Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поставяне на климатик на кола без !

Featured Replies

Здравейте ! Искам да питам , възможно ли е да сложа в случаят на конкретна кола климатик , при положение , че няма . Става дума за Пежо 306 1.4 75 коня бензин 93-та . Има много място около двигателя и ме съмнява , че преди е имало , така каза и единият от майсторите на които ходих . Намирам обяви във cars.bg със същият модел само че 94та с климатик и мисля , че двигателите са подобни . Другият от въпросите ми е  , ако евентуално става да се сложи , колко ще ми излезе да намеря втора ръка части за този климатик , понеже  новите части разбрах , че струвал 500 лева комплекта и трябва да се заровя . Другият от въпросите ми е , ако евентуално става да се сложи , ще попречи ли със нещо на колата ? Искам да кажа , че не съм много запознат със двигателите , затова не ме хранете много , по-скоро търся съвети не  критики . 

Инвестицията е неоправдана. Ако можеш сам да си го монтираш, може да си вземеш частите от някоя морга, но както разбирам не можеш. Само за труд ще ти излезе няколко стотин монтажа.

преди 3 часа, Hold em написа:

Пежо 306 1.4 75 коня

Не си заслужава като краен резултат. Първо, ще е трудно да избереш маломощен компресор и второ, мотора няма да има никаква тяга при работещ климатик. Вероятно само при извънградско ще можеш да използваш климатика.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Можеш. Ще излезе обаче около 700-900лв. Заслужава си инвестицията, ако колата е много запазена и ще си я караш.
Компресорът на климатика се върти от двигателя чрез ремък. Колата ще стане малко по-мудна,  малко слаб й е двигателя.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 19 минути, simtech написа:

Можеш.

Колкото и ти сложи на онази джета климатика нали ?

преди 7 минути, BMW Маниак написа:

Колкото и ти сложи на онази джета климатика нали ?

Аз сега на бегачката ще слагам. Място бол, всичко лесно, за разлика от на пежака.

преди 11 минути, simtech написа:

Аз сега на бегачката ще слагам. Място бол, всичко лесно, за разлика от на пежака.

Каква бегачка пък може да имаш ти ? Престани да смесваш понятия от които си нямаш хал хабер.
Кога стане дума за бегачки там се олекотява дори заменената рейсинг алуминиева  ремъчна шайба на коляновия вал а той климатик щял да слага!!! Бошкеее...

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 9 минути, BMW Маниак написа:

Каква бегачка пък може да имаш ти ? Престани да смесваш понятия от които си нямаш хал хабер.
Кога стане дума за бегачки там се олекотява дори заменената рейсинг алуминиева  ремъчна шайба на коляновия вал а той климатик щял да слага!!! Бошкеее...

Ти за ирония, хипербола..Не си чувал... Лелее, как забравяте собствения си език. Сложи си на врата и на аватара една табелка - БУКВАЛИСЪ, за да те познаваме отдалеч.

преди 10 минути, BMW Маниак написа:

Моята кола е направена от стомана, кована в огньовете на Саурон. Ти имаш бегачка, но аз ще живея, ти ще си сгънат :D

Аве като те знам какъв си защо би ме учудило? Ти стария си голф го имаше за бегачка де като мине границата от 80км и може да получиш в него морска болест.

преди 15 минути, BMW Маниак написа:

Аве като те знам какъв си защо би ме учудило? Ти стария си голф го имаше за бегачка де като мине границата от 80км и може да получиш в него морска болест.

Вече нямам Голф!

По-добре недей.Имам 206 със същия мотор и е трагедия като пусна климатика.Нито охлажда нещо кой знае колко нито има някакви плюсове,да не говорим, че вдига и разхода. 

За по-малко пари, отколкото ще пръснеш можеш да си купиш цяла 20 годишна кочина заено с климатика. И не остойностявам поне няколко дни труд на специалист.  Има и механика, и еклектро, и небезплатно пълнене с фреон. Вероятно и радиатора се сменя с двоен.

преди 41 минути, Viiipeer написа:

К'ва ти е колата?

Какво те засяга? Ти какво, Гестапо ли си?

преди 10 часа, simtech написа:

Можеш. Ще излезе обаче около 700-900лв. Заслужава си инвестицията, ако колата е много запазена и ще си я караш.
Компресорът на климатика се върти от двигателя чрез ремък. Колата ще стане малко по-мудна,  малко слаб й е двигателя.

• нов изпарител
  • нов кондензатор
  • нов филтър/дехидратор
  • нов разширителен клапан
  • нови меки връзки (ако има)
  • ползвани твърди връзки (тръболяци)
  • ползвана кутия на вентилацията (там къдет се слага изпарителя)
  • ползван контролен панел, или най-малкото бутон за климатика
  • позлван модул за управление на вентилатори, съединител, и подаване на команди към ECU да коригира оборотите когато се пуска/спира климатика
  • в най-лошият случай, ако ECU-то не разпознава сигнали за корекции при наличие нс климатик - ползвано ECU от кола с климатик
  • механик с много добро разбиране на механичната и електрическа работа на климатика (примерно вярното място за поставяне на диода предпазващ електрониката от обратното напрежение индуцирано от съединителе)
  • минимум 20 часа труд

Ако това струва под 1000 лева, направо живот си живеете в България.

преди 52 минути, Пaчo написа:

Ако това струва под 1000 лева, направо живот си живеете в България.

