Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Disk C: Access Denied Windows 10

Featured Replies

Здравейте имам следният проблем, или синът ми или някой вирус е пипал по настройките за Permissions. Сега диск C: ми е в режим NTFS.

Имам само един профил на компютъра и той е администратор. Следователно сега вече не е. Когато влезна в някой папка в пропъртис и секюрити виждам че администратора има full control а на user има само read. Когато отидя в Permissions ми казва access denied, опитвам се да променя настройките но и там ми дава същото, дори и при опита ми да влезна в диск C: ми изписва същото. Опитах се да вляза в safe mode, но там пък имам друг проблем. Влизам в safe mode и след това се появява черен екран. Отварям таск менеджъра влизам пак при настройките за permissions и след като влезна в прозореца и се опитам да променя каквото и да е забива екранчето и нищо не става. Опитах със друг вариант да създам нов акаунт но неуспешен защото ми казва че пътят който се опитвам да  намеря е несъществуващ, най вероятно заради това че C: е забранен. Със system restorе не става защото не съм администратор. По принцип знам че комп който не влиза в safe mode е за прейнсталиране. А и другото което е че ако е бил вирус антивирусната не го е засекла, защото проверявам с нея и не откива проблем. Дайте някакви идей благодаря

Ако имаш направена точка за restore (предварително), си правиш инсталационен диск/флашка на Windows и от там правиш рестора.

Имате ли инсталационен диск с Windows-a? Ако да може би ще успеете да влезнете в Recovery Environment среда (вместо Install Now, натиснете Repair Your Computer)

repair.png

и там от Command Prompt пробвайте да активирате скрития админ акаунт с командата net user administrator /active:yes

Ако се получи след това заредете от него и си дайте отново права на акаунта (ако наистина е бил понижен от администратор на обикновен).

Ако не се получи, но все пак имате достъп до Recovery environment средата оттам също можете да опитате да използвате System Restore.

Ако и това не сработи може да опитаме да проверим системата ви с FRST за да видим дали положението е поправимо.

Инструкции има тук:

А какво се случва при следната ситуация - десен клик по Старт бутона и избор на Command prompt (Admin)? Ако се стартира командната конзола (c:\windows\system32), напиши там explorer  и натисни Enter.
Приложи описаното в споилера:

Spoiler

In NTFS volume, only the owner of an object (file, folder, ...) that can change permissions of that object. You need to take ownership of your drive C: somehow, after that only you can grant permissions to users.

Try to enter safe mode, login as "Administrator" (enable that account first if it is currently disabled). Then right click C:\ drive, click Properties. Navigate to Security Tab, then click Advanced. Go to Owner tab, then change the ownership to "Administrator" first. Then, grant permissions like these to these users [CMIIW]:

Authenticated Users: Read, execute, write, modify, 
Administrators: Full Control
TrustedInstaller: Full Control
SYSTEM: Full Control
Users: Read, execute

Finally, change the owner once more to "TrustedInstaller".

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-security/c-is-not-accessible-access-is-denied-error-message/f50b2db0-d535-4b74-b21f-eac2fed16e52

Тук има ръководство стъпка по стъпка за решаване на проблема:
https://www.repairwin.com/fix-access-denied-error-at-disk-c-after-windows-8-refresh/

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Опитах варианта ти , не ми намира рестора. Отивам да проверя дали има рестор и зацикля за известно време и ми дава access denied. Другото което се опитах да направя е да използвам мирора за бекъп но и това не ми позволява, изписва ми "The file you want to open can be read of the source" - което въобще не знам какво трябва да означава като аз съм го направил на другия ми диск.

Редактирано от fakira1990 (преглед на промените)

С десен клик на старт бутона > Run > пишеш lusrmgr.msc > отваряш Users, правиш снимка и я пускаш тук > отваряш Groups > двоен клик на Administrators > правиш снимка и я пускаш тук.

• Автор
преди 8 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Имате ли инсталационен диск с Windows-a? Ако да може би ще успеете да влезнете в Recovery Environment среда (вместо Install Now, натиснете Repair Your Computer)

repair.png

и там от Command Prompt пробвайте да активирате скрития админ акаунт с командата net user administrator /active:yes

Ако се получи след това заредете от него и си дайте отново права на акаунта (ако наистина е бил понижен от администратор на обикновен).

