Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USA и президент Доналд Тръмп

Featured Replies

преди 21 минути, Anneliese написа:

еди колко си от състава на дадената служба трябва да са жени, еди колко си трябва да са от малцинствата, еди колко трябва да са с различна сексуална ориентация, религия и какво ли още не.

Ето тая птостотия никога няма да мога да я разбера. Какво значи такива трябвало да има, онакива и пр., какви квоти кви пет лева? Има професии при които е критично важно този който ги работи не просто да знае какво прави а да е възможно най добрия защото обратното би означавало риск за здравето и живота на маса хора.
Цялата тая мания с кланянето на малцинства, различни и пр. е болест и трябнва да се лекува, за съжаление обаче днес е тъкмо обратното и Европа търчи точно в тая посока а различно мислещите ги нарича режими(Пример : Слушам по новините управлението на Вучич го наричат "Режим"), това е положението, обществото ни е болно а лечението няма да е лсено докато сме зависими от Щатите  или коя да е трета страна.

Дори сама по себе си тая глупост с квотите е една огромна дискриминация както спрямо професионалистите в дадена област така и спрямо т.нар. "Различни", примерно назначава се доктор ама той трябвало да е квотата на обратните...
Значи него не го назачават защото е добър лекар а защото е обратен или пък црън...
Вземи един съвременен американски филм : Гледаш всички герои бели и изведнъж между тях един единствен црън, не бие ли на очи?

Значи този е там само защото е черен, това погледнато от този ъгъл си е жива обида към този човек, да не говорим колко не намясто изглежда.

Страшна тъпотия но иди го обясни на тия т.нар. правозащитници.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 122,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали ще е възможно но според мене администрацията на форума може да помисли за отделянето и като важни на няколко теми,където може да се прочете нещо и да се обсъжда. Останалия боклук , който

• И кой мислите финансира и организира протестите срещу Тръмп? Този, който финансира предизборната кампания на Хилари, майдана в Украйна и други удобни и пълнещи джоба му събития - Сорос.

• В Америка 500 човека правят зулуми и трошат, но ехото е толкова силно, че в България се чува 200 000. 

Публикувани изображения

Имаме късмет, че досега имаме специалисти. Трябва обаче нещо да направим, защото ни трябват лекари, учени и техници, а нямаме такива. Преди 2 зими в моя град, при поредна авария и дискотека с тока, хората от нашия град в нашата фейсбук група коментираха, че вече няма кадърни електротехници, а младите не стават за нищо. Вярно беше. Месец и нещо им отне да оправят напълно мрежата за нашия град! Цял месец!

Трябва да има висока цедка за избор на лекари, учени и техници. При учителите засега можем да правим компромиси, защото учителската професия не е високорискова................Даже трагедията във Велико Търново е по вина на самите родители, които не са уведомили училищната лекарка, че дъщеря им има епилепсия.

Мен като ме записваха да уча в София, мама показа цялата ми медицинска документация на лекарката. И сега правим така.

Ще преглътна да имаме прости учители, но прости лекари и техници - не.

Ако беше паднал тежък сняг и беше станала още една авария с тока, мъжете от града щяха да хукнат да линчуват техниците. Толкова беше прикипяла на всички тази авария.

преди 1 час, Anneliese написа:

И, разбира се, сега тези шаренки и разнообразни не изпитват срам заради трагедията и нереалистичната представа за професионалните си възможности. Лично аз начаса ще уволня всички чернокожи, азиатци, хомосекуалисти, мюсюлмани, евреи и хора с увреждания от радиокулите! Без обезщетение, без нищо!!!!! Не ми пука, че имат семейства!

Аа после не била нацистка да бе да

преди 13 часа, petie1 написа:

Аа после не била нацистка да бе да

Ти ще наемеш ли на такава сериозна длъжност като ръководител полети или лекар, все едно в коя област,  някой, който няма нужните знания и умения, но за сметка на това е с правилните политически възгледи, раса, религия и сексуална ориентация? Да? Това не говори добре за теб.

Шаренките без квалификация да си работят в професии, където няма да вредят и да създават проблеми - чистачи, миячи на чинии, градинари, берачи на плодове и зеленчуци, в градската чистота, търговци в магазини, сервитьори................ Нямат място нито в авиацията, нито в медицината. Там е мястото само на образованите разумните и професионалистите. Не всичко опира до секса на този свят.

