Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Mozilla Firefox

Featured Replies

Здравейте! Имам проблем с Mozilla Firefox. През него не мога да гледам телевизия и като цяло ми показва, че нямам Adobe Flash Player, а не е така, защото през Google Chrom мога да си гледам. Самия браузър май ми забранява, не знам

Актуалната версия на adobe flash player е 25. Ако имаш по-стара версия инсталирана - то mozilla firefox автоматично я забранява с цел превенция от хакване през уязвима добавка.

преди 15 минути, krassleto написа:

Актуалната версия на adobe flash player е 25. Ако имаш по-стара версия инсталирана - то mozilla firefox автоматично я забранява с цел превенция от хакване през уязвима добавка.

Когато отворя Flash Player ми показва само диспечер на настройките, а там не мога да видя коя версия е

преди 7 минути, California написа:

Когато отворя Flash Player ми показва само диспечер на настройките, а там не мога да видя коя версия е

В Контролния панел, при програмите погледни, коя версия ти е флаш плеър-а.

Отвори Mozilla и там Инструменти -> Добавки. След това в лявата част щтракаш на приставки, ако ти отвори на друго място по подразбиране...

Там пише това, което те интересува...

преди 7 минути, Богатир написа:

В Контролния панел, при програмите погледни, коя версия ти е флаш плеър-а.

Не пише :D

преди 5 минути, krassleto написа:

Отвори Mozilla и там Инструменти -> Добавки. След това в лявата част щтракаш на приставки, ако ти отвори на друго място по подразбиране...

Там пише това, което те интересува...

Добре

преди 4 минути, Viktor Yanakiev написа:

Добавките са изключени по подразбиране и трябва да се разрешат

Пише, че всичко винаги ми е включено

преди 10 минути, Viktor Yanakiev написа:

Трябва да имаш shockwave flasn като добавка и на него пише коя версия е и дали е включена

Нямам

в ляво превключи ли на приставки?

преди 3 минути, krassleto написа:

в ляво превключи ли на приставки?

Да

Ами инсталирай си тогава от https://get.adobe.com/flashplayer/

Писали сме заедно с горния пост...

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

Благодаря ви! Оправи се :D Само, че имам един въпрос. На стария ми лаптоп когато бях инсталирала това нещо, след това ми се появяваха някакви неща с ключове и аз не знам какво

преди 1 час, California написа:

Здравейте! Имам проблем с Mozilla Firefox. През него не мога да гледам телевизия и като цяло ми показва, че нямам Adobe Flash Player, а не е така, защото през Google Chrom мога да си гледам. Самия браузър май ми забранява, не знам

Наличието на флаш за хром не изключва липсата на флаш за лиско.

преди 9 минути, California написа:

На стария ми лаптоп когато бях инсталирала това нещо, след това ми се появяваха някакви неща с ключове

Къде се появяват и какви са тия ключове? И под това нещо какво имаш предвид?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здравейте!

За да не отварям нова тема ще пиша тук. Проблема е следния: ползвам като основе браузър Mozilla Firefox. Когато отида на настройки и там на "ОСНОВНИ" му задам следните параметри Начална страница - има отметка, после когато Firefox стартира - Показва начална страница - снимка 01,  На начална страница съм му задал: https://www.google.bg/  До тук добре. Рестартирам  Mozilla Firefox и чудесно - първоначалната ми страница е снимка 02. Натискайки нов там, за нов прозорец и маркиране в търсачката и даване на enter  се отваря пак първоначалната страница но със следния проблем - снимка 03 в  червено и зелено съм посочил проблема - търсачката става на чешки. Това се получи след влизането ми в един сайт на хотел в Прага. Всичките настройки съм ги бъзикал  да е на BG търсачката - да , ама не! Тя си знае да е на чешки! Как мога да го премахна това с езика и да е на българки както си беше първоначално, да ли не е по настройките нещо на самия ГУГЪЛ?

Благодаря предварително!

P.S. Трил съм в настройките на самата Mozilla Firefox, бисквитки, история и about:config, но явно не е от там.

01-Mozilla Firefox.jpg

02-Mozilla Firefox.jpg

03-Mozilla Firefox.jpg

Струва ми се, че си лепнал нещо от този "сайт" за "хотела" Изтегли ADWCleaner и сканирай и каквото намери го махай и накрая рестарт ADW почистване това е от мен!

преди 51 минути, Уолтър Уайт написа:

Струва ми се, че си лепнал нещо от този "сайт" за "хотела" Изтегли ADWCleaner и сканирай и каквото намери го махай и накрая рестарт ADW почистване това е от мен!

Само това сканиране едва ли му би оправили проблема. Мисля си, че системата му е оказана доста.

Здравейте Уолтър Уайт и KnoX!

Изтеглих програмата AWGCleaner, но и тя вируси не откри. Пак казвам не е до вирус, някаква настройка е - предполагам, че е Гугълска или Майкрософтска? Там нещо и някъде трябва да се бръкне - пипне.

Благодаря и на двама Ви за помощта!

Тоест когато отвориш нов таб, се отваря Гугъл на чешки? С коя версия на лисицата си? Понеже на сайта им пише, че началната страница в новосъздадените табове не може вече да се променя. Освен ако не се използва добавка. Махнали са опцията точно поради тази причина – сайтове да я променят, когато ги посещаваш. За опцията „browser.newtab.url“ в „about:config“ става въпрос.

Редактирано от bornofash (преглед на промените)

преди 6 часа, SGenchev написа:

Здравейте Уолтър Уайт и KnoX!

Изтеглих програмата AWGCleaner, но и тя вируси не откри. Пак казвам не е до вирус, някаква настройка е - предполагам, че е Гугълска или Майкрософтска? Там нещо и някъде трябва да се бръкне - пипне.

Благодаря и на двама Ви за помощта!

Пробва ли да преинсталираш самият браузър, като премахнеш всички файлове и папки след премахването му. Ако не можеш ще ти дам програма, с която да го дейнсталираш и тя ще премахне всички остатъци от браузъра. След това от официалната им страница теглиш браузъра и го инсталираш наново и не би трябвало да се появи този проблем. Ако го има наистина си заразен и трябва да се обърнеш към компетентните хора тук.

Здравейте!

Knox, от самия сайт на Mozilla Faerfox е изтеглен браузъра. Последната версия 53.0.2. за 64 битова версия. Закачих лаптопа, това ползвам даже е недбук Lenovo - ThinkPad Edge 130 на сървър в предприятието в което работя да го сканират за вируси с Кашперки, Нод 32 , AWG и  още не знам какви щуротии са му пускали, но вируси не е показал с никоя програма.

По скоро bornofash е прав, че за опцията „browser.newtab.url“ в „about:config“ става въпрос. Изтрил съм всички запаметени сайтове, бисквитки, настройки по подразбиране и прочие, хистори, но си остават нещата все същите. Сега пак ще пробва да изтрия там, да видим какво ще се получи.

P.S.интересното е, че не го намирам "browser.newtab.url" - url-то не го намирам, а и какви стойности да му задам на Състояние / Вид / Стойност?

В адресната лента напиши
about:config
и натисни Enter
Сега в лентата Search напиши
google.cz
и натисни Enter
Виж ще върне ли резултат. Кликни двукратно върху всеки ред, съдържащ google.cz и поправи cz на bg
Като свършиш, рестартирай браузъра.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Никъде не се съдържа "google.cz" на всякъде е "bg". А какво да изпиша на "Search"? Там писах  bg, cz и google.............

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.