Ако не се получи, но все пак имате достъп до Recovery environment средата оттам също можете да опитате да използвате System Restore.

Ако и това не сработи може да опитаме да проверим системата ви с FRST за да видим дали положението е поправимо.

Инструкции има тук:

НЕ нямам диск защото преминах направо от 8.1 на 10. Мога да ли да ползвам инсталационния диск на 8.1 за repair ?

преди 9 часа, niki292002 написа:

Ако имаш направена точка за restore (предварително), си правиш инсталационен диск/флашка на Windows и от там правиш рестора.

Опитах варианта ти , не ми намира рестора. Отивам да проверя дали има рестор и зацикля за известно време и ми дава access denied. Другото което се опитах да направя е да използвам мирора за бекъп но и това не ми позволява, изписва ми "The file you want to open can be read of the source" - което въобще не знам какво трябва да означава като аз съм го направил на другия ми диск.

Инсталационен диск би свършил работа, но първо проверете дали нямате достъп до Recovery средата и без диск:

https://www.howtogeek.com/126016/three-ways-to-access-the-windows-8-boot-options-menu/

• Автор
преди 9 минути, badsector написа:

С десен клик на старт бутона > Run > пишеш lusrmgr.msc > отваряш Users, правиш снимка и я пускаш тук > отваряш Groups > двоен клик на Administrators > правиш снимка и я пускаш тук.

Това е положението почти при всеки опит за отваряне някакъв фаил от C:

Capture.PNG

Струва, че ще е най-добре ако можете да включите скрития админ акаунт през Recovery средата, защото повечето команди за резетване на правата изискват админ права (което си е леко иронично, но разбираемо).

Иначе без права едва ли ще можете да промените правомощията на дяла или да опитате да поемете контрол на файловете си с команди от сорта на:

secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose

icacls * /T /Q /C /RESET

takeown /f "c:\" /a /r /d y

icacls c:\ /t /c /q /grant administrators:F SYSTEM:F

• Автор
преди 47 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Струва, че ще е най-добре ако можете да включите скрития админ акаунт през Recovery средата, защото повечето команди за резетване на правата изискват админ права (което си е леко иронично, но разбираемо).

Иначе без права едва ли ще можете да промените правомощията на дяла или да опитате да поемете контрол на файловете си с команди от сорта на:

secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose

icacls * /T /Q /C /RESET

takeown /f "c:\" /a /r /d y

icacls c:\ /t /c /q /grant administrators:F SYSTEM:F

Никоя от командите не става в Safe Mode. Отново access denied ми изписва.

20170324_100251.jpg

Това ми е safe mode с черен екран мога да отварям само през таска разни неща. Стигнах до варианта с Регистрите, обаче там не ми дава отново да ги преправям и следователно отново задънена улица. Само и единствено ми позволи да променя permissions на тях и дори с full permissions не става да правя каквото и да било по тях.

20170324_093014.jpg

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Инсталационен диск би свършил работа, но първо проверете дали нямате достъп до Recovery средата и без диск:

https://www.howtogeek.com/126016/three-ways-to-access-the-windows-8-boot-options-menu/

Последвай методът от статията за достигане до Automatic Repair:
x05_selecting_startup_settings.png.pages
Ако не стане - достигни до Recovery environment (описано е в статията.) 
Там вече можеш да активираш вградения администратор.
Ако и това не помогне - направи Refresh

Хайде да четете постовете малко по-внимателно...

Нали и аз съм казал, че командите няма да помогнат, защото иронията е, че самите те изискват админ права (бяха дадени само за пример) и не съм споменал да влизате в Safe Mode!

Бях казал да влезнете в Recovery Environment и да активирате скрития админ акаунт.

Вие казахте, че няма диск:

Цитат

НЕ нямам диск защото преминах направо от 8.1 на 10. Мога да ли да ползвам инсталационния диск на 8.1 за repair ?

и тогава аз ви отговорих, че би трябвало да можете и без диск:

Цитат

И след това вече да опитате нещата от по-горния ми пост.

Ако успеете да се доберете до Recovery средата вече би трябвало лесно да оправите нещата...там има опции като Automatic repair, Reset-PC, Refresh-PC (за които спомена и ExaFlop), има опции за System Restore или връщане на System Image и Command Prompt с възможност за опитване на вече споменатите команди, които опитахте в Safe Mode без резултат.

