Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на активен субуфер?

Featured Replies

Търся активен субуфер за домашно кино и музика.Стаята е 30кв. Ресивъра ми е denon avr - 1508 Бюджета ми е до около 600лв. (склонен съм и малко повече да дам ако си струва) Търся качествен дълбок и плътен бас да слиза ниско да се усеща вътрешно. Втора употреба гледам да е. Вариантите които съм намерил до сега са:

* Yamaha yst-sw300 (620лв.) https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-16523892/%D1%81%D1%83%D0%B1%D1%83%D1%84%D0%B5%D1%80-yamaha-yst-sw300
* Teufel m-5000 (430лв.) https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-16513604/%D1%81%D1%83%D0%B1%D1%83%D1%84%D0%B5%D1%80-teufel-m-5000
* Paradigm ps-1000 (450лв.) https://www.olx.bg/ad/paradigm-ps-1000-ID5DuhI.html
* Marantz (400лв.) https://www.olx.bg/ad/prodavam-kachestven-aktiven-subufer-marantz-100w-s-preden-bas-refleks-ID5I6ac.html
* Monitor Audio Bronze BXW-10 (550лв.) https://www.olx.bg/ad/prodavam-subufer-monitor-audio-ID6pAMg.html
* Monitor Audio Silver ASW 210 (679лв.) https://www.olx.bg/ad/monitor-audio-silver-tonkoloni-subbas-domashno-kino-ID6ep8u.html
* Monitor Audio Silver RSW 12 (849лв.) https://www.olx.bg/ad/monitor-audio-silver-tonkoloni-subbas-domashno-kino-ID6ep8u.html

Прегледах всички и бих избрал  Yamaha yst-sw300.Според характеристиката им,са най-добри от показаните.Пък и не са на неизвестен производител.Другите,разбира се,не са за подценяване,но няма начин как да ги прослуша някой на едно място,за да ги сравни.

От мен - Ямаха-та от първият линк или предложението на Стоянов, но не и от  OLX. Там не знаеш на какво ще попаднеш колкото и да те убеждават продавачите. 12 инча бас, добър обем. Само да му намериш подходящото място  в стаята. Успех!

Лично аз не бих рискувал със тонколони/субуфери втора ръка . Особено предвид че са доста стар модел (говоря за Yamaha–та 97-2000 г.)

Не се знае в какво състояние са и как са ползвани. Пък и цената, която автора е посочил не е никак малка.

Нека погледне и новите , макар и със по скромни:

Пример

Много е важна при избирането/изграждането на системата за домашно кино, субуфер да съответства със останалите тонколони

Примерно да са от една серия/модел.

Малко предложеня и от мен. При това крайно сериозно: KRK KRK10S както и YAMAHA STUDIO&PA HS8 S - скъпи и серизно направени

По бюджетни от хай фи клас: 

Dali SUB Zensor E-9F Black

Dali Fazon Sub 2

П.с: На каквото и да се спреш винимателно оглеждай шпулите мембраните на говорител(я);(ите) за дефекти. Не се свени да поискаш от собственика  инфо, дали въпро преминавал са през ремонт. Ако са имало такъв препоръчвам, да не закупуваш продукта. Причината е проста - не се знае колко ще издържи след ремонта говорителя, ако системно се подлага на пикове преди да почне сериозно да пращи и да гъгри.

Редактирано от Колчо (преглед на промените)

на 1/9/2017 в 14:48, * СТЕФАН * написа:

От мен - Ямаха-та от първият линк или предложението на Стоянов, но не и от  OLX. Там не знаеш на какво ще попаднеш колкото и да те убеждават продавачите. 12 инча бас, добър обем. Само да му намериш подходящото място  в стаята. Успех!

Ако погледнеш Дали-та-та които му предлагам - може би ще се съгласиш че са доста по добре изработени и свирещи от гореизброените предложения от автора на темата.

И още едно предложние - Temblor™ T10 на PreSonus 

преди 2 часа, Колчо написа:

Ако погледнеш Дали-та-та които му предлагам - може би ще се съгласиш че са доста по добре изработени и свирещи от гореизброените предложения от автора на темата.

Колчо,как колони с два пъти по-малък обем и по-слаби характеристики от Ямахата посочена горе,ще свирят по-добре?Посочените от теб модели не са лоши,но не могат да се сравняват нито по качество,нито по мощност.

преди 25 минути, Димитър 59 написа:

Колчо,как колони с два пъти по-малък обем и по-слаби характеристики от Ямахата посочена горе,ще свирят по-добре?Посочените от теб модели не са лоши,но не могат да се сравняват нито по качество,нито по мощност.

Хайде дай оригиналните характеристики на ямахите и определение за отворен обем както е обявил автора в обявата преди да ми задаваш въпроси...

Освен това аз не видях къде е посочен обема на което и да е от Дали-та-та във техническите им характеристики.

Ако трябва да сме честни аз лично бих препоръчал на автора да си закупи Пресноус - http://www.presonus.com/products/Temblor-T10/tech-specs

за неговите нужди и като цена качество продукта е отличен. Освен това никъде не е опоменато във колко голямо помещение ще се слуша. А ти си тръгнал да говориш за обем на колоните.

