Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с плащане на ток и вода за таванско помещение

Featured Replies

Здравейте,

Извинявам се предварително ако темата ми не е за тука.

Накратко в същина: В моя вход се надига бунт срещу мене и очевидно простата общочовешка логика не ми помага.  Трябва ми документ, който да убеди моите съграждани по вход, че сметките за ток и вода, които аз генерирам на моя /личен/ таван, който е част от моя личен апартамент се плащат единствено от мене, а не се плащат от общите пари за входа.

Подробно: Преди години, вече починал съсед, крадеше ток от общите части като се беше закачил към една крушка в коридора на таванските помещения. Аз бях дете тогава и дългата история накратко - гкедах да не питам защо от там минава кабел и влиза в неговата стая. Беше се случило един месец да се навъртят +40 лв. общ ток. В момента съм си направил моето таванско помещение малка библиотека и вечер до късно правя справки и използвам интернет. /У нас е тясно за всички тези книги/  В момента съседите ходят да ме пресрещат вечер като Гестапо, по 1, по 2-ма да ме питата с тон за бой защо им  крада парите. Въпросът ми е как мога да вразумя тези люде.

Предварително благодаря за отделеното време и внимание

Когато посочих кой е електромера ти, тогава може да претендираш, че не ползваш чуждия ток.

Редактирано от Mlechko (преглед на промените)

Като им покажеш, че при включване на товар на тавана, електромерът на общите части не променя скоростта си на въртене или скоростта на увеличаване на показанието си.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Слагаш в проблемното помещение електромер и водомер и всичко приключва. Не знам за какви драми говориш.

Спри тока на общите части и им покажи че при теб продължава да работи.

10-ет години живеех в апартамент, като таванските помещения и всички мази се плаща тока както и на стълбищното осветление ( ОБЩО плащане). Я си намери електромера, свали предпазителя и виж имаш ли ток и на таванската си библиотека? Твоите съседи си живеят там дълги години и предполагам с основание те спират по стълбищата. Ако се окаже че са прави, си сложи електромер на таванската стая и си готов.

преди 12 часа, Yordan Stefanov написа:

личен/ таван, който е част от моя личен апартамент

Я кажи сега как твоя таван е част от твоя апартамент. Нещо мезонет ли се явява? Я кажи колко етажа има между тях? И откъде минават електрозахранването и водопровода? Санитарно помещение ли имаш в тавана?

преди 12 часа, Yordan Stefanov написа:

сметките за ток и вода

Те пък комшиите много пък си плащат редовно такса вход , стълбище дошли при теб на най-редовния да викат , че крадеш аман от байганьовщина повдига ми се вече и в нашия блок има такива ПРОФЕСОРИ с лопата да го биеш малко му е тъпаци гледат да мине номера . Най-добре една къща поддържай си я сам и съм ти ебал комшиите сами си мерят тока , водата има си хора за такива работи кой го кара да рови там дето не му е работаа .

Като купиш нещо по голямо от тях започват тоя от къде пари , крал е на времето аман от такива идиоти като не е крал на времето ще пада блока му сега калпазани чудят се по цял ден на кой да досаждат . Пускай жалби хич да не ти пука не им обръщай внимание умрял съм за тяхното внимание с прости хора необразовани не искам добър ден да си казвам после започват зад гърба ти да те коментирват долу ей там на седянката след 5 часа .

на 20.07.2017 г. в 23:07, Yordan Stefanov написа:

Здравейте,

Извинявам се предварително ако темата ми не е за тука.

Накратко в същина: В моя вход се надига бунт срещу мене и очевидно простата общочовешка логика не ми помага.  Трябва ми документ, който да убеди моите съграждани по вход, че сметките за ток и вода, които аз генерирам на моя /личен/ таван, който е част от моя личен апартамент се плащат единствено от мене, а не се плащат от общите пари за входа.

Подробно: Преди години, вече починал съсед, крадеше ток от общите части като се беше закачил към една крушка в коридора на таванските помещения. Аз бях дете тогава и дългата история накратко - гкедах да не питам защо от там минава кабел и влиза в неговата стая. Беше се случило един месец да се навъртят +40 лв. общ ток. В момента съм си направил моето таванско помещение малка библиотека и вечер до късно правя справки и използвам интернет. /У нас е тясно за всички тези книги/  В момента съседите ходят да ме пресрещат вечер като Гестапо, по 1, по 2-ма да ме питата с тон за бой защо им  крада парите. Въпросът ми е как мога да вразумя тези люде.

Предварително благодаря за отделеното време и внимание

отивате в мазата или там където са предпазителите и спирате общия ток (стълбище, мази, асансьор) качвате се и гледате има ли ток... после може да направите същото с предпазителя за твоя електормер...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.