Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да уча за листовките?

Featured Replies

Здравейте. Навърших пълнолетие и реших, да се запиша на шофьорски курс. Закупих си Интерактивно помагало за кандидат шофьори категория B. Та с две думи, снимал съм всички теми в учебника. Искам да попитам, кои теми да Уча Най Много. Естествено, ще прочета всичко. Но на кои теми да наблегна Най Много, за да си взема листовките. Първата ми листовка е с 56 точки. Направо съм съсипан..

IMG_0004.JPG

Извинявай, но аз навремето учех предмета БДП или Безопасно движение по пътищата, два срока в училище. Макар че имахме по 1-2 часа седмично, пак е доста. Просто научаваш всичко. Не че ще го запомниш след години, но е добре сега да го знаеш. Навремето литовките бяха определен брой, мисля около 30 и нямаше как да не научиш нещо и да се надяваш, че няма да се падне. Дори си имахме специални часове за решаване на листовки. Кога бях студент и аз така като теб се питах - абе аджаба, трябва ли да уча първите 1-2 урока от лекциите, дето се отнасяха за въвеждането в предмета, който изучаваме. Казах си като теб - не, не трябва да уча увода. Обаче на изпита ми се падна точно въпрос номер 1, наложи се да извадя лекциите и да препиша, щото кой ти чел увода и доцента ме хвана. Писа ми единица и така на поправка, да ми дойде акъла в главата, че всичко трябва да се учи, дори онова, което се смята за маловажно.

Как какво да учиш.?!?! Закона за движени по пътищата и листовките за изпита. Много сте ми странни вече.

Влизаш тук и почваш да решаваш листовки, докато не ги научиш наизуст. Преди това обаче ще трябва да понаучиш и правилника.Всичко което ги има в листовките е обяснено в ПДП.

преди 9 минути, Kamen Zhelyazkov написа:

Влизаш тук и почваш да решаваш листовки, докато не ги научиш наизуст. Преди това обаче ще трябва да понаучиш и правилника.Всичко което ги има в листовките е обяснено в ПДП.

Грешиш. Целта не е да се научат листовките наизуст. Целта е да се осмислят нещата. 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Грешиш. Целта не е да се научат листовките наизуст. Целта е да се осмислят нещата. 

За съжалание целта на 99% е да минат изпита. А пък това, че са успели, защото са назубрили отговорите и дефакто не биха могли да отговорят правилно и на 1 въпрос, ако е зададен по различен начин, не е от значение.

преди 6 минути, N1K17Y написа:

За съжалание целта на 99% е да минат изпита. А пък това, че са успели, защото са назубрили отговорите и дефакто не биха могли да отговорят правилно и на 1 въпрос, ако е зададен по различен начин, не е от значение.

Ето това е проблема. Затова и в БГ има такива зверски катастрофи предизвикани от глупост.

Всички ми се правите на "света вода ненапита"  целта на автора е да вземе изпита по листовки.Колко от ВАС са знаели ППЗДП наизуст когато сте се явявали на изпит на листовки ?????

За да шофира човек: 1- Трябва да има усет за това.2- трябва практика ( и то не малко) 3- трябва и акъл.И не теоретичния а практическия изпит е важен,защото "старите" хора са казали, че това дет го пише по книгите не расте по нивите!

Аз правила за движение не съм учил. Всичко съм запомнил от лекциите (този който ми преподава уроците преди да те допусни на листовки) и го взимах с 2 грешки. Листовки се учат за две седмици с редовно решаване.

преди 1 час, Kamen Zhelyazkov написа:

Всички ми се правите на "света вода ненапита"  целта на автора е да вземе изпита по листовки.Колко от ВАС са знаели ППЗДП наизуст когато сте се явявали на изпит на листовки ?????

За да шофира човек: 1- Трябва да има усет за това.2- трябва практика ( и то не малко) 3- трябва и акъл.И не теоретичния а практическия изпит е важен,защото "старите" хора са казали, че това дет го пише по книгите не расте по нивите!

Никой не ти се прави на света вода ненапитра. И ми е много странно как ще вземеш практическия изпит след като не знаеш правилника за движение и листовките. Спри да говориш глупости моля те.

