Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за бюджетно и качествено захранване

Featured Replies

преди 3 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Няма да спамя на човека в темата и да се занимавам с такива ..........като теб!

Правилно. Лягай си.

преди 5 минути, Petar Cholakov написа:

И се надявам да получа сносен отговор именно за това.

Изчакай до утре, че се изключвам. Сносен отговор от другите участници няма да получиш. За съжаление.

Лека вечер на всички!:) 

• Отговори 74
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

XECUTIONER 

Той има желание да ти даде сносен отговор, тъка че чакай го.

За една карта rx470 BE QUIET! SYSTEM POWER B8 550W заради тишината която пази. Може и EVGA 430w но тя се препоръчва в най краен случай когато няма накъде и бюджета притиска отвсякъде или просто трябва да вместим нещо по важно в цената. И двете не са лоши, но едното е по тихо и е по добре че е с повече ватове. А за две такива Seasonic S12II 620w е достатъчно. Ти си чакай специалист все пак, но мисля че най важното си го разбрал. Това е на теория, на практика едва ли има човек който да е пробвал всички захранвания, но има хора които влизат в самата схема на платката и се разкарват из линиите като електричество. Едва ли ще ги дочакаш, ама ха късмет.

Ако слушаш XEC ще ти обясни колко си под него и колко си тъп, така че той отпада, както винаги е било. Това го играем вече 3-та година, непродуктивно и досадно е. Виждал съм с очите си някои от конкретните и подобни на тях захранвания. Написал съм ти кои са най-добрият избор, сам си реши за какво ще ги ползваш.

• Автор

Благодаря за отговора gooldy! ще го имам в предвид и ще изчакам наистина отговор било то от Екзекушънъра или някой друг който си има представа от механиката на определени модели и може да ми даде отговор на посочените въпроси.

Така или иначе закупуването му не е наложащо до *24* часа а ще е в идната седмица, за това искам да съм сигурен в това на което да заложа.

А относно това някой да е ползвал/пробвал изрично всичките посочени - уточнил съм че търся информация като цяло за бюджетен вариант който е бил тестван/изследван и може да бъде препоръчан, не е задължително конкретно от дадените ми примери.

Редактирано от Petar Cholakov (преглед на промените)

преди 12 минути, goodly написа:

XECUTIONER 

Той има желание да ти даде сносен отговор, тъка че чакай го.

За една карта rx470 BE QUIET! SYSTEM POWER B8 550W заради тишината която пази. Може и EVGA 430w но тя се препоръчва в най краен случай когато няма накъде и бюджета притиска отвсякъде или просто трябва да вместим нещо по важно в цената. И двете не са лоши, но едното е по тихо и е по добре че е с повече ватове. А за две такива Seasonic S12II 620w е достатъчно. Ти си чакай специалист все пак, но мисля че най важното си го разбрал. Това е на теория, на практика едва ли има човек който да е пробвал всички захранвания, но има хора които влизат в самата схема на платката и се разкарват из линиите като електричество. Едва ли ще ги дочакаш, ама ха късмет.

Имаше ги, XEC ги спомена, точно заради тролове като него се махнаха, никога не съм казал, че не знае или не разбира, а че е трол, завистлив и комплексиран.

Въпросното захранване е добро и тихо, но не и по-качествено от Corsair-a или Seasonic-а ;)

За да не чакаш тук дълго, посъветвай се тук. Прочети първия пост на автора, ще почустваш сигурност, и след това отиди на някоя от последните страници и разгледай какво се предлага по принцип какви захранвания. Ако пък нямаш търпение, задай въпроса си направо. И сега не ми благодари, ами ходи да четеш, и спомени какви захранвания сме ти предложили. Мисля че там ще получиш наистина сносен отговор.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

Вчера прочетох и 14 те страници с постове от посочената тема на Голди. Явно е че нейният автор (Иван Грозни) си разбира от работата, но се вижда, че липсва от януари месец по форумите (не отговаря).

Също така в свободното си време днес се запознах дословно със същността на ''японските кондензатори'' /живота/качеството на захранванията при определени условия и въпреки всичко бих приел финален съвет и от други хора (както се каза че ще има някакъв евентуален отговор.)

