Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой Windows ще върви по-добре на компютъра ми

Featured Replies

преди 5 минути, Roki_03 написа:

7 е на върха на сладоледа пак

Защото от 8 години се разпространява - срещу 2 за Win 10. Win 8.1 губиу заради старт екрана и осакатеното старт меню

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 123
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 6 минути, Кумчо вълчооо написа:

8.1 е чудесно предложение, но защо 64. Малко е 4 гигита RAM, но с 32-ка машината ще се справя отлично! Аз лично ако трябва да избирам между win 7 и 8.1 ще избера 8.1

Значи 32 викаш а не 64

преди 3 минути, mkfs.ext4 написа:

Знаех си, знаех си. Само това трябваше - да дойде някой и да хвърли 32-битовата бомба. Айде и тая тема отидЕ...автора сега ще си блъска главата в стената.

Не знам кой какво е хвърлил, ма с тоя процесор и 4 гигабайта Ram  не знам как ще хвърчи с 64-ка! Като тресне и тежките приложения и тая машина ще умре съсвсем!

преди 8 минути, Roki_03 написа:

7 е на върха на сладоледа пак

Ще бъде още дълго време тъй като 10 не може да подкара по-стари софтуери, с които работят фирмите. 

• Автор
преди 7 минути, Емил Костов написа:

Колеги за бозата 10 си има отделна тема. Нека да не спорим в тази.

Да

Дори и да сложиш  нов Windows 10, не очаквай системата да ти "литне".

Значи 32 викаш а не 64

Не саъм много съгласен...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

току-що, Емил Костов написа:

Ще бъде още дълго време тъй като 10 не може да подкара по-стари софтуери, с които работят фирмите. 

Остави, но старите игри също имат проблеми.

Значи 32 викаш а не 64

Не го слушай. Няма да ти разпознае цялата РАМ памет, а 32-битовата ОС е по-бавна.

преди 5 минути, Кумчо вълчооо написа:

Не знам кой какво е хвърлил, ма с тоя процесор и 4 гигабайта Ram  не знам как ще хвърчи с 64-ка! Като тресне и тежките приложения и тая машина ще умре съсвсем!

Причината за това ще е в хардуера, не в софтуера. Щото пък с 32-битовата ще хвръкне, особено като му разпознае 3 от 4 ГБ РАМ.

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Да затова 7 май е най добре

преди 4 минути, Eclipse2G написа:

Дори и да сложиш  нов Windows 10, не очаквай системата да ти "литне".

Да не очаквам просто да вървят по добре

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Защото от 8 години се разпространява - срещу 2 за Win 10. Win 8.1 губиу заради старт екрана и осакатеното старт меню

Затова не харесвам 8.1

преди 5 минути, mkfs.ext4 написа:

Не го слушай. Няма да ти разпознае цялата РАМ памет, а 32-битовата ОС е по-бавна.

Причината за това ще е в хардуера, не в софтуера. Щото пък с 32-битовата ще хвръкне, особено като му разпознае 3 от 4 ГБ РАМ.

Значи 32 така ли

преди 9 минути, Roki_03 написа:

Затова не харесвам 8.1

Вземи си ако можеш още 4 гига рам и после тествай и с трите ОС. Ще си избереш сам.

преди 11 минути, Eclipse2G написа:

Остави, но старите игри също имат проблеми.

То проблемите на 10 са много. Не е лоша ОС, но вместо MS да се вземат в ръце и да я направят наистина добра, те я налагат със сила.

преди 7 минути, Roki_03 написа:

Затова не харесвам 8.1

Значи 32 така ли

64, задължително.

Няма смисъл повече да се разтягат локуми. Като не харесваш 8.1, дърпай 10 Про х64, разцъкай я, ако нещо не е наред - пиши.

Ако има някакъв проблем който не може да се разреши по друг начин освен инсталация на 7-ца - тогава мини на 7.

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Вземи си ако можеш още 4 гига рам и после тествай и с трите ОС. Ще си избереш сам.

Ок но не знам колко слота за рам памет има още

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Разумно предложение, а и вече с 8 гигабайта Ram ще може да помисли и за 64 битова ОС

току-що, Емил Костов написа:

То проблемите на 10 са много. Не е лоша ОС, но вместо MS да се вземат в ръце и да я направят наистина добра, те я налагат със сила.

В момента MS сами си седнаха отзад на дървения **й. :D Valve пуснаха Steam за Линукс... започна да става интересно.

току-що, Кумчо вълчооо написа:

Разумно предложение, а и вече с 8 гигабайта Ram ще може да помисли и за 64 битова ОС

А като е с 4 какво, пак ли не става? :D

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

• Автор
преди 5 минути, mkfs.ext4 написа:

64, задължително.

Няма смисъл повече да се разтягат локуми. Като не харесваш 8.1, дърпай 10 Про х64, разцъкай я, ако нещо не е наред - пиши.

