Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с външен твърд диск

Featured Replies

Само на мен ли не ми харесва фактa, че дискът е инициализиран с MBR, а не GPT?

The organization of the partition table in the MBR limits the maximum addressable storage space of a disk to 2 TiB (232 × 512 bytes).[2]

Лично мнение - извади каквато можеш информация от този диск, конвертирай го към GPT и тогава създавай дялове с такива размери.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

преди 27 минути, hudyr написа:

извади

Нали точно това иска да направи човекът, но му липсват дялове с ценно според него инфо.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

До колкото аз виждам, на автора му се набива акъл как да extend-не сегашния 2TB дял, а не как да си извади файловете от него, за да си оправи носителя като хората.

Явно недобре виждаш:

преди 5 часа, Georgi73 написа:

Не изкам и да го форматирам,за да не загубя информацията

преди 3 часа, Georgi73 написа:

информацията е много 1500 гб

Ако ифнормацията ти е ценна спри да правиш каквито и да било глупости и го занеси във фирма, за да ти я извадят. Проблема е, че ще е скъпо. Ако информацията може да си я набавиш просто форматирай диска. Излезе ли информация на йероглифи файловата система се е "омазала" тотално и никоя програма не може да я оправи, не знам даже дали и в специализираната фирма ще могат.

преди 16 часа, ExaFlop написа:

Явно недобре виждаш:

Partition recovery възстановява дял в случай, че не може да бъде достъпен. Никъде не става дума за форматиране на диска и/или изваждане на информацията. Авторът в момента се опитва да разшири съществуващия 2TB дял с онези неразпределени 1.6TB, които на свой ред не са разпределени заради ограничението на MBR. Огледай урока, който котаракът така упорито предлага, и виж за какво служи. Там не става дума нито за форматиране на диска, нито за извличане на информация, просто възстановяване на дяла до работещо(достъпно) състояние.

Авторът си иска съдържанието (филми, музика...) от липсващия дял и разширяването на съществуващия дял (MBR->GPPT->Extend) не е решениe- ще го схванеш най-накрая.

Аз това казах в първия си пост в темата! :D:D Вместо да се занимава с подобни глупости, да намери начин да си извлече важната информация(до колкото е възможно), да се затрие целият външен диск и да се инициализира с GPT, вместо с MBR, та чак тогава да се мисли за 4 терабайтов дял.

И за пореден път, цялата му информация е на 2TB дял, който вероятно е работел нормално преди да завалят съвети от рода на "ползвай програма Х, за да заобиколиш ограниченията на старата файлова таблица". Няма "липсващ дял", има изначално незаделено пространство заради грешна инициализация.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

на 24.01.2017 г. в 13:57, hudyr написа:

Аз това казах в първия си пост в темата! :D:D Вместо да се занимава с подобни глупости, да намери начин да си извлече важната информация(до колкото е възможно), да се затрие целият външен диск и да се инициализира с GPT, вместо с MBR, та чак тогава да се мисли за 4 терабайтов дял.

И за пореден път, цялата му информация е на 2TB дял, който вероятно е работел нормално преди да завалят съвети от рода на "ползвай програма Х, за да заобиколиш ограниченията на старата файлова таблица". Няма "липсващ дял", има изначално незаделено пространство заради грешна инициализация.

Дори постващия не знае какво е направил или не иска да си признае. Ето цитат от поста му: " .............. .Относно какво съм правил с него,имам медиа плеър zidoo x9s и изках като го включа в плеъра да го виждам на компа от клип в нета уж да следвам стъпките как става и омазах нещо. "

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

на 25.01.2017 г. в 9:48, adersa написа:

Емил Костов що пък да не могат ?

Това е само предположение а и софтуера и хардуера с който разполагат си има праг на възможностите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.