Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за микровълнова

Featured Replies

• Автор

Определено е луднала електрониката нещо. Реших преди малко да пробвам дали нагрява. Включвам щепсела, не бучи. Настроих таймера - старт, включи се. Да, ама таймера не мърда и не топли храната и не иска да спре с копчето за пауза/стоп. Пуснах я пак, но с бутона за топлене на напитки - той е с автоматично зададена мощност и време. Пущината проработи - грее и спира с копчето за спиране. Намерих си наблизо и някакъв сервиз, но засега няма да я влача. Току виж до утре се оправила съвсем:)

Е, по горе ти казаха - сервиз! Няма да се оправи сама, а и ти също едва ли ще можеш да сториш нещо! Най - вероятно управляващия модул ще замине за контейнера, а нов струва 1/2 от стойноста на печката ти! Малко са сервизите в които си играят с анализиране на проблем до компонент и неговата замяна. Обикновенно модула се заменя с нов.

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

А ако проблема е в захранване и играещи напрежения, при замямата на чипа какво ще се промени ?

преди 28 минути, Atanas Pachov написа:

А ако проблема е в захранване и играещи напрежения, при замямата на чипа какво ще се промени ?

За това няколко пъти бе спомената думата - сервиз, където хората си знаят работата! 

@Кумчо вълчооо, @Atanas Pachov най-вероятно имаше предвид проблеми в захранването на дома.

Не, имах предвид изходното на малкото импулсно вътре. Ако е изсъхнал изходен кондензатор, кофти контролер и т.н. се получава подобен ефект.

на 4/20/2017 в 10:35, _nib_ написа:

много си прав.отделно при всяко претопляне храната губи вкусови качества,че даже може и да те натрови

Аз лично не намирам никва разлика от това при претопляне и това на самостоятелно размразяване на квато и да е храна.>> Това са пълни измишльотини на разни ''дървени професори'' че могат въбще да се стигне до натравяне от лъченията на уреда. Ако вървим по тая логика, означава че трябва да зарежем всички Индукционни ел. уреди. Аз ползвам микровълнова от както съм се родил, и нямам никви проблеми до сега....

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

на 4/20/2017 в 19:17, Lumberman написа:

Ти как установи, че са безвредни или че са не по-различни като вредно въздействие от другите методи? Това, което първо ти отговорих беше по повод коментара ти за отхвърляне и на ТЕЦ-ове и прочие. Когато ти не коментира дали са вредни ли не, а какво би станало с други "вредни" технологии, ако спрем да ги ползваме и тях. И аз ти писах по принцип. В случая, аз може да не съм на 100 % убеден във вредата, но според мен имам достатъчно много косвени доказателства за нея. Това не е рутер, който стои в офиса, или GSM, който я ползваш - я не ползваш. Това е храната! С която храниш тялото си. Науката дали официално ще ги признае за вредни? Ами то и други работи има да признава науката. Дори да приемем, че информацията ми е откъслечна и непълна, кое е по-безопасно: да ползваш или да не ползваш? Бих искал да чуя и твоята версия по въпроса. На какво базираш увереността си в противното?

Хайде сега, ако почнем да изброяваме кои неща са вредни цял ден няма да ни стигне. Онова било вредно др. било вредно... То и въздуха не е много чист ако става на въпрос заради прекалено отделени  вредни емисии, но го дишаш нали.... Та това ти е най-малкия проблем с електрониката. Даже в момента като  стоим пред екрана и пишем също се облъчваме, което според теб също не полезно. 

преди 4 часа, NBS 9322 написа:

Аз лично не намирам никва разлика от това при претопляне и това на самостоятелно размразяване на квато и да е храна.>> Това са пълни измишльотини на разни ''дървени професори'' че могат въбще да се стигне до натравяне от лъченията на уреда. Ако вървим по тая логика, означава че трябва да зарежем всички Индукционни ел. уреди. Аз ползвам микровълнова от както съм се родил, и нямам никви проблеми до сега....

даже и обикновенното претопляне е вредно-

-

http://m.edna.bg/zdravoslovno/hrani/hranite-koito-stavat-vredni-sled-pretopliane-4640899

дървени вика философи.ти от кои си?от неръждавейка?

на 20.04.2017 г. в 21:09, Кумчо вълчооо написа:

Ми никак не е глупаво! Имам познат със сервиз, който залудна с проблемна електроника! Управляващи модули вървят за префлаш или директно за контейнера и това дали заради калпави елементи или лошо ел. захранване  - но си е факт. Човекът казва ,че такова чудо при аналоговото управление не е виждал! Скъпи уреди с електронно управление едвам добутват гаранцията си за разлика от аналоговите си събратя! Продавачите също казават, че има завишено търсене на уреди с аналогово управление! Казват, че пералните със 6-то чувство, нямат абсолютно никакво чувство и пр. Да не говорич, че режима "готовност", донякъде обезмисля това А+++++++

Относно автомобилите! Та, като се започне от най - безобидната електроника т.е. Термометъра, който показва " - 22" при очевидни положителни температрури, до ABS,който "рита" на спираща кола движеща се с 5 км/ч на сухо и равно! Или автомобила на катастрофиралия ми колега, на който всичко друго се отвори, но не и въздушните възглавници!

Толкова за прехвалената електроника! Има и качествена управляваща апаратура на тя е адски скъпа, обемиста и тежка и това по ред причини!

Това е така, защото тези уреди умишлено се правят да "добутат" до гаранцията, за да могат да се купуват нови. Това е практиа в цял свят. Вземи нещо с електроника отпреди 15 години да видиш, че нещата са съвсем различни.

преди 5 часа, NBS 9322 написа:

Ако човек прочете малко и се позамисли, ще разбере, че са измишльотини и простотии, но повечето хора не желаят да правят такива неща. Щом някъде 20 юзера ( били те един човек, трол и прочие) кажат, че нещо е вредно хората започват да вярват. А вярват защото, нямат знания и логическо мислене.

За пример има една уникално сбъркана тема във форума, че земята е плоска и НАСА ни лъже вече 50 години.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Много интересна полемика си водите по моята тема. Аз само да вметна, че печката се оправи съвсем - без външна намеса. Вече работят всички функции. Снощи монтирах нов контакт, за да може да си е на отделно гнездо и да не се включва и изключва непрекъснато от разклонителя.

преди 23 часа, _nib_ написа:

даже и обикновенното претопляне е вредно-

-

http://m.edna.bg/zdravoslovno/hrani/hranite-koito-stavat-vredni-sled-pretopliane-4640899

дървени вика философи.ти от кои си?от неръждавейка?

Айде стига глупости че ми разваляш настроението вече с тъпотии.....  И монитора на компа ти е вреден щот та облъчва, ама го пускаш както всички хора. От обикновенна тема, ''въпрос за Микровълнова'', обърнахме на 360 градуса да говорим за Здравословно хранене.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.