Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Бог да прости загиналите.

Не ви ли е интересно как тази сграда горя цяла нощ и е малко опушена?

А е била с " ...лека конструкция и не много стабилна.."

А Кулите се разпрашиха за половин час.

'

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разлика в инжинерните решения? Имаше даже филм наскоро, където обясняваха ефекта "разпрашаване".

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да и един мармот свива милка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А на пожарната водната струя стигала само да 10-ти етаж. А сградата общо 27 етажна, хванаха ги неподготвени- както винаги.  Цялта сграда от доло до горе в пламъци.  Горещо ме съмнява че е злополука! - Има нещо гнило.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, RED ZONE 64 написа:

А на пожарната водната струя стигала само да 10-ти етаж. А сградата общо 27 етажна, хванаха ги неподготвени- както винаги.  Цялта сграда от доло до горе в пламъци.  Горещо ме съмнява че е злополука! - Има нещо гнило.

Сградата е била населявана от църни маймуни , бежанци и тем подобна паплач


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Даже и не знам за какво говорите. Последната седмица престанах да следя всекидневните новини за терористични актове и подобни.  Нещо ми се струва, твърде често почваха да ни набиват в главите определени неща. Затова блокаж от моя страна. Докато се разкарат подобни новини от ефира. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, bildera_ написа:

Даже и не знам за какво говорите. Последната седмица престанах да следя всекидневните новини за терористични актове и подобни.  Нещо ми се струва, твърде често почваха да ни набиват в главите определени неща. Затова блокаж от моя страна. Докато се разкарат подобни новини от ефира. 

Значи доброволно си правиш собствено медийно затъмнение така ли ? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето повече информация. До колко е достоверна не знам:

Цитат

 

    Пожар избухна в 24-етажна жилищна сграда в Лондон
    Има 12 жертви, приети в болница са общо 68 души, 18 остават в критично състояние
    Не е ясно колко души са останали заклещени в горящата сграда
    Очаква се сградата да се срути
    Над 200 огнеборци се борят с огненото бедствие, операцията ще продължи през цялата нощ

19:30 - Потвърдените жертви на пожара вече са 12, съобщи BBC, 18 души остават в критично състояние. Има голяма вероятност броят на загиналите да расте. "Все още предстои дълга и сложна работа", заявиха от лондонската полиция.

    12 people now known to have died in #GrenfellTower fire and likely to rise further, Met police say https://t.co/orW8aaLvne pic.twitter.com/Mb5Gd9T5hO

    — BBC Breaking News (@BBCBreaking) 14 юни 2017 г.

Очаква се спасителните дейности да продължат през цялата нощ. В Twitter бяха споделени благодарности към лондонските пожарникари, които часове наред се борят със стихията. "Нашите герои! Обичаме ви! Както и всичките ваши невероятни спешни екипи!"

    Our Heros!!@LondonFire we just LOVE you! And ALL of our incredible Emergency Services!

    Thank you!!#GrenfellTower pic.twitter.com/uZ7KyJycsR
    — James E. David (@JamesEdavid) 14 юни 2017 г.

18:00 - Двама българи са потърсили помощ в посолството след пожара в Лондон, съобщи вътрешният министър Екатерина Захариева пред btv. Не се съобщава за други пострадали наши сънародници. Българите, потърсили помощ, живеят в съседна сграда и трябвало да бъдат евакуирани.

Те ще бъдат настанени в българското посолство, докато приключи евакуацията на съседните сгради.

17:00 -По време на ремонта в сградата, завършил миналата година, временно са отстранени противопожарните средства, поставени, за да попречат на разпространението на огъня при пожар. Това става ясно от статия в списание Inside Housing, цитирана от британския „Гардиън".

Ремонтът от 2016 година е включвал подмяна на тръбите за отопление, които изискват отстраняването на системите за противопожарна безопасност. Планът е бил и тези системи да се подменят, но не става ясно дали това се е случило.
Изпълнителите на ремонта твърдят, че са спазили всички правила за пожарна безопасност и отстраняване на здравните рискове.

15:52 - Можеше да се направи изолация от огнеупорен материал. От Асоциацията по противопожарна защита заявяват, че проблем е изискването изолацията да не бъде огнеупорна. И според тях най-вероятната причина е в изолацията. Организацията е получила много сигнали за проблеми в този аспект.

Важен факт е и дебелината на изолацията, която може да достигне до 30 см. Проведени тестове показват, че "при определени обстоятелства това води до много по-голямо разпространение на огъня".

За подобна опасност вече се говори по целия свят.
"Непростимо е - казва Глокинг от асоциацията, "да не се предпочете за изолация материал, който не е запалим. Но просто това не се прави." От противопожарната организация са лобирали сериозно да бъдат променени изискванията за изолации на сградите, но нищо те ке променя. "Различни служители казваха през годините, че ще има преразглеждане, но то все не случваше".

