Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за игри + монитор с бюджет 3000 лв.

Featured Replies

Реално аз бих взел 1440p или 1080, но по-голям монитор с IPS. Играл съм всякакви игри и честно казано не съм изпитал нужда да "виждам" повече кадри...

Реално има голяма разлика като ги гледаш един до друг IPS и TN матрици. Очите също ще го болят с някоя гадна TN матрица. 

• Автор

Разликата между 60 и 144Hz монитор е огромна аз имам 1080p 60hz Монитор но един приятел има 144hz и когато играеш игра като cs go разликата става очевидна и се справяш много по-добре, което за мен е по-важно отколкото да виждам монитора от по-голям ъгъл :) 

За мен ползата от 144-те херца е много по-голяма като плюс при гейминг спрямо 2К резолюцията комбинирана само с 60Хц oпресняване.  Предимствата на IPS панела са безспорни и не ги отричам , но на тази цена за мен са все още недостъпни (не говоря за 60херцовите модели).

Това е мое мнение и не ангажирам никой. Нека авторът, ако може сам да види и прецени как се представят двата монитора с изкл V-sync при динамични игри и ще реши сам. Нашите мнения ги дадохме :)

Редактирано от pepy86 (преглед на промените)

Ясно значи ще се купува конфигурация за CS; GO и за целта трябва GTX1080 и R7 1600 и понеже за целта ще се дадат 3 000 лв.

може да се вземе единствено най-скапания монитор щото бюджета е изчерпан но 144Hz понеже е именно за CS; GO.

От чисто любопитство на приятелят ти дето толкова страхотно му вървят игрите кой точно модел му е монитора и с GTX1080 и R7 1600 ли му е конфигурацията или е мъничко по-слабичка? 

п.с. Понеже заговорихме за специализирани нужди тоест тотален компромис с монитора но да се изстиска всичко за CS; GO

може би трябва да премислиш и АМД процесора но да не те обърквам допълнително...

п.с.2. И понеже няколко пъти се повтори какво предимство били 144Hz само да напомня че монитора които съм сложил е именно такъв само дето е IPS на по-висока резолюция и с Freesync.

Явно това което искате да кажете е че RX 580 8GB е твърде слаба карта и трябва GTX1080 за CS; GO или може би ставаше въпрос за друга?

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

@Roujin Z, от доста време гледам коментарите ти а и на папагалите които повтарят след теб за ТN мониторите. Би ли си направил труда да разясниш на мен и на другите тук ,защо с TN задължително ще го болят очите и защо е такъв шит. Отварям скоба ,че тук става дума за игри и по-специално в случая за бърза игра с висок фреймрейт. Пепи каза по-горе за ъгъла на виждане,но това е смешен аргумент, така че някаква статия ,някакво изследване би било добре да се даде линк,където е обяснено защо TN монитора разваля очите а IPS-a само ги гали и даже ти оправя диоптъра...

Също така ми е много чудно защо Asus MG278Q e почти на същата цена като MG279Q...Наскоро имах възможност да видя точно двата пуснати един до друг и докато човек седи пред тях няма абсолютно никаква разлика в картината.

Забравяте всички май че има и скъпи TN монитори и ги слагате всички под един знаменател с някакви евтинии от преди 5 години,които наистина разваляха очите. Какво да кажем тогава за някакъв насран IPS направен за офис, дето като му пуснеш един рейсър и почва да маже като животно и се чудиш какво става.

Мисля,че с тези общи изкавания леко се заблуждават хората. Ако някой само си чете странички и гледа филмчета,ок съгласен съм. Също и за фотообработка. Но тук 90% от хората искат да играя игри. А там комбинацията от висока резолюция/опресняване/реакция е възможна само с TN монитор в някакви обозрими ценови граници.От друга страна IPS/G-synch и прочие просто не оправдава цената си по никакъв начин при компютър даже и от ранга на 3000 лева,които са дадени тук. Или какво, да взмем смотан хардуер само за да имаме невероятен монитор.Не е ли по-добре добър монитор с добър хардуер?

@Монката,дъното на Гигабайт дори и без клок с 8-ядрен процесор си пали VRM-те (117 градуса според вътрешния сензор,112 с външен)...

Предложи друго дъно тогава, аз опит с Ryzen нямам. За тези пари на хартия това е най-доброто.

• Автор

Roujin Z никъде не съм казал, че ще играя само cs go а просто споменах, че разликата между 60 и 144 hz е огромна.

