Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за бюджетно и качествено захранване

Featured Replies

ИЗВЪН ТЕМАТА!!! Кюнко, пак се появи, а ? Надявам се да си променил малко отношението, в петък се прибирам (вечерта) и имам малко въпроси (хардуерни), ако нямаш нищо напротив да попишем малко ?
П.П. Иван Грозни не е онлайн от няколко месеца (дори съобщението ми към него преди около месец седи "Непрочетено". Впрочем аз бих заложил на XFX TS 550W или Deepcool DQ550.

Изпратено от моят Lenovo A536 с помощта на Tapatalk

• Отговори 74
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Благодаря за поправката _Alex&Vanko_ не знам двама ли сте, или Alex е приятелката ти, но аз го написах както го произнасям.

Tommygun не разбрах само, да питам предлагаш pure power 10 за две RX470 ли ?Сигурен съм че си разбрал, но все пак автора да повторя за кой ли път, има за цел захранване за две такива карти. Пък евентуално ако не го устройва цена за две, то щял да си вземе захранване за една.

По принцип избягвам упражненията с двете карти, така че изхождам от една такава. Автора и сам ще разбере колко е безсмислена покупката на 2 карти средна ръка. За 2х470 400 вата ще ги носи,но няма да е в зоната си на комфорт и ще е по-скоро ситуацията за която говорех(на ръба). Това не значи ,че няма да работи. Pure power дори и натоварено ще е по-тихо от евентуалните 2 470-ки,но пак да повторя - препоръката ми е за една карта. Колкото до Straight power серията, мисля че на българския пазар има съответни решения че и по-добри на по-добра цена. Поне последно като гледах цените нямаха нищо общо с истинските им цени (например в Германия). Иначе да, захранванията на марката са проектирани като цяло в Германия или когато ползват готовата платформа като FSP Aurum Gold са изпълнени като за там. Бай китаец може и 2 и двеста и то на съседни поточни линии...;)

Ta с 2 думи - препоръчвам една 470,която ще си заспи с "пентиума кърти мивки" и захванване като за нея, например pure power 400 w. За крос ще трябва и друг процесор а и като човек имал Мgpu решение,мога да кажа че не е удачно и е по-добре направо една,но по-яка карта.Или докато 470 спре да "става" ще има на същата цена карти,които ще са 2 пъти по-бързи, така че кроса пак е безидеен.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Човека е разбрал сигурно вече, но може да има и други запитвания. Но аз да го попитам друго.

Та и не разбрах сега pentium и crossfire?Аз за corssfire попитах и казах в началото, щях и за процесора да кажа, ама захранването беше много важно. Едното с другото не се връзва. Ако имаш процесор, тогава съм съгласен за две видеота. Но те се ползват за повече от един монитор и с голяма резолюция примерно за игри или за работа с програми. А там работата става доста дебела като цена цели BMV X5-ци могат да заминат дори и чисто нови. Дори и за ТВ 4К не се вписва никак. По скъпо и повече енергия харчи и иска повече охлаждане. А всичко това е пари и то много.

преди 13 часа, goodly написа:

Та и не разбрах сега pentium и crossfire?Аз за corssfire попитах и казах в началото, щях и за процесора да кажа, ама захранването беше много важно. 

470 е карта 120-150 вата с клока. 2 като са няма как да се натоварят на 100% в игра както когато е една, тъй че ги брой по 120 (даже и по-малко с Пентиума). ЦПУ то е 60. Става 400w захранване, да. Дори да смени ЦПУ то пак е ОК. И все пак за две карти обикновенно се слага 600w+.

Колкото до това дали двете карти са добре, автора, помисли какво ще играеш предимно и провери има ли Кросфаъйр съпорт. Ако има, ок. Ако няма по-добре е 1 по-мошна карта. И ако са две задължително гледай да са повече памет. Свърши ли им паметта работата пропада тотално и главоломно, да знаеш.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Вентилатори за охлаждане в кутията от 3 до 5W в зависимост колко са на брой и какви вентилатори/марка, стоковия охладител като му сложиш 10W, харда му е 5W, SSD 2,5W, рам 2W, Мишка и клавиатура 3W, USB портове ватове. Просто направих малко проучване за останалите компоненти и не казвам че всичко е вярно. Та дори и да ги захрани не се сещам къде е връзката освен ако не смени в бъдеще процесора с i7?

