Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USA и президент Доналд Тръмп

Featured Replies

Цитат

Страна, в която има американска военна база едва ли може да претендира, че е независима.
Ако аз имам в къщата си войници на чужда армия дали е коректно да претендирам, че съм началник в дома си.
Припомнете си как Хаваи стават американска територия. Нападението на Пърл Харбър през ВСВ е над американска база, но не е американска територия. По-късно следва референдум на Хаваите, малко мръсна политика и хоп имаме нов щат. Така, че тоя сценарий е игран вече. После има едно извинение на Клинтън през 90-те с половин уста и мълчание отново. Не казвам, че оправдавам Тръмп, не, не му е работа да се бърка в Гренландия, но не е прецедент. За панамския канал може и да има някакви основания.

Съответно и ние не сме независими!!!

Цитат

Страна, в която има американска военна база едва ли може да претендира, че е независима.
Ако аз имам в къщата си войници на чужда армия дали е коректно да претендирам, че съм началник в дома си.
Припомнете си как Хаваи стават американска територия. Нападението на Пърл Харбър през ВСВ е над американска база, но не е американска територия. По-късно следва референдум на Хаваите, малко мръсна политика и хоп имаме нов щат. Така, че тоя сценарий е игран вече. После има едно извинение на Клинтън през 90-те с половин уста и мълчание отново. Не казвам, че оправдавам Тръмп, не, не му е работа да се бърка в Гренландия, но не е прецедент. За панамския канал може и да има някакви основания.

Съответно и ние не сме независими!!!

Цитат

Четохте ли за Тръмп в Калифорния,направо ги попилява некадърниците Бас и Нюсом. Гледам видеа от пресконференции и се смея с глас. Тръмп разбира се веднага разпорежда каналите и хидрантите отново да се напълнят с вода.
"Демократите все оправят бакиите на републиканците",викате.

:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Новина от преди минута буквално. Тръмп е спрял парите на Софийският гей парад. 100 000лв годишно.

Якооооооооооооооооооооооооо!!!!!!!!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

И аз смятам, че са необходими. Държавата трябва да се грижи за хората, които не могат да се грижат за себе си, но за мен това са деца, възрастни хора  и инвалиди. Ако си останал без работа, да ти се даде време да си намериш, но не да си трето поколение, дето не е похващало работа. Затова и съм против нелегалната имиграция. Имаме си достатъчно хора, за които да се грижим. Затова и съм за да се подбират легални имигранти, които максимално бързо да се впишат в обстановката и да започнат да допринасят за общото благо. Бежанците са друга работа. Обаче откъде в момента от Латинска Америка може да дойдат бежанци? Хората, които бягат от некадърно корумпирано управление, не са бежанци

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 122,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали ще е възможно но според мене администрацията на форума може да помисли за отделянето и като важни на няколко теми,където може да се прочете нещо и да се обсъжда. Останалия боклук , който

• И кой мислите финансира и организира протестите срещу Тръмп? Този, който финансира предизборната кампания на Хилари, майдана в Украйна и други удобни и пълнещи джоба му събития - Сорос.

• В Америка 500 човека правят зулуми и трошат, но ехото е толкова силно, че в България се чува 200 000. 

Публикувани изображения

Цитат

Тръмп бил нарушил конституцията и това било ужасен грях. Край – анатема за него. Но "демократът" Рузвелт пък направо е ремонтирал конституцията въвеждайки поправка с която отменя "сухия режим". Да,"сухият режим" е бил вписан даже в конституцията! За "демократите" конституцията е свещена крава и не трябва да се пипа. Но това важи само за републиканците. "Демократите" имат свещеното право да я пипат както си искат.

Тръмп затвори кранчето за Украйна, отмени дори одобрените от Байдън помощи

https://www.flagman.bg/article/341299

,,Администрацията на Байдън постави „идеологията си над здравия разум и си е направила грешни изводи за света”, каза държавният секретар Марк Рубио

Новите указания означават, че няма да се предприемат допълнителни действия за отпускане на средства дори за вече одобрени програми от правителството на САЩ.

Рубио също така очерта позицията на администрацията на Тръмп относно разходите. „Всеки долар, който харчим, всяка програма, която финансираме, и всяка политика, която следваме, трябва да бъдат оправдани с отговор на три прости въпроса,“ написа той.

Въпросите са: Прави ли това действие Америка по-сигурна, по-силна и по-просперираща? Новата заповед очевидно е предизвикала шок сред служителите на Държавния департамент."

Май наистина тече мълчаливо съгласие за гео-преразпределение на света:
- Тръмп си взема Гренландия и Панамския канал;
- Путин - Източна и Южна Украйна;
- Си - Тайван.

