Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте , започвам веднага с проблема ! 

Дъното ми е на HP - IPEL LA3 

Дъното е със сокет 775 и ддр3 рам :) 

Поддържа core2quad процесори и Core2Duo , та така започва проблема взел съм горе посочения процесор Core2Quad q8300 ! Всичко е ок с обикновения процесор на компютъра ми в момента който е P4 - 2.80 ghz  , но като сложа Q8300 компютъра започва да пищи и не се включва ... 

Как мога да разреша това ? Имам стабилно охлаждане , а не знам дали може и да е заради рамта ми която е само 2 гб :( ! Та ако някой може да помогне и да каже от какво пищулка да пише отдолу :) 

Да допълня захранването ми е 500 W на GoldenField

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не би трябвало да има проблем. Дъното поддържа QuadCore процесори Yorkfield а този е точно такъв. Никъде не видях да се иска upgrade на bios.

Ето инфо за процесора

Ето инфо за дъното.

Откъде е купен този процесор и сигурен ли си, че работи?

Колко beep се чуват от дъното като сложиш този процесор?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Не би трябвало да има проблем. Дъното поддържа QuadCore процесори Yorkfield а този е точно такъв. Никъде не видях да се иска upgrade на bios.

Ето инфо за процесора

Ето инфо за дъното.

Откъде е купен този процесор и сигурен ли си, че работи?

Колко beep се чуват от дъното като сложиш този процесор?

Процесора е чисто нов сигурно е че работи :) И beep-а не спира докато не изкася компютъра ! През 1 секунда писка пип-пип-пип-пип-пип ... И не знам . А ти каза ъпгрейд на Bios как мога да го направя ? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, Joke3a написа:

Процесора е чисто нов сигурно е че работи :) И beep-а не спира докато не изкася компютъра ! През 1 секунда писка пип-пип-пип-пип-пип ... И не знам . А ти каза ъпгрейд на Bios как мога да го направя ? 

Не прави update на bios. Първо не се знае дали има нужда от това и второ самото ти питане как се прави update на bios е достатъчно да не го правиш.

Сигурно ли е, че слагаш правилно новия процесор?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Не прави update на bios. Първо не се знае дали има нужда от това и второ самото ти питане как се прави update на bios е достатъчно да не го правиш.

Сигурно ли е, че слагаш правилно новия процесор?

Да не слагам за пръв път процесор , но не знам от какво се получава това .. 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Joke3a написа:

Да не слагам за пръв път процесор , но не знам от какво се получава това .. 

Не искам да се засягаш или нещо от този сорт. Просто се опитвам да намеря откъде е проблема.

1. Процесора и дъното са съвместими

2.Казва, че процесора е нов и работи.

3,Казваш, че го монтираш правилно.

Не виждам смисъл нещата да не тръгнат. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз , но пиша тук с надеждата да се намери някой по-добре от мен с нещата :) Просто пипка на едно като го сложа , а като върна другия системата си стартира плавно и без никакви грешки .Дали може да е защото рамта ми е само 2 гигабайта , дори нямам идея дали може да е от това ..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 минути, Joke3a написа:

И аз , но пиша тук с надеждата да се намери някой по-добре от мен с нещата :) Просто пипка на едно като го сложа , а като върна другия системата си стартира плавно и без никакви грешки .Дали може да е защото рамта ми е само 2 гигабайта , дори нямам идея дали може да е от това ..

Ето ти от интернет линкове с проблеми като твоя. Дано това ти помогне

Линк1

Линк2

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 11 минути, Петър Чакъров написа:

Тези бип кодове мисля че е от рампта :) я преброй колко бип кода се чуват и дали има препъсване между тях

И аз това се зачудих преди малко ! Биповете са през 1 секунда и не спират докато не изгася компютъра ! 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 часа, Joke3a написа:

И аз това се зачудих преди малко ! Биповете са през 1 секунда и не спират докато не изгася компютъра ! 

Това ме навежда на едно изкарай видео картата за малко почисти слота на дъното и смени слота за рам и почисти банките :) ако имаш 2 плочи рам или повече тествай ги една по една

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

само 1 плочка ддр3 2гб е , а всичко го изчистих преди да сглобя компютъра ..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 часа, Joke3a написа:

само 1 плочка ддр3 2гб е , а всичко го изчистих преди да сглобя компютъра ..

