Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Купувате ли билетите на Спорт тото ?

Featured Replies

преди 33 минути, simtech написа:

....

Първо да кажа , че ти симпатизирам - очевидно съзнаваш отговорностите и не си лекомислен ! Прозира обаче страх от поемане на отговорност.... Не ! Не се заяждам ! 

Може въпросът ми странно да прозвучи , но гледал ли си " Великолепната седморка " ? Ако си го гледал още по-добре ! Пак го гледай (струва си от всякъде) не заради пукалките и сополивките ! В този филм има много важни въпроси - къде с отговор , къде без . Гледай го за мислене ! ......

В момента защитаваш от позицията на член на седморката....А.соm - от гледна точка на жителите на селото....

Препоръчвам го на всички пак да го гледат , заради това до което стигна темата - струва си и филма , и темата има добра посока ако се запази добрия тон......според мен...

На мен лично много ми е интересно , защото и двете са ми минали през главата . И сега не мога да кажа с твърда убеденост кое е по-доброто и правилно ! ....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 75
  • Прегледи 11,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 54 минути, simtech написа:

КОЛКО точно процента от всичките цигани се грижат наистина за децата си, образовани са и не крадат, нямат досиета?
ТОВА не е глупост, това е статистика. Знаят ни дори в чужбина с лошо име, защото циганите отиват да паразитират и на тяхната социална система и вече българин като чуят и си прибират чантите към тях, да не ги оберем!

Че защо не написа колко точно процента? Ти можеш да пишеш:

преди 16 часа, simtech написа:

Само циганите правят деца, които не могат да гледат.

а аз трябва да ти давам проценти. Добре, от циганите, които познавам ~90% работят и се грижат за децата си. Не твърдя, че 80% от всички цигани в държавата се държат по същия начин, защото това не е истина. На теб обаче, не ти е проблем да напишеш, че само циганите правят деца, които не могат да гледат. Схващаш ли къде е проблемът?

Билдера не знам дали има деца. Но щом има свободни пари за кредити за коли - явно няма.

Родители, със свободни пари за жилище или кола няма ли? Или пак генерализираш.

Не, има ПРОЦЕНТИ.

Да, прав си. И процентите не са 100%. А ти какво написа: Никой не се вдига,...

Никой е 0%. Но не е повече. Или докажи, че си прав или не изкривявай действителността.

Ти, като имаш деца...Можеш ли точно сега, веднага, незабавно да си хванеш шапката, да заминеш някъде? Или ще се чудиш те дали се чувстват добре, как ще им се отрази местенето, колко бързо ще си намериш работа, за да няма семейството ти тежка финансова ситуация, ама училището в което трябва да ги запишеш като се преместите кое ще е и кога ще е, ама как ще подсигуриш някой да ги гледа и т.н и т.н? Ще отидеш ли на 6 месечна или 1 годишна командировка, ефективно оставяйки ги без баща?

Мога ли - мога. Ако съм решил. че 1 годишната командировка е нужна ще отида. И преди ти го написах, не коментирай неща, които не са ти ясни. Не се опитвай да гадаеш. Не си родител. Дано някой ден да станеш, при обстоятелствата, които ти искаш и ще видиш, че каквото си мислиш сега е било далеч от това, което ще се случва. И не си търси оправдание за да си гледаш кефа докато можеш. Старите хора отдавна са казали, че внучето е по-мило и от собственото дете. Все още не мога да разбера защо, но и все още не съм станал дядо. И затова и не се сърдя на майка ми, че мисли така. И не се опитвам да ѝ обяснявам дали мисли правилно или не.

НЕ? Ама аз мога, защото деца не ме ограничават.

Децата, уважаеми Simtech, не са ограничение. Децата са нещо съвсем друго. Един ден ще го разбереш. И, не спори по въпроса.

Това са го и разбрали много работодатели, колкото и да звучи гадно. За това жени бременни или с малки деца не се наемат или се съкращават. И мъже без деца се търсят повече от мъже с деца, защото могат да поемат по-големи рискове.

Е, виж че можеш да се изразяваш без да абсолютизираш. Има го, и аз съм минал през него.

Гадно, долно, подмолно, неправилно, неетично - както искаш го наречи. Това са фактите. Светът стана жесток.

И пак отиде в едната крайност. Това са част от фактите. Съпругата ми попадна на работодател, който се грижи за служителите си. Близка мои приятелки също. Това също са факти.

преди 49 минути, simtech написа:

Акъл за това как ще се чувстват хора, които лъжичката им е била в устата не искам да ми дават.

Случайно да ти давам акъл как ще се чувстват децата ти? Тъжни, щастливи, и т.н.?

преди 1 час, A.com написа:

Как биха се чувствали децата ти ще ти кажат децата ти.

Аз не плащам данък обществено мнение. Аз го правя за себе си, не за другите.

Учил си висше, за да могат другите да се съобразяват с теб, а не ти с тях, нали? Това е една от причините. След като те интересува чуждото отношение към теб(от отношението произтича и мнение), то...

Аз като гледам как все повече деца са оставени на самотек, явно не променя към по-добро. Да направиш едно дете е различно от това да го гледаш.

Нямам такива наблюдения, но... живеем на различни места.

Аз искам да си наглася нещата така, че след 15 години не аз да работя за работата, а работата да работи за мен.

А дано. Ако нещата не се случат, не чакай още 15 години.

преди 26 минути, by_chechi написа:

Първо да кажа , че ти симпатизирам - очевидно съзнаваш отговорностите и не си лекомислен ! Прозира обаче страх от поемане на отговорност.... Не ! Не се заяждам !

Преди да решим със съпругата ми, че е време за първото дете, тя си говорила с колежки от работата ѝ. Оплаквали се, споделяли и т.н. И една от колежките ѝ казала следното(цитирам по памет):"Вили, ако чакаш по-голяма заплата, по-голяма къща и по-хубава кола, за да си имаш дете, то може и да си останеш само с чакането".

Отговорностите са сериозни, но това трябва да амбицира, а не да спира. Почти всеки иска най-доброто за децата си, и се опитва да им го осигури. Предполагам всички сте се нагледали на разглезени и презадоволени деца. Родителите - знаете какви са.

преди 26 минути, by_chechi написа:

В момента защитаваш от позицията на член на седморката....А.соm - от гледна точка на жителите на селото....

На мен лично много ми е интересно , защото и двете са ми минали през главата . И сега не мога да кажа с твърда убеденост кое е по-доброто и правилно ! ....

На нас са ни минали, на него не са. Прави си някакви изводи и заключения и си мисли, че са истина. Децата за него са ограничение, което ще го спъва и ще му пречи. Иска да си гледа кефа докато може.  Аз! Пари!

Като дете, когато някой възрастен ми кажеше "Ей келеш, ти където отиваш аз от там се връщам" си мислех, че тоя нещо не е в ред. Целия свят ми беше в краката. Всичко знаех, всичко ми беше ясно. Е, пораснах и разбрах, че възрастните, тогава, са били прави. И понякога, точно това разказвам на днешните келеши, на възраст между 5 и 25 години. Не очаквам да ме разберат, но ги чакам да пораснат.

