Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете ми да си сглобя компютъра.

Featured Replies

преди 6 минути, BMW Маниак написа:

остават още един куп кабелчета финни от копчетата на кутията към дъното !
Тях къде да ги закачам че да не объркам нещо ?

Стандартно свързване при повечето дъна(някои имат готов допълнителен хедър. Ето ти видео...няма как да се объркаш - 

преди 27 минути, BMW Маниак написа:

Обърнах го вече. Захранването на дъното го решихме с големия и малкия 8 пинов куплунг. На някакъв двоен ширмован кабел от кутията км дъното и на него му намерих куплунга (за USB3) ама остават още един куп кабелчета финни от копчетата на кутията към дъното !
Тях къде да ги закачам че да не объркам нещо ?

Щом си оправил USB-тата, ти остават предните аудио,ресет,старт и HDD LED а те са надписани и към дъното имаш една малка плочка с пинове на която да набодеш най-малките. Аудиото не знам дали ще ти трябва ное надписано и на дъното също е надписано, трябва да е около конекторите за USB. За вентилаторите ще си повторя препоръката да ги скатаеш и да ползваш контролера на дъното. Не знам колко е добър този на кутията,но като гледам с три степени е нещо базово на 5,7,12 волта. Дънотот регулира много по-прецизно и най-вече автоматично след първата настройка. Ще ти направя една-две снимки - дъната са ни почти еднакви като подредба.

Eто , твоите трябва да са същите.

Spoiler

aHH8aFU2OoyLTD3eFcWY9UPF71ur5ZFi_VfZIk8Q

В това малкото бодеш power,reset и hdd. Tам където на конектора имаш една малка стрeлкичка отива в ground.Toва като е готово го бодеш тук:

Spoiler

qPM7jR7xSTaqyjtSzHKS4Nk0IHGbKeILJX9mdb4p

Аудиото е тук:

Spoiler

VGdVxFRxHnrtvSSuXsOftqrTrkLNc43s2r2i7IHN

Давай, не остана и ще запали :)

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

• Автор
преди 22 минути, Tommygun написа:

Щом си оправил USB-тата, ти остават предните аудио,ресет,старт и HDD LED а те са надписани и към дъното имаш една малка плочка с пинове на която да набодеш най-малките. Аудиото не знам дали ще ти трябва ное надписано и на дъното също е надписано, трябва да е около конекторите за USB. За вентилаторите ще си повторя препоръката да ги скатаеш и да ползваш контролера на дъното. Не знам колко е добър този на кутията,но като гледам с три степени е нещо базово на 5,7,12 волта. Дънотот регулира много по-прецизно и най-вече автоматично след първата настройка. Ще ти направя една-две снимки - дъната са ни почти еднакви като подредба.

Eто , твоите трябва да са същите.

Затвори скритото съдържание

aHH8aFU2OoyLTD3eFcWY9UPF71ur5ZFi_VfZIk8Q

В това малкото бодеш power,reset и hdd. Tам където на конектора имаш една малка стрeлкичка отива в ground.Toва като е готово го бодеш тук:

qPM7jR7xSTaqyjtSzHKS4Nk0IHGbKeILJX9mdb4p

Аудиото е тук:

VGdVxFRxHnrtvSSuXsOftqrTrkLNc43s2r2i7IHN

Давай, не остана и ще запали :)

Сега ги почвам
Инак съм до тук

33435396363_216e41794c_b.jpg

преди 15 минути, BMW Маниак написа:

Сега ги почвам
Инак съм до тук

33435396363_216e41794c_b.jpg

На снимката гледаш дъното в горен ляв ъгъл. Там ще свържеш предния панел и не е нужно да ползваш измисления Q конектор на Асус.

П.П. Прекарай отзад кабела за USB 3.0.

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

• Автор
преди 29 минути, XECUTIONER написа:

На снимката гледаш дъното в горен ляв ъгъл. Там ще свържеш предния панел и не е нужно да ползваш измисления Q конектор на Асус.

П.П. Прекарай отзад кабела за USB 3.0.

