Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой Windows ще върви по-добре на компютъра ми

Featured Replies

• Автор
преди 4 минути, Eclipse2G написа:

На стария, който ползвам в момента е  4 гъби. Близо 2 гъби са заети, но това е защото системата работи повече от час, когато съм пускал различни приложения. При рестарт, става около 1 гъба.

3bdc4373570a3219.jpg

Ok

• Отговори 123
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 11 минути, Eclipse2G написа:

Ползвах я достатъчно. Мерси. А знаеш ли защо 10 зарежда по-бързо? Това е само заблуда. Така нареченето хибридно зареждане. Като го спреш, ще си зарежда нормално.  А да разправя, че 10 е в пъти по-лек от 7 е доста ламерско изказване. Погледни барем няколко теста. Даже има моменти, в които 7 епо-бърза.

10 зарежда и работи бързо на новите хардуери, защото са направени за нея. На стара щайга чакай ти 10 да зарежда бързо или да работи. Накарах няколко човека от форума да направят подобни клипчета и да ги покажат в темите си но още не виждам нито едно.

Та ако иска автора фотошоп да работи мазно, слага още рам. Трябва да види дъното му колко може да поддържа.  Но на стара система да правиш гимнастики  не е рентабилно. Така или иначе който Джам да сложи, няма да си реши проблема с фотошопа.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

преди 8 минути, Eclipse2G написа:

На стария, който ползвам в момента е  4 гъби. Близо 2 гъби са заети, но това е защото системата работи повече от час, когато съм пускал различни приложения. При рестарт, става около 1 гъба.

3bdc4373570a3219.jpg

Това е добре! Стигне ли обаче рамта 70%, а това ще се случи край с тази машина!

преди 16 минути, Eclipse2G написа:

Valve пуснаха Steam за Линукс... започна да става интересно.

windows10gamers-640x0.jpg

• Автор
преди 3 минути, Eclipse2G написа:

Та ако иска автора фотошоп да работи мазно, слага още рам. Трябва да види дъното му колко може да поддържа.  Но на стара система да правиш гимнастики  не е рентабилно.

Колко по принцип трябва да има xw4600

току-що, Емил Костов написа:

Това е добре! Стигне ли обаче рамта 70%, а това ще се случи край с тази машина!

Аз нямам с какво да го товаря, освен с някоя игричка.

• Автор
преди 5 минути, Eclipse2G написа:

Аз нямам с какво да го товаря, освен с някоя игричка.

Да

преди 5 минути, Roki_03 написа:

Колко по принцип трябва да има xw4600

http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/public/display?docId=emr_na-c01184908

току-що, ExaFlop написа:

Виждам. Това е само заради DX12,  за който пишат, че нямало разлика с 11-ката. Лека по лека, нещата ще се променят

преди 3 минути, Eclipse2G написа:

Виждам. Това е само заради DX12,  за който пишат, че нямало разлика с 11-ката. Лека по лека, нещата ще се променят

Ще се променят на към зле за 7-цата. От тук нататък тя ще върви надолу, докато не изчезне като ХР (почти, все още има динозаври дето го използват).

преди 52 минути, mkfs.ext4 написа:

Това не е критерии. Малко като вица с Голфа и Ферарито.

Кара си един Голфа, спира на червен светофар и до него спира едно Ферари. И нашия човек смъква ръчно прозореца на Голфа и вика на тоя с Ферарито:

- Хубави ли са тия коли, че гледам не ги карат много? :D

Обратно на темата:

Дръпни Visual studio community 2017 от сайта на Микромеките и като го инсталираш избери първите 3 отметки:

New-Installer-Bigger-Size-Screenshot.png

Пробвал съм го на 7-ца и работи, но не виждам причина да я избереш пред 8 и 10.

Какво добавя като го инсталираш и пречи ли ако го набутам на 8.1 ?

преди 21 минути, Eclipse2G написа:

На стария, който ползвам в момента е  4 гъби. Близо 2 гъби са заети, но това е защото системата работи повече от час, когато съм пускал различни приложения. При рестарт, става около 1 гъба. За нещо по-тежко, ще види зор, но не чак толкова, че да зацикли системата.

Гъбите са в гъбарника - тук говорим за техника

преди 11 минути, Eclipse2G написа:

Лека по лека, нещата ще се променят

Това какво на теб ти се ще и какво е в релния свят май лекичко ти се разминават.

