Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Модела на Азис е с задна планка и три перки но и цената е по-висока.

Алтернативата е това - http://nikem-bg.net/computer-components/GB-GTX1070-GV-N1070G1-GAMING-8GD/description.html

11 лв. по-евтина и предполагам ще се отрази още някой лев в отстъпката като се поръча от Никем.

п.с. Като гледам препоръчителните изисквания (не минималните) на единствената игра която ще играеш тая видеокарта е изхвърляне.

Това между другото се отнася и за процесора. Нещо такова ще свърши идеална работа - http://nikem-bg.net/cart/57356p1r57905p1r57332p1r57577p1r57992p1r57127p1r57864p1rf.html

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Отговори 53
  • Прегледи 3,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, DVP21 написа:

И още нещо, което е малко встрани от темата - тъй като никога не съм сглобявал РС досега и имам желание това да си го сглобя сам, има ли нещо специфично, което ще ми трябва за целта?

По принцип, докато чакаш, изгледай някой друг клип как се сглобява. И второ. Като избереш дъното, изтегли ръководството му от сайта на производителя и се опитай да се запознаеш с всички негови опции. Иначе специфичното е...да направиш всичко както се прави. Кабелчетата се вързват по схемите, които са показани в ръководството. Охладителя би трябвало да има собствена термопаста ако е стоковия, а ако не е, би трябвало да ти пратят и тубичка с термопаста. Изгледай разни клипчета как и колко термопаста се слага, та да не прецакаш нещата. По принцип, опасността е да се сложи повече термопаста, а не по-малко, защото на човек му се струва, че термопастата е малко, но след като я натисне охладителя, тя се разстила много настрани. Но изгледай разни клипчета. Има по принцип 3 начина за нанасяне на термопаста, че и 4. Не мога да кажа кой е най-добър, но е важно, да няма въздушни мехури между процесора и охладителя. Другото специфично е, да видиш как се прокарват кабелите през кутията. Не да ги разхвърляш като паяжина. Хард диска е добре да го поставиш най-ниско, защото и там е най-студен въздуха. Добре е кутията да има поне един вкарващ и един изкарващ вентилатор отзад, а захранването да е с долен монтаж, за да засмуква въздух независимо от въздуха в кутията. Така и ще грее по-малко и ще влияе по-малко на видеокартата, която се пада над него. Видеокартта винаги се монтира в най-горния PCI-E  слот. РАМ паметта ако е с две плочки, се монтира в близкия слот до процесора, но не задължително. Ако са две памети, се гледа кои два слота осигуряват двуканален режим. Имаше дъна, дето паметите трябва да се монтират една до друга, но обикновено се монтират през слот. Хард диска гледаш да го свържеш в SATA 0  порт за да не стават грешки. Но ако вземеш SSD,  ще трябва него да поставиш на тоя SATA 0  порт. Windows  задължително десятка за новите дъна. При инсталирането на 7 има опасност от проблеми при самото инсталиране. Това ще означава нови питания тук. 

Но изгледай разни клипове преди да си получил частите, защото ако имаш въпроси, да си ги зададеш предварително. 

ПП: А, да, трябва ти кръстата отверка и магнит, за да ти залепват болтчетата и да не се губят някъде из кутията. Ако имаш проблеми с развиване  на болт, най-лесно е да ползваш парче шкурка, с което да хванеш отверката. Развива се рязко и с натиск, за да се избегне заоблянето на болтчетата. Това при развиване, макар че при теб ще трябва да завиваш. Все пак да го знаеш, а не постепенно да се мъчиш да развиеш някое болтче, да го заоблиш и да се чудиш какво да правиш. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 11 часа, DVP21 написа:

Благодаря за предложенията! Добре изглеждат!

А има ли някаква съществена разлика примерно между модела 1070-ка, който Вие сте избрали и този на Asus Strix, защото разликата в цената не е малка?

