Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Страшно забавяне/забиване

Featured Replies

• Автор

Нямам представа... Видя ли темепратурите от снимките? Благодаря ти, че си взе от времето да се опиташ да ми помогнеш! Не се сърди, но все пак може ли и някой друг да "огледа" проблема, може друго мнение да излезе? Не искам да дам пари за ново захранване, а проблема да не е от това.. 

Пуснах HD TUNE да сканира наново, съобщението с градусите отново го показва.. Но този път не забива, а сканира. Да го оставя ли? 

• Отговори 87
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

229 градуса не може да бъде.Има някаква грешка в отчитането.При такава температура печат фурните!

• Автор
преди 7 минути, Димитър 59 написа:

229 градуса не може да бъде.Има някаква грешка в отчитането.При такава температура печат фурните!

http://store.picbg.net/pubpic/49/04/3b15fe69dd264904.jpg

Имам един стар компютър, искам да попитам как да разбера дали ще стане захранването на моя компютър? Ако от това е проблема, ще си купя хубаво захранване. 

Имате ли си на идея какво значи 229 градуса целзий? Харда ще се запали и ще изгори с огън! Температурния датчик е заминал или получава фалшива информация!

Стартирай компютъра с жив диск, на Хиренс бот-за предпочитане,защото има доста полезни програми за диагностика на HDD, на Линукс, ако искаш даже инсталационен диск, или нещо друго, и тествай как се държи! Пипни с ръка хард диска и виж дали е топъл или горещ. Ако компа стартира бързо с живия диск направи тест на харда (за това ти препоръчвам Хиренс боот с Мини Windows XP) с HDD Sentinel после пусни една Victoria, направи пак тест  на харда изчакай резултата и го сподели тук. Дай и информация за S.M.A.R.T. пак от Victoria Едно е да правиш проверка с програми инсталирани на харда,който проверяваш, друго е програмата да е на външен носител. Пусни даже едно chkdsk /r /f. Дай резултатите.

Ако компа е бавен и с живия диск, изключи харда, измъкни му жиците ! И пак стартирай компа с живия диск и виж дали има промяна. Разкажи за резултата! Тогава ще имаме по-точна представа къде може да е проблема!

Seagate ST3500413AC 500gb  Това ли е модела на харда?

Редактирано от Чичко Слон (преглед на промените)

преди 8 часа, commoder написа:

Ей сега компютъра стана точно както преди, работи си бързо, отваря си бързо.. Сякаш го е нямало този проблем... 

Работи добре защото си му отворил кутията. Проблема е от висока температура на процесора и вероятно на харда.

Още при зареждането на програмата е вдигнал 50 градуса процесора а харда е на 100% load, което никак не е нормално.

Остави кутията отворена за известно време и ако имаш стаен вентилатор го насочи да духа в кутията и виж как ще работи компютъра.

Вероятно ще се оправи.

Ще трябва да го почистиш от прах и вероятно да смениш пастата на процесора.

На харда му е топло заради 100% товар. Не знам какво толкова чете. Може и вируси да е лепнал, но определено 100% товар не е на добре.

За да разбереш дали да сменяш захранване, ще разбереш като пуснеш пак HWiNFO64 и натовариш с нещо компютъра. След това се вижда до колко е паднал волтажа на 12v в програмата.

На твоята снимка се вижда да е падало до 11.9v което си е напълно нормално. Като вземе да пропада под 11.40v е време да се сменя каквато и да е марка захранване.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 1 час, nikolela написа:

Проблема е от висока температура на процесора

Цитат

Core *0                                   38 =C                37 °C                42 °C                38 °C
Core *1                                   38°C                38°C                42 °C                38°C
Core *2                                   36°C                35 °C                40°C                36°C
Core *3                                   35 °C                35 °C                40 °C                36 °C

Не бих казал, че температирата на процесора е критична. По-скоро е проблем на твърдия диск. И щом проблемът не е постоянен, най-вероятно става дума за проблем или с файловата система или с фърмуера на диска.
Дори и захранването не е виновно в случая.
И както е писал Чича ви Слон, най-добре е да се анализира.дискът с инструмент на Seagate (от Hiren's Boot)

• Автор
преди 12 часа, Чичко Слон написа:

Имате ли си на идея какво значи 229 градуса целзий? Харда ще се запали и ще изгори с огън! Температурния датчик е заминал или получава фалшива информация!

