Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

УПОТРЕБЯВАНА кола за около 12 хил.

Featured Replies

преди 20 часа, nikiniki написа:

Един голф дали няма да е добра идея? Някакви коментари? Малко е скучен отвътре, но бива, като за такава кола.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11482412220415198&slink=2q69x3

Ми добре си е, кво? Голфеца неслучайно е класика в жанра, а този даже и фасон има. Ся, ко наистина ти идва скучен, земи аудито, дето го предлага колегата, ама от мен да знаеш, че Голф и А3 са една и съща кола.

• Отговори 121
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз ще го кажа за 20-ти път може би. Голф е надценена кола в България и Германия. И ако за Германия има някакъв смисъл да се избере Голф ( немска, данъци и тем подобни неща), то за България няма никакъв смисъл да се взема Голф - скъп и чуплив за парите си.  Като нов пак скъп и пак незаслужаващ парите си. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

Гоуфът е бюджетна кола за бедния германец, които иска арийско производство на ниска цена без претенции за лукс, комфорт, или престиж.

У Перник обаче нещата стоят по съвсем друг начин. Нищо, че Гоуф е най-евтината немска кола (Опел и Форд са американски). Той знае, че немското е гъзария.

преди 14 часа, Viiipeer написа:

Хубаво беше да разнообразиш думата майтап във всяко почващо изречение... Ми елентарно уотсън.... Естествено че ще го сравняват с Golf, понеже е ентри левел кола - ти с кое искаш да правят сравнение в нисък клас кола - с Бентли ли?

Кой е конкуренция на Пежо ли? Нека сравня версията 206 -

ето ги и тях

Citroen, C2 / C3, FIat Punto, Ford Fiesta, Opel Corsa, Seat  Ibiza, Polo.

За Alfa Romeo - BMW, Audi and Volkswagen

A това, че си видял Голф 1-ца в движение на пръсти - ами повярвай ми, не е защото човека я държи заради практичност, просто не му се купува нов автомобил...

Ти изобщо помниш ли какво пишеш?Мислиш ли?Четеш ли, какво са написали другите?

И за какво го извади това Поло?Не ставаше ли дума за Гоуф?Не трябваше ли да покажеш колко по-сериозни от Гоуф са Опел, Алфа и Пежо?

За тези пари бих взел нещо такова:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11490121071650701&slink=2qwg97

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11492104829009632&slink=2qwg97

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11441815310852354&slink=2qwg97

Изборът все пак си е твой. Не се подлъгвай по "градски автомобил", лесен за паркиране. Имам БМВ е36 и Фолксваген Поло и мога да ти кажа, че радиуса /диаметъра/ на обратния завой на БМВ-то е много по-малък от този на Полото. БМВ-то е 3 пъти по-маневрено и лесно за паркиране от "градското" Поло, а комфортът в БМВ-то е в пъти по-голям. Сам си направи извода.

преди 14 часа, zemonti написа:

Гоуфът е бюджетна кола за бедния германец, които иска арийско производство на ниска цена без претенции за лукс, комфорт, или престиж.

У Перник обаче нещата стоят по съвсем друг начин. Нищо, че Гоуф е най-евтината немска кола (Опел и Форд са американски). Той знае, че немското е гъзария.

В "народната кола" вече няма нищо народно, ама нейсе...

преди 4 часа, andreygg написа:

За тези пари бих взел нещо такова:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11490121071650701&slink=2qwg97

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11492104829009632&slink=2qwg97

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11441815310852354&slink=2qwg97

Изборът все пак си е твой. Не се подлъгвай по "градски автомобил", лесен за паркиране. Имам БМВ е36 и Фолксваген Поло и мога да ти кажа, че радиуса /диаметъра/ на обратния завой на БМВ-то е много по-малък от този на Полото. БМВ-то е 3 пъти по-маневрено и лесно за паркиране от "градското" Поло, а комфортът в БМВ-то е в пъти по-голям. Сам си направи извода.

Остава само, да намериш начин да побереш БМВ то, на същото място, където ще побереш и полото.;) И да говориш за Е 36 и комфорт... не знам.

преди 4 часа, andreygg написа:

БМВ-то е 3 пъти по-маневрено и лесно за паркиране от "градското" Поло

Тия не ни ги пробутвай!