PS: RAM-a, който сте избрали, е само 4 гъби. :)

Ще изчакам още ден-два за мнения и ще поръчам някоя от предложените тук конфигурации.

И още нещо, което е малко встрани от темата - тъй като никога не съм сглобявал РС досега и имам желание това да си го сглобя сам, има ли нещо специфично, което ще ми трябва за целта?

Да има разлика... В цената. Тея разлики обикновения потребил ще ги усети, ама през крив макарон. РАМ-та която съм сложил е 4GB, но погледни количката - 2 плочки добавени. За сглобяването - Кико добре те е ориентирал, аз лично предпочитам на процесора термопастата да се сложи като просто "капнеш" :D  Иначе за останалото - следваш опътването за кабелите (кое-къде), иначе може да изгледаш 1-2 видеа в интернет за въпросната Define S кутия, 100% има доста видеа как да се подредят кабелите в нея, все пак не е някоя куча марка кутия.

П.П Кико, това с изтърканите болтчета може да се "оправи" като се използва ластик (тези силиконовите), като ластика се слага в болтчето и с отгоре с отвертката навиваш/развиваш.

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

преди 21 часа, bildera_ написа:

А ако се вземе една GTX980Ti  на старо, ще останат пари и за истински процесор, както и за добър охладител.  Сега...да се взема скапана 1070, дето не може да се клоква заради скапаното охлаждане и то за сметка на още 8 GB RAM...Никога не бих направил подобна грешка или по-точно бих си добавил още малко пари за 2x8 GB RAM. 

Само с тоя цитат колега не мога да се съглася  с теб.  Най-скапаната (като не броя референтните) 1070-ки е по добрия избор от коя да е 2-ра ръка 980ти. Първо 980-ти е далеч по голяма ламя , по-топла карта е , с по-малко врам и в повечето случаи на сток изостава с 5+ % и на горе спрямо 1070 от същия клас. Отделно кому е нужен клок на 1070 , ако резолюцията на която се играе е 1080p ?  Да не говорим , че с по-ниската си консумация 1070 позволява доста приличен овърклок (от към температури) дори и в по ниските класове. Имал съм 2 броя 1070-ки , единя gigabyte windforce OC, 2-рия asus dual OC. Ами клоквал съм ги и двете и мога да потвърдя ,че до умерен клок охладителите им се справят без проблем.

едит: Относно автора на темата , ако трябва да избираш между 1070 за 1000лв и 1060 за 750лв., аз бих се спрял без да се замислям на вариант 1. Варианти винаги има. Погледни и тук , от време на време пускат отделни бройки в наличност . А за гаранцията не бива да имаш притеснения.

Редактирано от pepy86 (преглед на промените)

Ако не се бърза с конфигурацията след месец цените и количествата на видео карти ще са по-добри заради промените при биткойна :whist:

преди 3 часа, pepy86 написа:

Само с тоя цитат колега не мога да се съглася  с теб.  Най-скапаната (като не броя референтните) 1070-ки е по добрия избор от коя да е 2-ра ръка 980ти. Първо 980-ти е далеч по голяма ламя , по-топла карта е , с по-малко врам и в повечето случаи на сток изостава с 5+ % и на горе спрямо 1070 от същия клас. Отделно кому е нужен клок на 1070 , ако резолюцията на която се играе е 1080p ?  Да не говорим , че с по-ниската си консумация 1070 позволява доста приличен овърклок (от към температури) дори и в по ниските класове. Имал съм 2 броя 1070-ки , единя gigabyte windforce OC, 2-рия asus dual OC. Ами клоквал съм ги и двете и мога да потвърдя ,че до умерен клок охладителите им се справят без проблем.

