Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наемане на стая в уединено място

Featured Replies

• Автор
преди 8 минути, haidukpikaso написа:

питай, ако още се сетя нещо ще ти кажа

езерцето ми остана в душата, ето го и него

hija_semkovo_6_belitsa_com.jpg

преди 8 минути, _nib_ написа:

не си узрял за бягство от цивилизацията още.седи си кютай си.никой те не гони-освен ако не бягаш от закона.------раница,ядене някакво вътре....първо ми свършиха цигарите,на 10 ден храната.Робинзон изглежда сресан джентълмен в сравнение с мен тогава-не взех прибори за бръснене.в къщи едвам ме познаха след тези 2 седмици.

Ами с това заради, което отиде, настъпи ли промяна?

преди 7 минути, haidukpikaso написа:

само че тогава нямаше патици де, е нищо, няма да ти пречат

нека си мине пък, душата му го иска

Да. Права си.

• Отговори 52
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 39 минути, XECUTIONER написа:

Пращам всяка година синчето на ски лагер горе по чукарите и знам какво визираш. Базата на МЕИ-то е мизерна, но децата отскачат до хотел ''Бор''(поне има басейнче).:D

оф сетих се кой тоз Бор - до лифта над станцията

преди 5 минути, The Good Old TIme написа:

Да. Права си.

направи го,

защото душата ти така иска, когато я слушаш - значи си на верния път

и обратното - където не те влече, не искаш да бъдеш, каквото не искаш да правиш - значи душата ти не е съгласна

преди 9 минути, The Good Old TIme написа:

Ами с това заради, което отиде, настъпи ли промяна?

за мен-абсолютно.за теб-не знам

• Автор
преди 26 минути, haidukpikaso написа:

направи го,

защото душата ти така иска, когато я слушаш - значи си на верния път

и обратното - където не те влече, не искаш да бъдеш, каквото не искаш да правиш - значи душата ти не е съгласна

Благодаря ти, че ме посъвета да го направя. Дано всичко се промени.

преди 21 минути, _nib_ написа:

за мен-абсолютно.за теб-не знам

Разбирам. Иначе това, което написа да не бързам, не мисля, че мога да отлагам.

Редактирано от The Good Old TIme (преглед на промените)

• Автор
преди 9 часа, _nib_ написа:

не си узрял за бягство от цивилизацията още.седи си кютай си.никой те не гони-освен ако не бягаш от закона.------раница,ядене някакво вътре....първо ми свършиха цигарите,на 10 ден храната.Робинзон изглежда сресан джентълмен в сравнение с мен тогава-не взех прибори за бръснене.в къщи едвам ме познаха след тези 2 седмици.

Ако не е лично, може ли да те попитам дали с палатка си бил? И каква храна си взел че е стигнала и не се е развалила за 10 дни.

Какъв е смисъла да искаш възможно най-усамотено и в същото време да се навреш в хижа, където трябва да кажа - до сега празна не съм видял... Дори по-известните са си претъпкани.
В твоят случай по-скоро отиди в някое село и питай някоя баба/дядо за стая и така, колкото по нагоре (в планината) е селото толкова по-добре ;) Има много такива, но пълна изолация се постига само както колегата _nib_ е споделил, аз също харесвам палаткуването на някое язовирче, езерце и прочее - страхотен "релакс" и отпускане, но никога сам разбира се ;)

• Автор
преди 8 часа, _nib_ написа:

пролет-палатка-консерви-малко мин.вода-аязмо(изворче)

Ясно, разбирам.

преди 5 часа, icekiller написа:

Какъв е смисъла да искаш възможно най-усамотено и в същото време да се навреш в хижа, където трябва да кажа - до сега празна не съм видял... Дори по-известните са си претъпкани.
В твоят случай по-скоро отиди в някое село и питай някоя баба/дядо за стая и така, колкото по нагоре (в планината) е селото толкова по-добре ;) Има много такива, но пълна изолация се постига само както колегата _nib_ е споделил, аз също харесвам палаткуването на някое язовирче, езерце и прочее - страхотен "релакс" и отпускане, но никога сам разбира се ;)

Най-вече заради времето в което човек може да излезне някъде усамотен. Също, в стаята, когато е сам, но може би там усамотяването е по-леко изразено. Иначе наистина, това което е направил _nib_ ми изглежда по-голямо усамотяване.

В стая?Това не е усамотяване.Въпреки каляването в казармата на 3-тия месец хванах едновременно краста и дребна шарка.В изолатор.В стая.От прозореца виждаш хора.Не е същото,както в природата-само ти и заобикалящата те флора и фауна.

Редактирано от _nib_ (преглед на промените)

преди 23 часа, The Good Old TIme написа:

Хубав съвет, това е вид отделяне. Но търся нещо повече, място за живеене за 2 седмици в местност, където може да излезнеш и да няма хора около теб(планина, гора).

Едно предложение от мен.

Отиди под Бузлуджа. Южната страна - към Казанлък. Има две три много хубави хижи за нощуване и храна. Тишина, природа до дето ти видят очите. Със сигурност ще останеш много доволен. Има и път (асфалтиран отдавна) който се отделя на връх Шипка към Бузлуджа. Не забравяй и фотоапарата. Ако искаш ми вярвай. Само в продължение на няколко месеца съм бил 52 пъти на това място (2010 година) Но моето посещение е свързано с радиолюбителското хоби.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 8 часа, icekiller написа:

Какъв е смисъла да искаш възможно най-усамотено и в същото време да се навреш в хижа, където трябва да кажа - до сега празна не съм видял...