15:11 - Кметът на Лондон Сади Кан е на мястото на инцидента. Той каза, че мислите и молитвите му са за жертвите и техните близки и семейства. Според градоначалникът "обезпокоително е, че все още има хора в горящата сграда". Кан похвали спасителните екипи, затова че са "влизали безстрашно в огъня". Комисарят по противопожарната безопасност Дани Котън, потвърди, че пожарникарите "работят неуморно. Тя отказа да коментира причината за пожара. Пожарникарите ще останат на мястото в следващите 24 часа. Огнеборците имат само леки наранявания.

14:39 - Броят на ранените вече е 74, като 20 са в критично състояние.

14:38 - Тереза Мей дълбоко скърби за трагичната загуба на живот в Гренфел Тауър. Премиерът свика секретариата за бедствия и аварии в 4 часа местно време, за да координира реакцията на властите и да се увери, че правителството е готово да окаже помощ на местните власти при нужда. Тя следи отблизо ситуацията. Мислите на премиера са при пострадалите от ужасния инцидент и при спешните екипи, които неуморно работят при много трудни условия.

14:16 - Ранените при пожара са 64, като 20 от тях са в критично състояние, съобщава лондонската Спешна помощ. Ранените са настанени в шест болници в града. Ранените са третирани за различен тип наранявания, включително - вдишване на дим.

Над 100 са медиците, които са реагирали на инцидента, включително екипите на Спешна помощ, парамедици и екипи на въздушни линейки.

На мястото на пожара са изпратени и специалисти, обучени да работят в кризисни условия като тези.

 

    Our latest statement on #GrenfellTower. We have treated & taken 64 patients to 6 hospitals. 20 are in critical care https://t.co/5IZS0JeRW3 pic.twitter.com/Ccd6dsRdpH
    — London Ambulance (@Ldn_Ambulance) June 14, 2017

14:01 - Повечето постъпили в болница страдат от обгазяване. Потвърждава се броят на ранените - 50.

13:59 -Причината е във външната изолация -  "От репортажите в медиите става ясно, че външната изолация значително е допринесла за разпространяването на огъня" - казва Ангъс Лоу от Центъра за изслезвания на сградите за противопожарна безопасност. По думите му "Британската регулация за високи сгради е създадена за предотвратява разпространяването на пожар между етажите и апартаментите. Ако това се случи, както стана с Гренфел Тауър последствията са катастрофални". В следващите дни ще стане ясно причините и подробности за случилото се.

13:35- В протокола от заседание на борда на огранизацията на наемателите в райони Кенсингтън и Челси (КСТМО) е записано, че след ремонта е казано на живущите да "не излизат" в случай на пожар. В документа е описано, че "е постигнат напредък в инсталационната програма на автоматичните димни аларми". До момента всички очевидци твърдят, че не са се задействали аларми.

13:27 - Шест са жертвите. Полицията потвърди, че до момента има шест жертви от пожара като броят им ще нарастне. Според командир Стюърт Кънди "спасителната операция е много сложна и ще изисква няколко дни". Много хора вече получават  медицинска помощ.Шест са жертвите. Полицията потвърди, че до момента има шест жертви от пожара като броят ще нарастне. Според командир Стюърт Кънди "спасителната операция е много сложна и ще изисква няколко дни. Много хора вече получават медицинска помощ.

    UPDATE: Six fatalities following the fire in #NorthKensington https://t.co/0kmxhYfOly pic.twitter.com/3Fl9tMzVw7
    — Metropolitan Police (@metpoliceuk) June 14, 2017

13:23 - "Великобритания не е виждала такава трагедия" - казва Майк Пенинг, депутат от консерваторите, бивш пожарникар. Според него има въпроси относно изискванията за сигурност, на които трябва да се намери отговор, включващ ситуацията с изолацията.

"Изолацията има роля в разпространяването на пожара... Трябва да разберем какво се е случило".

13:14 -"В сградата живеят между 400 и 600 души" - твърди градският съветни Джусит Блейкмен. "Няма опасност блокът да се срути" - заявиха от пожарната в Лондон. "Нашите експерти, както и строителен инженер провериха сградата и установиха, че няма опасност от срутване и за спасителните екипи е безопасно да продължат да работят". В момента в сградата има пет екипа. Някой от пожарникарите използват предпазно фолио, за да не бъдат засегнати от горящи падащи предмети.

12:54- Хората започнаха да хвърлят децата си през прозорците. Бебе беше хванато от полицай след като майка му го хвърли от прозореца на горящия блок Гренфел Тауър. Според очевидци, хора отвсякъде са молели и викали за помощ. Други свидетели разказват, че са видели още една жена да хвърля сина си, който е бил около петгодишен от петия или шестия етаж. Имало друга жена, която крещяла: "Детето ми, детето ми, трябва да изляза, да спася детето си".

