Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с жак за слушалки на лаптоп

Featured Replies

ГОСПОДА ТРОЛОВЕ.
За да се подмени буксата за слушалките
1. Трябва да се разглоби лаптопа
2.  Да се намери такава със същото разположение на изводите...
3. Да се запои. Това е безоловен припой и понякога е много трудно да се разпои.
------
Пистолетът за въздух не е умна идея.
В сервиза за напълно разглобяване и ремонт на платка по-малко от 50лв не взимат. Лично аз такива ремонти не правя, лаптоп който работи и само това му проблема препоръчвам да се купи една USB звукова карта от моделите с кабелче и имаш слушалки. Излиза по-евтино от посещение в сервиза, а и без това повечето ползват лаптопа като настолен компютър.

• Отговори 58
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Лоша работа. Невъзможно е да се залепи. Поне доколкото виждам. Втората снимка не е много ясна, не много на фокус, но е нормално, писах че няма как с обикновен телефон да фокусираш. 

А сигурна ли си, че пречи на вкарването на жакове ? Т.е. иска притискане, за да свири през слушалки или какво ?

• Автор
преди 3 минути, simtech написа:

ГОСПОДА ТРОЛОВЕ.
------
В сервиза за напълно разглобяване и ремонт на платка по-малко от 50лв не взимат. Лично аз такива ремонти не правя, лаптоп който работи и само това му проблема препоръчвам да се купи една USB звукова карта от моделите с кабелче и имаш слушалки. Излиза по-евтино от посещение в сервиза, а и без това повечето ползват лаптопа като настолен компютър.

Първо, обръщението "тролове" е напълно излишно, като изрично предупредих, че тук не искам спам с обиди. Второ все пак благодаря за отговора щом и вие препоръчвате такава карта. 

преди 2 минути, AstralGirl написа:

Първо, обръщението "тролове" е напълно излишно, като изрично предупредих, че тук не искам спам с обиди. Второ все пак благодаря за отговора щом и вие препоръчвате такава карта. 

За разлика от единия, който се пъне да изгори дъното с пистолет за горещ въздух и другият, който най-вероятно поялник не е хващал през живота си, аз ремонти на техника правя, за да взимам пари.

• Автор
преди 3 минути, Atanas Pachov написа:

Лоша работа. Невъзможно е да се залепи. Поне доколкото виждам. Втората снимка не е много ясна, не много на фокус, но е нормално, писах че няма как с обикновен телефон да фокусираш. 

А сигурна ли си, че пречи на вкарването на жакове ? Т.е. иска притискане, за да свири през слушалки или какво ?

Съгласна съм втората снимка не успях да я направя хубава, за нея мога да поясня, че тази частица е от там, откъдето на снимката не се вижда лъскаво бяло, по отвора. Не знам дали стана много ясно така де, за което се извинявам. Имам и професионален фотоапарат може и с него да пробвам да снимам. А до колко пречи...поне за слушалките, с които съм в момента пречи, защото те си влизаха до край, а сега влизат до едно положение и нататък не мърдат. т,е не влизат до края. 

на 3/26/2017 в 10:23, simtech написа:

ГОСПОДА ТРОЛОВЕ.
------

Именно затова и казах да прочете номера на пластмасовата букса и да потърси в radioshack или ebay частта.

Знам, че в сервиз ще откажат такова нещо и ще предложат смяна на дъно. Доста са малко сервизите, които ще се занимават с подобно нещо. Повечето просто сменят части и кабелчета, и преинсталират ОС. Затова не съм съгласен със съветите на Емо във всяка тема от типа "занеси на сервиз". Сервизите няма да направят нищо по-добро от нея.

• Автор
преди 4 минути, simtech написа:

За разлика от единия, който се пъне да изгори дъното с пистолет за горещ въздух и другият, който най-вероятно поялник не е хващал през живота си, аз ремонти на техника правя, за да взимам пари.

Това е добре, но аз точно това обяснявам от самото начало, че аз точно това искам да избегна да го нося по сервизи за такова дребно нещо...И в същото време без слушалки просто не мога...

преди 6 минути, Atanas Pachov написа:

Именно затова и казах да прочете номера на пластмасовата букса и да потърси в radioshack или ebay частта....Знам, че в сервиз ще откажат такова нещо и ще предложат смяна на дъно. Доста са малко сервизите, които ще се занимават с подобно нещо. Повечето просто сменят части и кабелчета, и преинсталират ОС. Затова не съм съгласен със съветите на Емо във всяка тема от типа "занеси на сервиз". Сервизите няма да направят нищо по-добро от нея.

