Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за нов HDD.

Featured Replies

Не, сериозно ти препоръчвам, вземи се ограмоти малко, че ставаш за срам, когато се изказваш неподготвен. Аз няма да лепя цитати след цитати, след като в нета има предостатъчно информация, има си инструкции и картинки, така че не се дръж като Тарзан. Но ако това ще те утеши, не си единствения и много техници, не ги знаят тези неща, вероятно щото не им се е наложило.

Ти май нямаш срам. Осираш тема след тема, ръсиш абсолютни глупости и пак не спираш. А още по-лошото е, че дори след като си осъзнаеш грешката, пак не спираш да твърдиш глупости. Как пък тогава успях да подкарам чисто нов хард диск на компютър, който е от началото на ерата на Sata, без да пипам абсолютно никакви джъмпери ? Може би защото случайно SATA е обратно съвместим с всичките си версии. 

И на това отговорих по-горе - късмет. Хардуеъри различни колкото щеш, и аз пуснах специална тема и ми помогнаха знаещи хора, а старият компютър си го ползвам и днеспсъс Сата 2 диск, конфигуриран правилно. Не мога да си позволя да лъжа, в това което ти ме обвиняваш и няма да търпя лъжи свободно да се пишат навсякъде по интернет, където се дава свобода на невежи хора да се правят на професори. Малко по-малко затуй държавата ни е на това дередже.

Темата е за кофата още от самото начало.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 6 минути, peppone1 написа:

И на това отговорих по-горе - късмет. Хардуеъри различни колкото щеш, и аз пуснах специална тема и ми помогнаха знаещи хора, а старият компютър си го ползвам и днеспсъс Сата 2 диск, конфигуриран правилно. Не мога да си позволя да лъжа, в това което ти ме обвиняваш и няма да търпя лъжи свободно да се пишат навсякъде по интернет, където се дава свобода на невежи хора да се правят на професори. Малко по-малко затуй държавата ни е на това дередже.

Темата е за кофата още от самото начало.

Пич,що не си починеш малко?Това познато  ли ти е?

Производителя може да дава 5г. гаранция, но в нашите магазини дават 3 г., а то явно и толкова им е животът. Никаква технология не се развива, просто цената расте, заради капризите на търговците и на потребителите. Фактът че с увеличаване на обема цената пада, показва че се увеличават и дефектите, а оттам грешките и отказите. Така че най-стабилни излизат малките SSD дискове, но на непоносима цена.

Толкова се е развила технологията че телевизорите и мониторите се развалят на втората година, баш след гаранцията и при най-малкият токов удар, а лаптопите са си гаранционно бъгави и недъгави. Вместо да се говори за теоритични прогнози за годност, при условие че ги пуснаха в производство последните няколко години, нека дочакаме и видим реален пример, а дали той ще доживее гаранцията, производителят бълха го охапала. Така и няма да направят лаптоп със SSD, защо?

Та в този пост няма нито,ама нито ЕДНО вярно твърдение и е пълно с глупости и смешки,дал съм ти линк с бг магазини дето има колкото искаш ссд дискове с 5 год. гаранция,има и такива с 10! години гаранция,но ти като играчките дето са на пружина навити си повтаряш едно и също и то все абсурдни и нямащи нищо общо с деиствителността неща.....

Ако точно сега ви дам доказателство, обещавате ли да се пръждосате и да се извините за времето което ми изгубихте, и ме карате да повтарям и потретвам и почетвъртам едно и също, защото темата я развалихте вие, не аз? И ако иска читателят да чете тъпи теми, като коя ваза да си купя, дали оная синята или червената или иска нещо да научи, вместо да слуша как малки деца си дърпат играчката. Онуй по-долу беше от друга тема и в моят град няма такъв магазин.

преди 8 минути, peppone1 написа:

Ако точно сега ви дам доказателство, обещавате ли да се пръждосате и да се извините за времето което ми изгубихте, и ме карате да повтарям и потретвам и почетвъртам едно и също, защото темата я развалихте вие, не аз? И ако иска читателят да чете тъпи теми, като коя ваза да си купя, дали оная синята или червената или иска нещо да научи, вместо да слуша как малки деца си дърпат играчката. Онуй по-долу беше от друга тема и в моят град няма такъв магазин.

