Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Комунистите, чийто наследници са сегашните " Социалисти " , след 1944 год са избили 322 000 Българи

Featured Replies

Цитат

Комунистите, след 1944 год са избили 322 000 Българи

Денков, ако беше написал 100 хиляди, по-щяхме да ти повярваме:) Гледам, това хората с отклонения, много харесвате да хиперболизирате:) Най-често умножавате по 10 или делите на толкова.

Партизаните (писал си го на друго място) били 7 хиляди. Че то жандармите за 3 дни ще ги изловят, ако бяха толкоз:) 

Ходи се лекувай, момче. Сериозно ти го говоря.

преди 6 часа, Пaчo написа:

Числата са му верни. Прирастът след Освобождението се дължи на преселниците които идват в България от земите ни които си остават извън България. След първата световна също имаме преселници които идват в България, в моето северозападно село идват към 10-15% от Сърбия. 

Ами, аз поставям под съмнение и тях,защото тези за след 2010 година, гарантирано са лъжливи. Прираста ни е отрицателен много отдавна, а като прибавим и емигрантите (над 2 млн),просто няма начин.

Това си е класически прийом в пропагандата- лъжата се вплита в истината и цялото нещо се пробутва за масова консумация. Самата извадка говори достатъчно красноречиво. Ако в нея беше посочен само периода от 1980 та до 2011 та (който е и обект на спора),лъжата щеше да лъсне моментално. Слагаме обаче и предишни периоди, за които на никой не му пука и няма нужда да бъдат подправяни, и... воала. Четеш и си казваш- ами да,това е вярно. Вярно, ама не съвсем...

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 2 часа, язе написа:

Ако в нея беше посочен само периода от 1980 та до 2011 та (който е и обект на спора)

Не съм ви проследил разговора и се обадих само върху това което видях че е публикувал като статистика.

Всъщност, обекта на "спора" , а то не е спор де...  въпреки че някои си тролят за "спорта" как всичко било лъжи и конспирация... та.. "спора" бе именно за след '44г и , цитирам :

"....трябва да благодарим на славните комунисти, че почти са удвоили населението на държавата за толкова кратък период от време!!!"

За което направих  уточнение с цифри по години, за което , пак да напомня, никой и не спори . :)

Аз мисля, че трябва да благодарим на Княжество България и Царство България за големия коефициент на раждаемост https://bg.wikipedia.org/wiki/Раждаемост_в_България

Редактирано от eXceLLen7 (преглед на промените)

преди 2 часа, miro20 написа:

Всъщност, обекта на "спора" , а то не е спор де...  въпреки че някои си тролят за "спорта" как всичко било лъжи и конспирация... та.. "спора" бе именно за след '44г и , цитирам :

"....трябва да благодарим на славните комунисти, че почти са удвоили населението на държавата за толкова кратък период от време!!!"

За което направих  уточнение с цифри по години, за което , пак да напомня, никой и не спори . :)

МИ да вземеш да си погледнеш цифрите ли? Цифрата от последната година преди комунизма, която е дадена е 6 млн. Цифрата в апогея на комунизма е 9 млн. Ай ся пак да си направиш уточнението, ама за себе си.;)

Точно това и направих под графиката. Хайде да повторя специално за спамерите :

т.е. след '44 е около 7млн  029 хил. , към 2011 - 7млн 364 хил. Спада започва след '90 заради текучеството на млади хора на Запад именно заради фалита на цоциализма, заради отворените граници, и именно заради  наследения цоциалистически "модел" да имат семействата 1, максимум 2 деца

Ако говорим за някакъв скок, 2 или 3 кратен, то той е именно след Освобождението.

След 44 та вече е комунизъм- не се брои. Пробвай пак, като ни спестиш "изводите" си.  :)

Излагай се и си измисляй колкото искаш :)  Всичко си личи красноречиво. И че никакъв 2-кртен прираст от соца не е  имало. :)

И че ако е имало драстичен скок, то това е както казаха и други ... именно  след Освобождението, до момента когато настъпва цоциалистическия мракобесен режим.

преди 5 минути, miro20 написа:

, до момента когато настъпва цоциалистическия мракобесен режим.

Не можеш да осмислиш факта, че този мракобеасен режим, всъщност е единствения който е успял (някакси) да изпълни поне един завет на Апостола. Нещо, което големите възрожденци ( пак някакси) НЕ направиха. ;)

Напротив. Много добре осмислям за разлика от вашите  постоянни откровенни червени  лъжи и наивна пропаганда. :)

преди 1 час, miro20 написа:

Напротив. Много добре осмислям за разлика от вашите  постоянни откровенни червени  лъжи и наивна пропаганда. :)

Така ли? Я тогава кажи, кое е това нещо. То е ФАКТ!

