Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте!

Обмислям покупка на гейминг конфигурация за около 2300 лева. В цената не включвам монитор и периферия, старо РС нямам. Насочил съм се към Intel CPU и Nvidia GPU, 8GB RAM (стартово, след време ще взема още толкова), 1TB HDD (за начало предпочитам без SDD). Ще се играе една единствена игра - Rainbow Six Siege (искам да я играя на колкото се може по-добри графични настройки), стрийм и basic видео обработка, от време на време ще ползвам MS Office. 

Към това съм се насочил за сега:

http://nikem-bg.net/cart/57969p1r57647p1r55058p1r54561p1r54488p1rf.html (това е без кутия и GPU)

http://www.altech.bg/bg/product/63486/vc-asus-strix-gtx1070-8g-gaming-8gb-gddr5-256bit-pci-e-30 - видеокарта

http://www.vario.bg/corsair-carbide-series-spec-alpha-cc-9011083-ww - кутия

Също така се чудех дали е задължително да взимам охладител за процесора, тъй като има възможност за овърклок. Или на първо време може и без него, тъй като не смятам да се занимавам с овърклок поне в началото.

Редактирано от DVP21 (преглед на промените)

• Отговори 53
  • Прегледи 3,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

В Никем вече я няма вече тази видео карта.

Кутиите като цяло гледам са по 100 лв., та реших, че 50 лв разлика няма са се отрази особено. Просто ме кефи супер много :D

А относно Ryzen - четох по темата и останах с впечатление, че за гейминг i5 7600k е по-добрия избор (което ми е приоритет), а Ryzen-a за всичко останало.

AMD Ryzen 5 1600 3.4GHz AM4
ASROCK A320M PRO4 AM4
16G DDR4 2400 ADATA
Seagate SkyHawk 1TB Surveillance ST1000VX005 64MB
Zalman Case ATX Z1 NEO
PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE
ADATA SSD Ultimate SU800 128GB 3D NAND
ASUS DUAL-GTX1070-O8G

Обща стойност - 2 175.25 лв. с ДДС

Имаш 16GB памет и SSD на цена под максималния си бюджет.

• Автор

Първоначално търся нещо без SSD и с 8GB RAM, както и съм споменал по-горе. Това е с цел да може другите части да са възможно по-добри.

:D Искаш да кажеш, че съм ти предложил по-лоши части от тези в поста ти ли ?!

Прави каквото си си наумил. Явно не търсиш оптимално решение, а одобрение на избора си...

• Автор

Не казвам такова нещо. Не съм запознат особено с тези неща и единственото, по което мога да съдя е цената и това, което съм чел по форумите. Това бе и причината да напиша, че търся възможно най-доброто за тези пари. :)

Ето и от мен ( въпреки ,че в предната тема от раздела конфигурацията е същата)

ASROCK AB350M PRO4 AM4 
AMD Ryzen 5 1600 3.4GHz AM4 
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X 
G.Skill AEGIS DDR4 2x8GB 3000MHz F4-3000C16D-16GISB 
1T SG SATA 6G 7200 64M SED ST1000DM010 

Обща стойност - 1 056.63 лв. с ДДС

+1158 лв. за картата която си избрал въпреки че тази е по-евтина

+ 166 за кутията която ти харесва :) 

бюджета минава с 80 лв. зададения, но ти сам каза че някой лев отгоре не са ти проблем

p.s. Рамта е 16 гб. но е най-изгодната в момента и е на висока честота( Ryzen  предпочита високите честоти)

Ако решиш да намалиш малко цената вземи картата и кутията която са ти препоръчали преди мен.