А за игрите, които ще играя преди 1 седмица си купих Player Unknown's Battlegrounds и на low ми върви с 20-30 fps, което е ужасно или ще играя Arma 3 както и игри като Rainbow six siege, Battlefield 1 и други нови заглавия, които скоро ще излязат. 

Между другото асуса за който говорех вече е наличен. Изчетох доста тестове и ревюта за него и смея да твърдя в този клас е един от най-препоръчваните модели. Ето го ТУК. Не знам само при врмите тези охладители , които са му сложили как се справят, не успях да намеря материал из нета за това. Мисля ,че ще му свърши прекрасна работа на автора тази дънна платка, отделно има в описанието списък с тестваните на него рам памети , което също може да те ориентира коя памет те устройва най-много.

едит: Според сайта на производителя на дънната платка тази рам памет CMK16GX4M2B3000C15 би трябвало да я подкараш на 2933мхц. Ако е така това излиза ,че е най-изгодния избор за теб като рам памет.

преди 5 часа, pepy86 написа:

Между другото асуса за който говорех вече е наличен. Изчетох доста тестове и ревюта за него и смея да твърдя в този клас е един от най-препоръчваните модели. Ето го ТУК. Не знам само при врмите тези охладители , които са му сложили как се справят, не успях да намеря материал из нета за това. Мисля ,че ще му свърши прекрасна работа на автора тази дънна платка, отделно има в описанието списък с тестваните на него рам памети , което също може да те ориентира коя памет те устройва най-много.

Tя цената на дъното е добра,както и самото дъно но  незнайно защо пише : Този продукт не е наличен :) 

То и да пише, че е наличен, пак няма гаранция, че е. Аз вчера поръчах от тях една кутия със статус налична, доставя се за един ден. Днес ми казаха, че я нямат в момента и чакат доставка след 1-2 седмици.

До обяд статуса на дъното беше ,че е налично с доставка до 5 дни. Вече пише ,че не  е . Какво да ви кажа? Варианта е човек да се обади и да направи заявка, друга опция не виждам. Освен, ако не го намери в друг сайт разбира се. Поради тази причина аз не исках преди време да чакам и взех наличното Асрок АБ350Про4. Така,че варианти има винаги.  Преценява този , който плаща :)

преди 22 часа, pepy86 написа:

Не знам само при врмите тези охладители , които са му сложили как се справят, не успях да намеря материал из нета за това

В същия тест от който гледам за Гигабайта, този Асус стига 79 градуса. Има още миниверсията на твоето,което стига 86 и Биостар B350GT5 с 90 градуса. Това е измерено на гърба на платката с външен калибриран сензор. Само при Гигабайта са взели данните от вътрешния както и такива от некалибриран външен,защото другия им е лимитиран до 100 градуса и ги е подпрял.И това е на отворен стенд при 20 градуса температура на стаята и 28 на въздуха непосредствено до харудера.

Томи във въпросния тест при какъв клок достигат въпросните градуси изброените от теб дънни платки? Надявам се не е на сток това , че иначе звучи още по притеснително.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте наближава времето, когато трябва да си купя конфигурацията и се натъкнах на нещо интересно:

Във Vario ми хареса видео картата ZOTAC GEFORCE GTX 1080 AMP! EXTREME+ ZT-P10800I-10P  която струва 1285 лв но в Amazon ТУК същата видео карта струва 1018 лв,

както и AMD Ryzen 7 1800x във Vario струва 1025 лв а в Amazon TУК струва 790 лв.

Още не съм проверил останалите компоненти но само с тези 2 компонента спестявам 502 лв,  което е доста пари. Има ли причина да не купя частите си от Амазон а да ги купя от тук ? Доставката също е безплатна и има ли някаква уловка?

Благодаря предварително :)

Редактирано от Merhat Pandzharov (преглед на промените)

Причината е че е от американци за американци и като сложиш доставка, мито и ддс няма да ти излезе по-евтино.

Ако пък погледнеш нещо в ЕС цените ще са други тоест цялата разправия може да си я спестиш.

преди 6 часа, Merhat Pandzharov написа:

Има ли причина да не купя частите си от Амазон а да ги купя от тук ? Доставката също е безплатна и има ли някаква уловка?

Благодаря предварително :)

Първо, тази от линка не я доставят до България. Логни се с акаунта си и избери български адрес за доставка и ще видиш. Второ, за ДДС-то и митото са ти казали. То ако ставаше толкова лесно, всички щяхме да купуваме от там. 

П.П. Всъщност, до адреса ми в Габкото пише, че ще я доставят, но цената с доставката и таксите става 713 долара. Сам можеш да сметнеш колко лева са това ;)  ч

Clipboard01.jpg

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.