Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първи автомобил

Featured Replies

• Автор

Както казах, разполагам само със 2500лв.А като гледам, голфа 4 е над 2500лв, поне хубавите са над 2500лв.

• Отговори 132
  • Прегледи 7,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

По темата. Забрави за Голф 4, та ако ще и да е с най-добрия мотор 1.9 TDI. Просто тая кола е надценена в България и Германия. Не си засужава. Ако си фен на Фолксваген, добави прари за добър модел и вземай. Ама ако искаш кола, вземай Ford Fiesta. Дори на големина не е много по-различна от Golf 4, освен отзад. За 2500 все ще намериш някоя добра Фиеста след 2002-2003  година. Толерантен съм, ама гледам тръгнаха да ти пробутват боклуци. Ако е за спора, да подмина с намигване препоръката за Голф 4. Ама така като гледам, не те ще си чупят главата, а ти. Каквото искаш вземай, ама ти казвам, че с Форд Фиеста след 2003 година няма да сгрешиш. Освен ако не попаднеш на някой мошеник де. 

• Автор
преди 8 часа, bildera_ написа:

По темата. Забрави за Голф 4, та ако ще и да е с най-добрия мотор 1.9 TDI. Просто тая кола е надценена в България и Германия. Не си засужава. Ако си фен на Фолксваген, добави прари за добър модел и вземай. Ама ако искаш кола, вземай Ford Fiesta. Дори на големина не е много по-различна от Golf 4, освен отзад. За 2500 все ще намериш някоя добра Фиеста след 2002-2003  година. Толерантен съм, ама гледам тръгнаха да ти пробутват боклуци. Ако е за спора, да подмина с намигване препоръката за Голф 4. Ама така като гледам, не те ще си чупят главата, а ти. Каквото искаш вземай, ама ти казвам, че с Форд Фиеста след 2003 година няма да сгрешиш. Освен ако не попаднеш на някой мошеник де. 

Както казах, още в началото на темата. Гледам колата да е: икономична (ако може да е на ГУ), здрава, лесна за поддръжка и да побира 4 човека. Не гледам да е красива и т.н.

Редактирано от Велизар Петев (преглед на промените)

Първода кажа не разбирам от коли но вече ни е втора кола. Renault Laguna 1.8 90к.с без проблем на газ можеш да товариш върви прилично не скъпи части красива ако и сложиш джанти и я намериш по запазена.Ако пък искаш да даваш газ 2.0 115 коня е супер в момента сме с такава доста пъргава от 0-100 10.05 скунди сме я засичали. Минусите са, че харчи малко повече на газ 12 в София в Перник градско 10-11 зависи как караш извън градско 10/100 газ.Да сега ще се каже френски боклуци това онова но не е така. Пътищата са виновни не колите поне за мен, а и пре спокойно можеш да я поддържаш без проблем.

преди 18 часа, bildera_ написа:

Moите уважения, но май не си даваш сметка, че съветваш момчето да си вземе 15 годишен Форд. Фиестата може и да е била хубава на 7- 8, ама на 15? Твоята на 15 ли е? Моделите, оказали се такива дълголетници са единици и всички ги знаят- Мерцедес 124, Ауди 80 Б4, Голф 2, Астра Г, Лагуна 1 (огромна изненада), Пасат... и нито един Форд.

преди 3 часа, _слънце_ написа:

Moите уважения, но май не си даваш сметка, че съветваш момчето да си вземе 15 годишен Форд. Фиестата може и да е била хубава на 7- 8, ама на 15? Твоята на 15 ли е? Моделите, оказали се такива дълголетници са единици и всички ги знаят- Мерцедес 124, Ауди 80 Б4, Голф 2, Астра Г, Лагуна 1 (огромна изненада), Пасат... и нито един Форд.