A засичал  ли си, дали клока, дето ти го дава като цифрички, дава и същия процент кадри? Защото точно там е проблема на тия карти - уж имат клок, но реално няма толкова голямо покачване на fps. При Maxwell  не е така и всичко си е 1:1 почти, ако се засича турбочестотата. И затова казах, че им трябва и охлаждане, за да задържат високи честоти. Не само на хартия да показва голяма честота, а като натовариш при игра, честотата да пада много. Защото тая голяма честота при положение, че картата не е натоварена толкова, не е от никакво значение. От значение е, когато картата се натовари максимално, да държи и високите си честоти. А това с калпаво охлаждане няма как да стане. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Не виждам какво значение има това дали на  Maxwell  ще му вдигнеш ядрото и паметта с по 100хц или на мойто старото 1070 ще му дам 150мхц на ядрото + 500 да кажем на паметта.  И в двата случая  получаваме 5-10% повече перформънс и на двете карти спрямо стока и до там. Ако за теб е успокоение това ,че си пипал по-малко честотата , за мен не виждам никакъв плюс.  Така или иначе и двете карти ще се клокнат според това до колко им позволява самия охладител. (за силиконовата лотария няма нужда да споменаваме). При определена честота/температура ще си тротват и честотата няма как да не пада. И точно тук е плюса на 1070-ката , защото ти трябва да имаш по висок клас охлаждане на твоето 980ти , за да достигнеш резултата на една бюджетна 1070 като Windforce oc  да речем. И този резултат ще е за сметка на по-висока консумация с едно близо 70-100вата отгоре . За градусите също съм убеден ,че ще са повече. 

Доста тестове съм си поиграл да им направя на въпросните карти.  Не отричам плюса на по-високия клас охлаждане. Напротив, препоръчвам го! Но лично за мен карта с по-голяма консумация , по-малко врам (с 2Гб) и по-топла на сток настройки не е моя избор,а какво ще реши автора на темата си е негова работа. Аз акъл не искам да му давам.  Виж ,ако става не въпрос да се избира между 980ти с с остатъчна  гаранция (поне 1,5 год. и на горе) или коя да е 1060-ка , ще избера 1-вия вариант, но в тоя случай мнението ми е коренно различно на твоето.   

Редактирано от pepy86 (преглед на промените)

преди 19 часа, DVP21 написа:

Щом НИКОГА не си сглобявал конфигурация - не се и опитвай, освен ако на всяка цена си решил да рискуваш.

Има доста подводни камъни, особено при монтирането на интелските процесори и охладителите им. Не е достатъчно да можеш да завиваш и развиваш болтчета, но ако имаш стара конфигурация, можеш да потренираш на нея пълно разглобяване и сглобяване, до стартиране на Windows.

Ако си нервак и се потиш, също се откажи от "експеримента", защото ще е за твоя сметка...

преди 10 часа, baikolio95 написа:

Щом НИКОГА не си сглобявал конфигурация - не се и опитвай, освен ако на всяка цена си решил да рискуваш.

Има доста подводни камъни, особено при монтирането на интелските процесори и охладителите им. Не е достатъчно да можеш да завиваш и развиваш болтчета, но ако имаш стара конфигурация, можеш да потренираш на нея пълно разглобяване и сглобяване, до стартиране на Windows.

Ако си нервак и се потиш, също се откажи от "експеримента", защото ще е за твоя сметка...

И к'во ? Цял живот да си стой неук... Стига с тея глупости.

Мен ми е чудно какви са тези подводни камъни (не се заяждам, да не се объркаш). Това с процеосра - глупост, освен ако пича не е аутист няма как да обърка, единствено термопастата е проблема, да не "предозира" с нея, ама затова си има и клипове в интернет, в които се показва г/д колко да се сложи, и по-малко да сложи няма да е фатално.

преди 6 минути, kyoshinn написа:

И к'во ? Цял живот да си стой неук... Стига с тея глупости.

Мен ми е чудно какви са тези подводни камъни (не се заяждам, да не се объркаш). Това с процеосра - глупост, освен ако пича не е аутист няма как да обърка, единствено термопастата е проблема, да не "предозира" с нея, ама затова си има и клипове в интернет, в които се показва г/д колко да се сложи, и по-малко да сложи няма да е фатално.