Заради отказа да назоват "жената - пилот" сега мнозина американци мислят, че това е терористичен акт от страна на психичноболен мъж, мислещ се за жена.  Ако продължат още такива инциденти с шаренки, на обществото там ще му писне и ще тръгнат да линчуват със собствените си ръце сбърканите. "Ку - клукс - клан" също може да се изяват. Хич няма да се учудя. От едната крайност - в другата. Благодарете на макака Обама.:getout:

След това, което научих за актьора Дензъл Уошингтън и отношението му към белите жени, почнах да си променям мнението за чернокожите. Те сами си го правят. Докато мразят белите безпричинно, ще е така. Не съм длъжна с нищо на чернокожите!

преди 4 минути, Anneliese написа:

Ти ще наемеш ли на такава сериозна длъжност като ръководител полети или лекар, все едно в коя област,  някой, който няма нужните знания и умения, но за сметка на това е с правилните политически възгледи, раса, религия и сексуална ориентация? Да? Това не говори добре за теб.

Това което казваш е съвсем друга тема а не кат това дет го изпляска което си е чист нацизъм иначе аз на хора без умения в дадена област не разчитам ама това е друга история

преди 2 часа, petie1 написа:

Това което казваш е съвсем друга тема а не кат това дет го изпляска което си е чист нацизъм иначе аз на хора без умения в дадена област не разчитам ама това е друга история

Не, не е съвсем друга. Наемани са чернокожи, хомосексуалисти и подобни, само защото са такива, никой не им е гледал дипломите! И виж какво става сега! Съжалявам, ама мястото на некомпетентната черна лесбийка е на улицата да чисти тротоарите, а не да управлява въздушния трафик!

Тъпите DEI политики започват да дават отровните си плодове. Сега ще го отнесат. Така, както заслужават. Това, че са различни, не значи че са компетентни. Не си учила, скъсали са те на изпитите, но после толерантната мулти - култи власт те е наела на работа, за която не си компетентна................. ами, съжалявам, ще изхвърчиш! Това, че си черна и че си лесбо не ти е застраховка, нито те прави по - умна или по - кадърна. Щом си мързел и разчиташ да вземеш диплома чрез секс - вън!

Пък нека звучи расистко. Тия чернокожи вече прекалиха. Много нагли станаха, много им порасна работата. Не щат да учат и работят, имат само претенции. Шаренките - същата работа.

Който не харесва бели, билетчето - и в Африка. Там ще бъдете сред себеподобните си!

Ха, погледнах в "Уикипедия" за нови данни за катастрофата и там вече пише името на третия пилот в хеликоптера. Кво я криха толкова, не знам. Ребека Лобах, на 28, бяла. Уж имала достатъчно часове полет. Ами, на мен ми прилича на наивно пиле в тежка машина.

Не съм против жените да са в армията, ама от толкова главозамайване, че са приети там, правят и грешки.

И в нашите ВВС приемат жени. Хубаво, обаче дано да са сериозни, отговорни и да не правят контра на мъжете, които са по - опитни и да не вършат глупости от зор да се доказват.:angry: Няма да ми стане хич приятно някоя кифла в нашите ВВС да предизвика някоя такава катастрофа.

Инча имаме и жени авиомеханици. Без думи съм. Не, че не могат да са добри механици, но не всички стават. Трябва да я знаеш разликата между болт и винт. Аз я знам, защото в детската градина имахме строителен конструктор и нещо като час по трудово. Трябваше да построим транспортен кран. Аз се занимавах да завинтвам гайките и болтовете с гаечния ключ. Страшно съжалявах, че нямахме такъв конструктор. Търсих за племенницата, като беше малка - нямаше.

116789089_10158841713922053_173053584789

Ей на такива изпити трябва да ги подложат жените, които искат да са механици. Интересно ми е колко ще го минат с пълен отличен и без грешка.:popcorn2:

schroeven-in-hout-en-kunststof-02600_600

0d2d7250b13d5b4766dc8448887b72f1.jpg

6362276544746483306030080.jpg

Не е по темата, но ми хареса:

Цитат

Жените мрънкат, щото от време на време им омръзва да дондуркат порасналите си момченца  😂 а мъжете ги слушат, защото се страхуват от жени в истерия и от женската емоционалност като цяло  🤢

:yanim::yanim::yanim:

Цитат

В Ю-туб има една американка, около 40-45, сменя свещи, термостати, полуоски, накладки, дискове за спирачките, ангренажен ремъци, вериги, глави сваля, клапани регулира...
Долу в коментарите -  100 оферти за работа, 200 предложения за брак.
Докато другите жени се надпреварват да стигнат мъжете по разни писти, дето няма кьорав мъж, тази жена е оставила зад гърба си 90 % от мъжкото човечество.

