Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

свързване на дънна платка и захранване

Featured Replies

преди 22 минути, peppone1 написа:

Така е, май не обичате да мислите. Ваште тикви май редовно ги пълните с кюфтета и кебапчета. Първо, купи си един измервател на мощност и измери с колко се покачва мощността при включване на видеокартата. Ако нямаш такъв уред, просто си погледни електромера. Тя видеокартата ще работи и без  допълнителното захранване и ще консумира същата мощност, но то се свързва за по-сигурно и да предпази дъното. Не цялата мощност преминава през този кабел. Но какво да обяснявам на неграмотни и в същото време любознателни, но много мързеливи хлапета?

Явно трябва да прочетеш доста неща. Картата даже няма да запали без допълнителното захранване. Ти "умния" си мисли каквото си поискаш. Имаше един такъв и в форума на HWBG не се задържа много там.

преди 24 минути, niki292002 написа:

Я по-добре махни "Електроника" от интересите си, че покрай теб ще изгори и някой друг. 

Ти май изобщо не си запознат с работата на компютъра. (това ти го казвам за втори път)

PCI-E слота може да достави максимум 75W. Тази видеокарта (290х), по време на гейминг консумира 200-250W. 

Намери кой да ме нарече мързелив, човека, който го мързи да отвори гугъл и да потърси доказателства, опровергаващи твърденията му.

В кой Гугъл я видя тази 250 ватова видеокарта, щото аз такова нещо не видях? Не видеокартата консумира тази мощност, а основно дънната платка с процесора.

преди 14 минути, Year Zero написа:

Явно трябва да прочетеш доста неща. Картата даже няма да запали без допълнителното захранване. Ти "умния" си мисли каквото си поискаш. Имаше един такъв и в форума на HWBG не се задържа много там.

Достатъчно че се задържах 5 години.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 3 минути, peppone1 написа:

В кой Гугъл я видя тази 250 ватова видеокарта, щото аз такова нещо не видях? Не видеокартата консумира тази мощност, а основно дънната платка с процесора.

Пак не си отворил гугъл. ;)

04-Power-Consumption-05-Gaming.png

Ето ти консумацията на цялата система.

58715.png

Предпочитам да чета спецификациите на производителя, а не хардуеъра на Том. Производителят препоръчва максимум 500-600W захранване за най.мощните си видеокарти, а какво ще остане за системата с най-мощната дънна платка? По-мощните видеокарти се дават с двоен преходник и с повече пинове и тези карти не могат да работят без външно захранване. Аз говорех за картата на автора, който му трябваше по-малък конектор, свързан само към едната линия, но той тотално беше объркал конекторите.

преди 21 часа, peppone1 написа:

Предпочитам да чета спецификациите на производителя, а не хардуеъра на Том. Производителят препоръчва максимум 500-600W захранване за най.мощните си видеокарти, а какво ще остане за системата с най-мощната дънна платка? По-мощните видеокарти се дават с двоен преходник и с повече пинове и тези карти не могат да работят без външно захранване. Аз говорех за картата на автора, който му трябваше по-малък конектор, свързан само към едната линия, но той тотално беше объркал конекторите.

Дано бог да не ти дава някога да оправяш на някого компютъра, че после горкия човек ем ще е назад, ем поредния гаражен разбирач (ти) ще му обяснява "еми то така, еми не знаех" и т.н. 

Няма такъв термин като "най-мощната дънна платка". Мощността на PCI-E слота си е стандарт - 75W макс. Сигурно не си и докосвал толкова лакома видеокарта, за да говориш "как ще тръгне". Искам сега да си купиш някоя лакома видеокарта и да ми покажеш, как поне ще изкараш картина, без допълнително захранванне - само на PCI-E слота. Видеокартата на автора изисква 8 + 6 конектори. За пореден път те моля, първо да се посъветваш с гугъл, или която и да е търсачка, преди за пореден път отново да започнеш да ръсиш бисери. 

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

Ти в сметките на Бог не се бъркай. Оправил съм достатъчно компютри, като за почти всеки съм отворил специална тема и пост. Но търсих и помощ в "Хардуеъра на Том", на Иван, Петкан и др. разбирачи и намерих сама врели-некипели. А клиентите не може да не са доволни от ремонта, защото гаранция с "Ама аз не знаех, не исках" не ги удовлетворява. Когато ти поправиш и един компютър и бръкнеш с 1лв. в джоба си, тогава ела и ми говори, а не да влачеш по един модел дънна платка в подписа си по целия форум, както всички тролове, гордеейки се със своята първа и последна конфигурация.

Рано или късно всеки си намира майстора. Дали ще е гаражен или някой некадърник, облечен в униформа с фирмена емблема на гърба му, който нито веднъж не е бръкнал в собственият си джоб, а после за обратна връзка се консултирай с арменският поп или пък със секретарката, която ще ти каже "Ами техника така каза и не знам". И съм попадал на такива колеги, които не можаха да ми свършат работа, но все пак си платих за труда, за това че са свършили това, което аз бях свършил преди тях. Тогава аз платих за несвършен ремонт за чужд уред, който сигурен съм друг по-опитен колега щеше да го направи.

Но какво обяснявам на млади пишлемета, тепърва живота яко ще те друса, тогава ще видиш де е Бог и де изгрява Слънцето.