И аз не съм съгласен със съветите на емо постоянно за сервиз. Аз не бих сменил платка. Обаче не бих се хванал и да правя подобен ремонт за по-малко от 50лв. Причината е, че пътечките на буксичките са малки, припоят е БЕЗоловен и при невнимание може да се направи сериозна беля. А лаптопите са по-скъпи от андроид телефон за 70лв втора ръка.
Освен това да се извади дъното на лаптопа и да се сглоби си е трудоемко.
Аз не те знам ти от къде си и къде живееш..Радиошак не е български сайт, нито Ебай. Една букса ще дойде твърде скъпо да пътува от чужбина.
Истината е, че техника за подобно нещо не отварям. Рискови ремонти правя, когато вече не работи тотално или не може да се използва въобще. За да няма после "ти ми развали лаптопа, само буксичката беше счупена, а сега..."

преди 5 минути, AstralGirl написа:

Това е добре, но аз точно това обяснявам от самото начало, че аз точно това искам да избегна да го нося по сервизи за такова дребно нещо...И в същото време без слушалки просто не мога...

Вземи кажи марка и модел на лаптопа. На някои тая букса е на отделна платчица и се връзва с лентов кабел към дъното.
Ако не - има USB звукови карти. Ти си решаваш, ти имаш проблем, аз не.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, Atanas Pachov написа:

Именно затова и казах да прочете номера на пластмасовата букса и да потърси в radioshack или ebay частта.

Знам, че в сервиз ще откажат такова нещо и ще предложат смяна на дъно. Доста са малко сервизите, които ще се занимават с подобно нещо. Повечето просто сменят части и кабелчета, и преинсталират ОС. Затова не съм съгласен със съветите на Емо във всяка тема от типа "занеси на сервиз". Сервизите няма да направят нищо по-добро от нея.

Затова и пак ще се повторя, че точно заради това не искам да се занимавам със сервизи този път. Може да намеря, ако има други слушалки останали здрави у дома да пробвам с тях. И ако стане с други ...да карам с тях. Тези, с които съм в момента накрайника, който се пъха в отвора за слушалките е с 3 зъбци да ги нарека а до сега съм ползвала и само с 2 зъбци. Ако ме разбирате какво имам предвид. Затова си мисля, че с други слушалки може и да се получи.

преди 3 минути, AstralGirl написа:

Затова и пак ще се повторя, че точно заради това не искам да се занимавам със сервизи този път....

Между другото има и USB слушалки.

• Автор
преди 5 минути, simtech написа:

Вземи кажи марка и модел на лаптопа. На някои тая букса е на отделна платчица и се връзва с лентов кабел към дъното.
Ако не - има USB звукови карти. Ти си решаваш, ти имаш проблем, аз не.

Лаптопа е HP Pavilion 15 notebook. 

Между другото има и USB слушалки.

От цялата тема, това е най-хубавият отговор... такива бих си взела, колкото и скъпи да са.... 

преди 8 минути, AstralGirl написа:

От цялата тема, това е най-хубавият отговор... такива бих си взела, колкото и скъпи да са.... 

Почват от 30лв - ето един магазин - http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewCat&catId=33&dix3=USB

Има и други, гугле знаеш как се ползва, нали?

Иначе аз бих взел USB звукова карта, от моделите с кабелче, а не донгъл и бих си мушнал моите си слушалки и готово...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, simtech написа:

Почват от 30лв - ето един магазин - http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewCat&catId=33&dix3=USB

Има и други, гугле знаеш как се ползва, нали?

Е не съм, чак такъв индиянец, знам как се ползва гоогле разбира се. Сега ще погледна тези. И пак се извинявам, за тъпия въпрос, но тези въпросни usb слушалки се включват на мястото за usb кабели нали? Ако е така е чудесно, тъкмо са и от големите, а аз исках големи от самото начало. А сега пак да поясня, и да попитам... Тези слушалки, с които ми се счупи тази част, те бяха с 3 зъбци, ползвах ги без проблеми, Сега като се счупи тази част влизат само до втория зъб някъде, затова искам да попитам ако си намеря обикновени слушалки с 2 зъбци, дали ще се реши този проблем? 

преди 5 минути, AstralGirl написа:

Е не съм, чак такъв индиянец, знам как се ползва гоогле разбира се. Сега ще погледна тези. И пак се извинявам, за тъпия въпрос, но тези въпросни usb слушалки се включват на мястото за usb кабели нали?

Да, включват се ма мястото за USB кабели - те са си с USB кабел. Имат си USB звукова карта вградена.
За зъбците не знам какво имаш предвид. С 3 пина са слушалките стерео. И моно да сложиш с 2 пина, буксата е същата като габарити.

• Автор

Да, включват се ма мястото за USB кабели - те са си с USB кабел. Имат си USB звукова карта вградена.
За зъбците не знам какво имаш предвид. С 3 пина са слушалките стерео. И моно да сложиш с 2 пина, буксата е същата като габарити.

