Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Купувате ли билетите на Спорт тото ?

Featured Replies

преди 1 час, simtech написа:

Ай престани с тая лотария. Да не ви плащат да ги рекламирате и афиширате тия мафиотски лотарии? Какво има тая лотария - някакъв дрисльо, който всяка вечер ме дразни по телевизионните програми.

Щот гледаш телевизия.  :) Мен не мое ма издразни посмъртно.

• Отговори 75
  • Прегледи 11,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 минути, язе написа:

Щот гледаш телевизия.  :) Мен не мое ма издразни посмъртно.

Млад е още. Като се ожени и като отима деца ще забрави що е то телевизия, а ако случайно погледне в телевизора ще вижда само разни анимационни герои. :)

преди 5 минути, A.com написа:

Млад е още. Като се ожени и като отима деца ще забрави що е то телевизия, а ако случайно погледне в телевизора ще вижда само разни анимационни герои. :)

Eййй... абе Бен Тен не го броя- тва ми е за фон.  :) Ma по едно време се усетих че следя... онова дебелото лапе, как беше бе...Стивън Вселенски ли, нещо такова.

преди 41 минути, A.com написа:

Млад е още. Като се ожени и като отима деца ще забрави що е то телевизия.

Глупости. Вие се превръщайте в роботи, които ходят на работа и се връщат вкъщи за още такава. Аз искам друг живот.

преди 45 минути, язе написа:

Щот гледаш телевизия.   Мен не мое ма издразни посмъртно.

Гледам филми по кабелните канали. Дори по тях почнаха да рекламират тая простотия.

преди 9 минути, simtech написа:

Аз искам друг живот.

Искам, искам, искам, искааааам....

преди 1 час, язе написа:

Не, няма искаааам, аз искам и получавам. Защото работя по въпроса ежедневно.
А нещата са стигнали до там, че вече ми предлагат научна кариера...
И се чудя дали да се хвана на хорото и да си отделя още време от живота да завърша докторантура.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, simtech написа:

Глупости. Вие се превръщайте в роботи, които ходят на работа и се връщат вкъщи за още такава. Аз искам друг живот.

Да създадеш семейство и деца било къщна работа???!!! Да се грижиш за децата си е къщна работа???!!!

За малко да спомена гугутката, ама изборът си е твой.

преди 1 час, язе написа:

Преди време му го написах. Точно две думи го описват - АЗ! ПАРИ!

преди 5 минути, A.com написа:

Да създадеш семейство и деца било къщна работа???!!! Да се грижиш за децата си е къщна работа???!!!

Не, други 3 думи ме описват. Свобода! Добър живот.
И далеч не бързам за семейство и деца. В момента, в който ти се роди дете се заковаваш и си оставаш на същото положение до края на живота си. Вечно нещо ще мишкуваш и няма да рискуваш, няма да можеш да се преместиш, да търсиш по-добри условия и да си оправиш живота, за да се съобразяваш с външни фактори.
Аз смятам да си гледам кефа - докато мога.

преди 12 минути, A.com написа:

Преди време му го написах. Точно две думи го описват - АЗ! ПАРИ!

Нали знаеш- кой квот си няма...  :)

п.п. Симич, семейство и деца се правят преди да станеш президент бе, инак нема та изберат.:ph34r:

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 2 часа, simtech написа:

Не, други 3 думи ме описват. Свобода! Добър живот.
И далеч не бързам за семейство и деца. В момента, в който ти се роди дете се заковаваш и си оставаш на същото положение до края на живота си. Вечно нещо ще мишкуваш и няма да рискуваш, няма да можеш да се преместиш, да търсиш по-добри условия и да си оправиш живота, за да се съобразяваш с външни фактори.

Аз! Пари!

Говориш за това, какво е да си родител, все едно вече си такъв. А не си. Явно пак нещо си чел, видял, дочул и т.н. и използвайки логическа индукция* правиш образовано предположение и поставяш всички под един знаменател. Не ти е за първи път.

Само не разбрах, ти животът на родителите си "мишкуване" ли го нарече?

За пореден път се убеждавам, че не мислиш преди да пишеш. Ако си такъв и извън интернет - спукана ти е работата.

След като ми се роди второто дете попитах съпругата си защо сме чакали 6 години. И двете раждания бяха планувани, в смисъл искахме дете, потрудихме се, случиха се нещата. И сега, година и 3 месеца по-късно все още ме е яд, че съм чакал 6 години за да стана баща за втори път. От една седмица са в болница, мен от 3 дни ме е хванала една гнойна ангина и не мога да ги видя. Слушам го по телефона, как си пее и се смее и ми се реве. Мишкуване викаш.

