Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Excel 2013

Featured Replies

С Ексел 2013 съм и имам проблем, който не мога да оправя от няколко дни. Направил съм таблица с 10 колони и 10 реда. На редовете има различни информация, но ми се налага да подреждам редовете по азбучен ред. Сложих на всички колони една фуния, под която пише Филтър и избирам дадена колона. Натискам да ми се подредят по азбучен ред и се появява този надпис:

Untitled.png.fa3b67b6baa782ca8a70737ca7b0687a.png

Какво означава това и как да направя така, че да ми се подреждат по азбучен ред, в която колона искам?

Явно в това, което си маркирал да се сортира по-азбучен ред има клетка, която не може да бъде подредена. Виж пак какво точно изибраш

преди 2 часа, ozic написа:

Заповядай:

Rogers.xlsx

Първия ред е празен, изтрий го. Данните след заглавната част трябва да започват непосредствено след нея, иначе няма какво да се сортира

Просто селекцията за сортиране трябва да е без празния ред

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Имам друг проблем с програмата. Прикачвам един файл. Където са червените полета искам да събера числата, но когато кликна върху SUM не се събират. Защо се получава така и как да го оправя?

tablica.xlsx

Задай колоните с числата да са форматирани за Numbers. А сега се опитваш да събираш текст.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Пфууу, ти не си човек, ти си бог!

Ааа, не става пак. на нов лист става, но в таблицата на става :(.

преди 1 час, ozic написа:

Пфууу, ти не си човек, ти си бог!

Ааа, не става пак. на нов лист става, но в таблицата на става :(.

Айде, бе - не става :)

преди 8 минути, street racer написа:

Айде, бе - не става :)

Напротив, става. Ето го.

tablica.xlsx

• Автор

Маркирам с мишката червените клетки, натискам горе вдясно AutoSum и не се получава!!!

преди 24 минути, ozic написа:

Маркирам с мишката червените клетки, натискам горе вдясно AutoSum и не се получава!!!

Извинявам се за офф-а, ама има стар лаф:

Въпрос: Какво представлява жената "excel"

Отговор: Ми.... знам, че може да прави много неща, но аз я ползвам за основните 3

преди 14 минути, ozic написа:

Мен ме интересува едно нещо. Ако не можеш да ми помогнеш, не пиши офф-ове.

Дадох ти линк към ТВОЯТА табличка и същата версия! Кое, не става? Оправи си форматирането на клетките!

Сега следващия въпрос ще бъде: Ама кво да правя със следващия запис! И ако наистина ще правиш нещо такова (горива, разход, справки..), погледни MS access - там работата с бази е по изчистена

Редактирано от street racer (преглед на промените)

https://support.office.com/en-us/article/Convert-numbers-stored-as-text-to-numbers-40105f2a-fe79-4477-a171-c5bad0f0a885

Преобразувай текста в клетките в цифри!!!

Виж си форматирането да е целочислено.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, ExaFlop написа:

Виж си форматирането да е целочислено.

Това пък що? Питам сериозно, че от доста време съм основно на LibreOffice.

преди 3 часа, ozic написа:

Имам друг проблем с програмата. Прикачвам един файл. Където са червените полета искам да събера числата, но когато кликна върху SUM не се събират. Защо се получава така и как да го оправя?

tablica.xlsx

Ако си погледнеш съдържанието на тези клетки - маркираш някоя и гредаш горе, на командния ред - ще видиш, че пред числото има апостроф. Този апостроф в таблицата не се показва, но ти бърка работата. Казва на Ексел, че числото е текст, а не стойност.

преди 1 час, ozic написа:

Махнах нулите и се оправи. Благодаря!

Кой нули????

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

ozic, на такива, като теб, просто не трябва да се помага - абосолютно никакъв опит за умствена дейност!

Кажи, какво искаш да стане и срещу 40 лв/час ще ти го направя! (мин плащане за 1 час)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.