте, после в джунглата на Аржентина, близо до Мисионес.  Били са там до края на войната,  после с частен влаков транспорт са пристигнали в Сан Карлос де Барилоче.  Живял е известно време в "Иналко",  после е заминал за Парагвай, а гробът му 100 на 100 е там.  В "Иналко" са живяли две семейства, изолирани от света -  Хитлер и Борман. Затова има две къщи. Трета от сградите е била училище за децата им,  имали са двор за игра и отдих  и още няколко сгради, които са били  жилищни помещения за прислуга, кухни и перални. А наблизо е имало лаботатории, но не за ядрени опити. Предната къща е по - по - голяма, там е живяло семейство Борман,  Хитлер, жена му и децата са обитавали по - малката къща.

Ангела е родена там, но е дадена на немско семейство, което счита за свое и израства в Германия. Интересно как не се обръща срещу САЩ. И още по - интересно, точно в САЩ, при омразните ти евреи работят Вернер фон Браун и компания.

Малко ми остава да наредя целия пъзел.

Приемам аплодисменти и комплименти.:rolleyes:

преди 1 минута, Anne написа:

Хитлер не е нищо повече от един масов убиец, престъпник, лицемер и лъжец, който е подтикнал Гели Раубал към самоубийство и който е тровил живота на Ева Браун. Жалък подлец, лицемер и използвач. до тук добре учила си уроците браво шестица  Дори с бягството си нищо особено не е постигнал.тук обаче зле в учебниците пише че се е самоубил и във филмите също и не са намерили трупа му защо останалото  да е вярно а това не ? Поне знаем за дъщеря му.  Всъщност нея защо не я питаш за ислямизацията? не се сещам за дъщерята на хитлер освен   в един филм на супернейчаръл където беше замесена дъщерята и дийн уби хитлер

Толкова по - интелигентна съм от теб, че знам как в действителност е избягал Хитлер

бравос аз пък знам за движението на микрочастиците в каква посока се движат.

преди 8 минути, Anne написа:

при омразните ти евреи

ами аз не мразя никой

даже не съм виждала и евреи на живо а и не ги разпознавам

само ги познавам  като имат там някакъв тъп празник и си слагат някакви тъпи шапчици може би това са го измислили мъжете да прикриват плешивостта си и така е останало в историята -не знам

та и  роско плевнелиев си беше сложил такава шапка бяха го поканили

той еврейн ли е  между другото ?

дали това е вярноquote-miss-never-trust-a-jew-nikola-teslod

Сигурно, не съм му фенка и не съм гласувала за него. И не само еврейските мъже са плешиви. и не това е идеята на шапчиците. :wink12:

Ако Хитлер се беше самоубил  чудно защо на руските снимки от фюрербункера там никъде няма кръв, нито счупена чаша в кабинета му, нито следи от изстрели в стените, няма куршуми, няма гилзи, няма кървави петна, няма нищо. Както и че няма видеокадри с Хитлер от есента на 1944 насам. :) Нито негови снимки. Но пък има кадри с Гьобелс, приемащ военен парад на последните войници на Райха - деца и пенсионери. Мога да се досетя кой е бил вторият фюрер и защо той и семейството му вместо да избягат, се самоубиват в бункера. Не Дьониц, а Гьобелс наследява Хитлер. А гьобелс пък е човекът, посочил Дьониц за наследник. :)

Дори оръжието на Хитлер не е открито.

Някой яко фалшифицира историята и това не са руснаците. :wink12:

не ми отговори на въпроса защо хитлер е  

Цитат

нищо повече от един масов убиец

и тнт

както пише в учебниците

а пък хитлер е избягал според теб което не го пише в учебниците нали каза че си за училището

Ще припадна! Тъкмо научих, че въпросния басейн със стадион в близост до лагера "Берген - Белзен" е част от база на НАТО. Безмълвна съм. Мястото е било на нацистите, после на немската армия, а сега е на НАТО.  Аз ли съм се побъркала или светът?:no-no:

Преди време се опитах да я прочета тази книга просто от обща култура. Еми не успях. Стигнах до около 25% и просто я зарязах. Третата книга в живота ми, която не съм довършвал.

Лидерът на ДРОМ Илия Илев: Даваме на прокурор Ангел Джамбазки за насаждане на расова омраза - БЛИЦ - Новини от България и света

ДРОМ на протест пред сградата на ВМРО - БЛИЦ - Новини от България и света

Докато има такава безподобна наглост, ще има и възход на национализма. И никой няма да може да го спре. А ако някой се опита, ще бъде пометен.

До тук не разбрах какъв е проблема на литературната страна на "Майн Камф" със Анне или както там се назовава?!?!
Бестселър е-не можеш да го промениш.

преди 52 минути, ncl написа:

Проблемът според Анне е, че който прочете книгата ще стане нацист.

То аз съм прочел доста книжки на соц. реалисти и Вапцаров даже, ама не станах нито социалист, нито комунист, нито някакъв друг -ист:)

Но има книги, които трябва да се прочетат (препоръчвам на всеки като такава "Приключенията на добрия войник Швейк" на Хашек и "Остров Тамбукту" на Марко Марчевски) и такива, които и 10 хиляди години да живееш, може спокойно да не четеш. Книгите на Хитлер са от последната категория.

То "Остров Тамбукту" е за деца. :) Чел съм я като бях на 12-13 години. А "Моята борба" почнах да я чета преди десетина години, но така и не я завърших.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.