преди 2 часа, язе написа:

Нали знаеш- кой квот си няма...  :)

... или квот си има(примерно въздух, бръмбари), в излишък. :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Това е за една друга тема, но...

логическата индукция*, която обичаш да използваш: Цитирам уикипедия:

Цитат

Логическата индукция е логическо заключение, при което крайният резултат (заключението) има по-голяма неопределеност (по-голяма общозначимост) отколкото изходните условия. С други думи, това е извършване на заключение за общия характер на дадено явление въз основата на характеристиките на някое отделно събитие, съдържащо се в явлението.

При индукцията условията (тезите), които подкрепят дадено твърдение, го определят, но не го доказват напълно. Условията са необходими, но не са достатъчни.

Примери:

Котката има козина. Котката е бозайник. -> Следователно всички бозайници имат козина.
(Този начин на ръзсъждение се нарича още Modus Tollens.)

Този автомобил е червен. -> Всички автомобили са червени.

Та, един съвет, спри да използваш логическа индукция, когато се опитваш да защитаваш тезите си.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 15 минути, A.com написа:

За пореден път се убеждавам, че не мислиш преди да пишеш...

За пореден път се убеждавам, че можеш да четеш, но не и да разбираш.
Само циганите правят деца, които не могат да гледат. Аз не съм циганин.
Ако не мога да си оправя собственият живот, така че да се чувствам уважаван, стабилен и финансово подсигурен, то как биха се чувствали децата ми? Кога е моментът да експериментираш и да правиш кариерни промени - когато у дома имаш деца, които чакат ядене или когато единствената ти отговорност е към тебе самия? И кога смяташ, че човек може да се развие - като е сам или има деца? Кога можеш да отидеш на командировки с месеци, без да ти пука? Кога можеш да останеш без работа, без да си в паника? А да сменяш работа?
А като имаш деца какво - натискаш се на едната работа, колкото и да е жалка, за да има хляб на масата. И се ограничаваш, защото всяко грешно взето решение оставя не теб гладен, а цялото семейство.
Именно така в България ни държат като роби. Никой не се вдига, всеки се натиска и работи за 500лв, да има какво да яде.
Да имаш какво да ядеш и нищо повече за мен си е робски живот.
А купуването на билетчета и търкането като побъркани със стотинки и нокти е малоумщина.
Цитирай Вики. Логическата индукция е полезен похват. Също както и дедукцията. Стига да се ползва правилно.

• Автор

Казвам , че лотарията е на светлинни години по маркетинг , а също така и на самите лавки по отношение на клиентите докато в тото пунктовете като отидеш в чужд пункт за печалба те гонят че не е пускано тук .И също така на лотарията рекламите им са силни и всички обекти продават билетите им .

Тотото на НЛ се тегли всеки ден, изплащат се 2-ки, има лафки през 2 метра в градовете.Какъв е смисъла да играеш в спорт тото?Абсолютно никакъв.

преди 30 минути, Pamlea написа:

Тотото на НЛ се тегли всеки ден, изплащат се 2-ки, има лафки през 2 метра в градовете.Какъв е смисъла да играеш в спорт тото?Абсолютно никакъв.

"Едно към милион" не е число в което да се търси смисъл ! Смисълът е в обратното - "милион към едно" колкото и да е малко ! 30 стотинки да е , това са 300 000 лева...:) . Даже да върнеш/подариш половината , остават 150 000 чиста аванта , прибрани от търсещи смисъла там където го няма....! Това е смисълът !....Да направиш шкембе като на Пеевски никак не е проста работа - трябва да пребориш всички други мераклии за кьорава аванта ! .... :)

преди 7 часа, simtech написа:

....Логическата индукция е полезен похват. Също както и дедукцията. Стига да се ползва правилно.

А има и други основни методи - хипотеза , аналогия....."Правилно" включва всеки от тях заедно.....!

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 8 часа, A.com написа:

Та, един съвет, спри да използваш логическа индукция, когато се опитваш да защитаваш тезите си.

Кокошката снася яйца , Костенурката също снася яйца . Значи костенурката е птица и/или кокошката е влечуго... ! Тук няма нито индукция , нито дедукция ! Аналогия е !

Е , драконът е ! Ама е измислен..... :)

Следва методите заедно да дават непротиворечеви по между си изводи....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 1 час, Pamlea написа:

Аааа да, това вече обяснява смисъла да играеш НЛ.  :)   Бахти, купи си едно кафе за тия пари бе- ползата е несъизмерима.