Преди да отворя темата тук съм прочел споменатите класации в tomshardware и прочие но както казах исках да видя някой на ''българска'' почва с опит и мнение на определени видове захранвания, а не просто някой който "Ползвам това захранване и съм доволен" - винаги има изключения при моделите (дори най-калпавите китайчета може да изкарат години без проблем)

Авторе, откъде ще го купуваш това захранване и колко ти е бюджета? Без тези 2 "подробности" ще ти се размаже темата от общите приказки. Като гледам разликата в цената на дадените от теб стига до 2 пъти, така че е малко относително.....

преди 2 часа, Petar Cholakov написа:

Също така в свободното си време днес се запознах дословно със същността на ''японските кондензатори'' /живота/качеството на захранванията при определени условия и въпреки всичко бих приел финален съвет и от други хора (както се каза че ще има някакъв евентуален отговор.)

А ето ти един финален съвет - живей си живота и не се занимавай с глупости! 

И да ти обясня начина на работа на импулсното захранване теб това не те грее по никакъв начин. За предвиденият бюджет търсиш захранващ блок с всички налични защити(без спестени компоненти по платката) и до там. То ако се гледаха само кондензаторите по схемата щях да ти стъкмя едно захранване с японски такива за 50 лева и да се радваш като малко дете. Но нещата не са такива, каквито повечето младежи тук си представят. В диапазона 100-115 лева почти няма значение какво ще закупиш, но все пак аз бих взел модела на BE QUIET!, защото според мен тази платформа(на FSP) е доста успешно реализирана.

П.П. Странно ми изглежда действието на kokomil с изтриването на връзката, предоставена от goodly! Не че е полезна, но все пак...

• Автор

Това което съм показал като лични примери в оригиналният пост на БГ пазара варира между 95 - 100 лв. Но след всичко изчетено през последните 48 часа мисля да добавя още едни 30% към бюджета и той да стане около 130. Обяснил съм на няколко пъти от какъв съвет/информация се нуждая. Искам да заложа на нещо добро и бюджетно което да отговаря на определените стандарти за икономичност/качество

преди 31 минути, XECUTIONER написа:

А ето ти един финален съвет - живей си живота и не се занимавай с глупости! 

И да ти обясня начина на работа на импулсното захранване теб това не те грее по никакъв начин. За предвиденият бюджет търсиш захранващ блок с всички налични защити(без спестени компоненти по платката) и до там. То ако се гледаха само кондензаторите по схемата щях да ти стъкмя едно захранване с японски такива за 50 лева и да се радваш като малко дете. Но нещата не са такива, каквито повечето младежи тук си представят. В диапазона 100-115 лева почти няма значение какво ще закупиш, но все пак аз бих взел модела на BE QUIET!, защото според мен тази платформа(на FSP) е доста успешно реализирана.

П.П. Странно ми изглежда действието на kokomil с изтриването на връзката, предоставена от goodly! Не че е полезна, но все пак...

Голям разбирач си-няма що!Това захранване дори не е на ФСП,а бюджетно китайче с групова регулация.Отдавна ти се каза (и не само от мен) да не пишеш в хардуерния раздел.

Не му обръщайте внимание.Питайте @Can Oa за захранвания.

http://www.emag.bg/polu-modulno-zahranvane-corsair-ecx450m-450w-80-plus-bronze-atx-2-4-pfc-activ-cherno-cp-9020101-eu/pd/DLH8Z3BBM/

http://www.corsair.com/en-gb/cx-series-cx450m-450-watt-80-plus-bronze-certified-modular-atx-psu-eu

п.с. Старата Евга е добър избор за захранване от около 70-75 лв. но като гледам цените на които се предлага в момента не е особено изгодно.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Взимай го тоя Корсар ако ще е само една 470-ка и си свиркай, няма какво толкова да го мислиш, карат по 5-6-7 години и после не са толкова мощни. ;) 

преди 37 минути, Кюнко написа:

Голям разбирач си-няма що!Това захранване дори не е на ФСП,а бюджетно китайче с групова регулация.Отдавна ти се каза (и не само от мен) да не пишеш в хардуерния раздел.