Ако има някакъв проблем който не може да се разреши по друг начин освен инсталация на 7-ца - тогава мини на 7.

Това е. Няма какво да разтягаме локуми повече.

Ок

преди 5 минути, Кумчо вълчооо написа:

Да. А ако си купи 8-ядрен процесор, ще може да си помисли за по-нов Уиндоус от ХР.

:clown::ph34r:

@Eclipse2G, прехода от Windows 7 към Windows 10 е като прехода от Windows XP към Windows 7 - първоначално и 7 беше "боклук, бавен, смотан" и тем подобни. Ти ако искаш си и ползвай и някакви антики като Windows 98, но не говори без да знаеш. Windows 10 е в пъти по-лек от Windows 7 и дори на обикновен хард диск зарежда по-бързо от колкото 7. Отделно 7 вече си остарява лека по лека и в скоро време доста хора ще мигрират към 10. А употребата на някакви нецензурни изрази и стила на писане ме наляга на мисълта, че си някакъв 10-11 годишен, който се води по акъла на кварталния гаражен техник. (или поне с акъла на такъв)

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

преди 5 минути, niki292002 написа:

@Eclipse2G, прехода от Windows 7 към Windows 10 е като прехода от Windows XP към Windows 7 - първоначално и 7 беше "боклук, бавен, смотан" и тем подобни.

Ако трябва да съм честен, 7-цата беше критикувана по-малко навремето. Шпионажа и насилствените ъпдейти наистина отблъснаха много хора от 10.

Като знам политиката на Майкрософт, най-много да се опитат да ги скрият, вместо да премахнат тези неща.

преди 9 минути, Eclipse2G написа:

Не, че не става.Изпробвай и кажи! Аз съм пробвал и не съм фен на мазохизма. За комфорт - поне 8 ( това по повод 64 битовата  OC)

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор
преди 5 минути, niki292002 написа:

@Eclipse2G, прехода от Windows 7 към Windows 10 е като прехода от Windows XP към Windows 7 - първоначално и 7 беше "боклук, бавен, смотан" и тем подобни. Ти ако искаш си и ползвай и някакви антики като Windows 98, но не говори без да знаеш. Windows 10 е в пъти по-лек от Windows 7 и дори на обикновен хард диск зарежда по-бързо от колкото 7. Отделно 7 вече си остарява лека по лека и в скоро време доста хора ще мигрират към 10. А употребата на някакви нецензурни изрази и стила на писане ме наляга на мисълта, че си някакъв 10-11 годишен, който се води по акъла на кварталния гаражен техник. (или поне с акъла на такъв)

На 17 съм!

преди 11 минути, Eclipse2G написа:

В момента MS сами си седнаха отзад на дървения **й. :D Valve пуснаха Steam за Линукс... започна да става интересно.

Не става. 64 битовата ОС си иска РАМ. Така го направиха вече. Сам виждаш, че и браузърите станаха лакоми, а и ще използва фотошоп. Не казвам, че е задължително, но препоръчвам да си вземе още 4 гигабайта. А ако сложи и едно SSD ще си има страхотна машина за работа с фотошоп, браузване, филми и по леко игри.

Ползвах я достатъчно. Мерси. А знаеш ли защо 10 зарежда по-бързо? Това е само заблуда. Така нареченето хибридно зареждане. Като го спреш, ще си зарежда нормално.  А да разправя, че 10 е в пъти по-лек от 7 е доста ламерско изказване. Погледни барем няколко теста. Даже има моменти, в които 7 епо-бърза.

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Не става. 64 битовата ОС си иска РАМ. Така го направиха вече. Сам виждаш, че и браузърите станаха лакоми, а и ще използва фотошоп. Не казвам, че е задължително, но препоръчвам да си вземе още 4 гигабайта. А ако сложи и едно SSD ще си има страхотна машина за работа с фотошоп, браузване, филми и по леко игри.

Ок не спорете

преди 5 минути, Eclipse2G написа:

Ползвах я достатъчно. Мерси. А знаеш ли защо 10 зарежда по-бързо? Това е само заблуда. Така нареченето хибридно зареждане. Като го спреш, ще си зарежда нормално.  А да разправя, че 10 е в пъти по-лек от 7 е доста ламерско изказване. Погледни барем няколко теста. Даже има моменти, в които 7 епо-бърза.

Значи 7 му слагам ама 64 или 32

току-що, Кумчо вълчооо написа:

Не, че не става.Изпробвай и кажи! Аз съм пробвал и не съм фен на мазохизма. За комфорт - поне 8

На стария, който ползвам в момента е  4 гъби. Близо 2 гъби са заети, но това е защото системата работи повече от час, когато съм пускал различни приложения. При рестарт, става около 1 гъба. За нещо по-тежко, ще види зор, но не чак толкова, че да зацикли системата.

3bdc4373570a3219.jpg

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.