преди 24 минути, A.com написа:

Вили, ако чакаш по-голяма заплата, по-голяма къща и по-хубава кола, за да си имаш дете, то може и да си останеш само с чакането

Мъжете такива проблеми нямат. И на 15 и на 65 могат да правят деца.

Децата за него са ограничение, което ще го спъва

Не, те са отговорност, която ще те ограничава. Защото трябва да се съобразяваш с нея, независимо от личните желания

Предполагам всички сте се нагледали на разглезени и презадоволени деца.

Но е по-добре да нямаш пари да купиш обувки на децата ти и да ходят 3 години със скъсаните пробити гуменки, докато им се подиграват другите деца в училището. И да износват чуждите дрехи, подарени им като милостиня.
Със златна лъжичка сте били вашето поколение, акъл не искам за това. Много по-добре е детето ти да има всичко, за да мога да стане който поиска - да учи където иска, да има компютър на който да може да си развива уменията или да има телескоп, за да може да види звездите.

Учил си висше, за да могат другите да се съобразяват с теб, а не ти с тях, нали? Това е една от причините. След като те интересува чуждото отношение към теб(от отношението произтича и мнение), то...

Чуждото мнение не ме вълнува, правя каквото си реша. Но да имаш власт не пречи.
Философствай. Аз съм най-доброто от бъдещето, което ще видиш и си видял. Повечето от останалите от моето и следващите поколения са по-зле.

Нямам такива наблюдения,

Нали? Тате алкохолик псува пред телевизора, слуша преслава по радиото и бие мама. Позната картинка или не? Отвори едни новини и провери сам.
Държава с толкова много безперспективни, ограничени, недалновидни говеда... Да, пак ще кажеш правя заключения. Но май е факт, като гледам какво се случва и в какъв свят живеем.

Родители, със свободни пари за жилище или кола няма ли? Или пак генерализираш.

Къде, в България? Я сега отвори статистика за разпределение на заплащането и погледни как 4/5 от хората трудно получават повече от 1500лв, а 2/3 от хората получават до 1000лв.
Анализ, финансиран от синдикатите казва, че близо 3000лв на месец трябва на едно семейство, за да живее без лишения в България.

преди 26 минути, A.com написа:

Добре, от циганите, които познавам ~90% работят и се грижат за децата си. Не твърдя, че 80% от всички цигани в държавата се държат по същия начин, защото това не е истина. На теб обаче, не ти е проблем да напишеш, че само циганите правят деца, които не могат да гледат. Схващаш ли къде е проблемът?

Проблемът е, че като се разходиш в Столипиново, Филиповци, Шекер Махала и други гета и ти става ясно как живее голяма част от циганите. Има  и примери за обратното, но те не са мнозинство!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 часа, simtech написа:

Мъжете такива проблеми нямат. И на 15 и на 65 могат да правят деца.

Принципно нямат. Само че с напредване на възрастта малките бели човечета, които са в състояние да превземат голямата червената крепост намаляват все повече и повече. Възможни са и нарушения в ДНК и в резултат да се роди дете с увреждания. А на 65 да те вземе някоя до 40 годишна жена ще трябва доста да се потрудиш.

Не, те са отговорност, която ще те ограничава. Защото трябва да се съобразяваш с нея, независимо от личните желания

Аз! Пари! Друго не знаеш и не те интересува. И си мислиш, че личните ти желания ще са същите след като станеш родител. Не пиши за неща, които първо ТРЯБВА ДА ПРЕЖИВЕЕШ.

Като толкова те ограничават остави ги на майка им и си гони работата. Или ги остави на бабите. Пък ако си напреднал с материала си наеми детегледачка. Като се замислиш решения има много, но ти си търсиш оправдания. by_chechi ти написа защо.

Но е по-добре да нямаш пари да купиш обувки на децата ти и да ходят 3 години със скъсаните пробити гуменки, докато им се подиграват другите деца в училището. И да износват чуждите дрехи, подарени им като милостиня.

Пак залитна и удари стената. Не е по-добре и не съм писал никъде, че е по-добре. Кога ще спреш да се аргументираш по този начин. Като те гледам колко си черноглед се чудя как си предвещаваш такова светло бъдеще. Ама защо се чудя - Аз! Пари!

Със златна лъжичка сте били вашето поколение, акъл не искам за това. Много по-добре е детето ти да има всичко, за да мога да стане който поиска - да учи където иска, да има компютър на който да може да си развива уменията или да има телескоп, за да може да види звездите.

Още една стена. Ще си разбиеш главата. Със златна лъжичка е бил ония дъртак, който вчера(или завчера) навърши 80 години и който се титулува цар на Българите. Много по-добре е да научиш детето си, че най-същественото е невидимо за очите и не се купува с пари. Теб все материалното те влече. Аз! Пари!

През телескоп, звездите са по-грозни отколкото когато ги наблюдаваш с просто око. Виж, при планетите и Луната не е така.

Чуждото мнение не ме вълнува, правя каквото си реша.

Повярвах ти.

Философствай. Аз съм най-доброто от бъдещето, което ще видиш и си видял. Повечето от останалите от моето и следващите поколения са по-зле.

О, божествеността ти пак се обади. И пак гледаш в бъдещето. Аз! Пари!

Нали? Тате алкохолик псува пред телевизора, слуша преслава по радиото и бие мама. Позната картинка или не? Отвори едни новини и провери сам.

Да, нали. Какво прави тате пред телевизора не знам. Картинката не ми е позната. Което не означава, че не се случват такива неща. Научи се да четеш де.

преди 3 часа, A.com написа:

Нямам такива наблюдения,

Да съм написал, че подобни неща не се случват? Но, ти си караш по инерция, явно опитвайки се да ми покажеш, че си прав. И двамата сме прави в случая.

Държава с толкова много безперспективни, ограничени, недалновидни говеда... Да, пак ще кажеш правя заключения. Но май е факт, като гледам какво се случва и в какъв свят живеем.

Пак лепиш етикети на база лични наблюдения върху ограничена популация. Ако за теб един човек е безперспективен, ограничен, недалновиден то за някого другиго може да не така. Ти не си мерило за това. Като си решил да се развиваш в дадена област го прави. Някое безперспективно, ограничено и недалновидно говедо, може да е решило да стане говедар и по цял ден да си гледа говедата и един ден да ти спаси живота.

Къде, в България? Я сега отвори статистика за разпределение на заплащането и погледни как 4/5 от хората трудно получават повече от 1500лв, а 2/3 от хората получават до 1000лв.

И? Има ли такива хора? Има? Къде се намират какво общо има с това, че съществуват. Явно са се родили където трябва или са решили да се преместят където трябва след или преди да са станали родители, т.е. всички мишкуват не върви.

Анализ, финансиран от синдикатите казва, че близо 3000лв на месец трябва на едно семейство, за да живее без лишения в България.

Да уточняват. Защото моето семейство живее без лишения и с по-малко от 3000 лв на месец. Което не означава, че подобен месечен доход ще ни се отрази зле. :)

Проблемът е, че като се разходиш в Столипиново, Филиповци, Шекер Махала и други гета и ти става ясно как живее голяма част от циганите. Има  и примери за обратното, но те не са мнозинство!