Хайде да не са глупости!

Няма нужда да е аутист, за да изкриви пин от сокета при махане на защитното капаче, или при изтърване на процесора върху пиновете, или дори отвертка. Виждал съм стотици охладители, на които законтрящите щифтове не са влезли докрай и не са легнали правилно към дъното. Да не говорим, че има възможност за включване на PCI-E конектора от захранването в буксата на захранването на процесора, а там плюс и минус са на различни позиции.

Новата конфигурация не е учебно пособие, особено когато с пот на челото си отделял от хляба и си търпял лишения, да спестиш нужната сума. За мен е безотговорно да се насърчава някой, без да се посочват и възможните проблеми.

Хайде да не са глупости!

Няма нужда да е аутист, за да изкриви пин от сокета при махане на защитното капаче, или при изтърване на процесора върху пиновете, или дори отвертка. Виждал съм стотици охладители, на които законтрящите щифтове не са влезли докрай и не са легнали правилно към дъното. Да не говорим, че има възможност за включване на PCI-E конектора от захранването в буксата на захранването на процесора, а там плюс и минус са на различни позиции.

Новата конфигурация не е учебно пособие, особено когато с пот на челото си отделял от хляба и си търпял лишения, да спестиш нужната сума. За мен е безотговорно да се насърчава някой, без да се посочват и възможните проблеми.

Хайде бе ще изкриви, човека ще е дал над 2 бона и ще тръгне със сила да изкривява :D:D Изтърване на процесора ? Е вече наистина трябва да си хем тъп, хем сакат, че да го направиш. Нали си има опътване кое-къде да се включи, а и бас давам, че и на дъното пише кое за какво е. Забога аз преди 3 или 4 години успях да сглобя САМ компютър, дето съм бил на 13-14 години, та какво казах, ако не си пълен идиот или имаш 2 леви ръце няма какво да объркаш. И винаги преди първия старт може пак да провериш дали всичко е ОК. Но все пак и ти си прав от друга страна, ако автора мисли, че няма да се справи и не иска да си преебе нещата - да отиде в сервиз, 10 лева ще му вземат, така и така с конфигурациите, които съм дал по-горе остават към 50-тина лева (май) и доставките са безплатни.

Вземи си оправи тона! Не съм ти някой 16-18 годишен келеш насреща!

Това което пиша са факти, а не теория. На чужд гръб лесно се експериментира...

• Автор
преди 22 часа, Roujin Z написа:

Като гледам препоръчителните изисквания (не минималните) на единствената игра която ще играеш тая видеокарта е изхвърляне.

Наясно съм с факта, че и с РС до 1500 лв на тази игра ще играя с 80-100 кадъра и то на прилични настройки, но в случая "гоня" кадри (поне 120+) на колкото се може по-високи настройки. Причината: четох че колкото повече кадри има в играта и следователно толкова по-бързо се опреснява картината, забавянето в картината е по-малко. Не съм убеден дали това ще повлияе по време на игра, но все пак ми се стори важно, при положение, че се целя към постижения на турнири на тази игра.

преди 3 часа, Бенц Фен написа:

Ако не се бърза с конфигурацията след месец цените и количествата на видео карти ще са по-добри заради промените при биткойна :whist:

Мерак ми е да си взема РС-то възможно най-скоро, но въпреки това не е наложително и месец не е огромен проблем. 