Ти ми осра темата отвсякъде. Това, че ти само си повтаряш простотийте, не е наш проблем.

Голяма работа, една тема. Ше напишеш втора, по-добра.

А сега преди да изсмуквате истината изпод ноктите си, погледнете тези картинки и тогава спорете:

ssc_desktop.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Тук peppone1 е прав.

Абсолютно всеки харддиск го има, просто вие не сте обърнали внимание. Пускам Ви видео да се ограмотите, претендиращите за "мега капацитети" ,щото Вие явно харддиск "до Вас" нямате.

Само, че са 4 пинови и служат за режима на интерфейса и с цел съвместимост.

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

преди 27 минути, Atanas Pachov написа:

Тук peppone1 е прав.

За какво е прав ? За това, че е открил нещо в гугъл и се опитва да ни убеждава, че хард диска ми камо ли не няма да работи без тези джъмпери, или пък за това, че се изкарва най-големия спец по хард дисковете, но самия той не можа да се оправи с настройката на такъв на по-стара машина ?

Да, прав е.

В много случеи има проблеми със съвместимостта.

Това че опитът ти е показал, че с .... един харддиск на старо дъно не е имало проблем, не ти дава право да говориш генерализирано.

В момента се опитваш да се измъкнеш с оправдания, с цел да замажеш.  А иначе, че той чел в гугъл, ами това се отнася за тебе, малчо. Когато станеш на неговата възраст, получиш неговите познания, получиш неговия опит, ремонтираш X изделия, тогава ела ми лай.

Абе, нали сънчо мина, що си още буден ? :D

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

Благодаря за полезната информация, само че на моят харддиск Toshiba няма такива настройки. Има само един свободен слот с 2 извода, сякаш за кабел, но не пише за какво служи.

преди 16 часа, Atanas Pachov написа:

Да, прав е.

В много случеи има проблеми със съвместимостта.

Това че опитът ти е показал, че с .... един харддиск на старо дъно не е имало проблем, не ти дава право да говориш генерализирано.

В момента се опитваш да се измъкнеш с оправдания, с цел да замажеш.  А иначе, че той чел в гугъл, ами това се отнася за тебе, малчо. Когато станеш на неговата възраст, получиш неговите познания, получиш неговия опит, ремонтираш X изделия, тогава ела ми лай.

Абе, нали сънчо мина, що си още буден ? :D

Така.

1. Не е само едно старо дъно, нито пък един хард диск. (бяха 6 маркови машини на Dell, бракувани, но изрядно работещи с липсващ хард диск, който е бил изпратен за унищожаване)

2, Кой се опитва да се измъкне с оправдания ? Той ми омаза темата, както и още 6-7.

3. Това, че е "чел в гугъла", не го прави "спец" или пък "знаещ". Отделно няма да споменавам факта, че той самия не можа да се оправи с настройката на хард диска (то не е точно на хард диска, а в BIOS-а) на стария си компютър.

4. Сигурен съм, че имам повече знания и опит от него. Излишно маже по теми, в които изобщо не помага, а само се ерчи и опитва да изкара другите "невежи".

5. Какъв опит те гони ? Само рови в гугъл и знае 3-те клавиша - CTRL + C и CTRL + V.

6. Не си ти човека, който ще ми държи сметка. А ти пък, не си ли на работа, 23:00 часа мина отдавна. Или пък може би си безработен, който до 40 годишен ще живее с мама и тате ?

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

преди 52 минути, Atanas Pachov написа:

Някой мод да се намеси ? 

:lol2:

И аз искам, да ви поизчисти спама на вас двамата с peppone1.

преди 18 часа, niki292002 написа:

може би си безработен, който до 40 годишен ще живее с мама и тате ?

Звучи безценно от устата на 12 годишен пикльо :D

2 терабайта за 150 лв. няма дори и сред гадните Seagate. Ако можеш да отделиш още 27 лв., този ще ти свърши работа, щом е само за съхранение на данни.

http://desktop.bg/desktop_harddrives-western_digital-WD20EZRZ

преди 5 часа, Atanas Pachov написа:

Звучи безценно от устата на 12 годишен пикльо :D

17*. То като гледам, не си особено зрял. Когато ми стигнеш нивото, тогава ми говори. ;) 

Вече просто спирам да ти отговарям, понеже си поредния трол без никакъв личен живот. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.