Не му обръщайте внимание.Питайте @Can Oa за захранвания.

Най-накрая успях да те изкарам от дупката, в която дремеше напоследък.:D Кое не е по FSP? Отговорих на автора по негово запитване за BQ PP 10. Ей го на - от неговият линк, а ето и официален сайт - опаа...

П.П. Това за Can Oa не го разбрах.:shock11:

на 19.03.2017 г. в 17:50, Petar Cholakov написа:

Здравейте!
Бих искал препоръка от специалист в тази сфера за добро бюджетно захранване.

Моментната конфигурация за която е предназначено е:

CPU: Intel Pentium G4560 (3.5GHz)

MB: ASRock B250M PRO

RAM: 8GB Dual HyperX FURY (2400MHZ)

SSD: KingstonUV 240GB 

HDD: WD (Green) 1TB

Евентуално в близко бъдеще ще бъде монтирана RX470 (ASUS ROG) но бих предпочел да ползвам варианта и за кросфайър в бъдеще, така че мога да разгледам захранване което ще изкара само 1 графична карта /2 графични карти/.

В момента съм се спрял на няколко след обширно разглеждане и ревюта на спецификациите им а именно:

1) EVGA 430W 80PLUS

2) bequiet! 550W B8 (System Power версията) & bequiet! 600W 8 (същата версия)

3) Corsair VS450 или VS550

4) XFX XT500W 

Очаквам препоръки/отговори дори и да е на друг модел/съотношение.

преди 37 минути, XECUTIONER написа:

Най-накрая успях да те изкарам от дупката, в която дремеше напоследък.:D Кое не е по FSP? Отговорих на автора по негово запитване за BQ PP 10. Ей го на - от неговият линк, а ето и официален сайт - опаа...

П.П. Това за Can Oa не го разбрах.:shock11:

Да а,винаги се правиш на ощипана булка,ама се тая-работата е,че идея си нямаш от хардуер и в частност захранвания.

Какво откъде си изкарал си е твоя си работа,но няма да е лошо да си изкараш главата от монитора и да поогледаш реалния свят,а не само второто ти Аз и виртуалния ти живот.

Към автора-гореспоменатия идея си няма,не му обръщай внимание;от няколко години избива комплекси във форума,криейки се под 4-5 акаунта.

Аз пък си мислех, че е лично :D Автора да взима онзи Корсар или Сисоник и да си гледа кефа.

преди 3 часа, XECUTIONER написа:

Явно е сметнал че съм нарушил правило макар и не пряко защото линка беше маскиран. А между другото е много полезна, но ти явно си много напред и в тая връзка нищо ново за теб. Аз когато попаднах на тази страница почувствах сигурност, чувствам и до ден днешен защото е много полезна тема. Ако ти направиш такава тема ще се радвам че ще бъде полезна, но доста хора тук явно не мислят тъка. И не мисли че съм на тяхна страна и че нещо се заяждам с теб, не искам да споря за нищо.

Здравей Кюнко

По темата:

преди 45 минути, Монката написа:

Аз пък си мислех, че е лично :D Автора да взима онзи Корсар или Сисоник и да си гледа кефа.

Стига повтаря и ти, автора сигурно вече ги сънува тези две захранвания, i се стряска от сън като му се въртят японски кондензатори над главата. Според мен момчето го притиска яко бюджета и за това иска възможно най евтин вариант за две кари и в краен случай ако бюджета му не го позволява, за една карта за по малко пари. Тъка че чети за сега, следи теми и сам ще разбереш кога е момента в който ще си сигурен какво захранване да си купиш. Успех!

Едит: извинявам се за писането ми специално на Кико който се изгуби някъде и той. Няма да коригирам нищо и не знам дали съм неграмотен, но знам че Logitech G103 е най грешната покупка в живота ми. Стана половин година и още не мога да и свикна. Запомнете го НЕ КУПУВАЙТЕ ТЯСНАТА КЛАВИАТУРА НА LOGITECH G103 на цена от 55 до 60лв в EMAG е на промоция 34лв ДОРИ И НА ПРОМОЦИЯ НЕ Я КУПУВАЙТЕ!!!