Проблемът го има. Това не означава, че трябва да слагаш всички под един знаменател. Не ти харесва когато в Западна Европа наричат всички българи цигани. Обижда те. Но, като един типичен западно европеец и ти не се свениш да обиждаш. Възпитанието ти къде е?

преди 28 минути, A.com написа:

Някое безперспективно, ограничено и недалновидно говедо, може да е решило да стане говедар и по цял ден да си гледа говедата и един ден да ти спаси живота.

Прогресът движи света. Науката го прави. Науката се движи напред с помощта на хора, които виждат по-далече от носа си, виждат в перспектива, виждат това, което все още е невидимо. Ако не го виждат, то подозират за него и го разбулват. Трябва да си любопитен към света, да не се задоволяваш с просто жалко съществуване, свързано единствено с това да направиш деца и да се напукаш с вино и сланина.
Не е аз - пари. Аз искам да оставя следа на света. Аз не се боря основно за парите.

Да уточняват. Защото моето семейство живее без лишения и с по-малко от 3000 лв на месец

Значи живее в лишения. Да караш нова кола, да ходите на екскурзии 2 пъти в годината, да се храните с хубава храна и да си купувате нови, дори маркови дрехи, да можеш да си позволиш да купиш на детето си нов компютър без да теглиш кредит...дерзай! Да отидеш на кино, на театър.... А не само да се напукаш и да гледаш турски сапунки по телевизията.

Проблемът го има. Това не означава, че трябва да слагаш всички под един знаменател. Не ти харесва когато в Западна Европа наричат всички българи цигани. Обижда те. Но, като един типичен западно европеец и ти не се свениш да обиждаш.

Добре. Чужд съм и там, чужд съм и тук. Защото искам да погледнем по-далеч от носовете си.

Много по-добре е да научиш детето си, че най-същественото е невидимо за очите и не се купува с пари. Теб все материалното те влече.

Не ме влече само материалното. Но има едно нещо, което му викат Пирамида на Маслоу. Трудно е да подсигуриш добро образование за детето си, ако нямаш пари да сложиш хляб на масата. Колкото и да филосостваш, битовизмите съсипват животи.
А ако не му дадеш на това дете възможност да се образова и да прогледне за света, да си отвори очите, значи си произвел поредното тъпо говедо, което ще го лъжат Бойко и Станишев и цял живот ще тъне в жалко съществуване в нищета, без да направи нещо смислено с живота си. Ще живее и ще умре за нищо.

преди 30 минути, A.com написа:

Да съм написал, че подобни неща не се случват? Но, ти си караш по инерция, явно опитвайки се да ми покажеш, че си прав. И двамата сме прави в случая.

Не, аз съм по-прав. Омаловажаваш мнението ми, предоставяйки изключения, но нямаш аргументи да обориш тезата. Има статистики как живеят хората в България. Отваряш сайта на НСИ и четеш.

преди 31 минути, A.com написа:

Кога ще спреш да се аргументираш по този начин

Защото и преди писах, че нашето поколение имаше много по-скапано детство от вашето.

преди 1 час, simtech написа:

Прогресът движи света. Науката го прави. Науката се движи напред с помощта на хора, които виждат по-далече от носа си, виждат в перспектива, виждат това, което все още е невидимо. Ако не го виждат, то подозират за него и го разбулват. Трябва да си любопитен към света, да не се задоволяваш с просто жалко съществуване, свързано единствено с това да направиш деца и да се напукаш с вино и сланина.
Не е аз - пари. Аз искам да оставя следа на света. Аз не се боря основно за парите.

Само, че без така наречените от теб говеда си за никъде. Ама не го разбираш.

Цитат

„Аз открих хората, които работят като къртове на историята, не като герои. Те са друг тип хора. Историята има нужда, изглежда, и от герои, и от къртове, които бавно, постепенно подравят едни основи, за да сложат нови основи. Но винаги основната им грижа е тия основи да бъдат солидни, да бъдат трайни. Това са така наречените в историята еволюционисти – за разлика от революционерите. И за тях има място в историята, но по-голямата част от историята е делнична работа, продължителна делнична работа, в която се съгражда гражданско общество.“

Значи живее в лишения. Да караш нова кола, да ходите на екскурзии 2 пъти в годината, да се храните с хубава храна и да си купувате нови, дори маркови дрехи, да можеш да си позволиш да купиш на детето си нов компютър без да теглиш кредит...дерзай! Да отидеш на кино, на театър.... А не само да се напукаш и да гледаш турски сапунки по телевизията.

Ти по-добре от мен ли знаеш как живея?

Ето ти още един цитат, който(най-вероятно) няма да разбереш.

Цитат

Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко.

Цитат

Който много взима, малко ще има.

У Гуей. :)

Чужд съм и там, чужд съм и тук. Защото искам да погледнем по-далеч от носовете си.

Второто не е причината за първото. А това, че обиждаш въобще не ти прави впечатление, нали. Погледни по-далече от носа си тогава.

Не ме влече само материалното.

Така де, първо е то, след това е всичко останало. Ама не можеш да се видиш от страни.

Не ме влече само материалното. Но има едно нещо, което му викат Пирамида на Маслоу. Трудно е да подсигуриш добро образование за детето си, ако нямаш пари да сложиш хляб на масата. Колкото и да филосостваш, битовизмите съсипват животи.

Трудно, но не невъзможно. А милата ни родина е прекрасен пример за това. Прегледай последните 200 години от историята ѝ.

А ако не му дадеш на това дете възможност да се образова и да прогледне за света, да си отвори очите, значи си произвел поредното тъпо говедо, което ще го лъжат Бойко и Станишев и цял живот ще тъне в жалко съществуване в нищета, без да направи нещо смислено с живота си. Ще живее и ще умре за нищо.

Пак проектираш собствените си фантазии върху цялото. Не си ли разбрал, че каквото ти харесва на теб не е мерило за това, какво трябва да се харесва и на другите? Жалко съществуване в нищета - това, ако детето не стане какъв точно човек? Какъвто ти си решил ли? Тъпия говедар може да ти спаси живота и те храни, защото местото, което си купуваш е "произведено" от него. Като си я споменал онази пирамида, а кажи ми дали имаш време да правиш всичко сам? Имаш ли? Нямаш. Ще можеш да си на върха единствено благодарение на говедата. Безсрамник си, а гугутката отлетя.

Не, аз съм по-прав. Омаловажаваш мнението ми, предоставяйки изключения, но нямаш аргументи да обориш тезата. Има статистики как живеят хората в България. Отваряш сайта на НСИ и четеш.

Не, и двамата сме прави. А изключенията са толкова много, че не са изключения, а основна част от цялото. Нали си учил математика? Отварям сайта на НСИ и чета какво? Това ли?

преди 7 часа, simtech написа:

Аз като гледам как все повече деца са оставени на самотек, явно не променя към по-добро. Да направиш едно дете е различно от това да го гледаш.

---

Май си си мислил за нещо друго, ама... лошо е да не следиш разговора.

