Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

УПОТРЕБЯВАНА кола за около 12 хил.

Featured Replies

преди 6 часа, StoqnS написа:

Доводът ти за изминаваните км също не минава, т.к. хората тук карат доста, но пак предпочитат бензин.

Това го написах за колите внесени от западна европа на по 10+г и 120/160к км.

• Отговори 121
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 12 часа, zemonti написа:

"Новата" ти кола не е задължително да е чисто нова.

"Новата" ти приятелка не е задължително да е девствена, или да ти е от тази сутрин.

Щом от гледна точка на събеседника обектът е нов, не е необходимо да уточняваш "по-нов от стария". 

Моята последна кола например е по-стара от предишната и по години и по километри. Въпреки това като я смених за мен това беше новата ми кола независимо дали разговорът беше на френски, или на английски.

Аре не ми вменявай, че съм имал впредвид обратното!

Ти си този, дето описва фантастични предимства на дизела без да споменава разлики в експлоатацията:

Аре само да по-полека , а ? Кажи ми КОЛА , която да НЕ трябва да се подгрява за 1-2 минути. Или ти зимата палиш и тръгваш, а ?

преди 59 минути, Viiipeer написа:

Кажи ми КОЛА , която да НЕ трябва да се подгрява за 1-2 минути. Или ти зимата палиш и тръгваш, а ?

Естествено.

Подгрявам я с бутона на дистанционното само когато излизам с някое от децата в голям студ (тук -30 не е рядкост).

Въпреки това колата ми гони 300'000 без да гори масло, или ръмжи. Старата ми кола я подарих на баща си и той още я кара, въпреки ръждата.

Да подгряваш кола на място е също толкова кифти, колкото и да я напъваш студена. Най добре за нея са оптималните обороти.

преди 1 час, zemonti написа:

Естествено.

Подгрявам я с бутона на дистанционното само когато излизам с някое от децата в голям студ (тук -30 не е рядкост).

Въпреки това колата ми гони 300'000 без да гори масло, или ръмжи. Старата ми кола я подарих на баща си и той още я кара, въпреки ръждата.

Да подгряваш кола на място е също толкова кифти, колкото и да я напъваш студена. Най добре за нея са оптималните обороти.

Това важи ли за дизела? Мерси!

Ти ми кажи!

Тук (северна Америка) дизелите не се тачат изобщо.

Типично е двигателят да надживее купето и трансмисията (автомат), ако не го прегряваш или оставяш обезмаслен.

преди 4 минути, zemonti написа:

Ти ми кажи!

Тук (северна Америка) дизелите не се тачат изобщо.

Типично е двигателят да надживее купето и трансмисията (автомат), ако не го прегряваш или оставяш обезмаслен.

Веднага ти казвам - дизела трябва да поработи поне 1 минута на място да разхвърли маслото и послед докато загрее да се кара в обороти до 2000.

Това мислиш ли че важи ако караш с масло правилно за сезона?

Защото маслото е "разхвърляно" секунда след като си запалил. Какво чакаш после?

преди 4 минути, zemonti написа:

Това мислиш ли че важи ако караш с масло правилно за сезона?

Защото маслото е "разхвърляно" секунда след като си запалил. Какво чакаш после?

Това, което казвам е от професионални дългогодишни шофьори на дизел коли, камиони. Така че едва ли няма да е вярно. По твоята логика, след като го е разхвърляло за секунда след старта - какво пречи да работи на празен ход?

1. Не бъркай омасляването с подгряването. Имат съвсем различни режими и изисквания.

2. Не бъркай индустриалните машини с битовите! Още по-малко състезателните.

3. Недей да отвличаш вниманието от първоначалната тъпотия която постна, добавяйки други тъпотии, дочути от тук и там. Опонираха те за твърдението, че след 400К км бензиновият двигател бил за боклука, докато дизеловият бил "като нов".

преди 10 минути, zemonti написа:

1. Не бъркай омасляването с подгряването. Имат съвсем различни режими и изисквания.

2. Не бъркай индустриалните машини с битовите! Още по-малко състезателните.

