Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Страшно забавяне/забиване

Featured Replies

преди 5 минути, adersa написа:

Еми като прочетох ...

Абе, вие двамата с @Емил Костов страшна мантра имате "сервиз, профилактика, сервиз, профилактика..."

• Отговори 87
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 5 минути, ExaFlop написа:

Син екран от инсталатора на Windows XP или си екран от грешка?

От инсталатора. Не мога да кача снимка, надвишава размера.. Сега ме пита - To set up Win Xp now, press Enter. To repair a windows xp instalation using recovery console press R

To quit Setup without installimg win xp press f3

@commoder, ако имаш възможност направи зареждащ  CD или зареждаща USB флашка с Hiren's Boot CD и зареди от този носител.

преди 7 минути, commoder написа:

Сложих диск на Windows Xp. Показа син екран с надпис в ляво най-горе - Windows Setup, а отдолу Setup is loading files. И DVD-то доста издава звуци.

Разбрах! Хард диска ти има проблем... Компа е тръгнал! Имам два варианта да ти предложа.

1. Или да потърсиш помощ от някой.

2  Или да следваш точно каквото ти казвам!

??? 

Айде, следвайте се. Аз съм аут. 
Само да кажа, че с XP сигурно ще налетите на греда заради Windows 10 / проблем с диска.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 7 минути, Чичко Слон написа:

Разбрах! Хард диска ти има проблем... Компа е тръгнал! Имам два варианта да ти предложа.

1. Или да потърсиш помощ от някой.

2  Или да следваш точно каквото ти казвам!

??? 

Вариант номер 2 - Може ли да поставиш това, което трябва да следвам. Ще пусна стария компютър, дано тръгне и ще направя буутваща флашка. 

ExaFlop, разсърди ли се нещо? Слушам на всеки съветите, ще се радвам да останеш да следиш отговорите..

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Айде, следвайте се. Аз съм аут. 
Само да кажа, че с XP сигурно ще налетите на греда заради Windows 10 / проблем с диска.

Не! Просто ще постави другия хард  ще почне инсталация. Този е за ремонт, ако става изобщо!

преди 6 минути, Чичко Слон написа:

Не! Просто ще постави другия хард  ще почне инсталация. Този е за ремонт, ако става изобщо!

Хехе:

преди 58 минути, ExaFlop написа:

А колко бързо се появява логото на Windows 10? Смени само диска и виж как ще тръгне.

Ама чича ти Слон беше категоричен и аз отивам да си гледам киното:

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 6 минути, commoder написа:

Вариант номер 2 - Може ли да поставиш това, което трябва да следвам. Ще пусна стария компютър, дано тръгне и ще направя буутваща флашка. 

Не, просто за този хард забравяш! Слагаш другия и правиме нова инсталация, но първо кажи какъв е другия хард? Марка, модел, Колко гигабайта е?

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Хехе:

Какво е смешно? Или може или не може да го направи!

Не чети като дявола Евангелието.
И как няма да се смея - има защо.

От мен чао! И успех на автора.

• Автор
преди 6 минути, Чичко Слон написа:

Не, просто за този хард забравяш! Слагаш другия и правиме нова инсталация, но първо кажи какъв е другия хард? Марка, модел, Колко гигабайта е?

Значи проблема е на 100% от моя хард диск? Не от захранване и т.н.? Той този другия е много стар, явно ще трябва нов да се взима.. Иначе този е - Model HD160HJ 160 gb

преди 6 минути, ExaFlop написа:

Не чети като дявола Евангелието.
И как няма да се смея - има защо.

От мен чао! И успех на автора.

Не разбрах какво се скарахте.. Според теб какво трябва да направя? От диска ли е ? Да направя ли онова което описа за буутваща флашка да проверя диска?  Ще се опитам да вкл другия компютър..

Сложих стария хард диск на моя компютър, тръгна без проблеми. За 5 секунди стартира XP-то.. :D Сега обаче харда се чува леко да издава звуци, но той е стар и е нормално.

преди 15 минути, commoder написа:

Не разбрах какво се скарахте..

Не сме се скарали - не е добре в една тема да вървят паралено съвети - обикновено или се пропуска нещо и/или става мазало. Чича ти Слон каза него да слушаш и аз се оттеглям...

• Автор

Върви със стария хард, значи проблема е от харда.. Към какъв трябва да се ориентирам? И има ли възможност да пратя файловете от хард диска ми към новия евентуално?