И ако все още не си разбрал, тези статистики(за това как живеят хората в България и т.н), обхващат някаква част от хората в България. И единственото, за което могат да служат е за някакъв ориентир. Нищо повече. Ако на тяхна база си правиш генерални заключения, което ти е навик....

Защото и преди писах, че нашето поколение имаше много по-скапано детство от вашето.

Ти можеш много работи да напишеш. Ако не можеш да ги докажеш, значи си писал празни приказки. На мен ще ми е много любопитно, как ще докажеш чие детство е било по-скапано.

И ако все още не си разбрал, тези статистики(за това как живеят хората в България и т.н), обхващат някаква част от хората в България. И единственото, за което могат да служат е за някакъв ориентир. Нищо повече. Ако на тяхна база си правиш генерални заключения, което ти е навик....

Статистиката определя положението на повечето хора. Това е важното - как живее мнозинството от населението. Ако не си го разбрал и продължаваш да ми даваш някакви цитати и да развиваш дървени философии, просто ще спра да отговарям.
Еволюционисти ли? Или стагнисти? Къде щяхме да бъдем, ако някой тъпак като мен не беше се сетил да измисли колелото, парната машина или някое друго революционно откритие? Много преди тях са тъпкали на ръка и какво? Пропилели са си живота от мързел и недалновидност.
Дори според Библията леността е грях.

Пак проектираш собствените си фантазии върху цялото. Не си ли разбрал, че каквото ти харесва на теб не е мерило за това, какво трябва да се харесва и на другите? Жалко съществуване в нищета - това, ако детето не стане какъв точно човек? Какъвто ти си решил ли? Тъпия говедар може да ти спаси живота и те храни, защото местото, което си купуваш е "произведено" от него. Като си я споменал онази пирамида, а кажи ми дали имаш време да правиш всичко сам

За мен има 2 типа хора. Такива, които искат да се движим напред. Такива, които искат да полетим в Космоса, да излекуваме рака. Такива, които искат да творят чудеса на земята. И всички останали говеда, които просто искат да живеят, да ядат, да замърсяват, да държат статуквото, защото ги е страх от неизвестното, нямат изследователски дух и не им пука за нищо друго извън жалкото им съществуване.
Дори един свинар може да стане нещо повече. Питай Ивайло. Но говедото си остава цял живот говедо, което ще бъде манипулирано и някой ден ще отиде на кланицата.
Аз искам свят на далновидни хора, които работят за благото на човечеството и разбират, че това да оцеляваш или да живееш не е живот. Това е живуркане. Живот без поставена висша цел и смисъл не струва.
И не прогледнем ли всички, СКОРО НЯМА ДА НИ ИМА. Безогледно, нагло и методично разрушаваме Земята и режем клона на който седим.

Трудно, но не невъзможно. А милата ни родина е прекрасен пример за това.

Браво! Все с хубави примери ще си живеем, нали! Ами самозалъгвай се, че живееш добре!

А това, че обиждаш въобще не ти прави впечатление, нали

В обидите ми се крие разочарование. От действителността тук и действителността в целия свят. Язвителните реплики, иронията и сарказма не са случайни.

преди 11 часа, simtech написа:

Статистиката определя положението на повечето хора. Това е важното - как живее мнозинството от населението. Ако не си го разбрал и продължаваш да ми даваш някакви цитати и да развиваш дървени философии, просто ще спра да отговарям.

Ти отдавна си спрял да отговаряш на въпросите, които ти задавам.

Статистиката определя положението на хората, които са "влезли" в нея. Дали са повечето или по-малкото ще знаеш, след като ти кажат точния брой на хората, участвали в статистическото проучване. Не е сложно за разбиране.

Еволюционисти ли? Или стагнисти? Къде щяхме да бъдем, ако някой тъпак като мен не беше се сетил да измисли колелото, парната машина или някое друго революционно откритие? Много преди тях са тъпкали на ръка и какво? Пропилели са си живота от мързел и недалновидност.
Дори според Библията леността е грях.

Ей, момче младо и зелено. Ти знаеш ли на кого е този цитат? Много за велик се имаш. Като ти казах, че си безсрамник не ми повярва. Пак ще ти го кажа - безсрамник си. Ако някой ти каже и че си простак - да знаеш, че не те лъже.

За мен има 2 типа хора. Такива, които искат да се движим напред. Такива, които искат да полетим в Космоса, да излекуваме рака. Такива, които искат да творят чудеса на земята. И всички останали говеда, които просто искат да живеят, да ядат, да замърсяват, да държат статуквото, защото ги е страх от неизвестното, нямат изследователски дух и не им пука за нищо друго извън жалкото им съществуване.
Дори един свинар може да стане нещо повече. Питай Ивайло. Но говедото си остава цял живот говедо, което ще бъде манипулирано и някой ден ще отиде на кланицата.

Какви хора има за теб си е твой проблем. Ти си мерило за нищо.

Питах те за онази пирамида, която спомена. Можеш ли да вършиш всичко сам? Можеш ли? Без да разчиташ на жалките говеда. Ще отговориш ли?

А Ивайло, ако го питам, ще ми каже нещо съвсем различно, от това, което си учил в училище. Но, нали си достатъчно добре запознат с историята, та... Ама, ти гледаш в миналото и в бъдещето, та попитай го ти.

Аз искам свят на далновидни хора, които работят за благото на човечеството и разбират, че това да оцеляваш или да живееш не е живот. Това е живуркане. Живот без поставена висша цел и смисъл не струва.

Новият Хитлер вече е сред нас.

И не прогледнем ли всички, СКОРО НЯМА ДА НИ ИМА. Безогледно, нагло и методично разрушаваме Земята и режем клона на който седим.

И пророк ли стана.

Браво! Все с хубави примери ще си живеем, нали! Ами самозалъгвай се, че живееш добре!

Врачката пак се обади. :) Аз не се самозалъгвам, аз живея. И от мен не се леят омраза и самохвалства.

В обидите ми се крие разочарование. От действителността тук и действителността в целия свят. Язвителните реплики, иронията и сарказма не са случайни.

Не знам до колко ти помагат, но да знаеш, че те излагат. То, сам се излагаш де. В това никой не може да те спре.

Чакам да ми отговориш на въпроса за пирамидата.

преди 17 минути, A.com написа:

Чакам да ми отговориш на въпроса за пирамидата.

Отговор. Не ни трябват хора такива хора, 10 инженера сядат и правят машина за събиране на картофи. В завода още 20 работника сглобяват 50 робота, които надминават продуктивността на 500 човека преди 50 години. Пускаш тази машина с изкуствен интелект и ти бере картофи - храни те сама.
За да напредваме, трябват революции. Една от тях беше Индустриалната Революция. А една от следващите - Компютърната революция.
Човечеството - то е революция. Динозаврите бяха еволюция. Питай ги какво им се случи.
А Ивайло може да е бил свинар, но е направил нещо значимо. Не си е останал цял живот говедо.

Не знам до колко ти помагат, но да знаеш, че те излагат.