3. Недей да отвличаш вниманието от първоначалната тъпотия която постна, добавяйки други тъпотии, дочути от тук и там. Опонираха те за твърдението, че след 400К км бензиновият двигател бил за боклука, докато дизеловият бил "като нов".

Първо, нека както ти каза , че съм ти "вменявал" думи  - айде ако обичаш и ти да не го правиш. Видно е кой е незапознат в случая как трябва да се подгрява колата, било то дизел или бензин. Къде съм споменал битови машини - казах от професионални шофьори, сключая и такива на тирове. 'Ся остава да кажеш - че няма спортен автомобил на дизел и хептен ще продължи безсмислието...

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Пояснявам:

ТИР - индустриална машина.

Градски седан/хечбек - битова машина.

Та приключихме ли с първоначалната тъпотия, че след 400К км бензиновият двигател бил за боклука, докато дизеловият бил "като нов"?

Много се отклонихте от темата на човека.

Да не съм и аз off topic. Щом ще я подаряваш след време на сестра си, защо не се консултираш с нея какъв автомобил иска? Може да намажеш няколко безплатни измивания и почистване на автомобила.

преди 6 часа, Viiipeer написа:

....Кажи ми КОЛА , която да НЕ трябва да се подгрява за 1-2 минути. ....

Електромобилите и хибридите!

• Автор
преди 3 часа, Sandocan написа:

Много се отклонихте от темата на човека.

Да не съм и аз off topic. Щом ще я подаряваш след време на сестра си, защо не се консултираш с нея какъв автомобил иска? Може да намажеш няколко безплатни измивания и почистване на автомобила.

Да, много добра идея. И аз помислих за това, но проблема е, че тя иска кола автоматик за град като София. Аз никога не съм бил почитател на това, но може би ще се пробвам за една година, стига да харесам нещо.

преди 1 час, StoqnS написа:

Електромобилите и хибридите!

Защо трябва да се спами! Говоря за кола с ДВГ!

преди 4 часа, zemonti написа:

Пояснявам:

ТИР - индустриална машина.

Градски седан/хечбек - битова машина.

Та приключихме ли с първоначалната тъпотия, че след 400К км бензиновият двигател бил за боклука, докато дизеловият бил "като нов"?

НЕ, не сме! Карай си бензина със здраве!

преди 1 час, nikiniki написа:

Да, много добра идея. И аз помислих за това, но проблема е, че тя иска кола автоматик за град като София. Аз никога не съм бил почитател на това, но може би ще се пробвам за една година, стига да харесам нещо.

Тук вече не съм офф - автомата, ако е читав такъв, е много по-добре отколкото ръчка за града!

• Автор

Един голф дали няма да е добра идея? Някакви коментари? Малко е скучен отвътре, но бива, като за такава кола.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11482412220415198&slink=2q69x3

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11473615332874187&slink=2q7pks

Изпратено от моят G 2 с помощта на Tapatalk

Редактирано от Iliyan Nikolov (преглед на промените)

преди 1 час, nikiniki написа:

Един голф дали няма да е добра идея? Някакви коментари? Малко е скучен отвътре, но бива, като за такава кола.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11482412220415198&slink=2q69x3

Такива пари за този Golf е грехота да се дават....

Нещо - по-сериозно като BMW, Opel. Alfa, Mercedes и т.н, дори Пежо не е  за пренебрегване пред голфа!

преди 1 час, Viiipeer написа:

Нещо - по-сериозно като BMW, Opel. Alfa, Mercedes и т.н, дори Пежо не е  за пренебрегване пред голфа!

Че какво му е на голфа ? Здрав и надежден, а и по-новите серии са добре изглеждащи. Все пак не очаквай по-нова серия (не говорим за 2-ка 3-ка или 4-ка) да ти се продава за без пари. (например виждал съм 2-ки за по 600-700 лева)

преди 4 часа, Viiipeer написа:

Защо трябва да се спами! Говоря за кола с ДВГ!

Хибридите не са ли с ДВГ?

Нещо - по-сериозно като.... Opel. Alfa, ....и т.н, дори Пежо не е  за пренебрегване пред голфа!

Тези трите, дето си ги пльоснал, Гоуфа срещу тях да тича, не може да го настигнат!!!

От много, ама мнооооого години, всички се сравняват в този клас с Гоуф.