Редактирано от Kamen Zhelyazkov (преглед на промените)

Абе човека ви казва, че иска 8 GB и вероятно после ще добави още, вие му предлагате 16GB. Казва ви, че не иска SSD, вие му шибате SSD. И за какво му е? SSD  за игри никаква роля не играе, ако се изключат някои игри, разполагащи с десетки и стотици хиляди малки файла, които трябва по време на игра да се зареждат от диска. Но такива игри са доста малко и то главно някакви неизвестни от неизвестни и неуспели разработчици. SSD  единствено може да помогне с няколоко секунди по-бързо зареждане на първоначално ниво или някое в последствие, но това да кажем при 20% от игрите. При останалите почва да се търси мрежа, излизат реклами и накрая времето за зареждане същото. От SSD  никакъв смисъл за игри, още повече за споменатата. А и SSD  винаги може да се добави. 2300  не е голям бюджет за геймърска конфигурация и затова мисля, че пусналия темата е прав за спестените пари. Иначе ако аз трябва да съставя конфигурация за 2300 както трябва, никога няма да стигна до GTX1070, още повече при трая игра. 

• Автор

Благодаря, колега!

Заслужава ли си 60лв повече за 1600х? Защото, ако в Никем пуснат пак 1070-ката която съм харесал за 1000лв, ще останат пари :D

преди 8 минути, DVP21 написа:

Благодаря, колега!

Заслужава ли си 60лв повече за 1600х? Защото, ако в Никем пуснат пак 1070-ката която съм харесал за 1000лв, ще останат пари.

Не си заслужава а и няма охладител.

преди 10 минути, bildera_ написа:

Абе човека ви казва, че иска 8 GB и вероятно после ще добави още, вие му предлагате 16GB. 

Просто много по- изгодно е за 231лв. да вземе 16 GB отколкото за 140-150 лв 8 Gb  и то на по- ниска честота. Иначе автора си решава.

За жалост разбирам, че има недостиг на добри видеокарти в България. Дори тия 1070 са доста ограничени като избор на модел, а и цените доста солени. Иначе за около 650-700 лева вземаш на старо една GTX980Ti, Която е равностойна на GTX1070. 

• Автор
преди 7 минути, Kamen Zhelyazkov написа:

Просто много по- изгодно е за 231лв. да вземе 16 GB отколкото за 140-150 лв 8 Gb  и то на по- ниска честота. Иначе автора си решава.

Ами не очаквах в този бюджет и 1070-ката да влезе и 16 гъби рам.:D Но определено предложения от Вас вариант ми допада, тъй като цената е почти същата, но с 2х повече рам. Затова и писах тук - бях убеден, че това, което съм избрал не е най-оптималното. :)

преди 6 минути, bildera_ написа:

За жалост разбирам, че има недостиг на добри видеокарти в България. Дори тия 1070 са доста ограничени като избор на модел, а и цените доста солени. Иначе за около 650-700 лева вземаш на старо една GTX980Ti, Която е равностойна на GTX1070. 

Дам, следя цените от известно време и явно напоследък има дефицит. И не само на 1070. Следователно цените са високи. А относно закупуването втора ръка - имам разни неприятни случки със закупуването на електроника втора ръка (не конкретно видео карти) и съм леко резервиран към подобни неща. :)

преди 8 минути, Kamen Zhelyazkov написа:

Извинявай, но ако се спре на Интел, ще му е по-изгодно за игрите двуканалния режим, а не честотата, още повече, че и най-смотаната памет на 2133МХз може да се клокне поне до 2600-2700 MHz, което е и търсената честота при Интел. Само дето има едно условие - наличност на двуканален режим.  Съмнява ме при AMD  да е различно, макар че там честотата влияе повече. 

А ако се вземе една GTX980Ti  на старо, ще останат пари и за истински процесор, както и за добър охладител.  Сега...да се взема скапана 1070, дето не може да се клоква заради скапаното охлаждане и то за сметка на още 8 GB RAM...Никога не бих направил подобна грешка или по-точно бих си добавил още малко пари за 2x8 GB RAM. 