Стартирай компютъра с жив диск, на Хиренс бот-за предпочитане,защото има доста полезни програми за диагностика на HDD, на Линукс, ако искаш даже инсталационен диск, или нещо друго, и тествай как се държи! Пипни с ръка хард диска и виж дали е топъл или горещ. Ако компа стартира бързо с живия диск направи тест на харда (за това ти препоръчвам Хиренс боот с Мини Windows XP) с HDD Sentinel после пусни една Victoria, направи пак тест  на харда изчакай резултата и го сподели тук. Дай и информация за S.M.A.R.T. пак от Victoria Едно е да правиш проверка с програми инсталирани на харда,който проверяваш, друго е програмата да е на външен носител. Пусни даже едно chkdsk /r /f. Дай резултатите.

Ако компа е бавен и с живия диск, изключи харда, измъкни му жиците ! И пак стартирай компа с живия диск и виж дали има промяна. Разкажи за резултата! Тогава ще имаме по-точна представа къде може да е проблема!

Seagate ST3500413AC 500gb  Това ли е модела на харда?

Благодаря за отговорите на всички! Не разбрах как така да стартирам с жив диск? Иначе извадих двата кабела на харда, сложих ги отново но пак същото... Иначе харда е - Seagate Barracuda 7200 12 500gb

Изтегляш Hiren's Boot CD, разархивираш съдържащия се iso файл. Изтегляш Rufus на десктопа. Включваш флашката, стартираш Rufus с администраторски права, от иконката диск посочваш разархивирания iso файл на Hiren's. И стартираш процеса по форматиране на флашката и създаване на зареждаща флашка. Ако създаваш флашката на друг компютър, я местиш на проблемната машина стартираш машината и задаваш зареждане от USB. Като зареди менюто на Hiren's навигирай до Disk tools > Seagate... и следваш програмата за диаггностика на диска.

• Автор
преди 45 минути, ExaFlop написа:

Изтегляш Hiren's Boot CD, разархивираш съдържащия се iso файл. Изтегляш Rufus на десктопа. Включваш флашката, стартираш Rufus с администраторски права, от иконката диск посочваш разархивирания iso файл на Hiren's. И стартираш процеса по форматиране на флашката и създаване на зареждаща флашка. Ако създаваш флашката на друг компютър, я местиш на проблемната машина стартираш машината и задаваш зареждане от USB. Като зареди менюто на Hiren's навигирай до Disk tools > Seagate... и следваш програмата за диаггностика на диска.

Проблемът е, че сега адски бавно зарежда и не знам дали изобщо ще се включи да работи нормално за да направя това, което казваш... Иначе мисля да сменя термопастата на процесора, смяташ ли, че е нужно? Не  е сменяна от година и малко отгоре... Мисля.. 

Температурите на процесора изобщо не са за безпокойство. По-добре не го пипай - проблемът ти не е от него.

• Автор
преди 7 минути, ExaFlop написа:

Температурите на процесора изобщо не са за безпокойство. По-добре не го пипай - проблемът ти не е от него.

От 10 минути стои на логото на Windows 10, и отдолу върти колелцето, че зарежда.. Май няма да тръгне.. За мен е от хард диска, така мисля.. Имам някакъв стар хард и старо захранване, дали ще стане ако ги сложа за проба?

А колко бързо се появява логото на Windows 10? Смени само диска и виж как ще тръгне.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 25 минути, commoder написа:

От 10 минути стои на логото на Windows 10, и отдолу върти колелцето, че зарежда.. Май няма да тръгне.. За мен е от хард диска, така мисля.. Имам някакъв стар хард и старо захранване, дали ще стане ако ги сложа за проба?

Имаш ли на компютъра оптично устройство? DVD/CD четец? Ако нямаш те съветвам да потърсиш помощ, не пипай нито захранващ блок- не е в него причината, нито подменяй термопаста! Процесора е добре.

Проблемът ти е в Хард диска на 99%.

Ако имаш DVD/CD четец, отговори, че имаш и ще ти кажа една по-лесна процедура за проверка. Явно да създадеш бутваща флашка ти е трудно! 

Може да сложиш друг хард диск, но трябва да има оперативна система и да е от същия компютър, иначе ще ти бъгне син екран!

• Автор
преди 16 минути, ExaFlop написа:

А колко бързо се появява логото на Windows 10? Сmeni само диска и виж как ще тръгне.

За около 3 секунди се появява и на 5-тата се е махваше преди. Като цяло си се пускаше компютъра за 10-15 секунди. После отнемаше малко време, ако вляза в Хром примерно да зареди.