12:12 - Британският червен кръст оказва помощ на пострадалите в близък дневен център. "Атмосферата е напрегната, хората се притесняват за близките си и много от тях осъзнават, че са загубили дома си" - казва Джон Пютнър от британския червен кръст. Хората събират дрехи, напитки и осигуряват подслон.

12:03 - Двама от живущите в Гренфел Тауър се оказаха живи и здрави на ваканция в чужбина. Те считат, че случилото се е било предизвестено и причина за това е огромната корупция в квартала. Според твърденията им става въпрос за пране на пари, чрез проекти на гърба на живота на хората.

11:51 -  Пожарникарите вече са стигнали 21-ия етаж. В ново изявление на главния комисар по противопожарна безопасност Дани Котън, тя заяви, че пожарникарите напредват нагоре в сградата. Те вече са достигнали до 21-ия етаж. Тя не може да даде подробност относно броя на жертвите.

В момента строителен инженер наблюдава сигурността на сградата. Няма опасност за спасителните екипи. Комисарят не желае да спекулира относно причините, довели до пожара.

11:37 - Някои от евакуираните са на улицата, докато над главите им летят хеликоптери. Те раказват как са загубили връзка със свои съседи и са тичали от един апартамент в друг.

11:31 - Кметът на Лондон Садик Кан заяви, че има много въпроси, които очакват отговор относно сградата. На въпрос при пожар дали би посъветвал хората да останат по апартаментите си, както казва пожарната, градоначалникът отговори "Слава Богу, че не са останали в техните апартаменти, а са избягали на безопасно място". Проблем за огнеборците е било да достигнат до върха на 24-етажната сграда по противопожарната стълба. Повече от 100 полицаи са на мястото, както и 100-тина лекари и 250 пожарникари.
11:20 - Пушек от сградата се вижда из небето на Лондон. Истерия сред живущите, скачащи хора от прозорците. Свидетели описват викове на ужас и хора, които скачат от прозорците в опит да се спасят. Един от живущите чул съседа си да вика за помощ явно преди да скочи, докато пламъците обхващат апаратамента му на 7-ия етаж.

Очевидците описват, че хората са били в истерия. Полицията им казала да веят нещо от прозореца, за да ги забележат пожарникарите и да ги спасят, но те са се притеснявали как това би могло да стане.

Живущите потвърджават, че в сградата няма противопожарна система. Те също твърдят, че проблемът е бил в изолацията.

10:45 - От пожарната съветват живущите в Гренфъл Тауър да останат в апартаментите си, докато не получат други указания. "Сградата е построена според строги изисквания за противопожарна безопасност. Освен това входните врати на всеки апартамент може да издържат на огън до 30 минути, което ще позволи на пожарникарите да пристигнат навреме".

10:39 - 50 са откараните с линейки, съобщават от Лондонската спешна помощ. От градската полиция също потвърждават за наличието на жертви. Продължава евакуацията на сградата. Изведени са и хора, живеещи на близо за всеки случай. Според полицията ще бъде нужно време, за да се установи причината на пожара.

10:36 - Причината е в изолацията на сградата. Ахмед Челат,чиито роднини са в горящата сграда, е бил уведомен, че близките му са добре и стоят в апартамента си на 21-ият етаж с мокри кърпи под вратите. Те чакат някой да дойде да ги извади.

Челат потвърджава, че живущите са имали притеснения относно противопожарната сигурност. Според него причина за пожара е именно изолацията. "Когато излязох, изолацията експлодираше. Половината сграда беше в пламъци".

10:09 -"За целия ми 29-годишен опит като пожарникар не съм виждал нищо подобно. В момента огнеборците работят здраво" - заяви главният комисар "Противопожарна безопасност" Дан Котън. Пожарът е засегнал всички 24 етажа от втория нататък. Работи се при много трудни условия за спасяването на хората и овладяването на огъня.

Потвърждава се информацията, че 30 души са закарани в пет болници. "За съжаление има жертви, но не мога да потвърдя броят им заради размера и сложността на сградата" - казва главният комисар "Противопожарна безопасност".

За момента остава неясна причината за пожара. Пожарната работи заедно с полицията и Спешна помощ.

09:55 - От лондонската пожарна потвърдиха, че има жертви. Не може да се уточни броят им заради сложността на сградата. Стана ясно също, че огнеборците са пристигнали 6 минути след подадения сигнал.

09.23: Полицията откри специална телефонна линия (0800 0961 233), на която да се обаждат всички, разтревожени за състоянието на близки и приятели, които са били в сградата.