Социалистическия режим е осъден с декларация от НС като престъпен.

Всички подобни режими са заклеймени и осъдени от цивилизования свят редом с фашисткия .

Няма как Левски да има нещо общо с такива. Самото споменаване на името му редом , или сравняване със соца, е унижение  и обида за Апостола.

преди 5 минути, miro20 написа:

Социалистическия режим е осъден с декларация от НС като престъпен.

Всички подобни режими са заклеймени и осъдени от цивилизования свят редом с фашисткия .

Няма как Левски да има нещо общо с такива. Самото споменаване на името му редом , или сравняване със соца, е унижение  и обида за Апостола.

Грух- грух... Нарича се Република! Република, мойто момиче... Обида за Апостола е вашето лицемерие.

Какво за Левски? За призива за чиста и свята Република ли става дума? При бай Тошо беше по-вярно отколкото сега!

Миро българина от пръчка само разбира и нашата държава като парламентарна република няма бъдеще! Само президент с абсолютна власт и като диктатор но да не цепи басма на олигарси и интереси, ще я оправи.И той ще има право да ходи на паметника на Левски и Ботев!

преди 1 час, язе написа:

Грух- грух... Нарича се Република! Република, мойто момиче... Обида за Апостола е вашето лицемерие.

Твоето е лицемерие. Естествено НРБ имаше толкова "републиканско" , колкото има Северна Корея, която както знаеш е "народно демократична република".

Или още една камара режими които са се накичили  с "народни" , "демократични" , и "републики"

Точно това ли е желал Апостола ??? Ей гаврите ви с Левски нямат край бре...

Не, желал е княжество и царство, просто е объркал думата...

Редактирано от язе (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте, мили майко и татко.Пиша ви от лагера. Ние сме добре. Всъщност колко сме добре, не знам точно, но другарката ни каза, че сме добре. Ние ако не бяхме добре,тя нямаше да ни каже, че сме добре. А това, какво ни е добрето, не знаем. Но се радвам, защото, ако ни бяха казали, че сме зле, щях да ви пиша,че сме зле.Вие не се тревожете, аз пак ще ви пиша, когато сме добре, разбира се. Не бива да ви тревожа и да ви пиша, когато съм зле.Другарката така каза. Не се тревожете, защото ще си помисля, че сте зле. А това не е добре, защото вие си нямате другарка, която да ви казва, че сте добре.Основното, което правим тук в лагера, е, че строим пътища за родината. А тя (родината) строи за нас лагери, в които сме добре. Щото ние, ако бяхме зле, тя (родината) нямаше да строи лагери за нас и обратно, ако ние бяхме добре, нямаше да строим пътища за нея (родината).Искам да кажа, за да не се объркате, че когато казвам родина, разбирам партия, а когато казвам партия, разбирам родина. Както каза другарката, казваме едно, а разбираме друго. Пътищата, които строим, не знам закъде са, а най-вероятно са за някъде другаде. Но това не ме интересува, защото съм толкова добре, че не ми е до пътища. Някои от моите приятели вече ги няма, но през цялото време бяха много добре, до последния момент.Привършвам писмото си, защото не съм чак дотам добре и изгубих много кръв при последното уточнение с другарката колко съм добре, но щом мога да пиша, значи не съм толкова зле. Ако не получите от мен друго писмо, не се притеснявайте. Нищо лошо не ми се е случило. а най-вероятно просто малко не съм добре. Часовника оставям на сестра ми, а златните обеци - на милата ми племенница. Добре съм! Христина. Людмил Станев

Снимка на Потресаваща Русофобия.

много актуално писмо просто заменете думите-

лагера с България

другарката с боко тиквата

и пътища с магистрали!!

все едно че днеска е писано!

• 1 месец по-късно...
  • Автор

14 януари 2009 година.

Правителството на БСП, НДСВ и ДПС (т. нар Тройна коалиция) разгонва мирния протест на граждани, студенти, лекари, пчелари и други съсловия. Кметът на град София Бойко Борисов от ГЕРБ дава заповедта площадът да се разчисти заради "сигнал за бомба". Такава не е намерена, но над 10 000 души са бити от полицията. Няколко месеца по-късно Бойко Борисов и ГЕРБ ще спечелят изборите, заявявайки се като опозиционна сила.

Историята помни.

Image may contain: one or more people, crowd, stadium and outdoor
  • 11 месеца по-късно...

Строим и бдим! Никога не спим! През деня 200 процента изпълнение на нормата, а през нощта ловим диверсанте...

La imagen puede contener: 3 personas

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.