преди 8 минути, ExaFlop написа:

Не сме се скарали - не е добре в една тема да вървят паралено съвети - обикновено или се пропуска нещо и/или става мазало. Чича ти Слон каза него да слушаш и аз се оттеглям...

ОК. Нямаш проблем. Води му темата! Аз ви изоставям! Хубава вечер!

• Автор

Преди малко си сложих моя си хард, отново зареждаше бавно, но този път си отваря всичко както преди.. Започвам да се чудя защо прави така наистина... Моля ви, нека направим тестове за хард диска, да знам, че на 100% е от него.. А не да се окаже нещо друго.. АКо трябва и температурите да видим, моля ви.. Кой пост трябваше да следвам за да проверим това за лошите сектори, но не с програмата, защото стига донякъде и почва да забива отново.. 

преди 11 часа, commoder написа:

Преди малко си сложих моя си хард, отново зареждаше бавно, но този път си отваря всичко както преди.. Започвам да се чудя защо прави така наистина... Моля ви, нека направим тестове за хард диска, да знам, че на 100% е от него.. А не да се окаже нещо друго.. АКо трябва и температурите да видим, моля ви.. Кой пост трябваше да следвам за да проверим това за лошите сектори, но не с програмата, защото стига донякъде и почва да забива отново.. 

Смени си диска! В началото върви докато е студен. После прегрява по някакви причини, и почва да забива! Няма оправяне!

Сам се убеди, че с другия компютъра върви! Какво повече да ти кажа!? Ако продължаваш с експерименти, рискуваш да повредиш и захранващия блок! Това е. нямам какво друго да ти кажа!

Нататък си решаваш ти!

Редактирано от Чичко Слон (преглед на промените)

преди 25 минути, commoder написа:

Какъв хард диск бихте ми препоръчали?

Продуктите на всяка фирма си имат и приимущества и недостатъци...

Лично аз предпочитам Toshiba, ExcelStor . Бягам далече от Seagate / Maxtor , Western Digital.

Предпочитам хардове до 750 ГБ. По големите създават повече проблеми. Всичко това си е мое лично мнение

на база на опит който съм натрупал през годините! Не го приемай буквално! Друг ще има вероятно съвсем друго мнение. Така, че точно да ти посоча модел, и да ти кажа, ето този е добър, няма как да стане!

преди 17 часа, ExaFlop написа:

Абе, вие двамата с @Емил Костов страшна мантра имате "сервиз, профилактика, сервиз, профилактика..."

Повече от нормален и правилен съвет! Вече започва трета страница с коментари, проблема не е решен и постващия си убива компютъра. Явно има такова желание. Аз просто наблюдавам развитието на темата. Не мисля да коментирам повече.

• Автор
преди 12 минути, Емил Костов написа:

Повече от нормален и правилен съвет! Вече започва трета страница с коментари, проблема не е решен и постващия си убива компютъра. Явно има такова желание. Аз просто наблюдавам развитието на темата. Не мисля да коментирам повече.

Какъв хард би препоръчал?

преди 7 минути, commoder написа:

Какъв хард би препоръчал?

Хард диска е без значение. Не се знае още какъв е проблема. Има вероятност и новия хард да го сполети същия проблем като стария.

• Автор
преди 7 минути, Емил Костов написа:

Хард диска е без значение. Не се знае още какъв е проблема. Има вероятност и новия хард да го сполети същия проблем като стария.

Сложих друг диск и с него си работи. Проблемен е хард диска, няма какводруго да прави проблем, и преди ми се е случвало подобно нещо. Както и да е, благодаря на всички за отделеното време. Надявах се да ми дадете предложения за нов хард диск, но уви.. 

преди 23 минути, commoder написа:

Сложих друг диск и с него си работи. Проблемен е хард диска, няма какводруго да прави проблем, и преди ми се е случвало подобно нещо. Както и да е, благодаря на всички за отделеното време. Надявах се да ми дадете предложения за нов хард диск, но уви.. 

Какъвто и модел хард диск да си вземеш все ще си доволен. Ето ти линк

• Автор
преди 10 минути, Емил Костов написа:

Какъвто и модел хард диск да си вземеш все ще си доволен. Ето ти линк

И аз там гледам. Какво мислите за този? m.emag.bg/hdd-seagate-barracudar-1tb-7200rpm-64mb-cache-sata-iii-st1000dm010/pd

Като цяло гаранцията ме интересува, нр ми е ясно къде се праща при евентуален проблем. Емаг до колкото знам имат само онлайн магазин. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.