А е винаги можете да си свалите едно ISO с Windows 10 и да го запишете като стартиращ диск/флашка от друга система и пак да достигнете желаната среда или да преинсталирате.

• Автор
преди 12 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Хайде да четете постовете малко по-внимателно...

Нали и аз съм казал, че командите няма да помогнат, защото иронията е, че самите те изискват админ права (бяха дадени само за пример) и не съм споменал да влизате в Safe Mode!

Бях казал да влезнете в Recovery Environment и да активирате скрития админ акаунт.

Вие казахте, че няма диск:

и тогава аз ви отговорих, че би трябвало да можете и без диск:

И след това вече да опитате нещата от по-горния ми пост.

Ако успеете да се доберете до Recovery средата вече би трябвало лесно да оправите нещата...там има опции като Automatic repair, Reset-PC, Refresh-PC (за които спомена и ExaFlop), има опции за System Restore или връщане на System Image и Command Prompt с възможност за опитване на вече споменатите команди, които опитахте в Safe Mode без резултат.

А е винаги можете да си свалите едно ISO с Windows 10 и да го запишете като стартиращ диск/флашка от друга система и пак да достигнете желаната среда или да преинсталирате.

Както вече споменах през safe mode, нещата не стават. Този вариан го пробвах и отпада да бъде дискутиран вече. Другите три опции ги пробвах през recovery средата, прецъках всички опции, пробвах restore, казва ми че няма image, провбах нулиране/reset с опцията за премахване на всички файлове - не става казва ми something went wrong, Пробвах с cmd за тайния администратор и ми казва че командата е невалидна или нещо от сорта не си спомням вече. Май ще се връщам с прейнсталация на там ми намерисват нещата тъй като вече не знам, пробвах всичко което казахте и споменахте. Други идей ?

Идеи много, ама явно няма кой да ги чете! Прочети си ЦЯЛАТА тема и може и да намериш верните отговори!

• Автор
преди 11 минути, ExaFlop написа:

Идеи много, ама явно няма кой да ги чете! Прочети си ЦЯЛАТА тема и може и да намериш верните отговори!

Добре. Започвам от начало всичко. Ще пробвам всички опции през  recovery средата. Надявам се там да успея да пробия с някоя от опциите стискайте палци. Ако не стане нищо от опците ще минавам на прейнсталиране. Ако успея да намеря разрешение на проблема ще пусна коментар благодаря на всички.

Ако нямаш ценни програмаи направо направи Reset  със запазване на личните файлове.

• Автор
преди 3 часа, ExaFlop написа:

Ако нямаш ценни програмаи направо направи Reset  със запазване на личните файлове.

От всички други опции който пробвах тази беше последната и познайте какво стана. След като процесът завърши зануляване на настройките, Windows ми се появява с черен екран който ми изписа - "The system cannnot find any operating system please boot from CD/DVD or use the ctrl, alт, del for restart." върховно. При всички други опции - за reset със премахване на файловете windows, тръгва но по някое време ми изписва error the proces can be finished и само мога да го отменя, при system restore ми показва че нямам restoрe point, със cmd и опита да пусна скрития администратор изпълнява командата но така или иначе не ми позволява да правя каквото и да било, проверявам дали съществува нов администратор и казва че не съществува. Със опита ми да променя регистрите най интересното е че ми позволи да ги променя но така или иначе като си влезна в акаунта ми показва същата работа. Накрая след всичките тези опити и reset със запазването на файловете процесът си свърши работата но все пак ми изписа че не намира операционна система. И като цяло преинсталирах компютъра и не се занимавах повече  благодаря на всички. И все пак не се намери решение , може да е бил някой вирус само това имам като предположение. Важното е че всичката ми важна информация съм я качил в облака и това е добре може да се замислите и вие да направите като мен защото не се знае какво може да се случи.

Как да се намери решение като не се знае дали сте изпълнили правилно инструкциите. Машината не е пред нас за да видим какво и как го правите. Отделно така и не показахте лог от FTST. С нейна помощ можехме да използваме опцията за LastRegBack: за да върнем предишното състояние на регистрите и да проверим дали това би оправило проблема пък и да проверим за вирусна инфекция.

Иначе добре давате съвети за бекъп, пък вие не сте направили най-важното...Image на системния дял. Ако имахте такъв с 2 клика на мишката щяхте да имате работещ Windows.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.