Търговската война започна: Тръмп наложи строги мита върху вноса от Канада, Мексико и Китай
https://dnes.dir.bg/svyat/targovskata-voyna-zapochna-tramp-nalozhi-strogi-mita-varhu-vnosa-ot-kanada-meksiko-i-kitay 
--------------------------------
Няма да свърши това добре за САЩ.
Тръмп ... май тръмпяса.

Цитат
На запад няма разлика - виждали сте чистачите и детските учители. Ще стане така и при нас надявам се.
Професиите, изискващи физ. сила са заменяни с машини. Няма да има много разделяне по пол, така мисля аз, в едно добре развито технологично общество.

А квотите са заради остарели разбирания, главно мъжки остарели разбирания да не допускат жени на лидерски позиции. В Южна Корея има цяло министерство по половете, заради наложилата се нужда да се регулира точно тая културно обособена грешка.

Надявам се тия простотии нас да ни подминат.🙏

преди 1 час, Anneliese написа:

Много жени сменят свещи полуоски и тн. Ама в Бургас на пристанището 100% докери са само мъже. Дори и Зеленски още не набира жени войници, има само доброволки.

Аре стига феминизъм, а?

Тръмп потвърди, че САЩ искат изселване на цялото население на Газа

Правителството на САЩ възнамерява да улесни насилственото разселване на палестинското население в Газа. Това потвърди президентът Доналд Тръмп, когато отговаряше на въпроси на журналисти в Белия дом.

Въпросът на британския журналист Дани Кемп, кореспондент на информационната агенция „Франс Прес“, е класически пример за медийно нормализиране на военни престъпления.

Кемп отбеляза, че египетският президент и йорданският крал са заявили, че няма да приемат на своя територия разселените хора от Газа, както предложи Тръмп. „Има ли нещо, което можете да направите, за да ги принудите да направят това?“, попита Кемп. „Имам предвид мита срещу тези страни, например?“, добави журналистът.

Тръмп отговари: „Те ще го направят. Те ще го направят. Ние правим много неща за тях и те ще го направят“. Това, което Кемп има предвид, е насилствено разселване, което е сериозно военно престъпление. Това е етническо прочистване. Престъпността на това деяние дори не е спомената във въпроса му. Вместо това той предполага, че Тръмп може да започне икономическа война срещу две арабски държави, за да ги принуди да бъдат съучастници в сериозно военно престъпление.

Западните медии нормализираха геноцида на палестинците от началото му преди 482 дни и ето един поразителен пример. Предпоставката на въпроса е дали Тръмп може да води икономическа война срещу две страни, за да ги принуди да улеснят военните престъпления.

Къде са репортерите, които да питат Тръмп дали знае, че насилственото разселване е военно престъпление? Къде са репортерите, които да питат за етническото прочистване?

Може би се страхуват, че никога повече няма да могат да задават въпроси – но ако журналистите не могат да задават смислени въпроси и чувстват, че не могат да направят нищо друго, освен да нормализират военни престъпления, тогава може би трябва да се запитат дали присъствието им като журналисти все още има някакво значение.

Представете си, ако Тръмп публично обещае насилствено да изгони украинския народ и се опита да принуди Полша, Беларус и други страни да приемат всички разселени украинци? Наистина ли журналистите ще попитат Тръмп дали ще наложи мита на съседните на Украйна държави, за да ги принуди да приемат бежанците и да улеснят етническото прочистване?

Тръмп сам заяви преди няколко дни пред репортери на борда на Air Force One, че Газа е „място на разрушение“ и че Египет и Йордания трябва да „вземат хора, за да „се почисти всичко това“.

Всъщност израелски служители посочиха по израелската телевизия, че тези коментари са били координирани с Израел.

Стив Виткоф, специален пратеник на Белия дом за Близкия Изток, току-що посети Газа, или по-скоро това, което е останало от Газа. Той е първият американски служител, който посещава Газа от 15 години, факт, който говори сам по себе си.

Той заяви пред американския уебсайт Axios: „От Газа не е останало почти нищо“.

Виткоф добави: „Хората се местят на север, за да се приберат вкъщи и да видят какво се е случило, след което се обръщат и си тръгват… Няма вода и електричество. Удивително е колко големи са щетите“.