Защото ми пука за чуждото мнение на човек, който очевидно няма да иска да разсъждава разумно и има крива гледна точка, несъвместима с 21 век?

Какви хора има за теб си е твой проблем. Ти си мерило за нищо.

За всичко. Скоро няма да ни трябват прости работници. Ще имаме машини да обслужват прищевките ни. Ще ни трябва интелект и далновидност, за да се движим по-нагоре. Космически кораби не се строят от говеда. Говедата само консумират ресурсите на Земята и ще ни затрият. Говедото не си разбира грешките и не се поправя. И няма далновидността за да направи нещо, което ще промени това.
Гледай филма "Идиокрация". Аз не искам да вървим натам!

Статистиката определя положението на хората, които са "влезли" в нея. Дали са повечето или по-малкото ще знаеш, след като ти кажат точния брой на хората, участвали в статистическото проучване. Не е сложно за разбиране.

От теб изглежда е. В този род статистики влизат всички хора, защото се базират не на анкети, а на данъчните постъпления и данни, които получава НАП относно доходите.
С други думи - всеки, който не работи на черно и работи с легални доходи е част от тази статистика.

преди 5 минути, simtech написа:

Отговор. Не ни трябват хора такива хора, 10 инженера сядат и правят машина за събиране на картофи. В завода още 20 работника сглобяват 50 робота, които надминават продуктивността на 500 човека преди 50 години. Пускаш тази машина с изкуствен интелект и ти бере картофи - храни те сама.
За да напредваме, трябват революции. Една от тях беше Индустриалната Революция. А една от следващите - Компютърната революция.

Знам, че е неволна грешка(а дано), но картофите не се берат. :)

Отговорът не е конкретен отговор на зададения въпрос. Питах те ТИ дали можеш да правиш всичко, описано в пирамидата. Можеш ли?

И сега, конкретно на отговорът ти. Ти като строиш къща от покрива ли почваш? На 3-6-9 метра височина построяваш покрива и после караш от последния етаж към първия, и накрая основите. Така ли правиш?

Докато достигнеш до желаната от теб утопия ще живееш благодарение на жалките говеда.

преди 18 минути, A.com написа:

Ти си мерило за нищо.

Как за нищо! Той е мерило за мърморко.
Един Симтеч или 1SMCH като единица е абсолютната максимална стойност.

преди 5 минути, A.com написа:

Знам, че е неволна грешка(а дано), но картофите не се берат.

Картофите се изкопават В момента имам сят половин декар картофи. Та изглежда мога да правя и това, ако поискам.
А в пирамидата не е описано какво да правиш. Прочети какво пише в нея. Тя е нива/стъпки в задоволяване на човешките потребности.
И не е 3-6-9 метра. За да я направиш тая къща не ти трябват магарета да носят тухли. Трябват ти 5 инженера да направя машини за леене на бетон и поставяне на арматура. Дори може и да я заварява сама.
Единствената причина да не се движим напред е че има много говеда. Ако имаше малко хора да свършат много работа, щеше да им се наложи да мислят. Ама друго си е да имаш говеда, които само да ядат и рушат света.

преди 5 минути, BMW Маниак написа:

Един Симтеч или 1SMCH като единица е абсолютната максимална стойност.

Не е вярно! SMCH е безмерна величина и има максимална стойност БЕЗКРАЙНОСТ.

преди 22 минути, A.com написа:

И пророк ли стана.

Не ти трябва да си пророк, за да видиш че нещата не вървят добре. Всеки, който не е чисто 100% говедо може да го види и сам.

преди 23 минути, A.com написа:

Новият Хитлер вече е сред нас.

Хайл Хитлер ще ми кажеш тогава. Ставай за почест!

От теб изглежда е. В този род статистики влизат всички хора, защото се базират не на анкети, а на данъчните постъпления и данни, които получава НАП относно доходите.
С други думи - всеки, който не работи на черно и работи с легални доходи е част от тази статистика.

Картофите се изкопават В момента имам сят половин декар картофи. Та изглежда мога да правя и това, ако поискам.

Нали ти казах, че е неволна грешка. :) Преди години, едно момиче от София, преместило се в нашето училище, се оправда защо е отсъствало предния ден с обяснението: "Бяхме с баба да берем фъстъци". Оказа се, че и баба ѝ не знае къде е била в същия ден.

А в пирамидата не е описано какво да правиш. Прочети какво пише в нея. Тя е нива/стъпки в задоволяване на човешките потребности.

За да си задоволиш потребностите ще трябва да направиш нещо. Или друг да го направи. Та, можеш ли сам да си осигуриш храна на масата? Вода? В същото време да ходиш в университет, за да се образоваш, да придобиеш знания и умения? Сам можеш ли? Или ще изприпкаш до близкия магазин, където някое жалко говедо продавач, ще те обслужи, ще се прибереш в къщи и ще си приготвиш храна, използвайки продукти, създадени от друго жалко говедо. Ще си произведеш ли сам тухли, цимент, вар, арматура, за да си построиш жилище или ще използваш на готово произведеното от жалките говеда? Написах ти го и преди - без жалките говеда си за никъде.

Все още не си отговорил на въпроса ми де. Утопичните ти желания за бъдещето не са отговор.

И не е 3-6-9 метра. За да я направиш тая къща не ти трябват магарета да носят тухли. Трябват ти 5 инженера да направя машини за леене на бетон и поставяне на арматура. Дори може и да я заварява сама.

И къде са тези инженери? Къде са тези машини? Наскоро гледах видео как една машина реди тухли по-бързо от човек. Обслужваха я хора обаче. Къде в света си видял машини сами да строят жилища? Или пак на жалките говеда трябва да се разчита.

Единствената причина да не се движим напред е че има много говеда. Ако имаше малко хора да свършат много работа, щеше да им се наложи да мислят. Ама друго си е да имаш говеда, които само да ядат и рушат света.

Хем само ядат и рушат, хем и работа вършат. Хем не работят и мизерстват хем имат какво да ядат и пият. Цар си на оксимороните.

Ех, господин инженер. Хем е БЕЗМЕРНА(не можеш да я измериш), хем има стойност, т.е. измерил си я. :)  Уникален си.

Не ти трябва да си пророк, за да видиш че нещата не вървят добре. Всеки, който не е чисто 100% говедо може да го види и сам.

Нещата вървят на където са тръгнали. До къде ще стигнат не знаеш(и аз не знам), защото пътят не ти е известен.

Ще ти казвам ако искам. Ти нали знаеш Хитлер как с свършил.

НАП всички българи ли следи? Безработните? Всяка година ли се отчитат на НАП и НОИ? Ако имат граждански договори и са получили пари са длъжни. И аз съм внасял разни документи, за да удостоверя, че съм получили еди колко си пари по граждански договор. И? Пак имаш статистика, която може да ти служи само ориентировъчно и нищо повече.

С други думи - сам си отговаряш. В България сивата икономика е по-голяма от тази, която отчита статистиката. Фирмите масово крият приходи, плащат под масата и т.н. Ти на такава статистика ли вярваш? Ти, като си отворил сервиз, фирма регистрирал ли си? Счетоводител имаш ли? Всичко ли ти е 100% изрядно - данъци, осигуровки, заплати? Да не се окаже, че и ти послъгваш статистиката, но ѝ вярваш, когато ти е удобно.