премести плочата рам на друг слот и извади видеото пак го постави

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ще пробвам утре и пак ще пиша тук , че вече е късно да се занимавам 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 4/20/2017 в 21:20, Петър Чакъров написа:

премести плочата рам на друг слот и извади видеото пак го постави

Местих я свалях и видео картата слагах ги и пак пищи .... 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, Joke3a написа:

Местих я свалях и видео картата слагах ги и пак пищи .... 

Я преброй биип кодовете и ми кажи да видим

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, Петър Чакъров написа:

Я преброй биип кодовете и ми кажи да видим

Сега ще го снимам и ще ти го кача в ютуб и ще ти пусна линк до 20 мин 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, Петър Чакъров написа:

Я преброй биип кодовете и ми кажи да видим

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 26 минути, Петър Чакъров написа:

не работи линка

пробвай сега 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, hudyr написа:

Според кода е паметта.

демек ако сложа още 2 гигабайта и станат 4 ще е ок ? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не. Пробвай я в друг слот. Пробвай с друга памет.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сложих още 2 гигабайта на друга марка работят перфектно отчита ги :) Но процесора пак пищи :( Не знам какво да правя вече 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сигурно ли е, че процесорът е напълно изправен?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Landser77
      Здравейте, искам да сваля един pdf фаил от сайт, когато кликна в дясно на прозорчето зарежда и след това ми дава грешка! 
      Моля ако някой може да го свали и да ми го прати това е сайта:
      https://parallelworlds-bg.blogspot.com/2014/01/blog-post_5.html?m=1
      Файла е най-отдолу преди коментара, ще съм адски благодарен ако някой го свали, трябва ми спешно! 
      Благодаря! 
    • от AngryChichko
      Здравейте,
      За първи път ми се случи нещо толкова нелепо като настоящатата яростна битка, която водя за да си върна обратно звука на машината. Всичко започна след като Windows "подобри" аудио драйверите ми довеждайки до тотална загуба на звука; независимо дали ще да е колони или слушалки свързани с преден / заден аудио жак, резултатът е все същия - тишина.  Опитах какво ли не:
      Писах във форумите на Windows  Инсталирах най-новите Realtek драйвери Върнах старата версия на драйверите Рестартирах драйверите от диспечъра на устройства Проверих дали някъде звукът не е mute-нат Махнах подобренията на звука Направих Realtek High Definition Audio по подразбиране в панела "Звук" Активирах Stereo Mix Резултатът е все един и същ. След гореспоменатия troubleshooting, единствено и само ако махна Realtek драйверите имам звук но само от задния аудио жак. Преди всичко си работеше както трябва и сега не знам какво да предприема за да се преборя с този проблем.
      ПП: За да отхвърля всички питанки дали има проблем със слушалките / колоните - тествах на друга машина  и работят идеално. Няколко скрийншота направих за всеки случай. Ако ви интересува какво е дъното, то е ASUS PRIME H270-PRO. Ще съм ви много благодарен за съдействието!
       



    • от iliqn marinovvv
      Проблема с моя Акаунт е следния: Добавях хора в моята Група в Фейсбук, и след около 2 мин. Сесията ви изтече. Изхвърли ме от Фейсбука, след това ми изискваше разпознаване на приятели, направих го. И стигнах до стъпка която ми изискваше. Смяна на парола ок! след това името ми в фейсбук. дава ми 2 имена но аз не съм нито с едното нито с другото. Писах на супорт в фейсбук но уви. от 26.11.2018 съм без Фейсбук и немога да си го възстановя. Моля кажете какво да направя? Ще пробвам да кача и снимки с проблема. Благодаря предварително!!!

    • от Klin411
      Здравейте имам рутер TP-LINK Archer C2 AC900. Тази сутрин ми светна лампичката за интернета в оранжево и няма интернет... какво означава като светне в оранжево?

    • от Valentin Monov
      Здравейте , купих си нов фотоапарат nikon colop и ми прави проблеми. Като направя снимка на някакъв обект, ръбовете на обекта са назъбени когато се гледа отдалечено снимката във Photoshop. Някой може ли да ми помогне. Благодаря предварително!

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.