Що, ти за 2500 нова ли ще вземеш? Верно, че аз си взех чисто нова Фиеста от магазина за 1600 лева, но това бе спекулативна сделка. И аз нямах никакви пари за стара кола, но не исках да е съвсем стара, затова и си бях наумил да струва минимум 5-6000 лева, че от там надолу все боклук. И това 2006-та година. Ама не можах да събера толкова пари със заплатата си, затова взех чисто нова кола на изплащане. И не само една, а две станаха след това. и да, с 1600 лева я купих реално. Другото взех като заем, заедно с лизинга. Тоест, имах два заема - единия от банка и единия за лизинга. Всъщност, имах и трети овърдрафт, та станаха три заема от две банки и лизинговата компания. И това с 1600 лева налични по моята карта ;)

Интересно ми е, все пак на каква кола ще се спре младежа. Днес се събирахме по един повод и братовчедката, на която продадох първата си Фиеста от 2006-та ми се хвалеше, че им изгорила около 6 литра на сто при обикаляне по черноморието. Лично моя разход за 50 000 засечени километра бе 6.7 l/100 km, като на дълъг път из България падаше дори под 6 литра на сто километра, но това пролетта и есента, когато не се ползва климатик. Реално това са около 12 лева на 100 км разход за бензин( по сегашни цени на бензина в моя град). Но трябва да се има предвид, че не са давани излишни 1000 лева за газова уредба + последващите неминуеми настройки и ремонти по тая газова уредба.

А това де спомена за Астрата...все едно не съм чул, че брат ми взе точно такава преди 4 години и бе на 14 години. Газова има, но колата бе карана като служебна дълго време, а газта явно си е казала своето за състоянието на мотора. Вече 4 години не може да накара тая кола да не гори и не може да я изкара от сервиза. Поне веднъж на 2-3 месеца е в сервиза. А я взе за 2700 лева без прехвърлянето и задължителното обслужване. Просто, разходи много за поддръжка, особено с газовата, дето дори днес ми вика, че на дълъг път му гори около 9 л/100. Да не говорим за зимата, дето стига 15 на сто при къси преходи. А на бензин тая кола просто вече отказва да работи нормално заради многото километри, минати само на газ. 

Laguna 1...пулен боклук. Преди време търсех кола за приятелката си и се качих в една такава Лагуна с газова, дето и искаха 5000 лева!!! Абсурдна кола. Само като запалих и се отказах от покупка и то за 5000 лева!

Голф 2...абсолютен таралясник, като някои от моделите нямат серво. Това нещо изобщо не може да се кара в града. Приятелката ми имаше такъв с газова уредба. Пълен ташак. Лоста на скоростите играе хоро, волана без серво и паркираш 5 минути, газовата гаснеше, че и тя нещо не бе настроена, главата ми опира в тавана, а съм висок само 185 сантиметра, вратата се отключваше с чалъм и сумати други глупости. Отдъхнах си, след като се качих пак в моята тогавашна Fiesta. Мерц 124...айде стига, това нещо за нищо не става, да не говорим за поддръжка и ремонти. Един колега си взе такъв миналата година - 75 коня дизел. Още по-голям ташак. Гледам го последните седмици идва с един камион на работа, Мерцедеса в Бокса. Друг колега пак тарикат и пак с такъв 124 комби, автомат, ама преди години, когато и бе пшо-нов като модел. Зимата паркира, че тоя автомат не върви. Да не говорим за поддръжката и ремонта, ако трябва да се смени нещо съвсем дребно.  Аз горе дадох таблици от TuV  за таралясниците на 11 години. Може да превъртиш и да видиш, не да ми говориш приказки от 1001 нощ. 

• Автор
преди 5 часа, bildera_ написа:

Интересно ми е, все пак на каква кола ще се спре младежа.

И аз не знам. Но това е защото не разбирам, но форд фиеста, както казваш изглежда обедително т.е. съвпада с описанието на темата

Вземи си каквато те кефи, защото така или иначе ще се набуташ, хеле за тия пари, поне да ти е кеф, като си изпразваш джобовете за ремонти после. Наливането на пари за ремонти е неизбежно, а кой какво бил казал не е много важно, защото всички говорят всичко. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.