Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся мнения за декодери на ефирна телевизия

Featured Replies

Телевизора е Филипс 26 инчов. LCD, но е достатъчно стар и няма цифров тунер(пробвах го само с антена и не намери нищо). Собствената му антена е загубена. В момента телевизора работи с аналогови канали от кабелна ТВ, но обмислям като ми изтече договора през май да махна кабелната и да остана на ефирна ТВ. Вчера в Технополис гледах, питах и се оказа, че всички декодери там са без антена. Цената им е 49-59 лв. Подметнах на продавача, че обмислям дали не е по-добре направо да сменя телевизора и той ми отвърна, че вероятно това е по-добре, защото тия декодери правели проблеми. От една страна има логика човекът да говори така, защото има интерес да похарча повече пари в магазина. :) И все пак - наистина ли са толкова "калпави" тези устройства? Четох друга тема в този раздел, където една жена обясняваше, че след 3 дни борба с кабелите успяла да го подкара, но от време на време имало премигвания...

Ако и вие смятате, че е по-добре да сменя телевизора - дали бих взел някакви пари от стария? Моделът е 26PFL3404, Дистанционното е в лошо състояние.

преди 47 минути, sten90 написа:

Телевизора е Филипс 26 инчов. LCD, но е достатъчно стар и няма цифров тунер(пробвах го само с антена и не намери нищо). Собствената му антена е загубена. В момента телевизора работи с аналогови канали от кабелна ТВ, но обмислям като ми изтече договора през май да махна кабелната и да остана на ефирна ТВ. Вчера в Технополис гледах, питах и се оказа, че всички декодери там са без антена. Цената им е 49-59 лв. Подметнах на продавача, че обмислям дали не е по-добре направо да сменя телевизора и той ми отвърна, че вероятно това е по-добре, защото тия декодери правели проблеми. От една страна има логика човекът да говори така, защото има интерес да похарча повече пари в магазина. :) И все пак - наистина ли са толкова "калпави" тези устройства? Четох друга тема в този раздел, където една жена обясняваше, че след 3 дни борба с кабелите успяла да го подкара, но от време на време имало премигвания...

Ако и вие смятате, че е по-добре да сменя телевизора - дали бих взел някакви пари от стария? Моделът е 26PFL3404, Дистанционното е в лошо състояние.

Не приемай всичко,което ти казват тези консултанти за чиста монета.Няколко преживявания съм изпитал с невероятно "любезни" и технически неграмотни продавачи в Технополис и Техномаркет.Имах повече информация и знания за моделите телевизори,които продават.Зависи много на какви хора ще попаднеш.При тях ситуацията е като лотарията.Относно вградените тунери,не са толкова добри,както се опитват да те убеждават.Освен,ако не си купиш много висок клас телевизор.Преди година и 6 месеца си купих подобен телевизор за 1600лв.притежаващ интегриран тунер,и не съм впечатлен.Има значение и населеното място,в което живееш.При родителите ми не успява възпроизведе картина.Сигнала е с лошо качество и слаб,като влияние оказва и антената,която ще ползваш.

Тунерите са си достатъчно добри както вградените така и външните, само че ефирния сигнал е скапан - изобщо не е както разправяха в рекламната им къмпания че в градовете ще се хваща навсякъде със стайна антена. Ако имаш пряка видимост към кулата ще работи на макс и с най-обикновенна тел вкарана като антена, ама ако си от другата страна на блока или пък по-висок блок ти закрива сигнала хващаш един кур само.

• Автор

В къща съм, в региона на Пловдив. Като му дойде времето вероятно ще пробвам първо с външния декодер(ако мога да намеря и на старо) и ако не ми хареса, тогава ще сменям телевизора...

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Здравейте. Продължавам в тази тема, защото другата вече е с още по-неподходящо заглавие. :) Вече взех декодер - Strong Prima VIII. Взех обикновена двураменна телескопична антена. След няколко опита с позицията на антената, успях да "хвана" 6-те канала и то с добро качество. Само че в момента този декодер е свързан към LCD телевизора чрез HDMI кабел, а на антенния вход на телевизора влиза кабела от Близу(който ще се ползва до началото на май). Затова като искам да пусна ефирната телевизия, трябва първо да включа телевизора и да щракам бутона Source, докато отиде на HDMI-страничен и после да включа и декодера. Това е малко досадно за мен и доста объркващо за баща ми. Предполагам, че процедурата ще се опрости, ако махна HDMI кабела и чрез един къс коаксиален кабел свържа Antenna-Out на декодера с Antenna-In на телевизора?

Втори въпрос(предполагам, че отговора е отрицателен, но пак да попитам) - възможно ли е декодера да подава сигнал към два телевизора? Ако да - един и същи канал ли ще се гледа и на двете места?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.