Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Страшно забавяне/забиване

Featured Replies

Здравейте, 

Вчера си пуснах компютъра, направи ми впечатление, че зареди бавно, при положение, че се стартира за 5-10 секунди. Днес го пускам и има сигурно 20-30 минути го чаках да зареди иконите. Цъкнах с десен бутон на работния плот, показа, че зарежда и така стоя 5 минути.. . Имам съмнения, че хард диска си отива, като преди месеци/година имах проблем с диска, но се оправи и от тогава не ми е правил проблеми. Мислех, че няма да се включи повече, но сега върви що-годе, но не е гаранция,че утре ще се пусне, затова се надявам някой да пише сега...   Ето някои от данните на компютъра: 

Windows 10 64 bit

4GB Ram

Intel Core 2 Quad Q6600

Nvidia GT640

ASRock G41M-VS3

Не е преинсталиран от година може би, ако го преинсталирам сега дали ще се оправи? ( въпреки, че не знам как ще запиша windows-a  като едвам работи...)  Искам да опитам всичко възможно да се опитам да го оправя, ако ли не, чак тогава нов хард диск... 

• Отговори 87
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като за начало си инсталирай програмата HD Tunes да видим дали хард диска е наред.

• Автор
преди 7 минути, Емил Костов написа:

Като за начало си инсталирай програмата HD Tunes да видим дали хард диска е наред.

Ще се опитам да го изтегля и да кача снимка. 

преди 7 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Какъв е бил проблема с диска?

Error Scan, Health и Transfer Rate отстрани.

Ами преди пак имаше подобно забавяне... Преди както стоеше и изведнъж забиваше курсора, а сега не забива курсора но като цъкна да отворя хром примерно, и минава време докато се отвори.. 

Правиш Еррор скан. Даваш резултата от този таб и от здравето също.За здраве май не се правеше скан.

• Автор

Не знам дали ще успея да сканирам, както си сканира и непрестанно се появява съобщението за температурата... И програмата спира на моменти..  

• Автор

Health pic  Не мисля, че ще успея да сканирам...  За 10 минути само 4 квадратчета е сканирало... 

Temperature - 229 градуса по целзии... Това ми го показва като прозорче на всеки 5 секунди.. 

Редактирано от commoder (преглед на промените)

• Автор

Спри го сканирането!

Спрях го, от тук нататък какво следва?  

Лаком и горещ процесор мисля на това лабаво дъно.

https://www.hwinfo.com/download.php

Можеш с това да си видиш температурите. След инсталиране ако може има и портативна версия от задния прозорец има бутон сензорс.

• Автор
преди 10 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Лаком и горещ процесор мисля на това лабаво дъно.

https://www.hwinfo.com/download.php

Можеш с това да си видиш температурите. След инсталиране ако може има и портативна версия от задния прозорец има бутон сензорс.

Тегля програмата. Значи, че може да идва от процесора, така ли? Аз не съм сменял термо пастата от повече от година, може ли това да е проблема? 

P.S. Download installer or Portable? 

Редактирано от commoder (преглед на промените)

• Автор
преди 8 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Какво ти е захранването?

Него мога ли да го видя с програма без да разглабям компютъра? Забравих му името.. 

Иначе Download Installer или Portable да изтегля за програмата за температурата ?

което си избереш. Да не може с програма ама може да е менте? Това 229 градуса да не гръмне? Такова чудо за пръв път виждам.За колко пари го взе захранването.Направо го спирай компа ако е така и ходи на сервиз.

• Автор

което си избереш. Да не може с програма ама може да е менте? Това 229 градуса да не гръмне? Такова чудо за пръв път виждам.За колко пари го взе захранването.Направо го спирай компа ако е така и ходи на сервиз.

Ще разглобя така както е включен, иначе после трудно ще се включи... И ще кажа какво е името, иначе и аз мисляя, че е някакво менте направено в гараж.. Сега само да видя температурите. 

Задължително се сменя захранването! Носиш го в сервиз. То да е читаво тря е едно 80лв. поне.

• Автор

Захранване - ATX S500 500W, в нета се продава за близо 30 лв, смятай колко качествено е... След малко пращам снимки за температурата, че едвам успявам да снимам, много бави.. 

Не е софтуерен проблема а за сервиз.Колко можеш да отделиш за ново захранване и незнам кви поражения може да е нанесло.

• Автор

http://store.picbg.net/pubpic/45/F5/fcf0235586ad45f5.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/4A/47/d7425fc3077b4a47.png

http://store.picbg.net/pubpic/70/BF/94516eae1f6b70bf.png

Не мога ли да си взема друго захранване и да си го сменя аз? Не искам в сервиз, понеже искат много пари, а и могат да кажат, че проблема е друг за повече пари да ми вземат... И сигурно ли е, че проблема не е от хард диска, а е от захранването? 

• Автор

Ей сега компютъра стана точно както преди, работи си бързо, отваря си бързо.. Сякаш го е нямало този проблем... 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.