Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за RAM

Featured Replies

Здравейте. Наскоро си купих лаптоп, знам че има 2 слота за рам, от които 1-ят е запълнен с 8 гб ДДР4, но как да разбера дали е 2133 или 2400 ? Тъй като искам да запълня и другия слот с още една плоча и не знам как да избера. Отделно, как мога и да разбера дали поддържа двуканална рам ? Рамта, която ще купя същата марка като инсталираната ли трябва да е ?

Дай марка и модел на лаптопа. Иначе трябва да развъртим кристалнитте топки...

И може да излъжат за свободните и заетите слотове...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

И запоената памет я съобщава като слот, нали?
Затова най-добре е марка, модел - ръководство - описание

Кое се вижда? Броят на слотовете, таймингите и фабричните честотите на паметите?

Честотата на паметта ще я разбереш, като й напишеш номера в интернет, но за целта трябва да отвориш капака, а броят на слотовете можеш да видиш в биоса. И да, новата памет трябва да е същата марка и модел, както и чиповете, иначе се получава несъвместимост между различните марки, въпреки че индивидуално си работят добре.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, techmaniac написа:

Aida64, Speccy, и т.н. програми

мисля, че ако даде снимка като тази, вероятно ще получим някаква престава

58d67aa67e3cb_Bitmap.thumb.jpg.9306b861a0689ca5ba0ff02141b0eae5.jpg

преди 2 часа, ExaFlop написа:

Кое се вижда? Броят на слотовете, таймингите и фабричните честотите на паметите?

Вижда се на каква честота работи паметта,автора нали това пита.Слотовете си ги знае.

преди 1 час, peppone1 написа:

И да, новата памет трябва да е същата марка и модел, както и чиповете, иначе се получава несъвместимост между различните марки, въпреки че индивидуално си работят добре.

Пак не е вярно!Аз съм с една плочка crucial и една hynix и си работят в дуал ченал.

Екранна снимка (14).png

• Автор

Прикачвам ви снимки на всичко, май на всичко пише различно. Уиндоус диспечъра на задачи показва 4 слота, а те реално са 2.

Компа е този https://www.acer.com/datasheets/2016/4876/E5-575/NX.GKEEX.002.html

11.png

22.png

33.png

44.png

Компа е този https://www.acer.com/datasheets/2016/4876/E5-575/NX.GKEEX.002.html

Редактирано от Shpionche (преглед на промените)

• Автор
[ Устройства памет / ChannelA-DIMM0 ]

Свойства на устройствата памет:
      Форм-фактор   SODIMM
      Тип   DDR4
      Тип   Synchronous
      Размер   8 GB
      Max. Clock Speed   2133 MHz
      Current Clock Speed   2133 MHz
      Обща ширина   64 bit
      Ширина на данните   64 bit
      Ranks   1
      Min. Voltage   1.500 V
      Max. Voltage   1.500 V
      Current Voltage   1.200 V
      Устройство   ChannelA-DIMM0
      Банка   BANK 0
      Производител   Kingston
      Сериен номер   0B281D00
      Предимство   9876543210
      Партиден номер   ACR24D4S7S8MB-8

[ Устройства памет / ChannelA-DIMM1 ]

Устройство   ChannelA-DIMM1
      Банка   BANK 1

[ Устройства памет / ChannelB-DIMM0 ]

Устройство   ChannelB-DIMM0
      Банка   BANK 2

[ Устройства памет / ChannelB-DIMM1 ]

Устройство   ChannelB-DIMM1
      Банка   BANK 3

Това имах предвид,но вече си разбрал каква е паметта ти и на каква честота работи.Провери от мястото дето си купил лаптопа и предполагам,че имат същата рам и си добави още 1 плочка от 8 гб.

Екранна снимка (15).png

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 9 минути, Shpionche написа:

Ето го и след натискане на "Старт"

77.png

Е видял си,това с по-тъмния шрифт е твоя резултат,на 2133mgh ти работи паметта,знаеш вече каква плочка рам да търсиш.

на 20.03.2017 г. в 20:27, _Alex&Vanko_ написа:

преди 6 часа, peppone1 написа:

Честотата на паметта ще я разбереш, като й напишеш номера в интернет, но за целта трябва да отвориш капака, а броят на слотовете можеш да видиш в биоса. И да, новата памет трябва да е същата марка и модел, както и чиповете, иначе се получава несъвместимост между различните марки, въпреки че индивидуално си работят добре.

Добре е да се пробва , ако няма оригинал и имаш възможност . HP 250 G5 Notebook със Samsung M471A5143DB0-CPB    4 ГБ DDR4-2133 DDR4 реших да поставя  още 4 ГБ , но докато се колебаех оригинала се изкупи у нас . Дадох го в сервиз защото е в гаранция , а и достъпа до РАМ е труден . Пробваха с KINGSTON не стана но с TRANSCARD се получи и работи .

Редактирано от kinagli
грешен цитат (преглед на промените)

на 25.03.2017 г. в 18:04, Слави Маринов написа:

Вижда се на каква честота работи паметта,автора нали това пита.Слотовете си ги знае.

Пак не е вярно!Аз съм с една плочка crucial и една hynix и си работят в дуал ченал.

Екранна снимка (14).png

Слушай автора какво казва. Много често между различни марки памети се получава несъвместимост. 

на 25.03.2017 г. в 22:52, kinagli написа:

Пробваха с KINGSTON не стана но с TRANSCARD се получи и работи .

преди 4 часа, peppone1 написа:

Слушай автора какво казва. Много често между различни марки памети се получава несъвместимост. 

Аз знам как е,често несъвместимоста е заради други различни параметри като волтаж,тайминги и т.н,а не от това че са различни марки и знам,че рам по принцип трябва да се пробва,ама ти се изказваш категорично,че ако са различни марки нямало да работят като дуал ченал,което явно не е така,дори и този дето цитираш в крайна сметка пак е направил дуал с различни марки рам.

Не в дуал чанъл, никак няма да работят, когато са различни марки. И не е от разликите в напреженията, а в самият чип, дори и а да са една марка. Затова е по-добре да си ги купуваме в комплект, а не насипно, защото ми се е случвало 4 еднакви модела с 4 различни чипа. Погледни последната ми тема, тези несъвместими иначе памети самостоятелно се поддържат от дъното и работят без проблем. Малко са лаптопите, които поддържат дуал чанел, масово както и евтините дънни платки са само в един канал, но с 2 памети.

Изтегли cpu-z и дай снимка на Memory и SPD(избери слота, в който е сегашният модул).

Spoiler

Оставам с впечатлението, че при повечето Acer-и(включително и моя) броят слотове за рам се разчита грешно от програмите.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

Location  DIMM Description                     DIMM Specification                          Size Save File name                                                                       Status

[ 0_50 ]  Samsung M471A5143DB0-CPB #9232-E793  DDR4 SDRAM SO-DIMM - PC4-2133P (1066MHz)     4GB 
[ 0_52 ]  Transcend TS512MSH64V1H #0014-56F2   DDR4 SDRAM SO-DIMM - PC4-2133P (1066MHz)     4GB 

[  OK ]  [ Copy]   [Windows]  [Machine]  [ DIMMs]  [Sensors]  [Status]   [USB Bus]  [SPD Save] [Volumes]   [SMB Bus]  [PCI Bus]  [ALL Dev]

Редактирано от kinagli (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.