БМВ-то (което също е градски модел) е по-лесно за паркиране от гледна точка на това, че евентуално ще направиш 1 маневра по-малко. Реално обаче това влиза в работа само когато свободното място за паркиране е пропорционално на колата, а за BMW-то трябва да търсиш с почти половин метър по-дълго място. Иначе:

giphy.gif

преди 12 часа, StoqnS написа:

Ти изобщо помниш ли какво пишеш?Мислиш ли?Четеш ли, какво са написали другите?

И за какво го извади това Поло?Не ставаше ли дума за Гоуф?Не трябваше ли да покажеш колко по-сериозни от Гоуф са Опел, Алфа и Пежо?

Ти май имаш къса памен, не смятам да си губя времето с теб. Каза кои от посочените са конкуренти на кои? Карй си голфа и се мисли за гЪзар!

преди 55 минути, zemonti написа:

Тия не ни ги пробутвай!

БМВ-то (което също е градски модел) е по-лесно за паркиране от гледна точка на това, че евентуално ще направиш 1 маневра по-малко. Реално обаче това влиза в работа само когато свободното място за паркиране е пропорционално на колата, а за BMW-то трябва да търсиш с почти половин метър по-дълго място. Иначе:

giphy.gif

Гледам Е36 е с правоъгълна почти броня и не знам как е токова маневрено. То може да се провери де. Иначе Фиестата примерно е със закръглена броня към калника и това не позволява да се докосват предните автомобили, дори радиус на завой да е по-голям от нормалното. Самата форма на колата позволява по-безпроблемно паркиране отколкото при кола с почти правоъгълна броня към калника. 

Само ще напомня, че на БМВ и Мерцедес предните гуми /полуоските/ се чупят под по-голям ъгъл от така наречените "градски автомобили". От там идва по-голямата маневреност. По отношение на комфорта БМВ-то е класа над Полото. Повече нямам намерение да споря с Вас.

Ето още една във връзка с темата:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=46&t=416164

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

Не пъкнете главата на момчето с глупости....все пак е с минимален стаж....БМВ,Мерцедес.....колата трябва да е от среден клас,за негово добро!Голфа е максимума.....Корса,Фиеста,Поло,от
тоя род размер...и колкото по-нова,толкова по-добре!Все пак сме 2017 нали?Да дадеш 6к€ за кошница от преди 10-12год. е глупост!

Изпратено от моят G 2 с помощта на Tapatalk

• Автор
преди 2 часа, andreygg написа:

Само ще напомня, че на БМВ и Мерцедес предните гуми /полуоските/ се чупят под по-голям ъгъл от така наречените "градски автомобили". От там идва по-голямата маневреност. По отношение на комфорта БМВ-то е класа над Полото. Повече нямам намерение да споря с Вас.

Доста добро предложение. Честно казано, мисля че се спрях на BMW e90. Не е идеалната градка кола, но доста ми харесват. 
Сега обаче идва друг въпрос: Дизел или бензин? Какво мислите?

преди 2 часа, andreygg написа:

Спор може да има до утре. Проблемът на немските тарикати е, че правят малък радиус на завой за сметка на сигурността, изнасяйки гредите по-навътре. Точно от там дойде и проблема с краштестовете в Щатите с 20% припокриване. Няма греда, дето да поеме удара заради малкия радиус на завой, има смачкана А колона чак до Б колоната. 

преди 3 часа, Viiipeer написа:

Ти май имаш къса памен, не смятам да си губя времето с теб. Каза кои от посочените са конкуренти на кои? Карй си голфа и се мисли за гЪзар!

Я ми цитирай, ако обичаш, къде съм го написал(казал)?!Да се видиш какъв въздухар си!

преди 3 часа, andreygg написа:

А когато сняг запръска, що ще чиниш с Е 90 зимъска?

преди 20 минути, язе написа:

А когато сняг запръска, що ще чиниш с Е 90 зимъска?

Питай баровците с БМВ-тата и Мерцедесите. Да си чул за нови гуми и системи срещу буксуване?

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

преди 3 минути, andreygg написа:

Питай баровците с БМВ-тата и Мерцедесите. Да си чул за системи срещу буксуване?