Гоуф за своят клас е крайъгълен камък, база за сравнение,  същото което да речем са автомобилите на БМВ с М обозначение или еС класата на Мерцедес.

преди 9 часа, niki292002 написа:

Че какво му е на голфа ? Здрав и надежден, а и по-новите серии са добре изглеждащи. Все пак не очаквай по-нова серия (не говорим за 2-ка 3-ка или 4-ка) да ти се продава за без пари. (например виждал съм 2-ки за по 600-700 лева)

Не ме кефи на визия за тези пари бих си взел Цедка или E класа, BMW, Peugeo, Alfa, но не и голфа, забравих да кажа и Audi - въпреки че не съм фен на марката.

преди 9 часа, StoqnS написа:

Хибридите не са ли с ДВГ?

Тези трите, дето си ги пльоснал, Гоуфа срещу тях да тича, не може да го настигнат!!!

От много, ама мнооооого години, всички се сравняват в този клас с Гоуф.

Гоуф за своят клас е крайъгълен камък, база за сравнение,  същото което да речем са автомобилите на БМВ с М обозначение или еС класата на Мерцедес.

Това някакъв майтап ли беше? Я се обоснови малко - че така леко смешно звучиш...

преди 45 минути, Viiipeer написа:

Това някакъв майтап ли беше? Я се обоснови малко - че така леко смешно звучиш...

Майтап ли ти се струва, че конкурентните модели на тези 3 марки събрани заедно не доближават продажбите на Голф?

Майтап ли ти се струва, че Голф е вторият най-продаван автомобил в историята?Продажбите му надхвърлят 30 000 000 от момента на излизането му и това без да са включени продажбите във версия седан(Джета,Венто,Бора).Заедно трябва да надхвърлят 40 000 000 към днешна дата!!!

Майтап ли ти се струва, че над 40 години след излизането на първото поколение, все още има автомобили в движение.Конкурентните модели на Опел, Алфа и Пежо къде са?Преди няма и месец видях, тук - в студената и мразовита Канада, Голф първо поколение!!!Да ти кажа ли колко автомобила от класа на Голф на въпросните 3 марки съм виждал тук за толкова години.Ще ти дам жокер!Пръстите на едната ми ръка са повече от достатъчни!!!!!

Майтап ли ти се струва, че почти във всяко ревю, което съм гледал за конкурент на Голф, журналистите някак естествено го сравняват с Голф?

Майтап ли ти се струва, че хора от всякакви крайща на света, всякакви възрасти и социално положение карат Голф, заради пословичната му практичност?

Мога да продължа с майтапите, ако искаш?

Само дето ми се ще да ми покажеш и ти нещо сериозно за конкурентните модели на тези 3 марки, а не да празнословиш!

преди 14 часа, Viiipeer написа:

Аре само да по-полека , а ? Кажи ми КОЛА , която да НЕ трябва да се подгрява за 1-2 минути. Или ти зимата палиш и тръгваш, а ?

По принцип подгряването е дотогава, докато се нормализират оборотите. При ниски обороти смазването на мотора е лошо и износването най-голямо. Точно това се цели да се избегне, защото живота на мотора се скъсява многократно. И никой не говори за една минута. За една минута ако си със Ситроен, няма да ти се е вдигнала колата за да потеглиш. За една минута много коли просто имат калпав софтуер, на който му трябва време да нормализира работата на мотора. За една минута се слага колан, настройва музиката или се пускат фаровете и човек се оглежда идват ли коли по пътя или не. Една минута е нищо. Две минути обаче са нещо. Не са необходими на никого, освен ако не чакаш жената или друго нещо. 

преди 2 часа, niki292002 написа:

Е, чак пък добре изглеждащ...Дори новия Голф, дето се появи тая година, изглежда зле с големите си фарове. Много зле е и задната "C" колона. Не само е грозна, ами и отнема от видимостта назад. Ако говорим за дизайн, Голф е точно 0. Другите качества обаче не могат да му се оспорят. И ако някой си купува Голф заради дизайна, просто не бих разговарял никога с тоя човек на тема "автомобили".

