Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


България – земя на еретици

Така характерната за съвременния свят псевдодуховност уврежда мисленето на хората, включително и на онези, при които няма кой знае колко много за увреждане.
ИВАН СТАМБОЛОВ-СУЛА
798917.jpg
Иван Стамболов-Сула
Ако не беше изявлението на варненския владика, ние, простите граждани (с изключение може би на най-простите), изобщо нямаше да обърнем внимание на културно-духовното събитие, което и в момента се разразява - 8, 9, 10 април - под зареденото с всевъзможни енергии небе на Велики Преслав. То се нарича "Международен културно-духовен събор за богомилите" и представлява нещо като симпозиум на хора, които "не са религиозни, но са вярващи" с цел "да възстановят богомилството", което "е изиграло своята роля в историята", а сега негови достойни приемници са розенкройцерите и белите братя. Нямало било друг народ по света, който да е зареден с "толкова силен езотеричен импулс" като българския.

Организатор е някаква фондация (обикновено най-силните духовни пориви се случват в неправителствения сектор), която ратува за "популяризиране, разпространение и съхранение на българския дух и култура в България, Европа и света. Изграждане на морално-духовни ценности в младото поколение за запазване идентичността, съхранение на българския род, бит, традиции, култура и интеграцията ни с европейската".
Как точно става съхраняването на българския род
и популяризирането на българските дух и култура?

Преди всичко в "уникална атмосфера до много специално" - има се предвид църква с "великолепен хотел", където с "най-ерудираните лектори, езотерици и запознати с духовното и сакрално значение" се беседва за "великолепието" на богомилите. Тази "уникална атмосфера до много специално", популяризираща българска култура по света, включва паневритмия, китайска гимнастика, Фалунг дафа, йога, тай-чи. Това са новите богомили, розенкройцери, бели братя и всякакви други рицари и роднини.

Кои всъщност са истинските богомили? Според организаторите на "събора" това са най-светлите личности на Средновековието. На тях дължим Ренесанса и Реформацията, както и "втория златен век на България (?), демокрацията, болниците, училищата за деца в света и много други". Всъщност богомилите са еретици. Ереста е изопачаване на някой християнски догмат (аксиома). В случая богомилите изопачават още чл. 1 на най-важния догмат на християнството - Символа на вярата. Този член казва: "Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо". Никой друг не може да твори ex nihilo, от нищото. Според богомилите обаче първородният син на Бог е Сатанаил и той е сътворил сетивния (материалния) свят, включително и нашите тела. Не е могъл да сътвори само душа и затова Сатанаил помолил Баща си да свърши това. Той го свършил, но Сатанаил завидял на божествената ни душа и решил да я поквари с бесовството си. И понеже светът е творение на сатаната, то той е лош и трябва да бъде мразен, саботиран, разрушаван, погубван и отричан. Ето ги богомилите.

И ако това сме ние, ако богомилите са най-ценното, което сме създали в духовен план, то
разбираемо е защо и днес мразим всичко и всички
около себе си - нали са творение на сатаната!

По съществото си събитието в Преслав, т. нар. "събор", е най-рутинна и типична изява на синкретизъм с елементи на организиран туризъм. В него освен богомили (с централа в Загреб) участват и рицари-розенкройцери (те освен всичко друго са и алхимици), дъновисти, а може би и представители на други окултни организации, всяка от които пази тайната на истинската истина по свой неразгадаем начин.

Синкретизмът е особено характерен за модерните секуларни времена. Той е суетен и несръчен опит за запълване на духовната празнина, която съвременният човек сам и доброволно е отворил у себе си. При синкретизма се сблъскват гордостта и суетата на "венеца на еволюцията" с инстинкта му за нещо "отвъдно", надхвърлящо и надрастващо собственото му битие, колкото и славно да е то. Синкретизмът казва, че всяко духовно учение не е нито по-добро, нито по-лошо от всяко друго духовно учение. Следователно, духовното учение на бъдещето ще е някаква сплав, някаква амалгама от всички духовни учения, които е създало човечеството през своята история от пещерата до космическия кораб. Защо то ще бъде само едно и всеобщо? Много просто. Според модерната либерална мисъл историята свършва със съвременния модел на цивилизация, със секуларната държава, с парламентарната демокрация и най-вече със социалната държава (welfare state). Край. Няма повече история. Не може да се измисли нищо по-съвършено, а пък светът, който се развива само във възходяща посока - от по-просто към по-сложно, от по-бедно към по-богато и от по-малки социални придобивки към по-големи, - ще застине в глобална справедливост. Един такъв съвършен свят има и една съвършена идеологическа доктрина - сплав от всички досегашни, за да не се обиди някой от недостатъчно толерантно отношение. В това число и бисерите на България.