Кво да ги питам, зимата си ги държат в гаражите и си карат джипките. А останалите... седят на паркинга докат се стопи снега. Барабар със системите... :)

преди 3 минути, язе написа:

Кво да ги питам, зимата си ги държат в гаражите и си карат джипките. А останалите... седят на паркинга докат се стопи снега. Барабар със системите... :)

Е, много си умен "Саше". Не дрънкай глупости.

преди 18 минути, andreygg написа:

Е, много си умен "Саше". Не дрънкай глупости.

Другата зима ше ги снимам. Единствените,които не могат да напуснат паркинга. Даже и не опитват.

Колегата ми има мерцедес и за една зима два пъти сменя нови гуми, че пързалката е сериозна. А баба Астра си шпори с летните и изобщо не и прави впечатление, че било валяло сняг.

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 11 минути, язе написа:

Другата зима ше ги снимам. Единствените,които не могат да напуснат паркинга. Даже и не опитват.

Колегата ми има мерцедес и за една зима два пъти сменя нови гуми, че пързалката е сериозна. А баба Астра си шпори с летните и изобщо не и прави впечатление, че било валяло сняг.

Не разправяй глупости. Дори моята каруца е36 има ASC. С четри нови гуми Continental TS850 трета зима е, като танк. Предлагам ти другата зима, като падне сняг да дойдеш в София, че Кюстендил ще ти се види далечко и ще се качим на Копитото, без вериги. Който стигне до телевизионната кула печели. Залога ще го определим на място. Като покараш зимно време повечко коли със задно, тогава говори. Твой колега, твой приятел срещу личен опит. И аз имам познати, с коли с предно, които цяла зима им стоят в гаража. На такива им викам "летни шофьори".

на 4/14/2017 в 2:28, StoqnS написа:

Майтап ли ти се струва, че конкурентните модели на тези 3 марки събрани заедно не доближават продажбите на Голф?

Майтап ли ти се струва, че Голф е вторият най-продаван автомобил в историята?Продажбите му надхвърлят 30 000 000 от момента на излизането му и това без да са включени продажбите във версия седан(Джета,Венто,Бора).Заедно трябва да надхвърлят 40 000 000 към днешна дата!!!

Майтап ли ти се струва, че над 40 години след излизането на първото поколение, все още има автомобили в движение.Конкурентните модели на Опел, Алфа и Пежо къде са?Преди няма и месец видях, тук - в студената и мразовита Канада, Голф първо поколение!!!Да ти кажа ли колко автомобила от класа на Голф на въпросните 3 марки съм виждал тук за толкова години.Ще ти дам жокер!Пръстите на едната ми ръка са повече от достатъчни!!!!!

Майтап ли ти се струва, че почти във всяко ревю, което съм гледал за конкурент на Голф, журналистите някак естествено го сравняват с Голф?

Майтап ли ти се струва, че хора от всякакви крайща на света, всякакви възрасти и социално положение карат Голф, заради пословичната му практичност?

Мога да продължа с майтапите, ако искаш?

Само дето ми се ще да ми покажеш и ти нещо сериозно за конкурентните модели на тези 3 марки, а не да празнословиш!

Поздрави за шизофреника, дето вика дръжте крадеца не помни какво е писъл и обвинява другите. Аре баста ве - докога ще НИ занимаваш?

преди 2 часа, StoqnS написа:

Я ми цитирай, ако обичаш, къде съм го написал(казал)?!Да се видиш какъв въздухар си!

преди 48 минути, язе написа:

Потвърждавам - Цедката стоеше на паркинга, докато не се пооправи времето....Не може да излезе дори на места, където няма много сняг, докато другата ми кола с предно  - все едно не е валяло. ;-)

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Ма аз не си измислям. На нашия паркинг, няколко БМВ та си седяха цяла зима затрупани- даже не си направиха труда да ги изчистят от снега. Шефа ми също има Мерцедес- Е класа и зимата си му седи в гаража, пък той си кара баничарката ( Берлинго). Ми тва е, задното предаване е за състезания и сухи писти, за сняг и лъзгавица е много, много зле.

преди 9 часа, Viiipeer написа:

Поздрави за шизофреника, дето вика дръжте крадеца не помни какво е писъл и обвинява другите. Аре баста ве - докога ще НИ занимаваш?

Видя ли се какъв въздухар си?

Не ти стига акъла да проумееш, какво е написано!Жалко, но факт.