И всеки ще е доволен, но най-много Тръмп - хем територия, хем ресурси, хем липса на наследени конфликти в новата територия.

преди 7 минути, MZ/X написа:

- Си - Тайван.

И всеки ще е доволен, но най-много Тръмп - хем територия, хем ресурси, хем липса на наследени конфликти в новата територия.

Русия би си прибрала цялата Украйна при подобно глобално споразумение.    

току-що, attj написа:

...глупости...

...за какво и е западната част?...

...да си ги взимат поляци,унгарци...

...на руснака не му трябва ,,гнездо с оси"...

току-що, _nib_ написа:

...глупости...

...за какво и е западната част?...

За да няма НАТО там и да не се дърпат за конфедерация с Полша.   Това е Киевская Русь- Малорусия.   Населена е предимно с хохли,  които се заблуждават за много неща.    

преди 2 часа, attj написа:

Може и не само Украйна да си прибере, я колко още бивши републики, някои от които не са против да са част от Русия, а други част от доста плътен съюз, подобен на някогашният СССР. 

П.П. Или пък по-разширен, като... БРИКС. Направо забравих да го спомена.

преди 3 часа, MZ/X написа:

- Си - Тайван.

Мда и Европа го лапа заедно с кайсиите.
Това нема как да стане.

Целият цивилизован свет трябва да се обедини и да наложи санкции на САЩ заради Гренладния. Да се готвим също така да пращаме военна помощ на Дания.

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Може и не само Украйна да си прибере, я колко още бивши републики, някои от които не са против да са част от Русия, а други част от доста плътен съюз, подобен на някогашният СССР. 

П.П. Или пък по-разширен, като... БРИКС. Направо забравих да го спомена.

Направо щеше да се одървиш от тия неща, ако беше по-млад. Не че написаното може някога да бъде нещо повече от мокрите ти сънища.

преди 3 минути, Тoни написа:

Целият цивилизован свет трябва да се обедини и да наложи санкции на САЩ заради Гренладния. Да се готвим също така да пращаме военна помощ на Дания.

Гренландия е пустош и на Дания не ѝ трябва. САЩ трябва да разположат там бази, за да ни пазят от руски подводници.

Ти ли ще кажеш какво и трябва на Дания, лешпер? Официалните лица говорят друго, не си дават територията. Санкции веднага и да започваме с доставките на снаряди за датчаните.

Редактирано от Тoни (преглед на промените)

Ти ли ще кажеш какво и трябва на Дания, лешпер? Официалните лица говорят друго, не си дават територията. Санкции веднага и да започваме с доставките на снаряди за датчаните.

Ами ако инуитите решат да станат американци? САЩ може да направят живота им високо развит като на аляскчаните. Коренното население там също е ануитско. Може ануитите да се обединят като народ в състава на една силна държава като САЩ.

Ами ако аз реша да стана зимбабвиец?

Никой не те спира да опиташ.

преди 52 минути, Bubbles написа:

Мда и Европа го лапа заедно с кайсиите.
Това нема как да стане.

Като спомена есср, какво става във франция. лгбт обучение от 4 годишна възраст...и чак от 13 годишна, за разликата между биологичният и социалният пол. Нещо ще им влезе ли в главата като юноши, след като цели 8-9 години, няколко от които са част от първите 7, са ги дресирали да са трансджендери, кой знае.

преди 28 минути, Sliderum2 написа:

Като спомена есср, какво става във франция. лгбт обучение от 4 годишна възраст...и чак от 13 годишна, за разликата между биологичният и социалният пол. Нещо ще им влезе ли в главата като юноши, след като цели 8-9 години, няколко от които са част от първите 7, са ги дресирали да са трансджендери, кой знае.

За най малките тия неща са по желание, но в училище е страшно, посоянно се мъкнат разни отрепки от тия т.н. лгбт пеераски общества а със себе си мъкнат всякакви материали които спред тях ние трябвало да преподаваме, имат си собствена организация в министерството на образованието при това с покровителството на Макрон(Каква изненада) и освен всичко друго с доста сериозно влияние върху цялата образователна програма, все пак обаче сме далече от скандинавците, че доколкото знам там положението е направо страшно @Flashback да каже.

преди 14 минути, Bubbles написа:

За най малките тия неща са по желание, но в училище е страшно, посоянно се мъкнат разни отрепки от тия т.н. лгбт пеераски общества а със себе си мъкнат всякакви материали които спред тях ние трябвало да преподаваме, имат си собствена организация в министерството на образованието при това с покровителството на Макрон(Каква изненада) и освен всичко друго с доста сериозно влияние върху цялата образователна програма, все пак обаче сме далече от скандинавците, че доколкото знам там положението е направо страшно @Flashback да каже.