09.16: Група жители от сградата многократно са предупреждавали за опасността от избухването на пожар. През 2013 година токов удар почти е предизвикал пожар в сградата. Въпреки това местните власти и жилищната организация KCTMO не са отговорили на тревогите им. Не са предприети и мерки, свързани с пожарната безопасност.

08:46: Един от живущите в сградата разказва, че противопожарната аларма не се е включила. Пол Мунакър живеел на седмия етаж и разбрал за случващото се от виковете на съседите си. Друг човек, спасил се от пламъците, също потвърждава, че алармата не се е включила навреме. Със семейството му успели да избягат от пожара, защото негов съсед чукал по вратите на всички от етажа, за да ги предупреди.

08.41: Лондонската пожарна съобщи, че 40 пожарни коли и над 200 пожарникари се борят с огъня. Те са получили множество сигнали за пожара. Огънят е обхванал сградата от втория до последния етаж. Пожарникарите работят при изключително трудни и тежки условия. Инцидентът е голям и много сериозен.

Пожарната е извикана на мястото на пожара в 0.54 ч. и все още се бори с пламъците. На място са и служители на съседни пожарни станции.

Все още не е известна причината за пламването на огъня.

    A cordon is in place around the building & approx 30 adjacent flats have been evacuated by police #NorthKensington https://t.co/QYF9V38wWJ pic.twitter.com/ugvDFswb7w
    — London Fire Brigade (@LondonFire) 14 юни 2017 г.

Огромен пожар избухна тази нощ във висока сграда в Западен Лондон в богатия квартал Кенсингтън. Над 200 полицаи се борят с пламъците. Според свидетели в сградата е имало хора, хванати в огнения капан в домовете си. Полицията съобщи, че има пострадали с различен тип наранявания.

Пожарът е  избухнал малко преди 1 часа през нощта местно време. Огънят е обхванал цялата сграда, която е с 24 етажа. Има опасения, че тя може да се срути.

Кметът на Лондон Садик Хан нарече огъня „сериозен инцидент". На мястото са изпратени 20 линейки и екипи, специално обучени за спасяване на живот в рискова среда. 30 души са откарани в пет различни болници в града. Не е ясно колко тежки са нараняванията им.

Около 30 апартамента са евакуирани, но остава неясен броят на хората, останали в сградата по време на пожара. В жилищния блок има 120 апартамента, той е построен през 1974 година. Миналата година блокът е бил ремонтиран за 10 милиона паунда, като ремонтът е включвал външна изолация и нова отоплителна система.

    We have taken 30 patients to five London hospitals following the fire at #GrenfellTower & we remain on scene pic.twitter.com/lxfRseAIkg
    — London Ambulance (@Ldn_Ambulance) 14 юни 2017 г.

Предполага се, че причина за огромния пожар е битов инцидент, съобщи пред Нова телевизия българският посланик в Лондон Константин Димитров.

Към момента няма информация за пострадали българи.

По време на пожара в сградата може да е имало няколкостотин души, съобщи Ник Паджет Браун, който е част от съвета в лондонския район Кенсингтън и Челси. Той посочи, че все още се установява точният брой на хората, които са били там при избухване на огъня.

Много от живущите в блока са евакуирани. Според Браян, сградата е била инспектирана след реновацията си миналата година.

Част от евакуираните хора са настанени в кризисен център, където получават вода и одеала.

Движението в района е спряно заради мерки за безопасност.

 

И сега малко конспирации. :)

Сградата е запалена умишлено, за да се срути точно както се срутиха кулите близнаци, което да докаже, че пожарът е виновен, и не е имало контролирани взривове. :)

Някой да не вземе да ми се върже. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пич твойто copy/paste не е много по темата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Е какъв е тоя пожар? Аз цяла седмица съм първа смяна на работа, работя яко, прибирам се, разпускам с някоя игра, чета книга преди да заспя и заспивам. Какъв е тоя пожар, дето не е обяснен в уводния пост? Чувам сега по радиоточката, че 30 загинали. Лека им пръст. Жалко. Само че не знам нищичко за тоя случай, щото и никой не ми го представи. Бе сигурно съм супер глупак, задето работя цяла седмица и в петък вече тръгвам да търся истимната. А тя е...?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, bildera_ написа:

Е какъв е тоя пожар? Аз цяла седмица съм първа смяна на работа, работя яко, прибирам се, разпускам с някоя игра, чета книга преди да заспя и заспивам. Какъв е тоя пожар, дето не е обяснен в уводния пост? Чувам сега по радиоточката, че 30 загинали. Лека им пръст. Жалко. Само че не знам нищичко за тоя случай, щото и никой не ми го представи. Бе сигурно съм супер глупак, задето работя цяла седмица и в петък вече тръгвам да търся истимната. А тя е...?

 

преди 2 часа, klass написа:

Пич твойто copy/paste не е много по темата.

Видя ли, че е по темата.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.