Ами след малко ще ги снимам и тях и ще ви ги покажа. Имам предвид, че накрайника на слушалките, който се пъха в лаптопа е като с 3 стъпала, все едно 3 възможности, колко да се пъхнат самите слушалки. Преди си влизаха плътно прилепваха, а сега само до 2-рия зъб, т.е остава им малко място не са плътно до лаптопа. След малко ще кача снимка. И ще ви ги покажа.

преди 6 минути, AstralGirl написа:

Ами след малко ще ги снимам и тях и ще ви ги покажа. Имам предвид, че накрайника на слушалките, който се пъха в лаптопа е като с 3 стъпала, все едно 3 възможности, колко да се пъхнат самите слушалки. Преди си влизаха плътно прилепваха, а сега само до 2-рия зъб, т.е остава им малко място не са плътно до лаптопа. След малко ще кача снимка. И ще ви ги покажа.

Не са с 3 стъпала, няма 3 възможности. Има само една възможност - пъхат се докрай. Ако не може да се ръгнат докрай, значи буксата е счупена. И букса с 2, и букса с 3, и букса с 4 "стъпала" е еднакво голяма и няма значение каква искаш да сложиш.

• Автор
преди 7 минути, simtech написа:

Не са с 3 стъпала, няма 3 възможности. Има само една възможност - пъхат се докрай. Ако не може да се ръгнат докрай, значи буксата е счупена. И букса с 2, и букса с 3, и букса с 4 "стъпала" е еднакво голяма и няма значение каква искаш да сложиш.

Ясно, това е лошо. Казах го просто защото до сега всички слушалки са ми били с 2 зъбци, пак ако ме разбирате какво искам да кажа, само тези бяха с 3, и сега и тези влизат само до 2-рия зъб.Но затова ще гледам usb слушалки, и пъхна ли ги веднъж няма да ги извадя повече от лаптопа. Сега гледам различните сайтове колко са скъпи такива слушалки. А виждам, че има и безжични, те как работят...ми е много интересно..В краен случай по добре 20- 30 лв. за usb слушалки отколкото пак ремонти......писна ми. А ето и какви са моите в момента, и какво имам предвид тези 3 зъбци. Моите в момента са такива.. http://www.emag.bg/slushalki-in-ear-hama-basic-handsfree-cherveni-137438/pd/DL6T52BBM/

Редактирано от AstralGirl (преглед на промените)

Момиче, дадох ти отговор. Безжични не купувай, Хубавите струват много пари.

• Автор

Момиче, дадох ти отговор. Безжични не купувай, Хубавите струват много пари.

Добре, благодаря за отговора. А друг тъп въпрос, но наистина не съм сигурна и затова ще попитам. usb и bluetooth слушалки, едно и също нещо ли е? За да знам точно какви да си търся. Иначе намирам евтини до 30 лв. 

преди 8 минути, AstralGirl написа:

Добре, благодаря за отговора. А друг тъп въпрос, но наистина не съм сигурна и затова ще попитам. usb и bluetooth слушалки, едно и също нещо ли е? За да знам точно какви да си търся. Иначе намирам евтини до 30 лв. 

Не е едно и също. Bluetooth са безжични. И ти трябва да имаш  bluetooth на лаптопа, за да ги ползваш.
Казах ти какви да вземеш вече.

• Автор
преди 4 минути, simtech написа:

Не е едно и също. Bluetooth са безжични. И ти трябва да имаш  bluetooth на лаптопа, за да ги ползваш.
Казах ти какви да вземеш вече.

Добре благодаря за пояснението. Попитах защото не бях сигурна. Благодаря за отговора, сега ще се върна назад да видя, какви сте ми препоръчали и ще търся възможно най-евтиния вариант. 

преди 1 час, AstralGirl написа:

Добре благодаря за пояснението. Попитах защото не бях сигурна. Благодаря за отговора, сега ще се върна назад да видя, какви сте ми препоръчали и ще търся възможно най-евтиния вариант. 

За трети път или може би четвърти. Вземаш външна USB звукова карта, която струва 10 лева.

• Автор
преди 7 минути, Емил Костов написа:

За трети път или може би четвърти. Вземаш външна USB звукова карта, която струва 10 лева.

Благодаря за отговора. Да това ще е решението на проблема или такава карта или usb слушалки. 

преди 6 минути, AstralGirl написа:

Благодаря за отговора. Да това ще е решението на проблема или такава карта или usb слушалки. 

USB слушалки не ти трябват. По-добре си вземи външна USB карта. Ще може да се включваш тонколони и обикновени слушалки, а и тази карта може да я използваш на всеки компютър.

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

USB слушалки не ти трябват. По-добре си вземи външна USB карта. Ще може да се включваш тонколони и обикновени слушалки, а и тази карта може да я използваш на всеки компютър.

Добре, благодаря за съвета. А защо не сте "за" тези слушалки? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.