Аз пък се сетих току що, защо спорт тотото е по- на далавера от НЛ. За същите пари получаваш същата надежда, но за цели три дни! Докато беше ведниж седмично, беше още по- добре- за 3 лева се надяваш цяла седмица.  :)

преди 1 час, adersa написа:

Казвам , че лотарията е на светлинни години по маркетинг , а също така и на самите лавки по отношение на клиентите докато в тото пунктовете като отидеш в чужд пункт за печалба те гонят че не е пускано тук .И също така на лотарията рекламите им са силни и всички обекти продават билетите им .

Теб трябва да те БАН-нат за реклама на хазартни игри. Ако маркетингът е на "светлинни години", то това са пари които откраднаха от теб, баща ти и децата ти. За това фалира КТБ и за това ще плащаш увеличаващ се национален дълг.
А ти мишкувай и си мисли, че като спечелиш 2 или 200лв ще си оправиш живота и голямата работа. Нещо прекалено много лотарии се навъдиха, а запита ли се чие дело са и от къде са тия пари, които въртят?
Другото - лотарията с "числата" е по-истинската. Защото тая с търкащите се билетчета..Ми то ако им е кеф, ще напечатат така билетчетата, че нито едно като го изтъркаш няма да има печалба!

преди 1 час, Pamlea написа:

Тези лафки, които изгониха всички хора, които въртяха малък бизнес и разбиха съдби с корумпираният си монопол ли?

преди 16 минути, Pamlea написа:

Същите.Но не забравяй и основните причини за фалирането на малките магазинчета.Кауфланд и подобните на него.

Лафките покрай спирките се борят с "Лафка", а не с Кауфланд!
А тая тема е за затваряне, авторът й за БАН. Тук не е за неплатена реклама на хазартни игри, ръководени от мафиоти!!!!

• Автор
преди 2 часа, simtech написа:

Лафките покрай спирките се борят с "Лафка", а не с Кауфланд!
А тая тема е за затваряне, авторът й за БАН. Тук не е за неплатена реклама на хазартни игри, ръководени от мафиоти!!!!

Малумник  тук все някой ти пречи на тебе не правя реклами просто казвам че са на светлинни години от тотото едното е държавно другото частно  ти като си фен на държавните предприятия давай им пари .

преди 2 часа, adersa написа:

Малумник  тук все някой ти пречи на тебе не правя реклами просто казвам че са на светлинни години от тотото едното е държавно другото частно  ти като си фен на държавните предприятия давай им пари .

Не, мен не ме интересува грам нито едното нито другото тото. И понеже няма значение дали ще ги дам на някой мазник през държавата или ще ги дам на някой мазник иначе, аз въобще няма да ги дам. Като спечелиш един милион лева - обади ми се!
Мързеливци! Хващайте се на работа!! А не билетчета да ми търкате!!
Повръща ми се от опашките помияри по магазините, които задръстват всички магазини и един хляб не мога да си купя, защото някой търка билетчета или дзяпа на монитора! И ми се повръща от рекламите!
Пари нямате за хляб, билетчета ми търкате!

преди 13 часа, simtech написа:

За пореден път се убеждавам, че можеш да четеш, но не и да разбираш.

Не позна. Чети какво си писал, че да не се излагаш.

преди 16 часа, simtech написа:

В момента, в който ти се роди дете се заковаваш и си оставаш на същото положение до края на живота си. Вечно нещо ще мишкуваш и няма да рискуваш, няма да можеш да се преместиш, да търсиш по-добри условия и да си оправиш живота, за да се съобразяваш с външни фактори.

Ако сам не можеш да осмислиш какво си написал, кажи, все някой ще ти помогне.

Знаеш ли колко хора са променили живота си, именно заради децата си, и то в положителна посока? Не знаеш. За теб такива хора не съществуват. Нали:

преди 16 часа, simtech написа:

В момента, в който ти се роди дете се заковаваш и си оставаш на същото положение до края на живота си. Вечно нещо ще мишкуваш и няма да рискуваш, няма да можеш да се преместиш, да търсиш по-добри условия и да си оправиш живота, за да се съобразяваш с външни фактори.

Вземи прочети какво прави бащата на Шарапова например. Как си мишкувал в Русия и т.н.

А това:

е чиста проба егоизъм и нищо повече.

Само циганите правят деца, които не могат да гледат.