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Показно какво се случва в БГ форумите. Питаш за компетентно мнение и масата започва да спами или да ти обяснява как не разбираш/колко си тъп да питаш за това.

Вместо да се включи директно към темата с едно примерно

"Здравей Петьо. Посочените от теб модели : 1/2/3/4/5 (и т.н.) са с еди си какви + и еди си какви -. Лично аз препоръчвам *** заради *** и избягвай модели/марки ***" 

ама НЕ!

Единствено Ружин и Голди до сега са дали нещо като отговор и са се опитали да се придържат в темата.
От към BeQuiet марката в момента проучвам мнения за Pure Power серията (пример http://www.bequiet.com/en/powersupply/754) която я дават изключително сполучлива за цената си. (Dark Power-a го изключвам тъй като се води High end).

Не съм Голди а Гудлей! Но не е проблем, не е истинското ми име. Тук в темата се включиха два броя от типа хора които точно търсиш. Единия е Hardware Team това би трябвало да ти говори достатъчно. А другия изглежда убедителен в това което говори по мои наблюдения. Но за съжаление е със слаби нерви и постоянно яде банове щото не може да общува като нормалните хора. Но въпреки това би могъл да бъде полезен и аз го оценявам. 

Tommygun

Кюнко

O, не - аз не съм електроинжИнер, че да споря за захранвания,кондензатори ,ОЕМ производители и прочие. А и си имам собствено мнение относно захранванията. А именно ,че малко се преекспонират нещата при избора. Малко като с рам паметта - пък латенции,пък чипове,пък двустранна/едностранна и т.н. Неща засягащи малък кръг от хора. Захранването е същата работа.

Според мен трябва да има достатъчно мощност за да не върви на ръба постоянно(с новия хардуер рядко може да случи) и да има всички 6!!! важни защити. От там нататък е по цена,гаранция(важно за БГ) и ако искате цвят, че да изглежда добре в кутията. Лично аз съм фен на be Quite, но това не значи, че оспорвам добрите страни на Seasonic. А  ползвам висок клас Corsair, производство на CWT. И факта че го ползвам вече 6-7 години с много лаком хардуер и овърклок, говори добре и за техните изпълнения. Всичко е до цена и вкус. От така изброените в първия пост и споменатите надолу лично аз бих си взел Pure Power модела, пък нека да е само 400 вата. Имам един от по-старите модели 430 вата и дори и в българската електроразпределителна мрежа още е жив след няколко години. Да не говорим като го купих как издевателствах над него за теста.

Но пак - не съм аз човека да спори за захранвания. @Кюнко и @XECUTIONER могат да проведат беседа на виско ниво за регулации и кондензатори. Поне за единия от тях съм сигурен,за другия предполагам;)

Spoiler

Добре че ме подсетихте пак за табелката, определено трябва да ми я махнат вече.Като трън в очите на някои съфорумници е:D

• Автор

Благодаря ти за отговора Томи.

Част от информацията която търся е точно такава! След ревюта, класации и обширни мнения по чуждестранни форуми/платформи в момента съм се насочил именно към Corsair CM сериите и Be Quiet Pure Power / Straight Power (като вторите са малко по-скъпи). Виждам как навсякъде се дават т1 Corsair RM сериите и Be Quiet DP, но просто цената им на българския пазар е прекалено висока (същото явление като EVGA-те - в Северна Америка възможно най-добрите бюджетни захранвания, тук едни от най-скъпите в съотношение цена/производителност). Пък и Be Quiet се гласи за "немско" качество, нищо че не е сглобено в Германия поне фирмата е немска.

Така че ако все пак някой още се включи - отворен съм за още информация понеже захранването ще бъде закупено в идната седмица.

Поздрави! 

Петре,Иван точно и ясно го е написал-какво препоръчва,кое да се избягва и щом си изчел всички страници,би трябвало сам да можеш да намериш отговора на въпроса си.Темата му е ориентирана точно какво е най-евтино и добро,ако не намираш положителни отзиви за някое захранване или нищо писано за него-не се занимавай с тази единица.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.