Относно това за сглобяването - прави сте, че нова конфигурация не е най-подохоящото нещо, на което да се експериментира, но все си мисля, че ще се справя. Има си видеа, инструкции към самите компонентите и т.н. Кабелите може би са по-големия проблем, но ако се действа последователно и се вкара малко мисъл и това ще е наред. За всичко си има първи път. : ) 

От това, което гледах на видеа, останах с впечатление, че процесора се вади от кутията и директно на дънната платка (може и да пропускам нещо). Ако е само това, ще трябва да си голям "талант", за да го изпуснеш. :D

Редактирано от DVP21 (преглед на промените)

преди 10 часа, DVP21 написа:

От това, което гледах на видеа, останах с впечатление, че процесора се вади от кутията и директно на дънната платка (може и да пропускам нещо). Ако е само това, ще трябва да си голям "талант", за да го изпуснеш. :D

Тея дет са изпускали процесора, са дишали лепило... Иначе е само това, гледай обаче как го поставяш (виж там си има едни ориентировачни, мисля че бепе едно триъгълниче в крайчето), иначе просто го хващаш с 2-та пръска леко и го пускаш на сокета в дънната платка без да натискаш, просто пускаш.

преди 11 часа, baikolio95 написа:

Вземи си оправи тона! Не съм ти някой 16-18 годишен келеш насреща!

Стегни се, не съм ти казал нищо обидно, че да палиш като малка пикла в цикъл.

преди 40 минути, kyoshinn написа:

Стегни се, не съм ти казал нищо обидно, че да палиш като малка пикла в цикъл.

Този начин на говорене си го остави за пъпчивите си френдове.

Този начин на говорене си го остави за пъпчивите си френдове.

Добре бе човек, кажи с кое съм те обидил ? Ако имаш някакъв проблем с мен, казвай. А твойте приятели щот нямат пъпки :P 

Между другото PCIе не влиза в захранването на процесора,освен ако не го дялкаш с теслата и го набиеш с чук. Въпреки че има капацитети всякакви. Виждал съм молекс вкаран в панела с джъмперите на харддиск(преди доста години хардовете имаха такива неща),и точно след тунинг с нож...

преди 8 часа, kyoshinn написа:

Хайде бе ще изкриви, човека ще е дал над 2 бона и ще тръгне със сила да изкривява :D:D Изтърване на процесора ? Е вече наистина трябва да си хем тъп, хем сакат, че да го направиш. Нали си има опътване кое-къде да се включи, а и бас давам, че и на дъното пише кое за какво е. Забога аз преди 3 или 4 години успях да сглобя САМ компютър, дето съм бил на 13-14 години, та какво казах, ако не си пълен идиот или имаш 2 леви ръце няма какво да объркаш. И винаги преди първия старт може пак да провериш дали всичко е ОК. Но все пак и ти си прав от друга страна, ако автора мисли, че няма да се справи и не иска да си преебе нещата - да отиде в сервиз, 10 лева ще му вземат, така и така с конфигурациите, които съм дал по-горе остават към 50-тина лева (май) и доставките са безплатни.

ВИНАГИ има какво да се обърка и повреди. Това, че си се справил с един компютър, без да го прецакаш, не значи, че няма такава опасност. Направи го същото  100 пъти и виж колко грешки ще направиш. Всеки греши от време на време. Достатъчно е да се разсееш нещо и да ти се отплесне ръката, докато завиваш дъното и отверката да задере по него. Точно когато си мислиш, че си много можещ и всичко е елементарно, точно тогава е много вероятно да объркаш нещо.

Вярно, че повечето компоненти са достатъчно здрави и вероятноста да ги прецакаш фатално е малка, но нека не се изхвърляме, че всеки ще се справи от раз.

преди 9 часа, Tommygun написа:

Между другото PCIе не влиза в захранването на процесора,освен ако не го дялкаш с теслата и го набиеш с чук. Въпреки че има капацитети всякакви.

Щекера със скосените ъгли влиза безпроблемно в квадратния такъв. За да казвам нещо, значи съм го видял лично с очите си. В другия форум имаше един , който си беше опукал дъното по този начин.

597da47b4d56e_cpugpu.png.fc195a627f375a83f3b9220d7989c2a0.png

преди 3 часа, baikolio95 написа:

Щекера със скосените ъгли влиза безпроблемно в квадратния такъв. За да казвам нещо, значи съм го видял лично с очите си. В другия форум имаше един , който си беше опукал дъното по този начин.

