Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте! От доста време имам един и същ проблем. Когато пусна utorrent и започна да тегля нещо, скороста си е добра - около 2-3mb/s, но не мога да отворя никаква страница в Chrome ли който и да е браузър. Пробвах с друг интернет и се оправи това, само с моя интернет се получава това. Някой от вас, който е компетентен може ли да помогне? Готова съм да дам и достъп до лаптопа за по-ефикасно решение на проблема. Също така имам още един проблем, който е свързан с бавната му работа. Има ли как да сео тстранят повечето процеси, които работят  постоянно и се включват автоматично? Също някой, който разбира, тъй като аз не знам кое трябва и кое не. Нормално ли е с тези параметри:  2GB RAM, Intel(R) Celeron(R) CPU N3050 @ 1.60GHz 1.60 GHz да забива лаптопа когато пусна Фейсбук, youtube и страницата на kaldata?  Без нищо друго, абсолютно.  Благодаря предварително.

Дай снимка какво ти дава като не можеш да отвориш страница?

Иначе си е слабичак лаптопа и не е странно да забива.

Покажи снимка на speedtest.et. После ще измислим какво ограничение да се сложи на скоростта на utorrent.

Сори, моя правописна грешка:
Покажи снимка на http://www.speedtest.net/
Теста, направи при спрян utorrent.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, ExaFlop написа:

Покажи снимка на speedtest.et. После ще измислим какво ограничение да се сложи на скоростта на utorrent.

6180663415.png

Ако торент клиента ти не е натроен в повечето случаи заема целия Upload и Download канал и за отваряне на страници и дума не може да става. Спри като за начало торент програмата и виж дали ще се отварят страници. Освен това тази машина е доста слабичка и при ползване на Facebook и youtube ще ти забива и страниците и клипчетата ще се отварят бавно.

• Автор
преди 5 минути, ExaFlop написа:

Този тест при спрян или пуснат utorrent е?

При спрян :D А забележете, ползваме услугите на Optic-Com.eu  и заплащаме за услугата 22 fiber 50+, тоест уж 50mb....

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Ако торент клиента ти не е натроен в повечето случаи заема целия Upload и Download канал и за отваряне на страници и дума не може да става. Спри като за начало торент програмата и виж дали ще се отварят страници. Освен това тази машина е доста слабичка и при ползване на Facebook и youtube ще ти забива и страниците и клипчетата ще се отварят бавно.

Когато спра utorrent-а си отварям страниците нормално и бързо. Но като го пусна край.... :D И ме е страх да си изтегля филмче, не мога да ползвам нищо друго... Все пак може и рутера да има нужда от настройка,  но там не смея да пипам.

Ограничи на торент клиента скоростта на качване. Направи я 20 kb/s и проблема ти ще е решен. Друг вариант е да свалиш филмчето и да изключиш торент програмата. Скоростите на доставчика не са ти гарантирани.

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Ограничи на торент клиента скоростта на качване. Направи я 20 kb/s и проблема ти ще е решен. Друг вариант е да свалиш филмчето и да изключиш торент програмата. Скоростите на доставчика не са ти гарантирани.

Къде точно е тази опция? 

Накратко- като теглиш нещо на максимална скорост, съвсем нормално е да не можеш да отваряш сайтове, защото заемаш целия ресурс на интернета.

преди 3 минути, Кръстина Караджова написа:

Къде точно е тази опция? 

Долу  в десния ъгъл обикновенно пише скорост на ъплоуд и на даунлоуд. Кликаш с десен бутон  на тях и избираш по-ниски скорости.

https://technoof.wordpress.com/2011/05/06/buku-baru/

Десен клик по иконата  при часовника > Upload limit > 300kB

• Автор

Ограничих скоростта на качване до 20кб/с. Сега ще тествам и ще ви кажа какво се е случило, благодаря.

преди 9 минути, Кръстина Караджова написа:

Ограничих скоростта на качване до 20кб/с. Сега ще тествам и ще ви кажа какво се е случило, благодаря.

Задаване на генерално ограничение няма да ти реши проблема на пълно. Колкото и да го ограничаваш, по време на сваляне на торенти няма да можеш да гледаш клипове в youtube.

Имам почти като твоя интернет и те уверявам, че проблема не е от слаба машина а от слабия интернет.

9083203w.png

Решението на проблема е да сложиш лимит на сваляне и като се свали да спреш да се сийдва сваленото.

Тези ограничения и спирания се правят с дясно копче на торента и от падащото меню му задаваш лимит за сваляне и качване и след като се свали отново с дясно копче от падащото меню му даваш стор.

9083205C.png

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

@nikoleta, тази горната катринка, ако в момента не работи utorrent, показва проблем в tcp/ip  протокола на машината ти.

преди 4 минути, ExaFlop написа:

@nikoleta, тази горната катринка, ако в момента не работи utorrent, показва проблем в tcp/ip  протокола на машината ти.

Utorent е спрян, но защо мислиш че имам проблем? Аз живея извън населено място и използвам Wireless антена за интернет, като доставчика ми уверява, че не могат да ми гарантират стабилен интернет и то до скорост 30 MB/s

Обикновено при UL>DL ако не е от доставчик, има проблем в протокола.

преди 13 минути, Desdinova написа:

НЕ кради, купувай каквото ползваш!

А нещо по същество и е желатено да е свързано с темата?

Я първо кажи как ти е достъпа - кабелът директно в лаптопа или безжично през рутер? Подозирам че е второто и тогава е закономерно. Пикливото китайско рутерче го морят многото конекции на торента и се претоварва. Няма нужда да се ограничава up/down, конекциите са проблема. Включи кабела директно и ще разбереш. Клонирай МАК адреса от рутера за да е безпроблемно.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Как "20 kb/s" бе Емо!Аз я озаптисвам на1mb/s и тогава фърчи!

Иначе и при мене прави същите проблеми неограничен.

Редактирано от Воробянинов (преглед на промените)

преди 12 минути, Воробянинов написа:

Как "20 kb/s" бе Емо!Аз я озаптисвам на1mb/s и тогава фърчи!

Иначе и при мене прави същите проблеми неограничен.

Е при този лаптоп на колко да го остави? Той и без това се задъхва, че като му сложи и 1 мегабит познай какво става с хард диска.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Е при този лаптоп на колко да го остави? Той и без това се задъхва, че като му сложи и 1 мегабит познай какво става с хард диска.

Еми,да не ти казвам с моя стар офис компютър.Много стар.Нещо друго я чекне!

преди 6 минути, Воробянинов написа:

Еми,да не ти казвам с моя стар офис компютър.Много стар.Нещо друго я чекне!

Всичко я чекне - слаб процесор, малко рам, бавен хард диск. Тези машини са вече слаби. Изискванията на браузърите и програмите станаха по-големи. Ако почне да прави сиид с 1 мегабит познай какво се случва с хард диска, а освен това като гледам трябва да вървят клипчета в Youtibe и да се рови във FaceBook. Няма как да стане просто.

Става Емо,става!"Сиромах човек-жив дявол"Тая поговорка не ми харесва,но си има място.

Ето ти,хайде задай ми задача!

Без игри!Без бенчмарк за софтуер.screenshot_1.thumb.png.3edd635628e3ba6606b09513ad39c272.png

преди 31 минути, Емил Костов написа:

Ако почне да прави сиид с 1 мегабит познай какво се случва с хард диска

Че кой я кара да сийдва,пък и  с 1 мегабит!Може да го спъне на колкото си иска

Редактирано от Воробянинов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.