преди 2 часа, StoqnS написа:

Зависи какво търси човек. Аз Голф никога не бих си купил заради много лошия дизайн. Както не бих си купил и бяла кола де. Всъщност, не съм карал Голф, освен Голф 2 за известно врема. Изобщо не ми хареса като кола, но пък като се сетих как я хвалят, се ухилих, че и аз съм у Гоуфо ;) Може би точно това е предимството на Голф - знаеш че не става, ама някой отгоре ти говори, че става. Всъщност, Голф 2 е голям боклук и това, че още се движи, се дължи на поцинкованата каросерия. Това не може обаче да се каже за първите екземпляри на Голф 3 преди фейслифта. Няма ги, както няма и Кадети и Астри от него период. Петно за Голф и Фолксваген, което няма как да бъде заличено. Ако някой реши да плюе Голф, веднага ще спомене Голф 3 от началото на 90-те и ще бъде прав. 

Не ме кефи на визия за тези пари бих си взел Цедка или E класа, BMW, Peugeo, Alfa, но не и гофа, забравих да кажа и Audi - въпреки че не съм фен на марката.

Аз за тия пари бих си взел единствено Форд поради ред причини - надеждност, ниска цена и удоволствие от шофирането. Другите просто са или много скъпи за това, което предлагат или много чупливи за парите си. 

преди 5 часа, Iliyan Nikolov написа:

Изпратено от моят G 2 с помощта на Tapatalk

Аман...

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 22 минути, sennheiser написа:

Е, чак пък добре изглеждащ...Дори новия Голф, дето се появи тая година, изглежда зле с големите си фарове. Много зле е и задната "C" колона. Не само е грозна, ами и отнема от видимостта назад. Ако говорим за дизайн, Голф е точно 0. Другите качества обаче не могат да му се оспорят. И ако някой си купува Голф заради дизайна, просто не бих разговарял никога с тоя човек на тема "автомобили".

На мен лично ми харесва. Това е личен избор. Например не харесвам цветовата комбинация зелено и бяло, но някой друг я харесва. 

Иначе, всекидневно в София виждам гоуфу минимум по 20-30 пъти на ден. 

преди 7 часа, StoqnS написа:

Майтап ли ти се струва, че конкурентните модели на тези 3 марки събрани заедно не доближават продажбите на Голф?

Майтап ли ти се струва, че Голф е вторият най-продаван автомобил в историята?Продажбите му надхвърлят 30 000 000 от момента на излизането му и това без да са включени продажбите във версия седан(Джета,Венто,Бора).Заедно трябва да надхвърлят 40 000 000 към днешна дата!!!

Майтап ли ти се струва, че над 40 години след излизането на първото поколение, все още има автомобили в движение.Конкурентните модели на Опел, Алфа и Пежо къде са?Преди няма и месец видях, тук - в студената и мразовита Канада, Голф първо поколение!!!Да ти кажа ли колко автомобила от класа на Голф на въпросните 3 марки съм виждал тук за толкова години.Ще ти дам жокер!Пръстите на едната ми ръка са повече от достатъчни!!!!!

Майтап ли ти се струва, че почти във всяко ревю, което съм гледал за конкурент на Голф, журналистите някак естествено го сравняват с Голф?

Майтап ли ти се струва, че хора от всякакви крайща на света, всякакви възрасти и социално положение карат Голф, заради пословичната му практичност?

Мога да продължа с майтапите, ако искаш?

Само дето ми се ще да ми покажеш и ти нещо сериозно за конкурентните модели на тези 3 марки, а не да празнословиш!

Хубаво беше да разнообразиш думата майтап във всяко почващо изречение... Ми елентарно уотсън.... Естествено че ще го сравняват с Golf, понеже е ентри левел кола - ти с кое искаш да правят сравнение в нисък клас кола - с Бентли ли?

Кой е конкуренция на Пежо ли? Нека сравня версията 206 -

ето ги и тях

Citroen, C2 / C3, FIat Punto, Ford Fiesta, Opel Corsa, Seat  Ibiza, Polo.

За Alfa Romeo - BMW, Audi and Volkswagen

A това, че си видял Голф 1-ца в движение на пръсти - ами повярвай ми, не е защото човека я държи заради практичност, просто не му се купува нов автомобил...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.