Вица "аз им давам 500 лв заплата, те харчат 1000 лв" не го ли знаеш? Цифрите може и да бяха други, главен участник е Тодор Живков.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 5 часа, A.com написа:

С други думи - сам си отговаряш. В България сивата икономика е по-голяма от тази, която отчита статистиката.

Ти си бил голям дървен философ. Винаги ти да си прав и винаги твоята истина е най-истина.
Само че повечето от нещата аз ги знам от личен опит.

преди 6 часа, simtech написа:

Няма! Ше ти викам СЪР... Елтън Джоууууун.:lipstick:

Нещо за сервиза-фирмата-счетоводителя-заплати/осигуровки/данъци ще кажеш ли, или статистиката ще си остане пожелателна?

преди 40 минути, simtech написа:

Ти си бил голям дървен философ. Винаги ти да си прав и винаги твоята истина е най-истина.
Само че повечето от нещата аз ги знам от личен опит.

Твърдиш разни неща, за които претендираш да са истина, и след това сам се оборваш. Аз каква вина имам? Постоянно избягваш да отговаряш на въпроси(особено пък въпроси относно твои твърдения), защото знаеш, че отговорите, които сам трябва да напишеш ще оборят теб самия. И след постоянно като стигаш до такива ситуации...сам си направи изводите.

Когато си бил прав съм бил съгласен с теб и съм ти го казвал. Ако искаш ще ти дам и примери.

Моята истина не е плод на лични фантазии, утопии, едностранчиви възгледи, омраза, егоизъм и не е абсолютна и еднозначна. Твоята е точно това обаче. А личният ти опит не е мерило за нищо. Това кога ще го разбереш. Всички имаме личен опит. Служи ни за да се развиваме(на старини ще ни "топли" понякога), а не да го прожектираме и екстраполираме върху хората около нас, защото това не ти е математика.

На много хора казвам първо да се научат да лъжат и след това да го правят, че не им се получава. На теб ще ти кажа първо да се научиш да спориш и след това да го правиш, че никак не ти се получава. Научи смисъла на думи като всички, никои, никога, никой, винаги и ги използвай правилно, за да не изпадаш в ситуации да се налага да обясняваш какво си искал да кажеш в следващите си 2-3 мнения. Научи се и как да боравиш с факти, защото ако си мислиш, че можеш да го правиш - не можеш. Не се самозаблуждавай колко си велик и значим, защото такъв си единствено за себе си и родителите ти. Някой ден и за децата ти. За всички останали си поредният непознат, приятел, съгражданин, сънародник, странник и нищо повече.

преди 22 минути, A.com написа:

Моята истина не е плод на лични фантазии, утопии, едностранчиви възгледи, омраза, егоизъм и не е абсолютна и еднозначна. Твоята е точно това обаче. А личният ти опит не е мерило за нищо. Това кога ще го разбереш.
...Не се самозаблуждавай колко си велик и значим, защото такъв си единствено за себе си и родителите ти. Някой ден и за децата ти. За всички останали си поредният непознат, приятел, съгражданин, сънародник, странник и нищо повече.

Все едно не знаеш как живеят повечето в България. Щом моят опит е в синхрон със статистиките, значи грешката е в теб.
Ще използвам никога, някога, всякога, никой, винаги когато поискам и както на мен ми е угодно.
Достатъчно е повечето, за да е всички. И нито съм гадател, нито съм пророк - мога да мисля. А ти?
А личният опит на един мислещ човек е мерило за много.
Твоята истина е измислена. Моята е ясна. Натискай се на заплатката, да не останеш без работа, че детето ти да не стои гладно.
Който иска да бъде говедо. Аз искам нещо повече и искам да оставя следа в историята. Хора, които  са само една статистика и нямат вискша цел в живота и те не знаят защо живеят. А висша цел е човечеството. А не да си намериш една жена, да правиш секс с нея и да имаш деца. Това и тъпите овце го могат.
О, да - избягвам да отговарям на глупави въпроси с очевидни отговори.
И да, велик съм. Не съм част от паплачта в България. Тарикати, прекупвачи, мошеници, бирени шкембеца, телввизоропсувачи
Ако не си НЕЩО,значи не си живял. И да убиеш едно говедо, светът няма да се промени. В живота им няма смисъл.
Ако смяташ, че не искаш да си нещо, теглиш си ножа още сега. Никой няма да те запомни, историята няма да те запомни

Айде още една циганка умря...

преди 3 часа, simtech написа:

Все едно не знаеш как живеят повечето в България. Щом моят опит е в синхрон със статистиките, значи грешката е в теб.

Много работи знам и още повече не знам.

За сервиза-фирамта-счетоводителя-данъци/осигуровки/заплати ще кажеш ли, та да изясним статистиката?

Ще използвам никога, някога, всякога, никой, винаги когато поискам и както на мен ми е угодно.

Разбира се. Което означава, че си лъжец и въобще не си толкова интелигентен за колкото се мислиш.

Достатъчно е повечето, за да е всички. И нито съм гадател, нито съм пророк - мога да мисля. А ти?

Утре, когато при 100 % гласували 51% от гласоподавателите решат, че:

- задължителната военна служба се връща

- 2 години, приемат се съответните закони

- и пропусналите също ще ходят,

да не тръгнеш да се дърпаш. Но, и ти ще си гласувал с ДА, нали. Все пак, нали ти казваш, че:

Достатъчно е повечето, за да е всички.

Логика та дрънка. Ако използваш същата логика и с тоците, някой ден ще светнеш като крушка и ще влезеш в историята.

И нито съм гадател, нито съм пророк - мога да мисля. А ти?

Виждам само как не можеш да мислиш. На това, ако казваш можене.... да се оплетеш се в собствените си глупости. Егати и мисленето, егати и чудото. Нито знаеш да лъжеш, нито знаеш да спориш. Затова и тези постоянни оплитания.

А личният опит на един мислещ човек е мерило за много.

За какво по-точно?

Твоята истина е измислена. Моята е ясна. Натискай се на заплатката, да не останеш без работа, че детето ти да не стои гладно.

Много добре се вижда каква истина имаш и как я защитаваш. И много добре се вижда кое колко ти е ясно. За разлика от теб аз нищо не си измислям. Ако се случи да го направя и някой ми посочи грешката, ще се изсиня и ще се поправя.

И като не си гадател и пророк, защо си мислиш, че знаеш аз къде и за какво се натискам? Видя ли си желязната логика и собствените си глупости?

Който иска да бъде говедо. Аз искам нещо повече и искам да оставя следа в историята. Хора, които  са само една статистика и нямат вискша цел в живота и те не знаят защо живеят. А висша цел е човечеството. А не да си намериш една жена, да правиш секс с нея и да имаш деца. Това и тъпите овце го могат.

Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето е да го направиш. Като оставиш следа в историята ела ни се обади, за да те запомним и ние. До тогава продължавай да се учиш и не се дръж като говедо и тъпа овца.