Направо трябва Тръмп да дебаркира отново в Нормандия и да освободи есср от лгбт робството.

Ген. Бригер: ЕС да прати войски в Гренландия

https://www.flagman.bg/article/341274

,,Би имало смисъл европейски войски да бъдат разположени в Гренландия, заяви председателят на Военния комитет на Европейския съюз Роберт Бригер пред в. "Велт ам зонтаг", цитирано от Ройтерс и БЛИЦ.

"Според мен би било напълно смислено в Гренландия да няма само американски войски, както беше досега, а да се помисли за това в бъдеще там да бъдат разположени и войници на Европейския съюз", казва Бригер в интервюто."

преди 1 час, Bubbles написа:

Така е, не знам за цяла Швеция, но в Стокхолм джендърските простотии са извън контрол.

Моето 3-4 годишно дете го мъкнаха всяка година на гей-парада от детската градина. Попитах учителката не са ли малки тези деца за подобни изживявания и троснато ми беше отговорено, че точно моето дете с баща от Източна Европа (демек съм хомофоб), та моето дете трябва задължително да присъства на прайда, за да разбере "правилните" ценности. 

Веднъж отиваме в Стокхолмската библиотека, има огромен детски кът с интересни забавления за деца и там две перверзни драг кралици бяха събрали всички деца около тях, четяха им джендърски детски приказки. 

Тези драг откачалки обикалят и по училищата, за да промиват мозъците на децата. А си възразил, а са те заклеймили за хомофоб. 

преди 7 минути, Flashback написа:

Тези драг откачалки обикалят и по училищата, за да промиват мозъците на децата. А си възразил, а са те заклеймили за хомофоб. 

Ми и тука обикалят, е не са баш драг или как там им се вика от тия намацаните ама са си педали, обаче като ме видят заобикалят...
...ще ми се да заобикалят цялото ни училище ама докато са официално в учебната програма няма как да стане, да се надяваме на по-читав президент след 2 години.

Мъск преименува евопейския Ламанш на „канала на Джордж Вашингтон“

Американският предприемач и близък съюзник на президента на САЩ в новата президентска администрация – Илон Мъск – предложи да се преименува Ламанша, като се кръсти на името на първия американски президент Джордж Вашингтон.

Илон Мъск публикува в своята социална мрежа X карта с Ламанша, свързващ Франция и Великобритания. Вместо обичайното име на протока, Мъск написа: Каналът на Джордж Вашингтон.

Мъск добави: „Новото име за водите, разделящи Англия и Франция.“Проливът се нарича Ламанш от френската дума manche „ръкав“.

„Те знаят как да се подиграват на своите „съюзници“, гласи един от коментарите онлайн. Друг коментиращ попита: „Ще завладяваме Англия ли?“

В първите дни след встъпването си в длъжност президентът Доналд Тръмп вече взе редица решения за преименуване на географски обекти. Той издаде указ за преименуване на Мексиканския залив на Американския залив. Президентът също така нареди връщането на старото име на планината Денали, разположена в Аляска – отсега нататък тя отново ще се нарича Маккинли в чест на 25-ия президент на САЩ Уилям Маккинли.

Тръмп заяви по-рано, че вече обсъжда с панамските власти и съдбата на Панамския канал, който възнамерява да върне под американски контрол. Според новоизбрания президент властите на тази страна са завишили таксите за преминаване на корабите на Военноморските сили на САЩ и са нарушили „всяка клауза от споразумението“ с Вашингтон, след като са получили контрол над канала. Освен това, според Тръмп, този стратегически актив сега се управлява от Китай.

„Суверенитетът на нашия канал не подлежи на обсъждане и е част от нашата история на борба и необратимо завоевание“, каза панамският външен министър Хавиер Мартинес-Ача. „Нека бъде ясно: каналът принадлежи на панамците и ще продължи да бъде панамски.“

обективно

Цитат

Тръмп: Народът на Гренландия иска да е част от САЩ.
Народът на Гренландия: Искаме да бъдем независими!

На кой да вярваме? Тръмп тук доста послъгва и демагогства!

Тук съм напълно съгласна.

Цитат

По БНР съобщиха, че Тръмп е казал, че палестинците трябва да бъдат изселвани от техните територии и заселвани в Йордания или Египет за да може съответните територии да бъдат, цитирам, "прочистени". Чужди територии са му притрябвали, някои от които на съюзници.
 Даже леко леко започва да се доближава до Сталин или Хитлер.
Всъщност дори Путин не си позволява подобни изказвания, той само ги върши тези неща на практика.
 Накъде сме тръгнали? Към някакъв свят на Оруел с Океания, Истазия и Евразия?