преди 12 минути, bildera_ написа:

Извинявай, но ако се спре на Интел, ще му е по-изгодно за игрите двуканалния режим, а не честотата, още повече, че и най-смотаната памет на 2133МХз може да се клокне поне до 2600-2700 MHz, което е и търсената честота при Интел. Само дето има едно условие - наличност на двуканален режим.  Съмнява ме при AMD  да е различно, макар че там честотата влияе повече. 

:)  Май не си погледнал паметта която му сложих. G.Skill AEGIS DDR4 2x8GB 3000MHz F4-3000C16D-16GISB

преди 21 минути, DVP21 написа:

Дам, следя цените от известно време и явно напоследък има дефицит. И не само на 1070. Следователно цените са високи. А относно закупуването втора ръка - имам разни неприятни случки със закупуването на електроника втора ръка (не конкретно видео карти) и съм леко резервиран към подобни неща. :)

За втора ръка е така. Аз съм вземал втора ръка някои неща (процесори)  и съм останал предоволен. Примерно преди години взех един P4  за 10 лева с доставката, а след това за 40 лева с доставката един Celeron G1620. И от двете покупки останах много доволен. А и аз съм продавал на старо много неща - процесори, дъна, видеокарти, РАМ...но никога не съм лъгал хората, а и винаги съм давал на минималните цени. Въпросът е на какво ще попаднеш. Примерно на един продадох дъно LGA775  с процесора E6750  и 4х1 GB RAM  за 150 лева. Това преди няколко години. Ами той човека щеше да си избие парите, само ако продадеше RAM  паметта, дето вървеше по 20 лева, да не говорим за дъно и процесор, дето вървяха доста над 50 лева. Ама не съм лъгал никого при продажба. 

преди 13 минути, Kamen Zhelyazkov написа:

:)  Май не си погледнал паметта която му сложих. G.Skill AEGIS DDR4 2x8GB 3000MHz F4-3000C16D-16GISB

Погледнах я, но това са пак 100 лева отгоре.Даже 120.  А ако това е Интел, напълно безсмислена покупка. Като честота имам предвид. Освен това виж волтажа - 1.35 волта. Нещо напълно безсмислено при положение, че стандартното напрежение е 1.2 волта! Аз например съм с A-DATA [email protected]МHz  без гребенчета, работеща на 1.25 волта при CL35! Ти му продаваш CL38  на 1,35 волта и безсмислените 3000 МHz  за интел. Разбира се, сложил си АМД и ето ти едно перо отгоре, дето АМД феновете не виждат. То и навремето не виждаха, че картите им горят ток до небесата, както и процесорите. Днес не е така,, ама ейговна преразхода - трябва РАМ на висока честота. Вземаш Интел и РАМ на 2133  и си свиркаш.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

За мен е по- безмислено да наринеш над 2 бона в платформа на 5 години.....но това е друг въпрос......има фенове и на Интел и на АМД ....или нова АМД платформа или стара Интел-всеки сам решава за какво да си похарчи парите.

По-лошото е,че за последната една седмица има сума ти теми за конфигурации ( от 800 до 3000лв)  и вместо да се погледнат какво се предлага в тях се пускат нови теми,където частите и споровете са еднакви.За седмица или две нито цените ще се променят драстично нито пък ще излезе нещо по-изгодно.

Редактирано от Kamen Zhelyazkov (преглед на промените)

преди 9 минути, baikolio95 написа:

Вместо хиляда поста с житиета и битиета, щеше да е по-добре да предложиш конфигурация, която пък ние да обсъждаме и критикуваме...

Ами във форума има хора, наричащи себе си "рецензенти" ;) Приеми, че трябва да има и такива. Иначе набутваш човека волю или неволю с нещо. Нали за това е форума - да се обсъдят добре нещата преди покупка. А ти ако толкова държиш на моя конфигурация, защо не обясни на човека предимствата на твоята?

преди 10 минути, bildera_ написа:

Ами във форума има хора, наричащи себе си "рецензенти" ;) Приеми, че трябва да има и такива. Иначе набутваш човека волю или неволю с нещо. Нали за това е форума - да се обсъдят добре нещата преди покупка. А ти ако толкова държиш на моя конфигурация, защо не обясни на човека предимствата на твоята?