Само ти си толкова заблуден. Познавам цигани, които имат по едно дете, защото осъзнават, че не могат да отгледат и второ. Познавам цигани, които си правят сметка да имат само едно дете, защото осъзнават, че не могат отгледат две. Познавам цигани, които се ядосват, че не могат да си намерят работа и не са тръгнали да крадат. Познавам цигани, които правят всичко, което могат за да осигурят образование и добро бъдеще на децата си. А твоето изказване е поредната ти глупост. Поредната ти тъпа логическа индукция - с други думи, това е извършване на заключение за общия характер на дадено явление въз основата на характеристиките на някое отделно събитие, съдържащо се в явлението.

Ако не мога да си оправя собственият живот, така че да се чувствам уважаван, стабилен и финансово подсигурен, то как биха се чувствали децата ми? Кога е моментът да експериментираш и да правиш кариерни промени - когато у дома имаш деца, които чакат ядене или когато единствената ти отговорност е към тебе самия? 

Как биха се чувствали децата ти ще ти кажат децата ти. Не гледай пак в бъдещето. Не ти се получава. А, че плащаш данък обществено мнение си е твой проблем, не на децата ти. Желаната кариера може да я градиш и 30 години. Зависи колко си лаком. И кога ще станеш баща, на 50 ли? Ако приятелката ти, случайно(за теб) забременее какво - аборт или "развод", защото кариерата не е изградена, банковата сметка не е достатъчно дебела, уважението на хората го няма? Виждаш ли се какъв си егоист, а уж мислиш за децата си.

И кога смяташ, че човек може да се развие - като е сам или има деца?

Човек може да се развива когато си иска. Кой те е излъгал, че децата пречат? Да не би да го казваш от личен опит? Пак ли се опитваш да говориш за неща, които само си мислиш, че са ти ясни?

Кога можеш да отидеш на командировки с месеци, без да ти пука? Кога можеш да останеш без работа, без да си в паника? А да сменяш работа?

Ще карам от зад на пред. Работа може да се наложи да смениш по всяко време. Ти нали искаш да работиш са себе си, та може да ти се случи да фалираш и започнеш от начало по всяко време. Да останеш без работа, без да си в паника можеш, когато имаш заделени средства. А това не зависи от факта дали си родител или не. Децата не пречат на командировките. Дали ще ти пука вече е отделен въпрос. Като поотраснат ги взимай с теб, та и те свят да видят, не само татко им.

Ако се чувстваш уважаван, стабилен и финансово подсигурен, станал си родител и ти се наложи да ходиш на командировки с месеци няма да ти пука за децата ли? Или няма да ходиш на командировки с месеци?

А като имаш деца какво - натискаш се на едната работа, колкото и да е жалка, за да има хляб на масата. И се ограничаваш, защото всяко грешно взето решение оставя не теб гладен, а цялото семейство.
Именно така в България ни държат като роби. Никой не се вдига, всеки се натиска и работи за 500лв, да има какво да яде.

Поредната логическа индукция. Българите, родители, които отидоха да работят в чужбина...ъъъ..те всъщност се натискат тук на една работа, колкото и да е жалка и т.н. Виж пак как се опитваш да изкривиш действителността. Има хора, за които това, което си написал е истина. Има и такива, за които не е истина. Като искаш да ставаш бизнесмен и учен се научи да гледаш на нещата от повече от един ъгъл.

Никой не се вдига, всеки се натиска и работи за 500лв, да има какво да яде.

Я викни билдера да ти разкаже как си мълчи.

Цитирай Вики. Логическата индукция е полезен похват. Също както и дедукцията. Стига да се ползва правилно.

Може и да е полезен похват, но не и когато се ползва неправилно. Ти правилно ли я използваш?

Един професор ми каза, че под шапка акъл не вирее, следователно всички шапкари са тъпи. - логическа индукция.

Но

Един професор ми каза, че под шапка акъл вирее, следователно... ще допълниш ли, моля?

Но, каквато и логика да използваш за да се опиташ да докажеш, че една лъжа е истина - все тая. Бялото няма да стане черно.

преди 5 часа, by_chechi написа:

Кокошката снася яйца , Костенурката също снася яйца . Значи костенурката е птица и/или кокошката е влечуго... ! Тук няма нито индукция , нито дедукция ! Аналогия е !

Е , драконът е ! Ама е измислен..... :)

Следва методите заедно да дават непротиворечеви по между си изводи....

Следва, ама един и същи метод, в случая логическа индукция, в зависимост от фактите, дава изключващи се резултати. На simtech не му е проблем. Очилата му са с един цвят - всички шапкари са тъпи, всички цигани правят деца, без да могат да ги гледат и т.н. От къде ги взима тези данни, че и 100% сигурни, само той си знае.

