Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Урановата руда в България. Минало и настояще.

Featured Replies

Прилича ми на монтаж.

• Автор

Един колега (пред пенсия: "Правя отчета и с едното си ухо слушам телевизора. Там неква невеста обяснява нещо за хляба. После дават телефон на зрителите. Става ми интересно и слушам

Днес немаме истински хляб. Житото е ГМО. Пръскано с ДДТ. Химия и Ета.
А само какъв хляб имаше едно време. Бай Тодор Живков ни го месеше. Още помнят вкуса на хляба. И ми става едно весело. Даже посягам към телефона, та да звънна и да кажа нещо за вкуса на хляба и аз, ама се отказвам. И си мисля:

Разбира се, че ще го помните този вкус. Най-вече го помним ние, селянете. От понеделник до петък ядем черен като кюмур хляб, а у събота и по празниците бел. То требва да си малоумен, та да не запомниш вкуса на два вида хляб. За гражданите бе по-сложно. Имаше и трети. Добруджа. А сега 5768 вида хляб. Зърнест, беззърнест, пълнозърнест, многозърнест.....Бял, черен, шарен, сив, син, червен, пембен...То за един живот не мое ги опиташ, а кво остава да ги опиташ и запомниш.

Аз помня и други вкусове. На кучешка радост, камчия и шпек. Помня и деня, когато ги хапвах. Четвъртък. У петък докарваха риба и пиле. Не помня вкуса на бананите, що не докарваха никога. Червената връзка свързвам и досега с вкуса на месо. По празниците, щом я сложех, ми потичаха лигите. Тогава караха месо. Истинско. У градовете не знам как е било. У село беше така. После заживях у град. Тъй и не разбрах какво е, защото съпругът на една колежка беше шеф на месокомбината у града.

Предполагам, че и телевизорите помните!? "Пирин" и "Опера"...После "Електрон". Ползвахме ги по 10-15 години. Ремонт и пак. А сега как ще запомните телевизор!? Изтече му гаранцията, и взимате нов.

А помня и ладите. Имаше и "Москвич", "Трабант" и "Шкода". А сега за 10 години не може да запомните имената на колите, где ни газят по пътя.

Та и аз помня. Помня много добре. И много искам, никой да ми не припомня за близкото минало. Хахаха...Помня и опашките... За всичко... Верно ще да е било хубаво. Колко ли вкусен е бил хлябът, та да висиш три часа пред хлебарницата!??!

Бирата също бе убава. Ама немаше..."

Снимка на Todor Plamenov Hristov.
Много силна снимка, млада девойка от Източна Германия със сетни сили успява да пресече линията разделяща Източен от Западен Берлин преди съветските копои да я заловят и разстрелят за държавна измяна, веднага в нейна помощ се притичват граничарите от Западен Берлин. Милата, тя вече диша първата глътка СВОБОДА, тя една от малкото щастливки успели да пресекат "линията" преди няколко дни по-късно на нейно място съветските комунисти да издигнат "Берлинската стена" в отчаян опит да спрат опитите на милиони източно германци да избягат от свинщината на комунизма.
Снимка на Todor Plamenov Hristov.
преди 12 часа, kalansuv написа:

Паметникът на Карл Маркс в УНСС, преди ВИИ "Карл Маркс", осъмна днес с венец и кости и черепи.

Image may contain: 1 person, standing, grass, outdoor and nature

абе то е ясно преди българите са били 9 милиона сега са 6

така че....

• Автор
Снимка на Война и мир.

#Kakdavida представя НАРЪЧНИК ПО ЗАБОГАТЯВАНЕ НА ГЪРБА НА НАРОДА. Как се трупат милиарди от СКЪПО ГОРИВО докато спите или се возите на яхта. Лесно и просто в 200 секунди. ВИЖТЕ!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.