преди 5 минути, Чичко Слон написа:

Имаш ли на компютъра оптично устройство? DVD/CD четец? Ако нямаш те съветвам да потърсиш помощ, не пипай нито захранващ блок- не е в него причината, нито подменяй термопаста! Процесора е добре.

Проблемът тие в Хард диска на 99%.

Ако имаш DVD/CD четец, отговори, че имаш и ще ти кажа една по-лесна процедура за проверка. Явно да създадеш бутваща флашка ти е трудно! 

Имам DVD, не ми е трудно да направя буутваща флашка но не тръгва компютъра изобщо, само зарежда логото на Уин 10. 

преди 9 минути, commoder написа:

За около 3 секунди се появява и на 5-тата се е махваше преди. Като цяло си се пускаше компютъра за 10-15 секунди. После отнемаше малко време, ако вляза в Хром примерно да зареди.

Имам DVD, не ми е трудно да направя буутваща флашка но не тръгва компютъра изобщо, само зарежда логото на Уин 10. 

Значи изключваш хард диска и стартираш компютъра с някой инсталационен диск  или от бутваща флашка

без да включваш харда към компютъра!

Виж дали ще зареди бързо от инсталационен диск системата или от бутваща флашка!

Ако зареди бързо, харда е с проблем голям!

• Автор
преди 12 минути, Чичко Слон написа:

Може да сложиш друг хард диск, но трябва да има оперативна система и да е от същия компютър, иначе ще ти бъгне син екран!

С уиндолс XP е, питах понеже другия компютър е много слаб. 

преди 5 минути, commoder написа:

С уиндолс XP е, питах понеже другия компютър е много слаб. 

По добре опитай това което писах последно! Ако тръгне компа, после може да включим и другия хард който имаш, но пак през бутващ диск или флашка! Сам няма да тръгне щом е от друг компютър. Синия екран е сигурен.

• Автор
преди 8 минути, Чичко Слон написа:

Значи изключваш хард диска и стартираш компютъра с някой инсталационен диск  или от бутваща флашка

без да включваш харда към компютъра!

Виж дали ще зареди бързо от инсталационен диск системата или от бутваща флашка!

Сложих една празна флашка, след това ми показа в надписа - Boot Grub4dos, и  Launch Plop boot manager и после ме праща към Windows NT6 Vista/7 and above setup. 

Second part contunue NT6 Setup

Сложих една празна флашка, след това ми показа в надписа - Boot Grub4dos, и  Launch Plop boot manager и после ме праща към Windows NT6 Vista/7 and above setup. 

Second part contunue NT6 Setup

Празна флашка? Е за какво ти е? Като на нея няма нищо! ExaFlop ти описа как се създава бутваща флашка! Но компа не ти работи и няма как да я създадеш. Освен на друг компютър. Опитай с инсталационен диск за Windows не зависимо кое издание.да стартираш компютъра и пак с откачен хард диск!

преди 27 минути, Чичко Слон написа:

Явно да създадеш бутваща флашка ти е трудно! 

Явно е друго - на тази машина в момента не може да се прави каквото и да е. Очаквам следващото поведение да е зависване в BIOS POST.

преди 5 минути, adersa написа:

На бегон утре на сервиз за профилактика докато не си го развалил още повече

Ти от ссобствения си опит със сервизи и дискове ли го казваш?

• Автор
преди 7 минути, Чичко Слон написа:

Празна флашка? Е за какво ти е? Като на нея няма нищо! ExaFlop ти описа как се създава бутваща флашка! Но компа не ти работи и няма как да я създадеш. Освен на друг компютър. Опитай с инсталационен диск за Windows не зависимо кое издание.да стартираш компютъра и пак с откачен хард диск!

Сложих диск на Windows Xp. Показа син екран с надпис в ляво най-горе - Windows Setup, а отдолу Setup is loading files. И DVD-то доста издава звуци.

Еми като прочетох коментарите до тук и като видях по горе какви експерименти прави автора и се вдигат някакви космически градуси от сорта 220 градуса то друг  вариянт за оправия няма освен диагностика и профилактика в сервиза

Сложих диск на Windows Xp. Показа син екран с надпис в ляво най-горе - Windows Setup, а отдолу Setup is loading files. И DVD-то доста издава звуци.

тия звуци са на харда направи му проверка с HD TUNE да видим за лощи сектори

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.