• Автор

Въпросът беше конкретно за бюджетен билд, който ще се ползва за рендъринг и от време на време гейминг. Исках компетентно мнение защото никога не съм купувал от ниския до среден клас захранващи блокове и се нуждаех от компетентна информация. В ОП съм сложил като загадка за бъдещ crossfire не за да търся информация:

Защо crossfire? Има ли смисъл от crossfire? Вземи друга карта и т.н, т.н.

Темата е за захранване - бюджетен клас не ЗАЩО искам да има изглед за възможен crossfire. 

Благодаря на всички които се включиха до тук без да се отклоняват от темата. Информацията ще ми послужи евентуално при закупуванет/отсяването на определени модели идната седмица.

Ти все едно кола избираш. В този Entry-level избора не е много голям. Няма да се предава от дедо, та на внук това захранване. Казах ти. Повечето захранвания за тези пари карат по 5-6-7 години, после нямат мощност, другият вариант е да умрат просто. Клишето - техника разваля се е точно за случая. Една карта CX450M, 2 карти Seasonic-a или CX550M, например този.

Ако искаш 10 години да го ползваш удвои- утрои парите и виж някое Platinum, например Corsair AX серия. Не си заслужава, а ? Няма да влизам в подробности, не са ми захранванията силата, който и каквото да ти каже няма да чуеш нещо различно.

преди 1 час, Petar Cholakov написа:

Защо crossfire? Има ли смисъл от crossfire? Вземи друга карта и т.н, т.н.

Темата е за захранване - бюджетен клас не ЗАЩО искам да има изглед за възможен crossfire. 

Казва ти се за да имаш предвид. Няма после ако искаш да добавяш друга да се чудиш защо не пали. Ей затова се пишат тия работи, не че ти трябва и трябва да купуваш втора карта естествено.

Точно за това е форума човек да иска едно да си купи, но да знае за какво ще го ползва. И точно тук идва момента в който може да разбере че всъщност може да не му се получи, да не си струва и да се набута.

Ще получиш производителност при crossfire, но както казах още в самото начало, тя не се удвоява. По скоро при крос получаваш 1/3 производителност повече от само една видео карта. Същата работа е при SLI. По принцип когато погледнеш един модел мощна видео карта от 1000лв и сравниш две такива примерно други модели видео карти които и двете струват 900лв, казваш си да заслужава си да взема две ако характеристиките са еднакви, разбира се че си заслужава понеже ще постигнеш 1/3 производителност със две за 900лв от колкото с една за 1000лв. Всъщност не! До тук нищо не съм казал още защото две видео карти няма да излязат по евтино, а по скоро по скъпо, в някои случаи дори си е просто пари на вятъра. А пари на вятъра могат да хвърлят само богаташчетата. Защо да е набутвация? Ами защото за корс две карти ще трябва по скъпо захранване, по добри компоненти от страна на дъно, рам, процесор, кутия, охлаждане. Ще харчи повече ток, ще шумят повече. Кои хора ползват повече от една видео карта? Ами това са хора които първо имат финансова възможно и второ го правят или за забавление (ентусиасти) или професионално. Предимно хората ползват повече от една видео карта за постигане на добра производителност с повече монитори и голяма резолюция. Ти ще купиш захранване за 130лв например което да кара две видео карти, ще купиш две видео карти, те ще тръгнат няма да имаш проблем дори и да купиш i7 процесор за тях че да можеш да ги натовариш повече от колкото с пентиума. Но ще имаш шум, и повече ток ще харчи и няма да говоря че това е неуместно да се прилага в не предвидени за такава цел конфигурации. Не искам да те отказвам, но трябва да знаеш какво искаш да постигнеш, как ще избереш, предвидиш, съчетаеш и какви пари ще ти излезе всичко това. За това е важно човек да обясни за какво ще ползва дадено нещо и какво мисли за напред да прави, както и какви предпочитания има. 

Едит:

Ще ти дам линк да прочетеш за crossfire i SLI, и има ли смисъл а ти сам ще си прецениш и ще си направиш заключение дали ти трябва захранване за две карти. Там е споменато че  производителите на видео карта като моята например, препоръчват 500W захранване, а за две карти 850W. За да не се объркаш защо 850W а не примерно 650W, ами това е защото си вързват гащите тъка понеже производителя на видео карти не може да знае каква система ще изгради потребителя и какви компоненти и ще включва. И за да не бъде на ръба дето се века, да може захранването да поеме цялата система и да е далече от ръба на пълно натоварване. Понеже никога не е било хубаво да мъчиш двигателя на колата постоянно като даваш газ до дупка. Дето се вика когато тръгнеш на път, и ти трябват общо 100лв, за работата, за храната и кафетата и за всеки случай взимаш още 20-на лв за всеки случай.