Да, видях заглавията, отвратително. Същият език, като на Адолф Хитлер. Прочистване...............:vomit::getout:

Цитат

От големия страх Путин да не запали Третата световна, да не стана Тръмп да я  запали?
 Едно и също са май.

Точно такова предчувствие имам.

Цитат

В новата си роля на ненадежден съюзник и безпринципен шантажист САЩ се оказват рискова инвестиция за закупуване на военно оборудване. Вече сме свидетели как умишлено забавиха предоставянето и използването на военна техника във войната в Украйна. Каква е гаранцията че утре няма да откажат предоставяне на военни данни от техните спътници или предоставяне на разрешение за използване на техните оръжия, макар и закупени в Европа?

Същото важи и за газа и нефта. Отървахме се от един, който ни шантажираше, за да се обзаведем с друг? По-добре да отворим аецовете.

Цитат

Доколкото ми е известно, за да има американски войски в чужда държава, трябва да има покана от въпросната държава или международна санкция, или заплаха за националната сигурност, а не просто някакъв политически или финансов интерес. В противен случай САЩ се превръщат в обикновени бандити, не по-различни от руснаците. Тежко и горко на света тогава.

А, добро утро!!!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Аз безумни идеи гледам 4 години вече - като започнеш от безобразно толериране на "шарените" и всякакви подобни със сходни ментални проблеми,като минеш през наливане на оръжия и билиони долари в Украйна,за да раздухва войната с Русия и като минеш през отворени граници за нелегални и наркотици. Който не е поискал,само той не е влязъл.
Брутално дъно последните 4г.
Искам тук от живеещите в Америка да ми кажат,на тях лично какво хубаво нещо им се е случило за тези 4г - повече пари ли вземат, по-малко харчат за битови разходи/такси и къщи ли, на повече почивки ли ходят, по-сигурни ли се чувстват в метрото/влака и насред улицата?

Гледат картинки и манипулирани клипчета по телевизията и се правят на многознаещи.Срамота!

Тръмп за 5 дни на власт, обиколи половин Америка,даде не знам си колко пресконференции,че и такива в 1 през нощта,докато пътува за друг Щат,подписа стотици документи и спря безумни програми за точене на пари.
Масивна депортация,включително селф депортейшън (за което адмирирам нелегалните,че са направили тази стъпка и са постъпили коректно за двете страни).

Цитат

Преди малко научих,че през 90-те години Германия е предложила на Испания да купи островите Палма де Майорка за $54млрд.,но тя е отказала. Част от германците са били против покупката,но не разбрах защо,(много странно е защо са били против!),въпреки че 80% от терените на острова са собственост на германци.
Но вие сте се хванали за Тръмп...

Яяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя, какво? Това не го знаех! За какво им е на германците Палма де Майорка? :ohmy::eek::no-no:

Цитат

Най-големия проблем на щатите са парите наливани в Украйна...та  САЩ до 2021 бяха едва ли не официалната власт и армия на Афганистан, това не беше ли проблем? Издържането на 300 000 войници в  афганистанската армия + военни бази + изграждане на военна и цивилна инфраструктура в продължение на десетилетия не беше финансов проблем за САЩ, не катурна икономиката.
Добре че дойде Путин да ви обясни, че даването на оръжия в Украйна е черната дупка която ще погълне  американската икономика.

Цитат
Беше проблем.
И тъкмо излязоха от там и се нахакаха в украинската бездънна корупционна каца.
За това и Тръмп разкара много от ястребите и премахна държавната охрана на хора като Помпео и Болтън. Нещо като два милиона на месец. Луда работа. Но това е по-скоро като "силен и ясен сигнал". И който трябва го е разбрал.

Цитат

Че те и Байдън не го бяха избирали американците. Избраха го пощенските фантоми. От калифорнийските федерални пощи основно.

И мъртъвците от гробищата!:popcorn2:

Цитат

Аз пък не мога да разбера от такава огромна държава, с толкова многобройно население как изборът беше сведен до тези двамата. Работата беше "да изберем по-малкото зло". Общо-взето не мисля, че избирателите имаха полезен ход.

Цитат

И не ми отговорихте какво хубаво ви се е случило последните 4 години до такава степен,че пак да искате Байдън на власт? Много неудобен въпрос се оказа:)

Цитат

Бизнес интересите и свързаните компании на Хънтър  Байдън в Украйна и Китай са интересни, а както вече многократно обсъждахме му опростиха всички прегрешения от 2014 насам. Не само на него, а и на чичовците и лелите му.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.