Кой е този преден панел ?!
Остана ми само това уж за сега да накача
34205908136_52a329e592_b.jpg
Тоя големия го разбрах че е за харддиска понеже влизаше в единия конектор.
Имам  6 входа за харддискове на дъното ама видеокартата скри 4 от тях но на мен ми трябват само два и ще се оправя.
Но тези другите де са на снимката могат да станат май на много места на дъното и не знам къде да ги накача!

Тези вдясно ги навий и ги скатай някъде. Широкото изглежда като за харддиск ,но е захранването на контролера на вентилаторите а трите върху него са за самите вентилатори. Отново - според мен безсмислено да ги връзваш там. Малките няма как да ги объркаш а дори и да ги объркаш просто няма да се случи това което очакваш като натиснеш копче. Едно време на дъната на АсРок нямаше обозначения кое къде е , и ги бодяхме при пуснат компютър и проба-грешка. Буташ, натискаш копчето и гледаш дали и какво става. Не че те съветвам да го правиш де...

И наистина тея двата дебелите върху графичната карта са малко хммм. Може спокойно да ги подадеш през гумичката вдясно от конектора и ще се виждат само 5-6 сантиметра а не 50. Това няма отношение към фунционирането естесвено, само към външния вид.

преди 16 минути, BMW Маниак написа:

Кой е този преден панел ?!
Остана ми само това уж за сега да накача
34205908136_52a329e592_b.jpg
Тоя големия го разбрах че е за харддиска понеже влизаше в единия конектор.
Имам  6 входа за харддискове на дъното ама видеокартата скри 4 от тях но на мен ми трябват само два и ще се оправя.
Но тези другите де са на снимката могат да станат май на много места на дъното и не знам къде да ги накача!

Няколко пъти ти го написаха. Тези тъничките Power led(+-); Reset sw; Power sw; Hdd led са предния панел. Другите 3 ''квадратни'' са за вентилаторите на кутията. Явно идват от контролера, който е също на кутията.

• Автор
преди 15 минути, XECUTIONER написа:

Няколко пъти ти го написаха. Тези тъничките Power led(+-); Reset sw; Power sw; Hdd led са предния панел. Другите 3 ''квадратни'' са за вентилаторите на кутията. Явно идват от контролера, който е също на кутията.

Да, разбрах вече, Тия в дясно ги навивам и ги скатавам а всъщност къде да вържа вентилаторите на дъното ?

преди 4 минути, BMW Маниак написа:

Да, разбрах вече, Тия в дясно ги навивам и ги скатавам а всъщност къде да вържа вентилаторите на дъното ?

Аз мисля да не ги скатаваш, а да си ги вържеш както подобава, ако че Асус били уникални в тия работи. Ти си решаваш, но варианта вентилаторите да се контролират от контролера на кутията е винаги бил по-удачният.

Tой може да си реши и да си пробва - не искам да споря и няколко пъти казах, че това е моето мнение. От това,което аз съм виждал като контролери на кутии , няма нито един, който да може да стъпи по каквото и да било на Fan Expert. Аз лично имам и нелош външен такъв и пак винаги бих си ги вързал на дъното. Може би само Aquaero 5/6 e сравнимо по функционалност , но там говорим за лев почти колкото цялата му кутия.

Все пак не е никаква философия да се извадят 3 вентилатора и да се забучат на друго място.

Иначе ако все пак е по дъното , е където пише CHA_FAN1,2,3 . Едното е точно до ъгъла на металния радиатор, на който пише Maximus откъм графичната карта. Другото е между дебелия кабел и графичната карта(точно до нея) и третото е долу(в случая горе) до аудиоконектора.

преди 6 минути, Tommygun написа:

по функционалност

Сам го написа по-горе - 5,7 и 12V.  И аз лично не споря, а давам по-доброто решение. Инак поздравление за усилията. 

Лека нощ от мен.:teeth:

Само да допълня и подсетя за грешка от пребързване! Тия "power led" и "hdd led"  та, изводиште им се обръщат за съответните конектори ако контролите не светят!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.