Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Йелоустоун - вулкан?

Featured Replies

Защо ни лъжат, че Йелоустоун е вулкан? Уж щял да избухва, било време, а няма нищо такова. И как чак преди десетилетия са открили, че е вулкан, а не по - рано? прилича ми на жестока подигравка със мразещите световния диктатор САЩ и даване на напразни надежди!:emoji_smiley-20::emoji_smiley-21:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ти се моли да не избухне. Тоест да не избухне скоро. Имал е досега доста редовен цикъл на 600 000 години а в момента даже закъснява.

преди 1 час, Anne написа:

прилича ми на жестока подигравка със мразещите световния диктатор САЩ и даване на напразни надежди!

Вероятността човечеството да оцелее е голяма но ще бъде силно редуцирано.  Тест ще се мре от глад и то не само в щатите.
Та ако храниш надежди човешкия вид да оцелее има надежда Анке. Все ще има едни хора де ще имат запаси от храна за 5 - 6 години ама ме съмнява ти да си от тях.

Анке маре тва е един от най-големите вулкани и ако избухне ще настане катаклизъм

Според Anne-то май не е важно че ще ни затрие, по-важно е че първо ще затрие американиците.

Ама както е 30 кила с мокри дрехи със сигурност няма да е сред оцелелите,

а гадните американци ще се скрият в бункерите си "за края на света" и ще преживеят патакламата.

Анне преди да пишеш глупости прочети малко. Ето ти линк. Че е вулкан е ясно, и доказателствата са налице. А това, че има драскачи, дето пишат глупости за изригване и за края на света, а ти им вярваш е лично твое решение. 

И да, ако този вулкан изригне ще стана наистина голям катаклизъм. Очаква ни нов ледников период и човечеството ще се върне сигурно с 500 години назад.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 14 минути, _Uzunov_ написа:

Този епизод е интересен :)

Наслагване на параноя и страх. Много ми е интересно кой е този богаташ и властваш, който ще направи така, че този вулкан да изригне и да съсипе цивилизацията.

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Наслагване на параноя и страх. Много ми е интересно кой е този богаташ и властваш, който ще направи така, че този вулкан да изригне и да съсипе цивилизацията.

Китайците , Корейците и Руснаците  могат да го направят това само че няма да има печеливши ако някой умишлено го накара да изригне и това е ясно на всички.

преди 4 минути, Azhen написа:

Китайците , Корейците и Руснаците  могат да го направят това само че няма да има печеливши ако някой умишлено го накара да изригне и това е ясно на всички.

Всяка една от великите сили може да го направи. Знае се и къде да се направят няколко насочени подземни ядрени взривове и готово. 

По-скоро ако тръгне да изригва този вулкан или подобен на него ще се търсят начини да се забави изригването или отложи изригването.

В момента има теории за планирано освобождаване на напрежението на подобни места. Т.е да се предизвикат малки освобождавания, постепенно, така че да не се стигне до голямо изригване. За сега е само теория, но кой знае...

преди 16 минути, simtech написа:

В момента има теории за планирано освобождаване на напрежението на подобни места. Т.е да се предизвикат малки освобождавания, постепенно, така че да не се стигне до голямо изригване. За сега е само теория, но кой знае...

Брей.Що не почнат от тука?!Та да рахътясъме?

Точно това забавяне ми е странно, ако наистина беше вулкан, да е избухнал вече.

и не бъдете сигурни, че няма да оцелея. Аз съм на другия край на света, като малка съм живяла на село, бедно и скромно, не ям като глиган, а ледниковия период и слънчевото затъмнение ще ми се отразят добре, защото имам фотофобия.

Живота без САЩ ще е рай, даже не съжалявам, че не съм ги посетила!

преди 9 минути, Anne написа:

Точно това забавяне ми е странно, ако наистина беше вулкан, да е избухнал вече.

и не бъдете сигурни, че няма да оцелея. Аз съм на другия край на света, като малка съм живяла на село, бедно и скромно, не ям като глиган, а ледниковия период и слънчевото затъмнение ще ми се отразят добре, защото имам фотофобия.

Живота без САЩ ще е рай, даже не съжалявам, че не съм ги посетила!

Чети малко за обща култура преди да пишеш а нищо че си на другия край на света. Ветровете няма как да ги спреш.
https://ru.wikipedia.org/wiki/Тоба_(вулкан)

Обърни специално внимание на този цитат от текста

Цитат

в результате которого численность человеческой популяции сократилась до 2 тыс. человек

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

О! Anne отново е в настроение- колко хубаво. Тъкмо започвах да скучая, пък и Челси направо ми съсипаха вечерта...

преди 10 минути, язе написа:

О! Anne отново е в настроение- колко хубаво. Тъкмо започвах да скучая, пък и Челси направо ми съсипаха вечерта...