преди 3 часа, Kamen Zhelyazkov написа:

Целта на автора е да вземе листовките, а това ще стане като прочете ПДП(поне няколко пъти) и след това започне да мисли и да прилага прочетеното, когато решава листовки. Аз така си взех изпита. Прочетох ПДП два пъти и когато решавах листовки(на посочения в по-горно мнение сайт) винаги съм мислил какво пише в правилника и съобразно с това съм отговарял. Има и едни ненужни въпроси като колко кубикови двигатели в каква категория ППС са поставени и ред подобни щуротии, които няма с нищо да помогнат да се научиш да управляваш ППС разумно и безопасно за теб и за околните, ама и те трябва да се знаят.

Към автора - прочети правилника(бавно и осмисляйки какво четеш) и след това седни да решаваш листовките в сайта. И решавай всеки ден. Аз продължих да решавам листовки и след като си взех изпита.

Ако пък искаш да назубриш отговорите на всички въпроси(не на листовките, а на въпросите) - заповядай. Мисля, че са над 1000 въпроса, които се избират на случаен принцип, когато ти се пада листовка(независими дали докато си седиш в къщи и се упражняваш или когато си на изпит).

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Че и аз от листовки си научих правилника. Просто като не разбирах нещо защо е така отварях и четях и сега си знам какво да правя в повечето ситуации по правилник. Макар, че в България за жалост правилника се спазва само за изпита после всеки си кара все едно пътя е негов :(

преди 17 часа, Емил Костов написа:

Мисля, че нещата се осмислят след много повторения. По-добре с много повторения, отколкото уж "осмислени" неща. Пак давам един пример от студентските си години. Учим Безопасност на труда. Упражненията по тоя предмет нещо съвпаднаха с други мои увлечения и да съм ходил максимум 1 поът на тях за цял семестър. Отивам последния път, когато се прави контролно, ама понеже не съм ходил на упражненията му, ме оставя на изпит.  Както и да е. Изпит като изпит. Ама подценяване на нещата. Викам си, докато пътувам с влака към университета 4 чса, ще прегледам лекциите. Качвам се във влака и разбирам, че съм забравил лекциите си. Влака приостига в 20 часа във Варна, та си викам, ще поискам лекции от други мои колеги, оставени като мен на поправка. отивам при тях, ама се оказава, че и те не са чели и в момента ще четат :) Добре, след 24 часа се уговаряме да ми дадат лекциите, да прочета 1 час и в 6 часа сутринта на изпит. Хубаво, чета 1 час, отивам на изпит и ми се падат въпроси за заземяване и зануляване. Всъщност, се пада един от двата, ама все тая. Смътно се сещам крайния зазубрен резултат, но нещо паметта ми изневерява и не си спомням преподавателя да е преподавал такива неща. Въпреки всичко, понеже крайния резултат ми се върти в главата, реших да си изведа формулите. Абе нещо не ми е познато, ама го оставям така и се моля, като изляза и погледна лекциите, да съм пропуснал нещо. Оказва се, че нищо не съм пропуснал, а преподавателя е дал само крайния резултат за един от въпросите ( зануляване/заземяване), а за другия формулата е изведена. Е, аз съм извел втората, неизведена формула и си викам, оплесках я. Влизаме за резултатите в залата и преподавателя извиква първо мен, като пита, кой е Кирил. Хаха, сви ми се сърцето, викам си, това ще е първата ми двойка.  Обаче оня казва - шест! Ебах му майката, обяснява ми, че ми е писал само на мен 6, щото съм му извел формулата, дето той не бил извел. Та зубренето има смисъл, когато се и помисли малко. И при ЗДП е така - мисъл трябва, въпреки зубренето. 

• Автор

Благодаря Ви, за отзивите. Искам да кажа, че първата ми листовка я направих с 56 точки, втората 67, а днеска направих 75 точки. Засега добре ли вървя, като при положение, че още 1 месец съм на лекции?

на 7/13/2017 в 22:56, Емил Костов написа:

Айде бе. Имаш ли си идея колко страници е Законът за движение по пътищата? Не стига да го научиш, ами и да го осмислиш! :D
И..как аз взех шофьорският изпит! Листовките публично достъпни! Знам какво има в тях и уча само за това!
На изпита се падаха кръстовища, някои понятия като какво е лента, платно, пътни знаци и малко от категориите МПС!
Имаше малко за паркиране, престой, ограничена и намалена видимост и прелези!
Но това бяха старите, където бяха 60 въпроса с по 1 верен отговор! Новите са неприятни. Дори и да заградиш правилен отговор, ако не заградиш ВСЕКИ правилен отговор - няма точки.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 6 часа, simtech написа:

Дори и да заградиш правилен отговор, ако не заградиш ВСЕКИ правилен отговор - няма точки.

Хубавото е, че поне ти показва колко верни отговора има.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.