Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързане На Домашно Кино

Featured Replies

Здравейте..може да има подобна тема,но все пак исках да питам,защото не видях точно същия проблем..

Значи имам домашно кино Elite dth757-p и тв Sharp lc 42ad5e bk..та понеже плеъра не работи-не чете дискове,повреда на фърмуера,който оправям за 3 път и вече ми писна..искам да кажа,че се включва,но при поставяне на диск изписва No Disk..аз много искам да свържа колонките със тв или компютър,и се чудех дали има някакъв начин да се свърже с едно от двете..някъде ми споменаваха че ще може да се свърже с ТВ,но не знам как,за това дадох и модела,ако е възможно да ми кажете как се свързва за да използвам само колоните за музика и филми ще съм много благодарен :)

Какви входове има въпросното DVD?

Една снимка на тях ще помогне да разберем дали има възможност да се свърже със въпросният телевизор/ или компютър.

Трябва да има поне 2RCA , малко вероятно оптика или coaxial.

• Автор
преди 10 минути, oic написа:

Какви входове има въпросното DVD?

Една снимка на тях ще помогне да разберем дали има възможност да се свърже със въпросният телевизор/ или компютър.

Трябва да има поне 2RCA , малко вероятно оптика или coaxial.

20170429_224418.jpg

Във ляво всичко входове ли са. Отворете си книжката или намерете ръководството за употреба.

Защото модела не е от марковите и трудно се намира инфо за него.

Предполагам първите шест са входове за 5.1 многоканално аудио. Но за другите...

• Автор

Да,входове са..ами лошото е,че плеъра е старичък,аз имам нов,обаче не е дом.кино и няма да свърши тази работа..нямам си и на идея къде е книжката

А някакъв начин да се ползва за нещо като усилвател и да се свърже с компютъра?Понеже май няма как да се използват само колоните..

А останалите coaxial i optical входове ли са?

Вземате един кабел 2RCA към 3.5 мм жак, с който спокойно можете да свържете киното с компютъра. И да слушате стерео.

Ако искате 5.1 трябва звуковата Ви карта да поддържа 5.1 звук и със съответните кабели/преходници ще можете да гледате и филми с много канално аудио.

При наличието на 3.5 мм жак на телевизора може да свържете и него вместо компютъра, но звукът няма да е кой знае колко качествен.

• Автор

Coaxial е вход..за optical не съм сигурен..ами варианта за тв е за предпочитане,ще видя какви входове има,а за компа..може и да не поддържа 5.1,а понеже съм виждал само киното свързано с тв,дори когато гледаш някаква програма,звукът да идва от колоните,мислех че може да стане нещо такова..

откачаш колонките и  ги закачаш там където трябва 

Не съм сигурен coaxial i optical да е вход. За това попитах. Погледнете добре книжката.

Ако ги свързвате  с тях и ако са изходи може да повредите системата.

Забравих да спомена за стерео свързване свързвате 2 RCA букси на FL i FR, първите букси от ляво. И трябва да смените от дистанционното на AUX или подобно.

За да ползвате системата ,като усилвател.

• Автор

Да,трябва да проверя,ако имам късмета да намеря книжката..ако не ще потърся в нета :) това исках да направя,но не знаех какви кабели ще са ми нужни и как се свързват...също исках да използвам всипки колони

Foxconn 45cmx 

В ръководството към киното трябва да има описани и картинка на свързване към различни източници/приемници.
Или поне картинка на гърба и описание на изводите.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 13 минути, Rosoman написа:

Да,трябва да проверя,ако имам късмета да намеря книжката..ако не ще потърся в нета :) това исках да направя,но не знаех какви кабели ще са ми нужни и как се свързват...също исках да използвам всипки колони

Foxconn 45cmx 

Щом е това дъното може да се ползва 5.1 звук. Но ще трябва да ползвате всичките аудио жакове на компютъра (на задният панел) и ако ползвате микрофон и нямате аудио жакове отпред на кутията.

Няма да можете да направите 5.1 свързването.

Редактирано от oic (преглед на промените)

преди 5 минути, ExaFlop написа:

В ръководството към киното трябва да има описани и картинка на свързване към различни източници/приемници.

Мисля,че споменах,че не знам къде е книжката,защото двд-то е старо..а свързването е различно,защото искам да има звук през цялото време,идващ от колонките.

Не ползвам микрофон и имам жакове отпред на кутията.

Редактирано от asen filipov (преглед на промените)

Съжалявам,аз създадох темата,просто без да исках влязох през google+

Как ще стане свързването,щом ще мога да ползвам 5.1?

преди 11 минути, asen filipov написа:

Мисля,че споменах,че не знам къде е книжката,защото двд-то е старо..а свързването е различно,защото искам да има звук през цялото време,идващ от колонките.

Не ползвам микрофон и имам жакове отпред на кутията.

Щом казвате че са входове:

Три кабела от типа който постнах горе, настройка от панела звуковата карта за 5.1. Превключване  на дистанционното в режим усилвател aux  и сте готови.

Редактирано от oic (преглед на промените)

преди 6 минути, oic написа:

Три кабела от типа който постнах горе, настройка от панела звуковата карта за 5.1. Превключване  на дистанционното в режим усилвател aux  и сте готови.

Добре,но от тези кабели..разбрах че едни отиват във FL и FR за стерео,а във случая 5.1?Как трябва да бъдат свързани,и на компа отзад имам 3 слота и отпред още 2..просто обърках свързването

преди 5 минути, asen filipov написа:

Добре,но от тези кабели..разбрах че едни отиват във FL и FR за стерео,а във случая 5.1?Как трябва да бъдат свързани,и на компа отзад имам 3 слота и отпред още 2..просто обърках свързването

Според упътването свързвате всичките три кабели (като ползвате 3.5 мм жак на задният панел) с син зелен и розов цвят. Като преди това сте задали свързването на 5.1 от панела на звуковата карта на компютъра.

Погледнете упътването на страница 5, което е дал Yvan Sergeev

За да разберете как да ги свържете със системата за дом. кино (описано е всичко).

Много Благодаря! Тези дни ще си взема въпросните кабелчета и ще ги свържа.. (въобще не видях че те са означени и на двд и ще е лесно да се свържат и после просто кабелите отиват в задните 3 порта на компа)Ще пиша дали се е получило,от колко време се мъча да ги подкарам,но изобщо не мислех че има начин :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.