597da47b4d56e_cpugpu.png.fc195a627f375a83f3b9220d7989c2a0.png

Tеория и практика. По принцип и аз съм човек, който не обича да говори неща, за които не е сигурен.Миналата година на единия билд ,който показвах тук по темите му поръчах слийвнати кабели и бяха объркали точно PCIe и CPU power и въпреки че се опитах не успях да ги ползвам. Въпреки това извадих сега чаркове и пробвах пак, защото не се сещам вече кой беше грешния и кой правилния. На снимката се вижда защо не влиза, двата оградени пина не пасват. Този на PCIe е квадратен на процесора заоблен. Това е ако ги сложиш както трябва, наобратно съвсем пък не влизат.

uOF54lHUgamfDONcXFIbC1A8MZ5TKKh88z-C_OxH

Сигурен съм за захранване Corsair и be Quite Dark Power и Straight Power. Aко някое куча марка захранване влизат вече не знам. И както казах не намесвам дялане с тесли,ножове, изпилване и прочие.;)

Няма и да паснат, защото си хванал 8-пинов PCI-E. 6-пинов PCI-E влиза идеално в дясната страна на буксата на дъното и най-големия проблем е, че са разменени плюсовете и минусите на двете букси.

Мен пък ми е чудно колко тъп трябва да е човек, че да направи подобно нещо... Сега се сещам за племеницата ми, на която купихме някаква играчка (като кофа, която отгоре има капак и в него за изрязани различни форми - квадрат, триъгълник, кръг и т.н.) и има фигури, които трябва да ги напасне (кръг - кръг, квадрат - квадрат), че да ги пъхне, та тя е на почти 2 годинки и успява да го направи... Боже... После що България е на това дередже :D Ето ви го един от факторите.

Е на човек,който хване 6 пинов кабел и просто ей така си го вкара в букса за 8 пина без да се замисли, така или иначе не може да се помогне.

Между другото аз също съм си сглабял сам първия компютър само с книжката на дъното. Тогава нямаше така масово клипчета и уроци и се справих. Ок, дъното ми беше Асус и всичко си беше надписано за разлика от дъната на Асрок по онова време. Голямо шоу беше с Асрока на един приятел на вървящ компютър да целиш кое е за пускане,ресет,хардиска и т.н.Не казвам ,че всеки трябва да опитва или ще се справи обезателно, просто с малко внимание не е чааак такава философия да се сглоби един компютър.

Викам да сорем обаче с офтопика...

преди 10 часа, Tommygun написа:

Е на човек,който хване 6 пинов кабел и просто ей така си го вкара в букса за 8 пина без да се замисли, така или иначе не може да се помогне.

Между другото аз също съм си сглабял сам първия компютър само с книжката на дъното. Тогава нямаше така масово клипчета и уроци и се справих. Ок, дъното ми беше Асус и всичко си беше надписано за разлика от дъната на Асрок по онова време. Голямо шоу беше с Асрока на един приятел на вървящ компютър да целиш кое е за пускане,ресет,хардиска и т.н.Не казвам ,че всеки трябва да опитва или ще се справи обезателно, просто с малко внимание не е чааак такава философия да се сглоби един компютър.

Викам да сорем обаче с офтопика...

Оти па ке спираме ?... Така и така усрахме темата на човека (както всеки път), поне да си довършим, макар че конфигурациите са дадени, вече какво ще избере той е негов проблем (ако избере нещо). 

П.П. На мен винаги са ми били трудни кабеляците, не че съм пипал много, ама винаги се лутам като ненормален, особено е тея старт, рестарт, спийкър и още други глупости. А да, да попитам как да изкарам 24 пиновия кабел от дъното :D Компютъра е на 8 години и тръгнах да го разглобявам, че да го почистя малко от малко (не че се ползва много), ама като тръгнах да вадя 24 пиновия кабел и до там, не знам какво се е омазало, ама ако бях напънал още малко щях да си разделя дънната платка на 2 :D 

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.