Прочети пак, и пак, и пак....Специално за теб ще удебеля и подчертая!

Цитат

конкурентните модели на тези 3 марки събрани заедно не доближават продажбите на Голф

Знаеш ли, кои модели на Опел, Алфа и Пежо са конкуренти на Голф?Кои са от неговият клас? Имаш ли идея?

Хайде, ще ти дам и 1-2 жокера, пък дано схванеш!

Астра говори ли ти нещо? 308, ако ти е по-лесно?Ако не се сетиш и други жокери ще ти дам!

За всеки случай пак ще ти напиша. Голф! За Голф пишем и неговите конкурентите от страна на Опел, Алфа и Пежо!!!

преди 4 часа, StoqnS написа:

Видя ли се какъв въздухар си?

Не ти стига акъла да проумееш, какво е написано!Жалко, но факт.

Прочети пак, и пак, и пак....Специално за теб ще удебеля и подчертая!

Знаеш ли, кои модели на Опел, Алфа и Пежо са конкуренти на Голф?Кои са от неговият клас? Имаш ли идея?

Хайде, ще ти дам и 1-2 жокера, пък дано схванеш!

Астра говори ли ти нещо? 308, ако ти е по-лесно?Ако не се сетиш и други жокери ще ти дам!

За всеки случай пак ще ти напиша. Голф! За Голф пишем и неговите конкурентите от страна на Опел, Алфа и Пежо!!!

Майтап ли ти се струва, че конкурентните модели на тези 3 марки събрани заедно не доближават продажбите на Голф?

Майтап ли ти се струва, че Голф е вторият най-продаван автомобил в историята?Продажбите му надхвърлят 30 000 000 от момента на излизането му и това без да са включени продажбите във версия седан(Джета,Венто,Бора).Заедно трябва да надхвърлят 40 000 000 към днешна дата!!!

Майтап ли ти се струва, че над 40 години след излизането на първото поколение, все още има автомобили в движение.Конкурентните модели на Опел, Алфа и Пежо къде са?Преди няма и месец видях, тук - в студената и мразовита Канада, Голф първо поколение!!!Да ти кажа ли колко автомобила от класа на Голф на въпросните 3 марки съм виждал тук за толкова години.Ще ти дам жокер!Пръстите на едната ми ръка са повече от достатъчни!!!!!

Майтап ли ти се струва, че почти във всяко ревю, което съм гледал за конкурент на Голф, журналистите някак естествено го сравняват с Голф?

Майтап ли ти се струва, че хора от всякакви крайща на света, всякакви възрасти и социално положение карат Голф, заради пословичната му практичност?

Само дето ми се ще да ми покажеш и ти нещо сериозно за конкурентните модели на тези 3 марки, а не да празнословиш!

Ма горкия той, сега чета че така както си го написал е имало друг смисъл и той е бил точно този, който аз давам.

Е това е за теб! Въздухар си ти, и не ми вади думите от контекста, за да играеш хитро! Аре баста , както ти казах ве - не ме занимавай!

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

преди 20 часа, Viiipeer написа:

Ма горкия той, сега чета че така както си го написал е имало друг смисъл и той е бил точно този, който аз давам.

Е това е за теб! Въздухар си ти, и не ми вади думите от контекста, за да играеш хитро! Аре баста , както ти казах ве - не ме занимавай!

Ти, освен, че си въздухар, за пореден път доказваш, че не си силен в мисленето и възприемането на писан текст.

Сега и ти си удебелил, това което аз се опитвам да ти обясня, но изглежда поради липса на достатъчно мисловен капацитет у теб, така и не можеш да разбереш нещо толкова елементарно.Чудя се, дали да не използвам пластилин, пък дано тогава разбереш.

Хайде още един опит.

Става въпрос за Голф, модел на Фолксваген, и от теб се иска да покажеш с какво са по-сериозни конкурентните модели на тези 3 марки - Опел, Алфа и Пежо.Ти го твърдеше, че са по-сериозни, а не аз!!!

Ако искаш да приложа няколко сними на Голф?

И пак за всеки случай! За Голф става въпрос!От теб се очаква да покажеш нещо по-серионо от страна на конкурентните нему модели на тези 3 марки - Опел, Алфа и Пежо!

Стана ли ти ясно или да опитам отново?

Редактирано от StoqnS (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.