Множество видео карти

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Виждам, че автора вече сте го ориентирали относно захранванията. Също бих споделил притесненията за процесора. Не съм сигурен, че може да носи 2 видеокарти (нито пък една по-мощна), а още по-малко да рендерва с него. Вероятно става въпрос за някакъв рендеринг с видеочиповете? Тогава може би ще има смисъл? Също ми се струва, че тоя хард няма да носи много на записи и презаписи върху него. Направен е само за сторидж, а не за системен. Допускам, че може да се наложи да се дават пари за нов в един момент. Същото важи и за процесора, ако ще се рендерва с него.

• Автор

И всичко се превърна в мешана скара.

Ходи ме питай защо направих грешката да "питам" в БГ форум нещо... Всичко е максимално просто обяснено в първия пост - от каква информация изрично се нуждая и за какво би ми служила тя. Дори съм ''зачекнал'' темата за възможен crossfire в бъдеще, но за да получа отговор на модел бюджетно захранване от към това дали в ниския клас има такова което пре спокойно може да кара 1 карта и 2 карти без проблем.

Казах че благодаря за информация от тези които се включиха ПО ТЕМАТА конкретно не с офтопици и ''въпроси''. В началото на седмицата ще видя какво ще взема

Прост пример с моята система i5, 2 харда, 1 ссд, 24 рам, rx480 8gb, b150 дъно, записвачка, лед осветление и 2х140 вентилатори не мога да запаля вентилатора на захранването което е RM650X Corsair.  Трябва да пусна стрес тестове на GPU, CPU, HDD едновременно и да надуя вентилаторите на кутията и охладителя и тогава ще завърти а като завърти не се чува.. и вече му остават 9 години и половина гаранция как да не даде 220 лева човек?

То и аз не чувам моето бюджетно захранване, а можеш да удвоиш консумацията на твоята, да добавиш и още 1 хард. + още 2 вентилатора, защото имам 4. Не винаги скъпите захранвания са тихи. 

Новите скъпи всички без изключение са тихи(вече дефиницията на скъпо за всеки е различна), има безшумни и почти безшумни в изолирана среда. В екосистемата на компютъра едно "скъпо" захранване от типа на RM,bQ SP-DP,Prime на SS,Leadex-ите и прочие просто изчезва и няма шанс да бъде чуто някога. А и доста по-евтини модели са така, да не кажа 70-80% от модерните захранвания....

Не знам автора какво точно цели, но само да кажа тъй като спомена rendering че там се изисква "централен" а не графичен процесор. За това неговото захранване би трябвало да е Corsair cx450m това е ако говорим за една видео карта RX 470, и ако става дума за качество, защита и тишина. Ако пък говорим за възможно най евтино Evga 430 w1 kr, или още по евтино с 10/12лв Chieftec GPA 450b8. Но според мен не си заслужава 10-те лева по ниска цена.

на 21.03.2017 г. в 0:54, goodly написа:

Не съм Голди а Гудлей!

:offtopic_s:Всъщност се произнася гудли, а не гудлей или гудлай. И двамата със Сашко сте зле с езиците.:D

на 30.03.2017 г. в 21:17, XECUTIONER написа:

:offtopic_s:Всъщност се произнася гудли, а не гудлей или гудлай. И двамата със Сашко сте зле с езиците.:D

Аз го виждам като Голди да ти кажа!

goodlie

goodlie ако го разделиш good lie ще ме изкараш добър лъжец но не съм. А и всъщност се произнася гудлей но по меко което бие на буквата "и"! Но едва ли на някой от тук му пука. Но и без това автора не се е похвалил аджеба какво си в взел.

преди 17 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Аз го виждам като Голди да ти кажа!

И аз какво да направя?

преди 15 минути, goodly написа:

goodlie

goodlie ако го разделиш good lie ще ме изкараш добър лъжец но не съм. А и всъщност се произнася гудлей но по меко което бие на буквата "и"! Но едва ли на някой от тук му пука. Но и без това автора не се е похвалил аджеба какво си в взел.

Първо научи езика на страната, в която живееш и след това наблегни над Английския език!

преди 29 минути, XECUTIONER написа:

И аз какво да направя?

Оф аз теб ли съм цитирал? Пълна скръб!

Живи и здрави да сме другото майната му. Излизайте по често на вън и се проветрявайте, сега поне е топло!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.