Явно си избрал лесната и изгодна позиция на критик /не рецензент/, вместо да рискуваш да бъдеш критикуван.

Не съм на заплата тук, нито пък работя в Никем, за да имам някаква изгода или да печеля от предложенията си. За разлика от тебе, аз не желая да изтъквам какво работя, какво съм завършил, или каква конфигурация имам, или колко К звездички съм събрал. Това не те прави никакъв "рецензент", а просто местния дървен философ, чиито впечатления от хардуер са единствено от собствената конфигурация ...

преди 55 минути, baikolio95 написа:

Явно си избрал лесната и изгодна позиция на критик /не рецензент/, вместо да рискуваш да бъдеш критикуван.

Не съм на заплата тук, нито пък работя в Никем, за да имам някаква изгода или да печеля от предложенията си. За разлика от тебе, аз не желая да изтъквам какво работя, какво съм завършил, или каква конфигурация имам, или колко К звездички съм събрал. Това не те прави никакъв "рецензент", а просто местния дървен философ, чиито впечатления от хардуер са единствено от собствената конфигурация ...

Пошегувах се, споко. Все пак е добре да се чуе мнението и на човек, дето средно има по 60-80 часа игра в STEAM,  а не само на дървени философи, дето пуснали игричка с една конфигурация и си съставили мнение за целия геймърски свят. Нали все пак говорим за игри. Ако е за друго - тестове на Метро, забрави, не съм от тях, макар че и там сте си доста слаби като заключения. 

От къде ще се купува? Ще се купува ли наистина? Или си мечтаеш за такава конфигурация и ще я купиш с парите от стрийма дето мислиш че ще изкараш?

• Автор

От сайтовете, които съм дал в #1 пост. А видео картата може и от Никем, ако отново я пуснат. 

Не знам защо тръгваш с тези заядливи коментари - никъде не съм казал, че ще изкарам пари от стриймове или нещо подобно, всичко е just4fun. :)

Тръгва с тези заядливи коментари защото 80% та и повече от темите, които се пускат всеки ден за конфигурация са фалшиви - пита се, отговаря се и нищо не се купува.

Ето и две предложения от мен:

1. Intel платформа с Nvidia видеокарта, без SSD и 8 GB RAM в двуканален режим на 2400Mhz честота.

ASROCK B250M PRO4 LGA1151 
Intel Core I7-7700 3.6GHz 8MB LGA1151 box 
4G DDR4 2400 ADATA 
1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 
FD DEFINE S BLACK 

Обща стойност - 1 300.15 лв. с ДДС количка + видеокарта MSI 1070 Armor 8GB

2. АMD платформа, останалите части са същите.

ASROCK AB350M PRO4 AM4 
AMD Ryzen 7 1700 8 Core 3.0GHz 16MB Cache AM4 
4G DDR4 2400 ADATA 
1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 
FD DEFINE S BLACK 

Обща стойност - 1 330.61 лв. с ДДС количка + MSI 1070 Armor 8GB

Реално аз бих предпочел Райзен платформата, но това е въпрос на личен избор. Конфигурация с възможност за клок не бих избрал, а пък и бюджета не го позволява.

Edit: Забравих да кажа, че и от двете места доставката е безплатна.

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за предложенията! Добре изглеждат!

А има ли някаква съществена разлика примерно между модела 1070-ка, който Вие сте избрали и този на Asus Strix, защото разликата в цената не е малка?

PS: RAM-a, който сте избрали, е само 4 гъби. :)

Ще изчакам още ден-два за мнения и ще поръчам някоя от предложените тук конфигурации.

И още нещо, което е малко встрани от темата - тъй като никога не съм сглобявал РС досега и имам желание това да си го сглобя сам, има ли нещо специфично, което ще ми трябва за целта?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.