От английското уики тогава:

Цитат

While the conclusion of a deductive argument is certain, the truth of the conclusion of an inductive argument may be probable, based upon the evidence given.

Inductive reasoning is inherently uncertain.

преди 5 часа, язе написа:

Аз пък се сетих току що, защо спорт тотото е по- на далавера от НЛ. За същите пари получаваш същата надежда, но за цели три дни! Докато беше ведниж седмично, беше още по- добре- за 3 лева се надяваш цяла седмица.  :)

Надеждата умира последна, и е безценна. :)

преди 31 минути, A.com написа:

Познавам цигани, които имат по едно дете, защото осъзнават, че не могат да отгледат и второ. Познавам цигани, които си правят сметка да имат само едно дете, защото осъзнават, че не могат отгледат две. Познавам цигани, които се ядосват, че не могат да си намерят работа и не са тръгнали да крадат. Познавам цигани, които правят всичко, което могат за да осигурят образование и добро бъдеще на децата си. А твоето изказване е поредната ти глупост.

КОЛКО точно процента от всичките цигани се грижат наистина за децата си, образовани са и не крадат, нямат досиета?
ТОВА не е глупост, това е статистика. Знаят ни дори в чужбина с лошо име, защото циганите отиват да паразитират и на тяхната социална система и вече българин като чуят и си прибират чантите към тях, да не ги оберем!

Я викни билдера да ти разкаже как си мълчи.

Билдера не знам дали има деца. Но щом има свободни пари за кредити за коли - явно няма.

Виж пак как се опитваш да изкривиш действителността. Има хора, за които това, което си написал е истина.

Не, има ПРОЦЕНТИ.

Човек може да се развива когато си иска. Кой те е излъгал, че децата пречат? Да не би да го казваш от личен опит? Пак ли се опитваш да говориш за неща, които само си мислиш, че са ти ясни?

Ти, като имаш деца...Можеш ли точно сега, веднага, незабавно да си хванеш шапката, да заминеш някъде? Или ще се чудиш те дали се чувстват добре, как ще им се отрази местенето, колко бързо ще си намериш работа, за да няма семейството ти тежка финансова ситуация, ама училището в което трябва да ги запишеш като се преместите кое ще е и кога ще е, ама как ще подсигуриш някой да ги гледа и т.н и т.н? Ще отидеш ли на 6 месечна или 1 годишна командировка, ефективно оставяйки ги без баща?
НЕ? Ама аз мога, защото деца не ме ограничават.
Това са го и разбрали много работодатели, колкото и да звучи гадно. За това жени бременни или с малки деца не се наемат или се съкращават. И мъже без деца се търсят повече от мъже с деца, защото могат да поемат по-големи рискове.
Гадно, долно, подмолно, неправилно, неетично - както искаш го наречи. Това са фактите. Светът стана жесток.
Иска ми се а живея на друг свят, но има само тоя. Тоя свят не е ад, той е Чистилището за всички изгубени души.

Един професор ми каза, че под шапка акъл вирее, следователно... ще допълниш ли, моля?

Не, аз това си го знаех и преди това от личен опит. Професорът просто ми беше забавен с неговото изказване, което подкрепя и моето мнение.

преди 6 минути, simtech написа:

КОЛКО точно процента от всичките цигани се грижат наистина за децата си, образовани са и не крадат, нямат досиета?

вернуй, че съм тук дъ крадна
виж мъ как съ углеждам зъ  алумин
бате дай малку леб бре...ъ-ъ-ъ...зъ сигънчетата бе бате
аку можи  на папаръ бе бате

преди 33 минути, A.com написа:

Как биха се чувствали децата ти ще ти кажат децата ти. Не гледай пак в бъдещето. Не ти се получава. А, че плащаш данък обществено мнение си е твой проблем, не на децата ти.

Моето детство е било много по-различно от вашето. Акъл за това как ще се чувстват хора, които лъжичката им е била в устата не искам да ми дават. Аз не плащам данък обществено мнение. Аз го правя за себе си, не за другите.

преди 37 минути, A.com написа:

Знаеш ли колко хора са променили живота си, именно заради децата си, и то в положителна посока? Не знаеш. За теб такива хора не съществуват

Аз като гледам как все повече деца са оставени на самотек, явно не променя към по-добро. Да направиш едно дете е различно от това да го гледаш. И с работа по 12 часа деца не се гледат. Аз искам да си наглася нещата така, че след 15 години не аз да работя за работата, а работата да работи за мен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.