Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на видеокарта на Dell optiplex 745

Featured Replies

Според мен просто термопастата която е между чипа и охладителя вече е станала на камък. Вземи си термопаста (5-6 лева), разглоби видеокартата и я смени.

• Отговори 52
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Премери консумацията на захранването и напреженията и ги кажи тука. 

Може греенето да е само от втвърдена термопаста на главния чип, например. Вентилатора ти нали работи ? Радиатора грее ли ?

• Автор

Вентилатора работи но радиатора грее.Напреженията и консумацията не знам как да ги премеря(имам мултицет).

Редактирано от Shterev (преглед на промените)

Поне някакъв ватметър нямаш ли ? И напреженията защо не ги замериш, казваш че имаш мултицет ?

Колко грее радиатора ? 50, 60, 70 градуса ? препоръчвам ти, колкото зс проба, ако имаш термопаста под ръка, да я смениш . И ако старата е засъхнала и втвърдена, МНОГО ВНИМАВАЙ ! Не се опитвай да я стържеш с остри предмети, защото можеш да нараниш кристала, особено по ъгълчетата ! Пробвай с някаква леко влажна кърпа, с умерено силен натиск. В краен случей може и с нокъта, само в средата. И ако смд кондензаторчетата не са изолирани с пластмасово фолио, внимавай да не ги омацаш и тях с термопаста. Че правиш директно късо на DC/DC понижаващият конвертор. 

Сложи термопаста под формата на буква X. Така има най-добри резултати.

Направи го, и да видим какви ще са температурите. Може просто чипа на картата да си грее.

80 градуса според мен са много за която и да е карта в айдъл.  Затова нека смени термопастата.

А и не каза на колко градуса е радиатора му. Ако е под 60, определно е за смяна.

Авторе, а драйвер инсталиран за тая карта имаш ли ? На какво напрежение и честота седи без товар ?

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

• Автор

Имам под ръка Силициева термопаста.Мога ли да сложа от нея?

Мисля да сменя пастата ако кажете че става , след това ще инсталирам драйвер и ще дам инфо.

преди 3 часа, Atanas Pachov написа:

ако смд кондензаторчетата не са изолирани с пластмасово фолио, внимавай да не ги омацаш и тях с термопаста.

От кога термопастата (обикновенно фабрично силиконова) е кондуктивна ?

Недей се озява и не ми апострофирай, без да знаеш нищо.

Срамотия е да не знаеш, че бялата/силиконова/ е ел.проводима ...

преди 1 час, Shterev написа:

Авторе, слагай термопастата. И пиши какво е станало. По-старите карти като твоята и със силиконова се справят перфектно. 

преди 22 часа, Shterev написа:

5 минути след като зареди ОС ,без натоварване  достига температура от 80-81 градуса повече не се покачва

Батюха, то убо загрява, ами я кажи тоя вентилатор върти ли като е загряла (не видях да си писал) ?

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Автор
преди 3 часа, Julius Decimus написа:

Батюха, то убо загрява, ами я кажи тоя вентилатор върти ли като е загряла (не видях да си писал) ?

Върти върти се яко 

смени термо паста и опитай пак ако ли не вземи един вентилатор за вкарване на въздух и го постави точно до видео картата и би трябвало да се реши проблема

преди 7 часа, Петър Чакъров написа:

вземи един вентилатор за вкарване на въздух и го постави точно до видео картата и би трябвало да се реши проблема

Уважаеми спри се, че пишеш много глупости. 

На този компютър охлаждането на процесора е така ориентирано, че вече затопления въздух от процесора с доста сериозна струя минава покрай видеокартата. Понеже грам не си наясно със ситуацията затова и ти го нарисувах!

С червеничко е въздушния поток а синичкото е видеото!

9088569C.jpg

Това е маркова машина и няма излишни места за монтиране на вентилатори!

Редактирано от pconline (преглед на промените)

преди 1 час, pconline написа:

Уважаеми спри се, че пишеш много глупости. 

На този компютър охлаждането на процесора е така ориентирано, че вече затопления въздух от процесора с доста сериозна струя минава покрай видеокартата. Понеже грам не си наясно със ситуацията затова и ти го нарисувах!

С червеничко е въздушния поток а синичкото е видеото!

9088569C.jpg

Това е маркова машина и няма излишни места за монтиране на вентилатори!

Виж ся мой човек имал съм такава машина и знам за какво става въпрос и ако искаш да знаеш поставял съм вентилатор защото моята видео карта нямаше :) преди да нападаш първо помисли :) че на всекя машина може да се добави няма значение че е маркова ... и струята въздух не е много сериозна най добре да монтира един вентилатор за видеото 

преди 1 час, Петър Чакъров написа:

имал съм такава машина

Ако си имал такава машина нямаше да пишеш глупости.

vatre1.jpg

Силно ще те замоля да ни нарисуваш къде точно ще се сложи въпросният ВКАРВАЩ вентилатор, след като няма предвидено място и не се налага да използваш флекс, дрелка и тем подобни металорежещи инструменти. 