Той каза, че от това, което е видял, Газа е „необитаема“: „Вече няма нищо, което да е останало там. Има много невзривени боеприпаси. Не е безопасно да се разхождате там. Много е опасно. Нямаше да разбера това, ако не бях отишъл там и не бях инспектирал района.“

Възможно ли е Виткоф наистина да не знае това, без да е бил там? Не е ли гледал свободно достъпните кадри на това, което Израел прави в Газа почти всеки ден през последните 16 месеца? Не е ли видял видеоклипове на унищожаване на цели жилищни блокове или на израелски войници, които поставят експлозиви например върху джамии, училища и университети, след което ги взривяват?

Не е ли гледал снимките на израелски войници? Които често се смеят, когато взривяват сгради за забавление, след което ги публикуват в социалните мрежи, за да забавляват обществеността?

Не знаеше ли Виткоф какво заключиха експертите през декември 2023 г. след малко повече от два месеца война: че Израел е причинил повече разрушения през това време, отколкото унищожаването на Алепо в Сирия за четири години, Мариупол в Украйна или че е пропорционално на бомбардировките на Германия от съюзниците по време на Втората световна война?

Дали Виткоф не е видял оценките на ООН, че около 70% от сградите в Газа са повредени или разрушени? Не знае ли, че Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси е публикувала този месец доклад, според който 92% от домовете са разрушени или сериозно или частично повредени?

Когато генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че „никога не е виждал такова ниво на смърт и разрушение като това, на което станахме свидетели в Газа през последните месеци“, смяташе ли Виткоф, че преувеличава?

И как може специалният пратеник на САЩ в Близкия Изток да не погледне на това пълно и апокалиптично опустошение и да не заключи, че е извършено ужасно престъпление?

Наистина ли той дълбоко в себе си вярва, че е имало легитимна военна цел на почти всеки квадратен метър от Газа, като нападението срещу тази предполагаемо легитимна военна цел е пропорционално на спечеленото военно предимство, въпреки клането и страданието на цивилните, които тя би причинила?

Не, разбира се, че не вярва. Никой не вярва на тази измислица. Всеки знае, че Израел си е поставил за цел да унищожи Газа и да наложи ужасно колективно наказание на нейното население, защото израелската държава даде ясно да се разбере това от първия ден.

Стив Виткоф сега твърди, че ще отнеме 10 до 15 години, за да се възстанови Газа. Това, което е много ясно, е, че планът на Израел винаги е бил да направи Газа негостоприемна, така че населението й да бъде убито и оцелелите да бъдат принудени да бягат.

Всъщност, според публикуван доклад в израелски вестник през декември 2023 г. Бенямин Нетаняху нареди на другия си съветник Рон Дермер, министър на стратегическите въпроси, да изготви планове за, „поне намаляване на палестинското население на Газа“.

Западните медии стандартизираха тази мерзост. И сега те ще нормализират подкрепата на Тръмп за буквално масовото етническо прочистване на Газа.

Трябва да документираме всичко това, защото трябва да държим извършителите отговорни – и в крайна сметка да ги изправим пред правосъдието.

обективно

Тръмп предупреди САЩ за болезнен ефект от митата, но обеща стоките и от Европа да се облагат "много скоро"
Американският президент снощи увери и че европейските стоки "много скоро" ще бъдат обложени с мита, подобни на тези, наложени върху вноса на продукти от Канада, Мексико и Китай, предаде Франс прес.
https://dnes.dir.bg/comments/tramp-predupredi-sasht-za-boleznen-efekt-ot-mitata-no-obeshta-stokite-i-ot-evropa-da-se-oblagat-mnogo-skoro 
-----------------------------------------
Тръмп започна съвсем да се излага като селска пръчка. 
Сега пък нова Тръмпска простотия - търговска война с Европа...
А може и да не сме разбрали и да не било MAGA(Make America Great Again), а да било MAGDA (Make America's Great Depression Again)

Канада и Мексико обявиха, че в отговор на решението на Тръмп налагат ответни мита върху вноса от САЩ.

От своя страна Китай съобщи, че ще оспори налагането на по-високи мита от страна на САЩ пред Световната търговска организация (СТО).

Всичко това може да се окаже начален етап на пълномащабна търговска война. 

Случва се в Тръмпистан

Хайде без малко и още един самолет щеше да падне.

Добре че се е запалил преди да излети.

