Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Увеличаване на Интернет скоростта

Featured Replies

От миналия си опит с "Уиндоуз" съм се уверил, че преинсталацията и най-лесният и почти винаги най-бързият начин за справяне с подобни трудности!  Прави се образ на инсталацията без никакви програми, а ако има място и с програмите, които потребителят си иска и спестява много свое и наше време и нерви.

Редактирано от jojopara (преглед на промените)

• Отговори 59
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 11 минути, mikrotik написа:

Ок, аз съм го изключил още преди време , но ти благодаря все пак за инфото :), ето малко резултати от 2-та теста - гледам и не вярвам на ушите си - явно проблема не е само в моя телевизор ... не сме се договорили с доставчика за тази скорост, но не знам в случая какво може да се направи ...

Гледа се пинга !  Даунлоуд  и ъплоуд зависят от много фактори -Спиид тест може и да не подбрал най близкия сървър.

Преди теста се спира адблокърът

преди 51 минути, Gregory House написа:

Използвайте гуугъл днс - интернета ще литне

И как разбра, че при използването на тези DNS-си скоростта ще литне??

преди 42 минути, Ken написа:

Един, според мен, по-точен сайт за измерване на интернет скоростта:
http://speedof.me

Дали:
170203141843-5741.png

6022123409.png

преди 47 минути, Gregory House написа:

Преминете към OpenDNS или Google DNS за да ускорите уеб сърфирането

https://www.itninews.com/articles.php?article_id=36

Преминете към OpenDNS или Google DNS за да ускорите уеб сърфирането

Категория:ИнтернетОценка: 0 от 5

Все още никой не е гласувал!

Вероятно местният ви Интернет доставчик не разполага с най-бързите DNS сървъри, което може да забавя сърфирането. Случва се така, че не винаги информацията в тези DNS сървъри е навреме обновена, а не е изключено и от време на време те просто да „забиват“.

За да се „застраховате“ срещу подобни проблеми и макар и не чак толкова осезаемо, можете да увеличите скоростта на сърфиране като преминете към OpenDNS или Google DNS. Ето как можете да направите това:

1. Отворете „Control Panel \ Network and Internet \ Network and Sharing Center“.

2. От ляво, щракнете на „Change adapter settings“.

3. Сега натиснете с десния бутон върху иконата на мрежовият адаптер на който искате да смените DNS настройките и изберете „Properties”, от контекстното меню.

4. Като се появи прозореца със свойствата на мрежовият адаптер изберете „Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)“ и натиснете бутона „Properties“.

5. В долната част на новопоявилият се прозорец можете да промените настройките за DNS сървъри. Остава ви да изберете (от по-долу) услуга и да въведете DNS адресите й.

Google DNS

Preferred DNS server: 8.8.8.8
Alternate DNS server: 8.8.4.4

OpenDNS

Preferred DNS server: 208.67.222.222
Alternate DNS server: 208.67.220.220

Това е всичко, което трябва да направите. Повече за DNS, можете да разберете от статията Domain Name System в Уикипедия.

ipv4-properties.png

opendns-change-adapter-settings.png

opendns-lan-properties.png

opendns-lan-properties-window.png

Това не е вярно. Няма как совобдни DNS, които се използват от много хора да забързат интернет скоростта. Да не говорим, че в момента не се знае точно какъв е проблема на постващия. Преди няколко месеца точно имаше проблем с гугълските DNS и който ги беше сложил изпищя.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Това не е вярно. Няма как совобдни DNS, които се използват от много хора да забързат интернет скоростта. Да не говорим, че в момента не се знае точно какъв е проблема на постващия. Преди няколко месеца точно имаше проблем с гугълските DNS и който ги беше сложил изпищя.

Пинга на калдата е 10 милисекунди

Редактирано от Gregory House (преглед на промените)

http://www.sordum.org/7952/dns-jumper-v2-1/ добър инструмент за намиране и задаване адреси на "бързи" DNS сървъри.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Имам предвид пинга на уеб сайтовете

Принципно интернета зависи от много фактори

преди 6 минути, Gregory House написа:

Имам предвид пинга на уеб сайтовете

Принципно интернета зависи от много фактори

В този случай гарантирам, че не е от ДНС. Постващия поне 5 теми за проблем с лаптопа, с ОС на него, с вируси и прочие. Не пожела да се направи чисто нова преинсталация, за да е сигурно че всичко е наред с ОС и продължава да пуска теми.

В този случай гарантирам, че не е от ДНС. Постващия поне 5 теми за проблем с лаптопа, с ОС на него, с вируси и прочие. Не пожела да се направи чисто нова преинсталация, за да е сигурно че всичко е наред с ОС и продължава да пуска теми.

https://developers.google.com/speed/public-dns/

https://developers.google.com/speed/public-dns/docs/performance

https://developers.google.com/speed/public-dns/docs/security

https://developers.google.com/speed/public-dns/faq#nxdomains

Dns matters

преди 1 минута, Gregory House написа:

Остави това. Няма да споря. Както си има плюсове си има и своите минуси. То ако беше така нямаше доставчиците да си имат свои ДНС. Работя в такава компания и знам какво става, когато има проблем с ДНС. ОСобено пък тези, които са свободни и се използват от много хора.

Просто проблема на постващия не е от ДНС.

Остави това. Няма да споря. Както си има плюсове си има и своите минуси. То ако беше така нямаше доставчиците да си имат свои ДНС. Работя в такава компания и знам какво става, когато има проблем с ДНС. ОСобено пък тези, които са свободни и се използват от много хора.

Просто проблема на постващия не е от ДНС.

Може да ползва  адуер клиинър за възстанови (ресетне ) важни параметри в системата

Image 003.jpg

И да рестартира

преди 4 минути, Gregory House написа:

Може да ползва  адуер клиинър за възстанови (ресетне ) важни параметри в системата

Image 003.jpg

И да рестартира

Виж сега. Прегледай му всичките теми и после ако искаш пак ще коментираме. Първоначално искаше да маха инсталирани updates на Windows, След това се оказа, че има проблем с драйвери, после се оказа, че има вируси. В момента пък се оплаква от бавен интернет. За хардуерните въпроси няма да коментирам. В момента аз съм сигурен, че тази OS, която е на неговия лаптоп е тотално мазало.

Докато не се направи чисто нова онсталация, с коректно инсталирани драйвери е безмислено да се прави каквото и да било.

• Автор
преди 2 часа, Gregory House написа:

Тоест сте доволен - пинга на калдата при мен е 10 милисекунди

Активирайте функцията Тракинг протекшън във файърфокс и браузъра ще литне

Изключено е да съм доволен при тези показатели, но за момента просто нямам друга алтернатива ...а как се активира Тракинг протекшън ?

• Автор
преди 10 минути, XYconstant написа:

Направо чудно ... не пожелавам такъв Интернет на никого хаха ...

Test.jpg

преди 58 минути, mikrotik написа:

Направо чудно ... не пожелавам такъв Интернет на никого хаха ...

За Колко  Mbps  плащаш  на месец? Какво излиза когато напишеш tracert  kaldata.com в Командния ред?

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 2 часа, mikrotik написа:

Изключено е да съм доволен при тези показатели, но за момента просто нямам друга алтернатива ...а как се активира Тракинг протекшън ?

Image 004.jpg

Принципно даунлоуд мениджъра и битторент клиента отварят много връзки(със което скоростта ти скача)

Отчетената скорост която виждаш е подвеждаща

Image 005.jpg

Използвайте и това за диагностика - плеъра на ютюб има инструменти за диагностика

Image 006.jpg

1десен бутон

2 избиране стат фор нърд

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.