И да припомня един по преден мой пост, в който според един известен сайт тази карта без товар държи 80 градуса, каквато е и ситуацията тука, и се опитват да се проведат борби, като на прасе с тиква за да се свали по-надолу? И тово при положение, че охлаждането на видеокартата във въпросната ситуация взима вече затоплен от процесора въздух.

Ти сега имаш за цел да помогнеш на питащия, или да докажеш че някой говори глупости, за да се опиташ да изпъкнеш и да демонстрираш надмощие ? Или коментираш по същество, без лоши чувства и ad hominem, или бегом марш ......

Съжалявам, но този път нямаше как да не се намеся.

Иначе глупости изписа точно ТИ досега един куп. Но това е без значение. Толкова ти е опита и знанията. Няма смисъл човек да съди другите за невежество. Просто се коментира по същество. Бъди така добър и ти да правиш същото.

А пък може и обикновен трол да си :D

преди 3 часа, pconline написа:

Ако си имал такава машина нямаше да пишеш глупости.

vatre1.jpg

Силно ще те замоля да ни нарисуваш къде точно ще се сложи въпросният ВКАРВАЩ вентилатор, след като няма предвидено място и не се налага да използваш флекс, дрелка и тем подобни металорежещи инструменти. 

И да припомня един по преден мой пост, в който според един известен сайт тази карта без товар държи 80 градуса, каквато е и ситуацията тука, и се опитват да се проведат борби, като на прасе с тиква за да се свали по-надолу? И тово при положение, че охлаждането на видеокартата във въпросната ситуация взима вече затоплен от процесора въздух.

Според вас как съм го сложил след като няма място за поставяне много ясно че съм използвал дрелка и лепило... 

• Автор

Здравейте,

смених пастата беше втвърдена,входа на междуребрията на радиатора беше напълно запушен с наслоен прах, изчистих сглобих я изпробвах я

Без натоварване държи 77 градуса с натоварване 81 градуса повече от това не се качва58e640f149a33_20170406_111405(Copy).thumb.jpg.2ba916a3acfb466f37e9aedd7adb207f.jpg

Редактирано от Shterev (преглед на промените)

Най-вероятно картата си иска паста на керамична основа...

Нищо, 3-4 градуса пак си е файда и интервенцията има смисъл. А и 80 градуса не е кой-знае колко опасно.

С какво я товариш ? Хевън, Фюрмарк ? Под натоварване и в айдъл какви честоти и напрежение държи ?

Редактирано от Atanas Pachov (преглед на промените)

Максималната температура на видео картата е около 90 градуса това не е нормално да вдига 80 градуса от нищото а да не говорим при натоварване сърфиране във интернет и т.н най добре както написах вземи един вентилатор монтирай го измисли как защото няма да се поставя измисли го някак си и сложи един вентилатор точно върху видео картата да се охлажда ... иначе най вероятно ще изгори според мен или я махни вземи друга..

Щом грее по подразбиране, може би нее лоша идея да й се сложи двукомпонентна паста.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 4 часа, Петър Чакъров написа:

Според вас как съм го сложил след като няма място за поставяне много ясно че съм използвал дрелка и лепило... 

Момко ако не бях наясно с това дет си сътворил нямаше да те питам.

Дори и с дрелки флексове и т.н вентилатор е възможно до се монтира само на един от панелите за церта трябва да се направят както отвори на металната част на корпуса така и на плостмасовите декоративни панели. И понеже аз не съм виждал много десктопи да седят легнали, и дефакто ше лтои точно на този панел та няма как да дърпа от пода въздух щото ще е запушен. Та е за това питам.

Максималната температура на видео картата е около 90 градуса това не е нормално да вдига 80 градуса от нищото

преди 3 часа, Shterev написа:

с натоварване 81 градуса повече от това не се качва

на 4/5/2017 в 16:21, pconline написа:

Според тия хора, тази карта в айдъл с Windows Vista без  аеро, работи на 81 градуса, та май тая температура не е странна.

Ама явно вие ги разбирате повече тия неща.

преди 2 часа, Atanas Pachov написа:

Най-вероятно картата си иска паста на керамична основа...

Нищо, 3-4 градуса пак си е файда и интервенцията има смисъл. А и 80 градуса не е кой-знае колко опасно.

С какво я товариш ? Хевън, Фюрмарк ? Под натоварване и в айдъл какви честоти и напрежение държи ?

Максималната температура на видео картата е около 90 градуса това не е нормално да вдига 80 градуса от нищото а да не говорим при натоварване сърфиране във интернет и т.н най добре както написах вземи един вентилатор монтирай го измисли как защото няма да се поставя измисли го някак си и сложи един вентилатор точно върху видео картата да се охлажда ... иначе най вероятно ще изгори според мен или я махни вземи друга..

Сериозно, имам чувството, че някой път изобщо не четете. След бенмчарка, прикачен от @pconline се поразстърсих относно температурата, която вдига видеокартата. Навсякъде резултатите са +- 2-3 градуса. Просто видеокартата си е печка, както по-старите процесори. 

• Автор

Значи първо сърфираах в интернет с mozilla 1час гледах онлайн телевизия и клипове в youtube през това време повече от 81 градуса не вдигна.

След това изпълних стрес тест с Furmark ето това са резултатите:     цък

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.