Да те редиме за Ането у Берковица?:lol6:

преди 48 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Да те редиме за Ането у Берковица?:lol6:

Аз и на малко съм доволен- стига ми да ме радва във форума.:ph34r:

Вулкани има много по света и хората живеят доста близо до тях. Проблемът тук е , че това е така наречената супер-клетка , характерно за която е наличието на два вида магма, едната от които при смесване с другата , избухва и изхвърля в атмосферата огромно количество пепел. Това води до ледников период. Човешката история познава това явление. За жалост, подобно нещо има съвсем близо до нас- под гръцкия остров Санторини в Егейско море. Когато преди много години евреите са бягали от римската войска, предвождани от Моисей, се е отдръпнало Червено море и те са успели да отидат в Египет. а следващата римска войска е била издавена от завърналото се море. Точно тогава остров Санторини е избухнал като супер-клетка и е образувал страхотно цунами, довело до явленията в Червено море. Друг пример е избухването на индонезийския вулкан Кракатау-направил страхотни поразии на половината земя. Дано никога да не ставаме свидетели на такова бедствие, защото може да стане така, че живите да завиждат на мъртвите...

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

Ама човечеството ги е преживяло тези неща, нали?

Санторини вече не е опасен, опасното е минало вече, било е преди 2000 години.

Кракатау също вече не е опасен. Ледников период тогава не е имало, но в Европа го е имало явлението розово небе.

Йелоустоун ще застигне физически само САЩ, Канада и Мексико. За останалия святостава само слънчевото затъмнение.

Днес сами си произвеждаме електричество,  отглеждаме храна в парници и закрити пространства, произвеждаме си отопление. Да, ще има слънчево затъмнение, ледников период и много сняг, но сме умни, интелигентни и можем да оцелеем.

Просто без световния диктатор САЩ светът ще е по - добър!

преди 12 минути, Anne написа:

Просто без световния диктатор САЩ светът ще е по - добър!

Едва ли. На мястото на един диктатор идва друг- в повечето случаи, по- лош... Когато човечеството узрее за това, диктаторите и диктатурите, ще изчезнат от самосебеси.

Природата не търпи празни пространства и щом ги има, значи са необходими.

преди 15 часа, B3M2W0 написа:

Вулкани има много по света и хората живеят доста близо до тях. Проблемът тук е , че това е така наречената супер-клетка , характерно за която е наличието на два вида магма, едната от които при смесване с другата , избухва и изхвърля в атмосферата огромно количество пепел. Това води до ледников период. Човешката история познава това явление. За жалост, подобно нещо има съвсем близо до нас- под гръцкия остров Санторини в Егейско море. Когато преди много години евреите са бягали от римската войска, предвождани от Моисей, се е отдръпнало Червено море и те са успели да отидат в Египет. а следващата римска войска е била издавена от завърналото се море. Точно тогава остров Санторини е избухнал като супер-клетка и е образувал страхотно цунами, довело до явленията в Червено море. Друг пример е избухването на индонезийския вулкан Кракатау-направил страхотни поразии на половината земя. Дано никога да не ставаме свидетели на такова бедствие, защото може да стане така, че живите да завиждат на мъртвите...

По-нелепо смесване на библейски глупости и научни факти не бях чел !Но съм съгласен за последното дано не доживеем до такива събития.

преди 8 часа, Azhen написа:

По-нелепо смесване на библейски глупости и научни факти не бях чел !Но съм съгласен за последното дано не доживеем до такива събития.

Очевидно не си чел и много други неща. Не е нужно да демонстрираш собственото си невежество.

22.JPG

33.JPG

Отново само теории , помисли логичестки ей така просто точно тогава когато Евреите бягат и Мойсей ще накара морето да се отдръпне ?

Една малко по-вероятна моя теория е Мойсей да е бил учен и да е знаел какво точно ще последва след вулкана и да е планирал бягството но това би намеквало за геоложки познания по него време ?)

И пак нищо общо с библията.Както казах че тя е прерасказана от много хора за да е удобно на всички и да обяснява необяснимото за да не се плашат "овцете" 

Няма перфектна случайност.

Редактирано от Azhen (преглед на промените)

преди 19 часа, Azhen написа:

Отново само теории , помисли логичестки ей така просто точно тогава когато Евреите бягат и Мойсей ще накара морето да се отдръпне ?

Една малко по-вероятна моя теория е Мойсей да е бил учен и да е знаел какво точно ще последва след вулкана и да е планирал бягството но това би намеквало за геоложки познания по него време ?)

И пак нищо общо с библията.Както казах че тя е прерасказана от много хора за да е удобно на всички и да обяснява необяснимото за да не се плашат "овцете" 

Няма перфектна случайност.

Има една теория, че изригване на Санторини довежда до "появата" на Ехнатон и е причината за временният монотеизъм в Египет.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.