Турците са завладели Балканите по две причини: чума и ереси. Чумата обезлюдява територията, а ересите опустошават душите.
Политическата разпокъсаност и военната неадекватност,
които изтъкваше социалистическата историография като основни причини за тези печални събития, са само закономерни следствия. Освен богомили по онова време тук се вихрят и всякакви други ексцентрици, които претендират, че именно те пазят словото Божие и именно те разбират Божията воля. Богомилите доброволно са се предали на исляма, защото наистина доста неща ги свързват с него и, да, в този смисъл богомилите наистина са "мост между християнството и исляма". Смята се, че помаците, босненците и другите изповядващи исляма балканци са потомци именно на доброволно и с радост помохамеданчили се богомили. Защото тогава ислямът не е бил днешното "страшилище", а просто една от много ереси, каквато е било и богомилството.

Вкусът на българите към средновековните ереси е същият вкус, който ги кара да се увличат по екстрасенси и контактьори, тамплиери и розенкройцери, ходжи и баячки, Петър Дънов и Вангелия Гущерова, с обич наричана от "народа" баба Ванга. Същият вкус, който поставя начело на организираната българска култура такива като Людмила Живкова, Светлин Русев и всички останали поклонници на "агни йога" - комунистическия прочит на теософията на Блаватска, антропософията на Щайнер и прочие "езотерически" изблици. Този вкус, когато не е съзнателно злонамерен (и зловдъхновен), идва от лоша информираност и високо самочувствие. Идва от глупост и от гордост. Идва и от желанието да си по-различен от другите, да си с нещо повече от тях, да знаеш някаква тайна, в която те не са посветени, или пък да си достатъчно извисен, за да проумееш някоя "истина", която те не могат да проумеят. Когато човек няма реален източник на самочувствие, а пък е суетен, набавя си измислен. Започва да се увива в рицарски плащове, да си измисля "тайни" ритуали, да танцува паневритмии и да заема причудливи индийски пози, които тренират тялото, а душата подготвят за дългия път на преражданията, които водят до нейното пълно обезличностяване в нирваната.

Случи се така, че да разбера (съвсем не нарочно), че организаторите на панбогомилския "събор" са се
опитали да въвлекат и държавата в събитието си
и по този начин да се легитимират като официално явление. За щастие нашата държава все още не е дотам деградирала и е отказала участие, за разлика от местната власт в лицето на кмета на Преслав, който, разправят, се чувствал голям учен историк и явно иска да се поотърка о нещо по-така, нещо по-"духовно" и по-историческо, нещо, което разпалва патриотичния гъдел и кара общественици от неговата величина да изглеждат по-благородно в очите на електората.

Държавата отказа и по една друга причина - очевидно зад мистичните огньове и китайската гимнастика е прозряла не само поредното идеологическо извращение, но и най-обикновен "духовен" туризъм. Извисяването на желаещите към древните богомилски ценности - най-великото българско и световно достижение, на което дължим Ренесанса, демокрацията и образователната система - се осъществява възмездно, срещу определена цена. Цената на пакета включва две нощувки, две вечeри и две закуски; беседи за езотеричните процеси през вековете; изложба на енергийни картини; сутрешни практики (споменатите вече паневритмии и гимнастики); музика от Учителя на цигулки; "вечерен огън и тихи раздумки"; томболи; "специална енергизирана вода от най-мощния източник (правопис - оригинала) на кундалини в Европа"; оригинални подаръци и "още приятни изненади".