Достатъчно компютри съм оправил, за да говоря от личен опит, а отгоре на всичкото изкарвам и пари от това. ;) А ти просто си говориш, понеже не знаеш елементарни неща. (например това със захранваннето на видеокартата, в момента ръсиш поредния бисер)

А точно пък трол да ме нарича трол не ми се струва удачно. За разлика от теб, аз се опитвам да помагам на хората, не да ръся глупости от сорта на "да запоиш буксата за захранваннето". А това дъно е едно от най-качествените за сокет 1155. (ама то като не си виждал нещо за повече от 100 лева, какво да ти говоря)

Аз отново вдигам ръце от теб - с прост и твърдоглав човек няма да споря. Нито един път не се опроверга за думите си, а продължаваш да ми спориш на среща. Вече просто спирам да ти отговарям, а просто ще предупреждавам хората да не следват глупостите ти.

А-а, добрият самарянин, решил да помага на хората и да гони разбойниците. И пари изкарвал на всичкото отгоре. Я кажи тогава колко ти струват знанията и опита за 17г-шен лигльо, май си почнал да работиш още с биберон в устата? Още ученик, а тръгнал да работи, не че възрастта има голямо значение и не тя е критерият за интелигентност, но да се водят деградивни спорове не е признак за интелигентност. Не вярвам на нито една твоя приказка.

По-късно ще да дам модела на видеокартата, която работеше без външно захранване, доколкото помня, може и да бъркам. А освен заповяне, не съм виждал да заваряват кабелите и ще не ще така се прави. Разбира се, че ако ти запоиш този кабел, ще стане беля, трябва да го направи техник, но пък и най-големите каши ги забъркват тези които разбират, а който не знае, не пипа. Ако захранването е слабо, то изобщо няма да включи, абсурд е захранване да изгори от претоварване. Но най-напред ще му гръмнат кондензаторите, но и този момент може да се отложи, като се добавят външни кондензатори, които да компенсират вътрешните. Те могат да се свържат на някой свободен молекс за харддиска, този който е по-близо до захранването. При изправно захранване те няма да влияят, но при повредено ще предпазят до някаква степен харддиска.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
на 8.03.2017 г. в 2:16, peppone1 написа:

А-а, добрият самарянин, решил да помага на хората и да гони разбойниците. И пари изкарвал на всичкото отгоре. Я кажи тогава колко ти струват знанията и опита за 17г-шен лигльо, май си почнал да работиш още с биберон в устата? Още ученик, а тръгнал да работи, не че възрастта има голямо значение и не тя е критерият за интелигентност, но да се водят деградивни спорове не е признак за интелигентност. Не вярвам на нито една твоя приказка.

По-късно ще да дам модела на видеокартата, която работеше без външно захранване, доколкото помня, може и да бъркам. А освен заповяне, не съм виждал да заваряват кабелите и ще не ще така се прави. Разбира се, че ако ти запоиш този кабел, ще стане беля, трябва да го направи техник, но пък и най-големите каши ги забъркват тези които разбират, а който не знае, не пипа. Ако захранването е слабо, то изобщо няма да включи, абсурд е захранване да изгори от претоварване. Но най-напред ще му гръмнат кондензаторите, но и този момент може да се отложи, като се добавят външни кондензатори, които да компенсират вътрешните. Те могат да се свържат на някой свободен молекс за харддиска, този който е по-близо до захранването. При изправно захранване те няма да влияят, но при повредено ще предпазят до някаква степен харддиска.

Запази добрия тон, захранването е калпаво, не е до включване, изключване. Ще скапе картата, аз ли не знам, дето имам същата карта ? Тръгваме от 250 вата нагоре за референтните модели.

OFF : Ники е помагал много на мен, въпреки че е по-малък, аз съм помагал на много по-големи от мен, какво значение има ?  Да ти кажа ли как ми изглеждаш ? Точно като комплексар, който не знае как да се отнася с хората, именно затова го нападаш, защото не ти е на годините, че да ти отговаря подобаващо. Като нямаш пари и на 15 ще се научиш как да изкарваш пари, няма срамно в това.

Редактирано от Монката (преглед на промените)

• 8 месеца по-късно...

Здравейте, имам дъно MSI H81M P33. Дали има шанс да изгори от претоварване. Той е с 4 рам . ще сложа още 8. Има процесор I7 4790и искам да взема GTX 1050Ti. И хубаво захранване ще взема

преди 2 часа, Den Y написа:

Здравейте, имам дъно MSI H81M P33. Дали има шанс да изгори от претоварване. Той е с 4 рам . ще сложа още 8. Има процесор I7 4790и искам да взема GTX 1050Ti. И хубаво захранване ще взема

Кой е той??? Ти Български учил ли си? Кой да изгори?!?

преди 10 минути, Радослав Матев написа:

Кой да изгори?!?

Вторият му акаунт с неадекватните въпроси.

Половината неща в темата са пълни глупости:

1. Картата не е с консумация (чиста)- 250 вата- цялата система (ако не са набучени някакви глупости!) е около 300 вата и то преди захранването, ако някой от вас знае какво значи това; при система под товар на дефолтни волтажи ;) .

2. Никакъв дерт при добро захранване- да се ползва 6ца преходник от молекс. Доста подобни системи има закачени на 430 ватови, като се ползва молекс да се "дозахрани" картата.

Другата половина, която не е глупости е, че наистина това захранване ще ти донесе грижи.

И да не се пулите по разни глупави сайтове и сравнения- ето ви консумация на такава система под товар с някаква синтетика, като в гейминг е с 50 вата надолу, като имате предвид, че това е мерено преди захранването, та си смятайте на един бронз примерно колко ще дойде чисто на системата:

konsumDK8jgahYs6NB7bCyBkFI1511207817.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.