ами що не се качиш до хижа Семково и после да говориш

• Автор
преди 2 часа, _nib_ написа:

В стая?Това не е усамотяване.Въпреки каляването в казармата на 3-тия месец хванах едновременно краста и дребна шарка.В изолатор.В стая.От прозореца виждаш хора.Не е същото,както в природата-само ти и заобикалящата те флора и фауна.

Друго е.

В сравнение с града, макар и в стая, вероятно е по-усамотено. Иначе някъде навън в гората сам, да, вечв ептем друго става и според мен. Ти като се отделя как реши да си точно на мястото на което беше, знаел си го преди това или в движение стана?

преди 1 час, Непознат написа:

Едно предложение от мен.

Отиди под Бузлуджа. Южната страна - към Казанлък. Има две три много хубави хижи за нощуване и храна. Тишина, природа до дето ти видят очите. Със сигурност ще останеш много доволен. Има и път (асфалтиран отдавна) който се отделя на връх Шипка към Бузлуджа. Не забравяй и фотоапарата. Ако искаш ми вярвай. Само в продължение на няколко месеца съм бил 52 пъти на това място (2010 година) Но моето посещение е свързано с радиолюбителското хоби.

Благодаря ти за предложението. Ще потърся за тези хижи. Обезлюдено ли е там?

преди 38 минути, haidukpikaso написа:

ами що не се качиш до хижа Семково и после да говориш

Значи няма почти никакви хора и лятото ли?

• Автор
преди 11 минути, _nib_ написа:

Бааааа.В движение.СТРАНДЖА.Друго няма да казвам.

Имам предвид самото място/район в Странджа в който си бил през тези дни. Знаел ли си го предварително или просто си тръгнал и не планирано си спрял на конкретното място без да си бил там преди това?

преди 1 час, The Good Old TIme написа:

Значи няма почти никакви хора и лятото ли?

няма

персонала на хижата и туй то

• Автор
преди 7 часа, haidukpikaso написа:

няма

Значи е доста обезлюдено.

Благодаря ти много, че ми каза за това място.

преди 12 часа, haidukpikaso написа:

няма

Значи хижата работи на загуба и логичното обяснение щом продължава да работи е че перат пари.

преди 10 минути, BMW Маниак написа:

Значи хижата работи на загуба и логичното обяснение щом продължава да работи е че перат пари.

ами БТС-то явно имат пари, е и патки им купили даже

:D

• Автор

За съжаление съм голям страхливец, вместо да мисля за това за което трябваше да мисля на мен в главата са ми животните в планината. Не съм запознат какви животни има, опасни ли са. Какво ще кажеш _nib_ какво е положението на Странджа? haidukpikaso в близките километри до хижа Семково какво е? 

преди 12 часа, The Good Old TIme написа:

haidukpikaso в близките километри до хижа Семково какво е? 

почивната станция Семково е близо и още една хижа ама не й помня името

но от Белица (тя е на около 10 километра) до горе са гори тилилейски стръмни, сигурно има зверчета разни

• Автор
преди 8 часа, haidukpikaso написа:

почивната станция Семково е близо и още една хижа ама не й помня името

но от Белица (тя е на около 10 километра) до горе са гори тилилейски стръмни, сигурно има зверчета разни

Какво имаш предвид с "зверчета"?

В дълбоката Странджа, както _nib_ се изрази, не е ли няколко пъти по-диво и той е бил там на палатка, макар и така?

преди 18 часа, The Good Old TIme написа:

Какво имаш предвид с "зверчета"?

В дълбоката Странджа, както _nib_ се изрази, не е ли няколко пъти по-диво и той е бил там на палатка, макар и така?

зверчета - диви животни

все тая Странджа ли е къде е - планина ли е - те си живеят там

това си е техния дом

е какво има в Рила

В национален парк Рила са установени 48 вида бозайници. От тях има 10 вида прилепи, 22 вида дребни и 16 вида едри бозайници. Няколко от тези видове са балкански ендемити. От голямо значение са кафявата мечка и дивата коза също така и вълк, чието разпространение в България е силно ограничено.

• Автор
на 2017-6-15 в 15:40, haidukpikaso написа:

зверчета - диви животни

все тая Странджа ли е къде е - планина ли е - те си живеят там

това си е техния дом

е какво има в Рила

В национален парк Рила са установени 48 вида бозайници. От тях има 10 вида прилепи, 22 вида дребни и 16 вида едри бозайници. Няколко от тези видове са балкански ендемити. От голямо значение са кафявата мечка и дивата коза също така и вълк, чието разпространение в България е силно ограничено.

Мечките, вълците и змиите опасни ли са?

• Автор

Прочетох в интернет информация относно животните в планините и ако е била вярна, то пишеше главно, че животните избягват контакт с хората и се страхуват от човека повече от колкото човека се страхува от тях. Но има мечки, които са убили хора. И главно от това се разколебах дали да отида на уединено място в планината.

Имате ли идея за уединено място някъде, където няма животни, като мечки, вълци, змии? В главата ми излиза някакво село до някаква гора, но не знам на подобни места обикновено какви животни има.

преди 3 часа, The Good Old TIme написа:

Прочетох в интернет информация относно животните в планините и ако е била вярна, то пишеше главно, че животните избягват контакт с хората и се страхуват от човека повече от колкото човека се страхува от тях. Но има мечки, които са убили хора. И главно от това се разколебах дали да отида на уединено място в планината.

Имате ли идея за уединено място някъде, където няма животни, като мечки, вълци, змии? В главата ми излиза някакво село до някаква гора, но не знам на подобни места обикновено какви животни има.

има чакали, и вълци също така има, змии колкот щеш най-различни, зайчета байчета, сърнички, елени и глигани

меците са по планините

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.