Съотечественици и съотечественички! Това не е смешно! Простотията е смешна само когато е безобидна. Така характерната за съвременния свят псевдодуховност уврежда мисленето на хората, включително и на онези, при които няма кой знае колко много за увреждане. А хората с увредено мислене са особено опасни. Тях лесно ги манипулират всякакви "водачи" - духовни, политически и модни - и ги карат да вършат ужасии в силата на свещената си масовост. Повреденият човек поврежда света, а повреденият свят не става за живеене. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен. Особено този Картаген...
 
798918.jpg
СНИМКА: СЕГА
Членове на Бялото братство редовно празнуват рождения ден на Петър Дънов с паневритмия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

и друго кво

:min05:

 • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, haidukpikaso написа:

и друго кво

:min05:

тъпите руснаци и чичко Путин са виновни!

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, glen написа:

тъпите руснаци и чичко Путин са виновни!

аз мислех че оня оранжавия

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, haidukpikaso написа:

аз мислех че оня оранжавия

той е само на ориз,няма пари и не е интересен!


 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, glen написа:

тъпите руснаци и чичко Путин са виновни!

Ти православен Християнин ли си? Ако си такъв, то тогава кажи тропара на Богородице Дево, Радуйся. Може и нещо от Цветния Триод или от постния триод. Това днес се чете в Църквите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, kalansuv написа:

Ти православен Християнин ли си? Ако си такъв, то тогава кажи тропара на Богородице Дево, Радуйся. Може и нещо от Цветния Триод или от постния триод. Това днес се чете в Църквите.

Богородице Дево, радвай се!Благодатна Марие, Господ е с Тебе!Благословена си Ти между жените и благословен е плодът на Твоята утроба защото си родила Спасителя на нашите души.

 • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

" .България – земя на еретици "

Даааа, а и не само това т.е. също и  на велики двуличници и неземни тролове!

 • Харесва ми 6

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На тебе Богородице- поборницата - воевода, ние твойте раби избавени от беди  пеем побед9ни и благодарствени песни. И понеже имаш непобедима сила от всякакви беди ни освободи, та Велегласно да ти възпяваме: Радуйся Невесто- ненавестна.

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мормони може - евангелисти може - исляма може - всякакви секти може. Ама богомилството, ужастЪ ...... което пък едно богомилство .....добре че се появи един съвестен християнин, да ни осведоми за това събитие увреждащо целия български народ, че инак немаше и да чуем за него. 

Автора на статията по- добре да се загрижи за панаирите и побоищата по реките, които лично църквата организира всяка година. А стила, анализа и съдържателността на статията, оставям без коментар - прост човек зинал срещу простотията. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

След като бил възкресен праведния Лазар никога повече не се усмихнал и неговото лице било вечно тъжно; когато бил мъртъв той видял страданието на всички в преизподнята. Така било преди Христовото възкресение.
Веднъж, обаче станал свидетел как един негов познат краде глинен съд. Тогава неволна усмивка се появила на лицето му и той учудено възкликнал "Вижте, пръстта краде пръст!".

Снимка на Лъчезар Лазаров.