О, да - избягвам да отговарям на глупави въпроси с очевидни отговори.

О, не. Не отговаряш, защото самият ти отговор ще те закопае. Затова не отговаряш. Очеизваждащо е.

И да, велик съм. Не съм част от паплачта в България. Тарикати, прекупвачи, мошеници, бирени шкембеца, телввизоропсувачи

Някой те е излъгал, че си велик ли? Кой? Другото ти аз(по-лошият вариант)? Или настоящето ти аз(по-не лошият вариант)? Видяла жабата, че подковават коня, казала си "Ей, и аз съм кон" и вдигнала краката. Станала ли е кон? А? Така се става велик, като си кажеш "Да, велик съм!". Утре си кажи "Да, мога да летя!" и скочи от покрива на някой 20-етажен блок. Внимавай да не уцелиш земята и ще се научиш да летиш. Гарантирам ти.

А относно тарикатите, прекупвачите, мошениците, бирените шкембенца, телевизоропсувачите - дай си името на фирмата и сервиза и да видим какви данъци внасяш, какви заплати и осигуровки плащаш.  Ако не го правиш значи си тарикат и мошеник, част от сивата икономика, срещу която роптаеш. Та, какъв си? Ще си признаеш ли или ще прескочиш поредния глупав въпрос?

Ако не си НЕЩО,значи не си живял.

Ти ли решаваш кой е НЕЩО и кой не е?

И да убиеш едно говедо, светът няма да се промени. В живота им няма смисъл.

Ако смяташ, че не искаш да си нещо, теглиш си ножа още сега. Никой няма да те запомни, историята няма да те запомни

О, Адолфчо, пак ли ти се обаждаш. Започвам да си мисля, че ти си казал на другото си аз, че е велик(което е по-лошият вариант). Пък и знаеш какво е да имаш смисъл в живота.

Да ти покажа ли едно най-обикновено, индийско при това, и много религиозно говедо? Да си е теглил ножа още на младини, или по-добре майка му и баща му да си бяха теглили ножа, та да не се беше раждало точно това индийско говедо. М? Как мислиш? Поредното говедо. И да го убиеш светът няма да се промени, нали?

Шриниваса Рамануджан. Сега отивай да се ограмотяваш как едно говедо е станало велик човек. И завиждай колкото си искаш. Говедото е станало велико, а ти великият, си все още никакав.

преди 9 часа, A.com написа:

Сега отивай да се ограмотяваш

Ти ли ще ми кажеш на мене? А искаш ли аз да почна да пиша тук и да те пратя в трети клас обратно?
Или си мислиш, че личното ми професионално развитие е на база ораторските ми умения само?

Ако се случи да го направя и някой ми посочи грешката, ще се изсиня и ще се поправя.

Много грешки правиш, но не ги признаваш. България е най-бедната страна в ЕС, барабар с цялата сива, зелена, бяла и черна икономика. В демографска криза, очевидно.
А твоята логика е да търсиш кусури в моята. Да търсиш изключения, които обаче само затвърждават правилото.
Да оправдаваш простотията, недалновидността, простащината, неграмотността.
Или ще станем по-грамотни или няма да ни има като вид. Текущият темп с който унищожаваме планетата е достатъчен да я направи непригодна за живот някой ден в бъдещето. Но на говедата с шкембе, които ядат кебапчета на морето колко ли им пука? Ден за ден, за какво ги има въобще?

Ти ли решаваш кой е НЕЩО и кой не е?

Ако знаех, че отварям такава мелница, въобще нямаше да пиша.
То не беше че съм Хитлер, то не беше че съм Сталин, че не съм знаел смисъла на думи...
Ти си бил майстор по преиначаване бе. Отивай се кандидатира за политик. На мен ми омръзна вече.
Аз решавам всичко, аз съм господ и ако искам ще направя и бомба вкъщи и няма да те има.
Когато се осведомиш за състоянието на нещата в България, пак ми се обади. Отиваш в провинцията, о ти си вече там...И се оглеждаш..Кой набор са колите и колко процента от хората не живеят в панелки и 100 годишни къщи, а имат армани и нова къща. А аз не му завиждам. Защото не е бил говедо. Говедото е просто и ограничено същество.
Хората са озверели от беднотия, но ти си най-прав. Аз познавам стотици хора със заплатки по 600лв. Които не играят на черно.
Лек ден!

Ти ли ще ми кажеш на мене? А искаш ли аз да почна да пиша тук и да те пратя в трети клас обратно?
Или си мислиш, че личното ми професионално развитие е на база ораторските ми умения само?

Момченце, в трети клас можеш да пратиш единствено себе си. От предметите наблегни на БЕЛ, история, етика, морал(в по-горните класове). И да. Аз ще ти кажа и вече ти го казах. Много добре помня, че на теб никой нищо не може да ти казва. Нали така написа преди време. Видя ли колко си прав? Всеки може да ти каже каквото си иска, а ти се дуй колкото си искаш. По-велик няма да станеш.

Като не ставаш за оратор не се опитвай да бъдеш такъв и да ни заливаш с истината, само истината и цялата истина. Не ти се получава.

Много грешки правиш, но не ги признаваш.

Цитирай ме де. Посочи ми ги.

България е най-бедната страна в ЕС, барабар с цялата сива, зелена, бяла и черна икономика. В демографска криза, очевидно.

Това е истина. Да съм твърдял обратното?

А твоята логика е да търсиш кусури в моята. Да търсиш изключения, които обаче само затвърждават правилото.

Твоята логика защо е пълна с кусури? Като се научиш как трябва да се ползват никога, някога, всякога, никой, винаги изключенията ще започнат да работят за теб. Докато ги ползваш когато поискаш и както на теб ти е угодно логиката ти ще е под всякаква критика, а ти ще си останеш поредното плямпало, което приказва без да мисли.

И както ти казах изключенията са толкова много, че са неразделна част от цялото, а не отделни фрагменти, който само затвърждават това цяло. Като се замисля как измерваш безмерни величини(максималните им стойност например) - наблегни и на математиката в трети клас.

Да оправдаваш простотията, недалновидността, простащината, неграмотността.

Или ще станем по-грамотни или няма да ни има като вид. Текущият темп с който унищожаваме планетата е достатъчен да я направи непригодна за живот някой ден в бъдещето. Но на говедата с шкембе, които ядат кебапчета на морето колко ли им пука? Ден за ден, за какво ги има въобще?

Планетата се унищожава от едни изключително грамотни, образовани, ерудирани и богати люде, лакоми за печалба и богатство. Аборигените в Австралия нищо не са унищожили. Индианците в Северна и Южна Америка нищо не са унищожили. А те са били точно говедата, за които ти говориш - мислили са само за ядене, как да правят деца и чат пат да се сбият със съседното племе. Били са прости, неграмотни, недалновидни(след като почти са ги изтребили), правили са човешки жертвоприношения. Виждаш ли какви абсурди и простотии пишеш?

А планетата ще е годна за живот с нас или без нас, и преди атомна катастрофа и след нея.

На говедата с шкембе, които ядат кебапчета на морето за какво им пука не знаеш. Нали не беше гадател, пак ли гадаеш?