преди 10 минути, Roki_03 написа:

Аз имам още 4GB ако има място ще ги сложа

Гаранция има място, освен ако не става дума за 4х1GB ;) 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 12 минути, Eclipse2G написа:

Ползвах я достатъчно. Мерси. А знаеш ли защо 10 зарежда по-бързо? Това е само заблуда. Така нареченето хибридно зареждане. Като го спреш, ще си зарежда нормално.  А да разправя, че 10 е в пъти по-лек от 7 е доста ламерско изказване. Погледни барем няколко теста. Даже има моменти, в които 7 епо-бърза.

Но пък Windows 7 няма хибридно зареждане, нали ? ;) Windows 10 реално е по-лек от Windows 7 - виж примера малко по-надолу в моя пост. 

преди 6 минути, Емил Костов написа:

10 зарежда и работи бързо на новите хардуери, защото са направени за нея. На стара щайга чакай ти 10 да зарежда бързо или да работи. Накарах няколко човека от форума да направят подобни клипчета и да ги покажат в темите си но още не виждам нито едно.

Инсталирал съм го на някаква маркова машина (Dell) от 2006-та година. Работи значително по-добре от 7 Ultimate x32, който беше инсталиран преди това. Ако имах по-стар компютър под ръка в момента с удоволствие бих ти направил тестовете и клипчетата. 

преди 3 минути, mkfs.ext4 написа:

Ще се променят на към зле за 7-цата. От тук нататък тя ще върви надолу, докато не изчезне като ХР (почти, все още има динозаври дето го използват).

Всъщност все още доста устройства работят под XP - например банкоматите. Оня ден се хилих като ненормален като банкомата на ДСК беше извадил син екран.

Аз лично не бих се върнал на 7 - първо заради липсата на поддръжка за DX12. Второ работи в пъти по-мазно и бързо, както и има по-добра визия. Трето наистина има подобрения спрямо 7 и 8/8.1.

• Автор
преди 5 минути, niki292002 написа:

Но пък Windows 7 няма хибридно зареждане, нали ? ;) Windows 10 реално е по-лек от Windows 7 - виж примера малко по-надолу в моя пост. 

Инсталирал съм го на някаква маркова машина (Dell) от 2006-та година. Работи значително по-добре от 7 Ultimate x32, който беше инсталиран преди това. Ако имах по-стар компютър под ръка в момента с удоволствие бих ти направил тестовете и клипчетата. 

Всъщност все още доста устройства работят под XP - например банкоматите. Оня ден се хилих като ненормален като банкомата на ДСК беше извадил син екран.

:D

преди 7 минути, niki292002 написа:

Не ми трябват тестове. Просто елементарно клипче на което се вижда как се стартира 10. След това с AIDA се показва хардуера на машината и след това се демонстрира как лети при бразуване и прочие. Едно е да подкараш 10 на стара машина, а съвсем друго е да я използваш и да работиш с нея. 

преди 5 минути, niki292002 написа:

Да. Старите банкомати. Най-бавните на света!

преди 6 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Какво добавя като го инсталираш и пречи ли ако го набутам на 8.1 ?

Комплект Visual Studio Community за разработване на Windows приложения.

• Автор

Ок момчета!

Слагам му Windows 7 Ultimate 64bit

Благодаря на всички за помощта!

Бъдете живи и здрави!

Ако има нещо ще пиша пак!

току-що, ExaFlop написа:

Виж тогава какво става с игрите под линукс:

https://steamdb.info/linux/

Вече има над 2,000 заглавия работещи под тази система. Да, в реалния свят, аз не си го измислям. ;)

• Автор
преди 5 минути, Eclipse2G написа:

Виж тогава какво става с игрите под линукс:

https://steamdb.info/linux/

Да

Шегаджия! Къде тукк присъства същата информация и за Windowss OSes? Никъде нали? Изолирана от цялата картинка ситуация

Цитат

SteamOS & Linux Products on Steam

току-що, ExaFlop написа:

Шегаджия! Къде тукк присъства същата информация и за Windowss OSes? Никъде нали? Изолирана от цялата картинка ситуация

Щегаджия?? Поствам ти линк от сайта на steam и ти показвам, че заглавията под steam, тествани за линуск се увеличават. А, това, че няма за Windows е съвсем нормално, при положение, че steam отдавна е разработен за Windows.

• Автор

Хайде в тази тема да не отварям друга

Момчета коя антивирусна програма да инсталирам

преди 3 минути, Roki_03 написа:

Хайде в тази тема да не отварям друга

Момчета коя антивирусна програма да инсталирам

Нито една. Настрой си firewall-a добре и внимавай в какви сайтове влизаш и какво теглиш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.