СЪСТЕЗАНИЕТО, В КОЕТО НЯМА НАГРАДА

Някои казват, че живота бил състезание. Други – че е непрестанна борба. Може би са прави, може би – не. Наистина - тичаме, ходим, стоим на едно място, лутаме се, даваме, взимаме, изморяваме се, бездействаме, храним се... гледаме да се храним още по-добре, смеем се, плачем, благодарим, обвиняваме, клюкарстваме, хитруваме, болни сме, пак плачем, понякога се радваме; строим и събаряме, подреждаме и разхвърляме...после пак подреждаме и... живеем.
Та това живот ли е?
Може и да се съзтезаваме, може и да се борим, но май не знаем нито с кого нито за какво! Предвид това, най-лесно е да се състезаваме по между си и да се борим един с другиго.
Впрочем, ние никога не се примиряваме или ако го правим, нашето примирение отново е бунт...срещу някого, обидени сме или просто нямаме избор! Не приемаме неравенството, особено, ако ни е дадено по-малко. Ние не искаме колкото има той, а непременно - повече. И ако не успяваме - някой друг ни е виновен, просто нямаме ресурс, ако имахме – охо – щяхме да победим, щяхме да спечелим състезанието, в което постоянно се включваме...
Някой ни елеминира, съдбата ни изхвърля. Но, не. Догонваме последния и пак започваме да обикаляме. Докато още имаме сила може да се побутнем, да попрепънем някого, да подложим крак, да ударим някой лакът... И така до последен дъх. Докато паднем на колене, по очи и ни прегазят. Най страшното е, че и да спечелим – награда няма. На тази писта дават много – пари и слава на всяка обиколка; а накрая оставяш всичко и просто изчезваш. Твоята награда я взимат други, които онтово оставят всичко и също изчезват.
Къде ли?
На два метра под земята, даже в последно време и толкоз няма.
А ние не искаме да напуснем пистата и да седнем на някое зрителско място. Не искаме и неискаме.
Нямаме вяра! За нас всичко е днес и сега. Дори да приемаме Бога, дори да се зовем християни и на хартия да сме такива – Евангелието за нас е Евангелие, но не и живот. За жалост нашето християнство е теория, която изучаваме непрекъснато, но не е практика, която ще определи личния ни избор. Не е чудно – това при нас е унаследено.
Предполагам – няма да преувелича, ако кажа, че тези процеси на разминаване и отделяне на вярата от живота на хората и на религията /разбира се става въпрос за Християнската религия/ от живота на държавите започна много отдавна – още в началото на 20 век. В това се корени смисъла на последната политическа идеология и философия, която управлява и днес и ние все още се намираме в същия период. Тогава започна преразглеждането на световните и държавни модели, отдели се Църквата от държавата, хвърли се друга светлина на общите ценности и започна тяхното пренареждане. Светът, търсейки нови, по-съвършени държавни и законови рамки, предприе низ от реформи, стигна се до подмяна на съществуващи системи и доктрини, задължително – далече от религиозните норми и се завъртя в омагйосан кръг. Започнаха процеси на тълкуване и изясняване, промените и реформите не спират и това продължава до днес, вече стотина години. Може би този безсмислен процес няма да спре скоро – той просто е част от състезанието, в което няма награда.
Така или иначе, за да се развива „правилно“ и „свободно“ новото време отрече религията и вярата в Бога още тогава. Разбира се имаше и хора, които задаваха настойчиво въпроса – може ли въбще да се получи нещо, може ли да съществува държава, семейство, въобще някакъв суверен без религия, Църква или вяра в Бога? Може ли да има изкуство без религия, може ли да има философия, психология, възпитание и образование...? Ако изхвърлим Божия закон от сърцето на човека, с кой човешки закон ще се съобрази тоя „нов“ човек и до колко той ще бъде човек. Прощавайте – всъщност какво е човека: плод на Твореца или продукт на идеология?
Лев Толстой казва следното:
- Не знам, не разбирам, и се отричам да разбера, как може да се живее без религия. Смисълът и силата на живота е в религията. За мен светлината на живота е само в религията. Вън от религията има само духовен мрак. Вън от нея сърцето замръзва, а духът умира.
Джон Ръскин, чието име носи и до днес един от най-големите Английски университети, с кампуса Кеймбрич и чиито съчинения са високо ценени в Англия, твърди следното:
- Нищо не може да покаже тъй ясно и тъй вярно, доколко е издигнат духа на един народ, както това показва изкуството. Велико изкуство може да даде само един народ, който има велика душа, а основа на всяко изкуство е религията. Без религия не може да има изкуство. Не може да съществува нито държава, нито семейство, нито общество. Не може да живее и човек. А не може да живее, защото без религия човека би бил не човек, а дресиран звяр.
Нима историята не доказва тези думи. Нима хората, през първата половина на 20 век не бяха превърнати в дресирани зверове, които удавиха света в кръв под виковете на безбожни тирани? Нима науката, в отсъствието на Божиите нравствени норми не придоби чудовищен образ? Нима Империите не се разпаднаха до последната? Нима европейските народи не се изпоядоха едн друг? До кога ще се образуват съюзи и ще се разпадат? Разбира се – до като Бог отсъства от тях и от живота ни.
И най-сетне – кога ще спечелим битката със смъртта? Медицината губи тази борба, защото не може да лекува дори и съвсем познати заболявания, да не говорим за повсеместните депресии, които унищожават човека. В целия си устремен бяг, както се е затичал – човека пада в гроба. Всички усилия свършват там; надеждите, мечтите, желанията, лозунгите за светло бъдеще, пътя към общоевропейския икономически просперитет – и той свършва в гроба!
„Нашият свят е изпълнен с трагедии и смърт! Това е така, защото живота вече няма стойност. Все повече ми се струва, че съвременния човек въобще не осъзнава какво е живота, нито пък смъртта; Ние сме се вкопчили в живота и се борим с него и за него със сетни сили, борим се против естествения му край - най-сигурното нещо във вселената - смъртта. Борим се за прогрес - а единствения сигурен прогрес е прогреса към гроба. В състоянието на най-висша егоцентрична гордост ние не виждаме нищо друго освен себе си."
Това заявява един малко известен за света Оксфордски възпитаник, по произход сърбин, починал през 1979 г. – Св. Юстин Попович.
В нашето състезание няма награда, нещо повече – ние сами се лишихме от нея, отричайки преди стотина години нуждата от вяра в Бога, и изобщо нуждата от религия. Крайно време е да осъзнаем и да разберем, че това е грешката и на съвременната политическа идеология, която превръща хората в дресирани безбожни зверове, сред които властват не Божията любов, а животинските закони.
Още през 60-те години на 20 век Св. Юстин Попович заключава: „Това състояние на днешния свят и най-вече на съвременния европеец, ни лишава от единствената победа над смъртта – ВЪЗКРЕСЕНИЕТО!“
Ако няма вяра в Бога - живота ни, който сме приели за важно състезание се лишава от всякаква съвест и какъвто и да било морал, защото сред животните няма морал. Той остава без ясни позиции и принципи, а жертвата се превръща в нещо глупаво и наивно! Всичко се изопачава и губи своя дълбок и ценен смисъл, заложен от Твореца в живота на този свят.
Дали ще се съгласим с представите и лозунгите на този свят си остава наш личен избор; решение, което се взима някъде дълбоко в душата, която този свят отрича, но която ние храним и сгряваме само с топлината на вярата в Бога. За това наше решение не е нужен плакат, нито издигнат юмрук, партийна теория или човешка мъдрост, въобще нищо от този свят. Няма никакво значение къде членуваме или към какъв съюз принадлежим или не. Това е като въпроса на Христос към учениците си - а вие, не другите, а вие за кото ме мислите – и отговора на Петър: „Ти си Христос – Синът на Живия Бог“ – и нищо повече! Ако можем да отговорим в себе си така, няма никакво значение за нас глупостта на този свят, неговите светски и животински права и закони. Теоретичните граници, които света е поставил пред човека не могат да възпрат нашия дух, който съзира единствено и само в Христа своя Спасител. Онзи, който с жертвената, чужда за този свят и сегашното му състояние, любов спасява от смъртта, дава награда и обновява човешкия живот като казва:
„Аз съм възкресението и животът; който вярва в Мене, и да умре, ще оживее. И всеки, който живее и вярва в Мене, няма да умре вовеки.“
След което отново ни пита: „Вярваш ли в това?“.