Ha

Тръмп закрива USAID, наляла 632 милиона долара в НПО-та, медии и съдилища в България

632,5 милиона долара е сумата, която Американската агенция за международно развитие (USAID), управлявана от правителството на САЩ, е платила за проекти в България, показва справка на Обективно.БГ.

Илон Мъск, който оглави новосъздаденото министерство за правителствена ефективност на САЩ, обвини USAID във финансиране на изследвания на биологични оръжия, включително проекти, които се подозират, че са довели до появата на Ковид-19, заклеймявайки агенцията като „престъпна организация“. Мъск обяви, че се подготвя закриването й.

USAID е работила активно в България от 1990 до 2007 г., след което е преустановила дейността си, оставяйки финансирането на НПО-та и медии у нас на специално създадената за целта фондация „Америка за България“. През декември 2022 г. обаче агенцията изненадващо е подновила дейността си в България след 15-годишно прекъсване. В архивирано съобщение, публикувано преди 2 г. на вече неработещия сайт на агенцията, е записано:

„USAID, с двупартийната подкрепа на Конгреса, застава зад нови местни инициативи в Централна Европа с цел укрепване на демократичните институции, гражданското общество и независимите медии“.

В Централна Европа агенцията финансира проекти в България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения до спирането на дейността й преди дни от новата президентска администрация на САЩ.

Доналд Тръмп атакува ръководството на Американската агенция за международно развитие, твърдейки, че организацията е била лошо управлявана от „радикални лунатици“. Критиките на президента дойдоха, след като двама висши служители по сигурността на USAID бяха пратени в отпуск, тъй като се опитаха да спрат достъпа на Министерството на правителствената ефективност (DOGE), оглавявано от Илон Мъск, до системите й.

USAID е организация, натоварена със задачата да насърчава американските интереси в чужбина чрез финансиране за чужди правителства и международни институции.

Представители на ръководеното от Илон Мъск министерство са влезли в централата на USAID във Вашингтон за одит през миналата седмица. Официалният уебсайт на USAID вече е недостъпен, а акаунтът й в X изчезна на фона на съобщенията, че Белият дом обмисля сливането на агенцията с Държавния департамент.

Мъск разкри в пряко включване в социалната си мрежа X, че е разговарял с Тръмп, който се е „съгласил“, че USAID трябва да бъде закрита.

обективно

Американките леят сълзи и сополи за "изгубените" Африка и Южна Америка. Някой се опитва да им върне разума:

Цитат

Африка и Южна Америка отдавна не са колонии на Европа или САЩ. Какво значи загубили. Не може да смучеш от някъде, местното население да са на ниво аборигени, а ти да правиш пачка от природните им богатства и да поддържаш няколко военни бази там, за да са послушни.
Загубили били. Нали независимост, равноправни взаимоотношения, взаимна изгода, прозрачна политика... и други такива клишета. Явно на африканците и южноамериканците им е светнала лампата. Освен пак да се подходи със заучената схема - "диктатор, нарушени свободи, неправителствени организации, африкански майдан и ако няма наоколо ядрено оръжие - директно с томахавките".
Хората не са слепи.

Цитат
Списък със страните на които САЩ през последните четири години са дали по стотици милиони долари. България е получила над $400млн. Въпросът е кой у нас се е облажил и срещу какво?:

https://x.com/annvandersteel/status/1886012465970102327

А, де?

Цитат

Едни от облажилите се са София Прайд, както и много други НПО с Джендър насоченост, особено в образованието

Цитат

Ей, много сте се загрижили за всякакви териториални разпарчетосвания да продължават да си съществуват. Тайван, даже официално си се нарича Република Китай, той е основан от китайски антикомунисти избягали от континенталната част след ВСВ. Същото е и с двете Кореи - това си е един народ, разделен от политическата конюнктура. Какво лошо има Континентален Китай да се обедини с Тайван и Северна Корея а Южна, пък те да си решат какво управление искат да имат, без да им се мешат външни фактори? А по отношение на Косово, колкото и да не харесвам Сърбия, обективно това си е традиционно сръбска земя и ако на малцинствата толкова не им харесва да са под сръбско управление, могат да емигрират другаде. За Русия и Украйна си има теми, няма да ги коментирам тук.

Германският канцлер Олаф Шолц разкритикува изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че САЩ се интересуват от получаване на редкоземни метали от Украйна и търсят съответните гаранции от Киев, защото оказват голяма подкрепа на Украйна. Шолц нарече желанието на САЩ егоистично.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.