Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да стана по-висок

Featured Replies

Здравейте, на 12 години съм (скоро 13) и съм 6 клас (скоро 7). Висок съм 1.51 см. и ми се иска да стана поне 1.60-1.58. Може ли да ми кажете какви упражнения и каква храна да ям за да стана възможно най-висок в рамките на около 2-3 месеца. Знам, че имам още време да ръста и че всичко е до ген, но съм най-ниския от класа и това ме затруднява в някои неща. Засега опитвам набиранията и висенето на лост също и рибеното масло.

Благодаря предварително!:)

Като за начло се запиши да играеш баскетбол. Това ще ти помогне за развитието на тялото. Все пак си има и генетични особености, които човек и да иска не може да промени.

Упражнение "палма" от йога, но най-бодре се получава заедно с цял комплекс от асани.

Не се тревожи, напълно нормален ръст имаш за тази възраст. Хората се развиват различно, от една страна генетично наследство ,от друга начин на живот. Спортът, както каза Емил влияе. Аз бих дал идея и волейбол ,за мен е по-приятен спорт от баскетболът, но това е въпрос на лични предпочитания.
Един от най-ниските в моя клас, чак 11-12 клас започна да дърпа и в момента е по-висок от мен. Аз съм 180 ,той е кажи-речи едно чело над мен. Винаги съм бил сред най-високите в класа. Ще минат години ,може и 2 метра да станеш. Нищо не се знае. 

преди 1 час, Емил Костов написа:

Като за начло се запиши да играеш баскетбол. Това ще ти помогне за развитието на тялото. Все пак си има и генетични особености, които човек и да иска не може да промени.

Спомних си за Маляка от "Войната на таралежите" който много искаше да тренира баскетбол - за да стане по-висок.Баскетбола е добра идея.

преди 45 минути, Viktor Yanakiev написа:

Спомних си за Маляка от "Войната на таралежите" който много искаше да тренира баскетбол - за да стане по-висок.Баскетбола е добра идея.

Това е доказано. За издължаване на ръста се препоръчва да се играе баскетбол. В момента постващия навлиза в пубертета и сега е момента да действа.

преди 19 часа, jojopara написа:

Упражнение "палма" от йога, но най-бодре се получава заедно с цял комплекс от асани.

Подкрепям. Не знам коя точно е цитираната асана, но като цяло йогата е перфектна за цялостно развитие на тялото, включително и за разтягането на гръбначния стълб, което е пряко свързано с височината.

Като цяло практикувай леки спортове, примерно да ходиш на лостове също така плуването е много полезно за растежа укрепва ставите добре, също така издължава тялото леко и му придава много хубава форма защото всички мускули участват в този спорт.
Избягвай да вдигаш тежко и яж храни със съдържание на калций, магнезий и други полезни минерали и витамини за да имаш здрави кости и сухожилия. Общо взето здравословен начин на живот и без пушене и други глупости които ти подтискат естествения растеж. Истинското израстване започва когато си някъде 7-8 клас и после продължава до към 20-25 години(поне така пишеше в учебника по биология), но естествено при всеки е различно зависи генетично как ти е заложено аз имах болки в ставите когато бях на 14-15 защото много бързо се издължих и направих една глупост нали да се правя на големия мъж и местих една бетонна саксия от тогава имам проблеми с гръбнака, за това е много важно да пазиш и да се грижиш за ставите си в тази възраст на бурното израстване. Това важи и за седенето пред компютър или на чин, може да звучи малко банално, но всекидневните неправилни пози водят до проблеми в последствие.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.