Защо, ти къде се намираш и на кого се пишеш?
Много ясно, че комплект втора ръка! Сваляш го работещ от кола и го слагаш! И недей с тоя високомерен тон - "хубаво си живеем в България!!!"
Ако хубаво си живеехме, щяхме да караме всички Мазератита с климатици, а не да слагаме на стари коли такива!!!
ECU, че бутон! Не се опитвай да се изкарваш компетентен! Това са елементарни неща!
На VW ECU-тата например има един пин, който обозначава включен климатик и това, което прави той е да увеличи оборотите на двигателя на празен от от 800 на 1000.

преди 10 минути, simtech написа:

Защо, ти къде се намираш и на кого се пишеш?
Много ясно, че комплект втора ръка! Сваляш го работещ от кола и го слагаш! И недей с тоя високомерен тон - "хубаво си живеем в България!!!"
Ако хубаво си живеехме, щяхме да караме всички Мазератита с климатици, а не да слагаме на стари коли такива!!!
ECU, че бутон! Не се опитвай да се изкарваш компетентен! Това са елементарни неща!
На VW ECU-тата например има един пин, който обозначава включен климатик и това, което прави той е да увеличи оборотите на двигателя на празен от от 800 на 1000.

Изредил съм ти нещата необходими за климатик. Сложи цена до всяко и виж колко пари излиза. 

преди 10 минути, Пaчo написа:

Изредил съм ти нещата необходими за климатик. Сложи цена до всяко и виж колко пари излиза. 

Аз мисля, че теб те питах нещо. Къде се намираш и на какъв се пишеш така да гледаш високомерно на хората в България!?
Недей ми говори за цени, аз знам един приятел, който взе за 300лв комплекта от кола за скрап и до около 650лв му излезе цялата работа, като си слага климатика сам!
И  си кара, и си му е хладно. А ти можеш да философстваш колкото искаш!
Аман бря! Голям труд!
Ама ти нали не си в България и си голямата работа, поредния паралия! Дай някой лев бе бате, ти 1000лв ги имаш за дребни пари. Да си оправи момчето климатика и да е споменава с добро!

преди 9 минути, simtech написа:

Аз мисля, че теб те питах нещо. Къде се намираш и на какъв се пишеш така да гледаш високомерно на хората в България!?
Недей ми говори за цени, аз знам един приятел, който взе за 300лв комплекта от кола за скрап и до около 650лв му излезе цялата работа, като си слага климатика сам!
И  си кара, и си му е хладно. А ти можеш да философстваш колкото искаш!
Аман бря! Голям труд!
Ама ти нали не си в България и си голямата работа, поредния паралия! Дай някой лев бе бате, ти 1000лв ги имаш за дребни пари. Да си оправи момчето климатика и да е споменава с добро!

Не чувстваш ли че се отклоняваш от темата? Теб те попитаха каква кола караш и ти го намери за нередно, но намираш за уместно да питаш някого другиго къде се намира и какви са му креденциите да говори в темата. Гарантирам ти, че дипломите и сертификатите ми няма да те разочароват.

С нищо не съм демострирал паралийство. 

Това което казвам не е философстване, чист бизнес си е, твоето е махленско философстване.

Климатика е вреден- може да настинеш. Не ти треа. Дедо ти се на клматик се е возил...

преди 9 часа, simtech написа:

Какво те засяга? Ти какво, Гестапо ли си?

Жалък си , зад маската на интернета ти никнат крила. Стой си в мизерната колиба - видно от твоя високомерен тон който все кусури намира на другите, а не гледа в своята миши дупка видно откъдето проилиза. Хайде сега с твоята напереност по твоята глава. Питах те за колата, понеже спомена бегачка, но предвид факта че във форума се говори че си имал голф и си изпълвал селянията на макс с нея, та ми стана интересно.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

• Автор

Така ! Стана ми ясно , че няма да има голяма полза то може би и затова келешите с по-скъпите коли (моля никой да не се обижда ) не го и пускат щото им дига разхода . Ако може без  напрежение . Цялата работа беше понеже видях  Пежо 306 , 1,4 75 с климатик и питах дали мога аз да сложа понеже моята е същата , а имат година разлика . Ако може без да се заяждате напразно . 

Само в България 500 години сме били под робство - 20 плюс години измислен преход и пак сме на същото дередже. Какво да направя ако съм по-добре материално от друг който няма акъл за 2 стотинки - кой е келеша в случая - аз или той? Без да се обиждате, но това отношение може да се срещне само в Булгаристан - не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му зле.... И за твоя информаци по  магистралата до морето с включен климатик и 350км път с поддържана скорост 160км в час - разхода ми е 6.1л за 2.2 двигател. Колко по-икономично да бъде? Ма те са го казали хората - кефа цена няма или жегите за да спестиш един лев от гориво  - 0.5 литра ще се потиш като прасе в колата?

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

• Автор
преди 51 минути, Viiipeer написа:

Само в България 500 години сме били под робство - 20 плюс години измислен преход и пак сме на същото дередже. Какво да направя ако съм по-добре материално от друг който няма акъл за 2 стотинки - кой е келеша в случая - аз или той? Без да се обиждате, но това отношение може да се срещне само в Булгаристан - не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му зле.... И за твоя информаци по  магистралата до морето с включен климатик и 350км път с поддържана скорост 160км в час - разхода ми е 6.1л за 2.2 двигател. Колко по-икономично да бъде? Ма те са го казали хората - кефа цена няма или жегите за да спестиш един лев от гориво  - 0.5 литра ще се потиш като прасе в колата?

Не защитавам никой , но искам да кажа , че не всички хора , които не са материално добре са с акъл за 2 стотинки ... Не всички , които са с по-малък доход са простаци .. Това си е твое мнение ! 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.