преди 18 минути, Колчо написа:

Хайде дай оригиналните характеристики на ямахите и определение за отворен обем както е обявил автора в обявата преди да ми задаваш въпроси...

Освен това аз не видях къде е посочен обема на което и да е от Дали-та-та във техническите им характеристики.

Обема на Далитата е 255 x 275 x 265mm 307 x 288 x 311,даден в твоите линкове.Обемът и характеристиките на Ямахата е даден в техния официален сайт:YST-SW300 .Теглото на единия модел на мъничките Дали са го написали че е 8,5 кг.,а теглото на доста по-голямата Ямаха е 57кг.!Друго нужно ли ти е?

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

преди 7 минути, Димитър 59 написа:

Обема на Далитата е 255 x 275 x 265mm 307 x 288 x 311, даден в твоите линкове.Обемът и характеристиките на Ямахата е даден в техния официален сайт:YST-SW300 .Теглото на единия модел на мъничките Дали са го написали че е 8,5 кг.,а теглото на доста по-голямата Ямаха е 57кг.!Друго нужно ли ти е?

57 либри не са 57 кг. Ямахата да е максимум 25 кг. Дори и толкова си мисля че не тежи самата колона.

Най доброто което може да си закупи е   YAMAHA STUDIO&PA HS8 S  стига да е способен и съгласен да се раздели със 900+ лв.

Ако не е 2рия най добър избор е между Presonus и KRK. И 2те ще свирят по добре от ямахата която си посочил. И  освен това са по висок клас колона.

Само разтягаме локуми,а човека си е написал:Стаята ми е 30кв.м.,парите ми са около 600лв.Искам втора употреба и пита за мнение на това което е намерил налично в момента.Аз спирам до тук в тази тема...

преди 4 часа, Колчо написа:

И още едно предложние - Temblor™ T10 на PreSonus 

Благодаря за коментара и честита нова година.

С няколко приказки!

Аз изхождам от позицията на питащия ! Поставил ни е условие, и не смятам да ровя и да му търся по добри . Написал е всичко от което се интересува. Ако беше с неограничен бюджет щях да му посоча модели ,далеч от вашите.Прочетете още веднаж моя пост. Вашите предложения са също много добри, но надхвърлят бюджета му с почти 300 лева. Посочил съм моделите на които той евентуално може да се спре или такъв, купен на ново от другият колега Стоянов. Гледал съм и да го предпазя от покупка  от OLV. От тук нататък, питащият сам да прецени какво го устройва и да решава. Мнението ми по въпроса е категорично поне за мен.Как го приемате Вие, или друг освен питащият, не ме интересува. Който разбира от аудиотехника и то много добре, не пита за такива неща. Но не всеки разбира от всичко, така че оправдавам питащият. В този подфорум, аз не питам, а мога да дам съвет, щото с това се занимавам.Подкрепям и поста на Митко, който също се е постарал да му отговори. Вас също, но тук вече думата има питащият! От мен, толкова!

Към питащият:

След като питате и виждате, че има доста отговори по темата, е редно да вземете по дейно участие а не само да я четете като роман. Питането е Ваше.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 часа, Димитър 59 написа:

Само разтягаме локуми,а човека си е написал:Стаята ми е 30кв.м.,парите ми са около 600лв.Искам втора употреба и пита за мнение на това което е намерил налично в момента.Аз спирам до тук в тази тема...

Да вярно е не съм прочел. Пропуска е мой. Питащият казва че има 600 лв а дава предложения в сегмента 800+ лв. За това и аз съм дал такива предложения.

Моето последно предложение към автора е да инвестира в Пресонъса и да си го слуша със удоволствие.

• Автор

Много съм объркан затова и не пиша. Понеже и на друго място съм се допитал всеки ми казва да не взимам втора употреба. Относно бюджета с лекота давам 600 лв., а ако наистина си струва мога да посъбера и отделя 800- 900 лв.
В момента повече клоня към Monitor Audio Silver RSW 12 (849лв.) човека поне изглежда сериозен разпродава си цялото озвучение просто не знам тази цена струва ли си за този буфер  ...   другия вариант за който се чудя е Klipsch R-110SW  http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=30315
Предложението на Stoyanovv  JAMO J-12 SUB 499лв, 200RMS, 27-120Hz 12-ска го няма налично в Техномаркета

преди 1 час, atanasik написа:

Много съм объркан затова и не пиша. Понеже и на друго място съм се допитал всеки ми казва да не взимам втора употреба. Относно бюджета с лекота давам 600 лв., а ако наистина си струва мога да посъбера и отделя 800- 900 лв.
В момента повече клоня към Monitor Audio Silver RSW 12 (849лв.) човека поне изглежда сериозен разпродава си цялото озвучение просто не знам тази цена струва ли си за този буфер  ...   другия вариант за който се чудя е Klipsch R-110SW  http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=30315
Предложението на Stoyanovv  JAMO J-12 SUB 499лв, 200RMS, 27-120Hz 12-ска го няма налично в Техномаркета

Клипш изглежда обещаващо. Присонуса по принцип е професионален суб за мониторинг.

Гаранция че ще свири по добре от повечето изброени с изключение на предложенията които съм дал за студио. Със тях със сигурност ще е на едно ниво хай фистките каси ще ги превъзходжа като звучене.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.