Свещ. Л. Лазаров

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ти ли си свещ.Лазаров

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, haidukpikaso написа:

ти ли си свещ.Лазаров

Не.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ам тей - църквата първо отлъчва Толстой, сетне като я закъса, на неговия авторитет се опира.  Жалка и добре позната картинка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, Кумчо вълчооо написа:

" .България – земя на еретици "

Даааа, а и не само това т.е. също и  на велики двуличници и неземни тролове!

Много добре казано! Нали знаеш ,може скоро пак да дойде ден ,в който "злите комунисти ще избият "интелектуалците" на България". Ха ха ,да си трол е опасна професия ,не се знае утре, какво ще дойде ,но се знае ,че в днешно време с помощта на интернет могат да ти проследят и майчиното мляко. 
Ако имах власт, първата ми задача би била ,да отворя лагерите и урановите мини ,а в тях да пратя всички платени вътрешни врагове на България. 

stalin_45069783_orig_.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
преди 10 часа, sound написа:

Ам тей - църквата първо отлъчва Толстой, сетне като я закъса, на неговия авторитет се опира.  Жалка и добре позната картинка.

На човеците власт не бива да се дава, защото не знаят какво да правят с нея. И най- първо се съюзяват с дявола.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Турците са завладели Балканите по две причини: чума и ереси. Чумата обезлюдява територията, а ересите опустошават душите.

Не е вярно. Но  е е вярно че днес има повече Медресета, отколкото в Османско иго.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Турците при всички случаи са мили, чисти и добрички душички в сравнение с църковните издевателства над богомилите.

...и изведнъж някой духовно-извисен християнин открива тема в която да разкрие някакъв проблем, който всъщност си е негов личен. Ако помисли човек, в света християните са не повече от 2 млрд. души. И повечето от тях - само на хартия. Ама не може всички.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всеки си търси инструмент (религия в случая) според работата която има да свърши . Иначе глупак се нарича . За това българите сме еретици - за всяка работата , съответен инструмент имаме и ползваме - дал Бог както се казва . Т.е. дали сме еретици - кой знае , ама не сме глупаци .

А по нашите земи кой от къде минал-заминал , забравил си инструмента . Отделно - от други земи сме дошли , където също си имали разни инструменти ! ....Само да ти се работи ! Станали сме , а може би винаги сме били универсални !....За това пък тук , при нас да се събират от всякъде , че да си мерят инструментите - това може да се очаква . Закономерно е от нас акъл да вземат !  :)

За това пък , нас да ни работят - такъв универсален инструмент няма ! Все от някоя страна погледнато сме еретици ! Все едно : " На краставичар , краставици да ми продават ! " .:lol6:

Казано иначе - на много богове сме се кланяли ! Вече на богове не вярваме ! 

Един грях за оправяне имаме - в  СЕБЕ СИ  да повярваме ! 

Че сме били , сме и ще бъдем ! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 часа, by_chechi написа:

За това българите сме еретици - за всяка работата , съответен инструмент имаме и ползваме - дал Бог както се казва . Т.е. дали сме еретици - кой знае , ама не сме глупаци .

Закономерно е от нас акъл да вземат !  :)

Затова са ни яхнали политиците 27 години и джобовете ни изтръскаха!

Да не гледаш комшията че е зле и да се успокояваш?

Правиш ли разлика между вяра и безверие или безхаберие? Народа не протестира.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Протестира се истински когато вече няма на къде , когато ножа вече ЛИЧНО е опрял в кокала , даже и революции стават . Трябва обаче да има и кой да поведе масите , а то няма....Когато тъй и тъй ще се мре - тогава . Защото тогава всички са на един акъл - за физическо оцеляване...Ама не сме . Тук погледни какво е !....Каквото и да е , казват че все още сме в "златния 1 милиард".....

Да си чешеш езика - и това е протест.....когато още ножа не е опрял - само мизерстваме...така ни държат и ни будалкат да сме мирни ,  и да си траем - за това си траем , защото без да си го казваме , много добре си го знаем - болката не е за умиране , само се мъчим....:)

Ти протестираш ли ? :) И аз като теб .....В това отношение да не мислиш , че сме различни ? Чеша си езика ! :)

Това никак не ми пречи да съм еретик - така да се каже ....Къде си чул и видял еретик революции да прави ? Тъкмо обратното - горят ги на клада , пък аз съм свикнал да ме пържат .....Като гледам и ти си свикнал да те пържат.... :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)
 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Народа не протестира, защото му писна да протестира -  с мирни протести, чакай ти промени. С революция - ще ни стоварят танкове и самолети. А инак всички държави и народи, са яхнати от политици - няма разлика. Да не мислиш, че сега на германеца му е добре, да нахлуват в държавата му кръвожадни дебили - ама на, политиците тъй казват, тъй ще става. 

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 часа, by_chechi написа:

Трябва обаче да има и кой да поведе масите , а то няма.

по точно няма както се нарича-прогресивно общество,и това е целта на нашите съюзници!ако имаше,ще не ще ще се излъчи и лидер!

но даже и да поведе някой масите или ще ни изтребят или ще ни направят бежанци ако нямаме силна подкрепа отвънка!

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, glen написа:

но даже и да поведе някой масите или ще ни изтребят или ще ни направят бежанци ако нямаме силна подкрепа отвънка!

Опасявам се, че си много по- прав, отколкото можем да предположим и двамата. 

 • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.