Ако знаех, че отварям такава мелница, въобще нямаше да пиша.

То не беше че съм Хитлер, то не беше че съм Сталин, че не съм знаел смисъла на думи...Ти си бил майстор по преиначаване бе. Отивай се кандидатира за политик. На мен ми омръзна вече.

Колко пъти написа говедата да се изтребят, да им се отнеме живота, или сами да си го отнемат, защото са жалки и няма смисъл да живеят? Тъпите, простите, неграмотните, шекмбаците да се разкарат. После защо те наричам Хитлер? Защо се учудваш? Някой друг ли ги е писал тези думи или ти?

Да те питам пак - покажи къде ти преиначавам думите. И преди ти го казах - цитирам те. Ако съм променил нещо в цитатите - посочи къде и какво.

Това ти ли си го писал?

преди 14 часа, simtech написа:

И да убиеш едно говедо, светът няма да се промени. В живота им няма смисъл.

Кой си ти, че да казваш в чии живот има смисъл и в чии няма? Хитлер? Сталин? Менгеле? Иначе се правиш на обиден.

За Шриниваса Рамануджан  ограмоти ли се? М? Ако ти беше вся и всьо този човек никога нямаше да се роди. И защо да се ражда. Говедо някакво индийско. Предшествениците му и те говеда някакви. Само, че за същото това говедо хората са казали:

Цитат

...сам преоткрива и надминава всички математически постижения на цивилизацията. Историята на човешката мисъл не познава друг подобен пример.

... никога човешкият ум не се е издигал до такава висота, разполагайки с толкова нищожни средства.

И всичко това от едно говедо, което е живяло само 32 години. Ти, велики и божествени, до къде си стигнал с величието си?

Аз решавам всичко, аз съм господ и ако искам ще направя и бомба вкъщи и няма да те има.

Господи, слез и си прибери вересиите. Да не се объркаш, не говоря на теб.

Когато се осведомиш за състоянието на нещата в България, пак ми се обади. Отиваш в провинцията, о ти си вече там...И се оглеждаш..Кой набор са колите и колко процента от хората не живеят в панелки и 100 годишни къщи, а имат армани и нова къща. А аз не му завиждам. Защото не е бил говедо. Говедото е просто и ограничено същество.

Обаждам ти се. Как си?

Цитат

Богат е не този който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко.

Като го схванеш ти ми се обади. До тогава си мечтай за Армани, нова къща, нова кола, нова жена и т.н. И си вярвай, че това е смисълът на живота, остави следа в историята, че да те запомним и да ти се радваме на старини. Аз! Пари! Нали?

Хората са озверели от беднотия, но ти си най-прав. Аз познавам стотици хора със заплатки по 600лв. Които не играят на черно.

Лек ден!

И аз познавам стотици хора със заплати по 600 лв. И? Те говеда ли са? Да ги ликвидираме ли, или сами да се ликвидират, че да ти олекне?

Ти така и не каза за сервиза-фирмата-данъците-заплатите-осигуровките. Хвалиш се за щяло и не щяло, с повод и без повод, а за това си мълчиш. Предполагам защо?

Лек ден и на теб.

преди 8 часа, A.com написа:

Лек ден и на теб.

Само едно ще ти кажа. Предвид помиярника, в който се превърна Европа направо симпатизирам на Хитлер.

Като се замисля как измерваш безмерни величини

Мда..

Цитат

Безразмерната величина е число, представящо съотношение на 2 величини с еднаква размерност.

И си вярвай, че това е смисълът на живота, остави следа в историята, че да те запомним и да ти се радваме на старини. Аз! Пари! Нали?

Смисълът на живота е да надскочим предишното поколение. Не го ли правим - и с нас, и без нас - все тая.

И всичко това от едно говедо, което е живяло само 32 години.

Не е било говедо. Говедо щеше да бъде, ако не се занимаваше с математика, а само ядеше кебапчета, чешеше се по корема и си бъркаше в носа.

Кой си ти, че да казваш в чии живот има смисъл и в чии няма?

Господ?

Докато ги ползваш когато поискаш и както на теб ти е угодно

Точно так правя. Защото съм абсолютист. Или всичко или нищо. 50%+1човек=мнозинство. И представя положението на мнозинството.

Планетата се унищожава от едни изключително грамотни, образовани, ерудирани и богати люде, лакоми за печалба и богатство.

Не, тя се унищожава от говеда. Говедо е състояние на духа.

Прочетох снощи коментара ти -две изречения. Викам си, кротна се най-после. Днес си решил да се заяждаш. :)

Първо цитирам теб:

Цитат

След това цитирам и себе си:

на 20.06.2017 г. в 13:32, A.com написа:

Като се замисля как измерваш безмерни величини

БЕЗМЕРНА и БЕЗРАЗМЕРНА едно и също ли е?

Иначе, отиваш един линк по-нататък и четеш това:

Цитат

In dimensional analysis, a dimensionless quantity is a quantity to which no physical dimension is applicable.

Сам ще си го преведеш, нали? За безразмерността се отнася.

Ако си се изразил погрешно, признай си. Няма нищо лошо в това.

на 20.06.2017 г. в 22:04, simtech написа:

Смисълът на живота е да надскочим предишното поколение. Не го ли правим - и с нас, и без нас - все тая.

Някой преко може да реши да надскочи предишното поколение като изтреби 1 млрд души. И вземе, че успее. Къде са Хитлер и Сталин на куп, къде е тоя перко. А? Егати и надскачането.

Не е било говедо. Говедо щеше да бъде, ако не се занимаваше с математика, а само ядеше кебапчета, чешеше се по корема и си бъркаше в носа.

Пак ще се цитирам:

Цитат

Ако ти беше вся и всьо този човек никога нямаше да се роди

Предшествениците му са си били типични, според твоите разбирания, говеда. Ако зависеше от теб - нямаше да ги има, я ще си ги убил, я сами ще са се убили(защото няма смисъл в живота им). И този човек никога нямаше да се роди. А примери за изключителни деца, но посредствени родители колкото искаш в която и да е епоха от човешкото развитие. Та, по леко с определенията кой е говедо, кой трябва да живее и т.н. Не знаеш от коя шапка ще изскочи заекът, затова си пази всички шапки.

Господ?

След като отговаряш с въпрос ще ти отговоря - това не е правилният отговор.

Точно так правя. Защото съм абсолютист. Или всичко или нищо. 50%+1човек=мнозинство. И представя положението на мнозинството.

Описах ти една, евентуална, ситуация с 50%+1 човек, които приемат, че задължителната военна служба се завръща. Ще е 2 години, всички ще служат, включително и тези, които са пропуснали назад в годините. Ще приемеш ли решението на мнозинството? Понеже знам, че вече си отговорил на този въпрос - то, какъв точно абсолютист си? Фурнаджийска лопата абсолютист.

Не, тя се унищожава от говеда. Говедо е състояние на духа.

Щом казваш.

• 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Не. 

Всякакви игри от този вид са вредни и игрането им е все едно да си хвърлиш парита на вятъра.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.