Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SFTGC или JRT

Featured Replies

Здравейте,
SFTG   JRT
Стана ми интересно - мнения на членовете на HJT - имат ли наблюдение върху двата инструмента. При мен JRT връща много грешни позитиви. А в мрежата не намерих никъде сравнителен анализ на двата инструмента.

За първи път чувам за SFTGC...гледам има нещо само на френски..без преводи...

• Автор

@simtech,  а аз да съм написал нещо различно - аз знам какво прави. Въпросът беше към тия, които трепят гадинките дали са ползвали(или чели по техните канали) - сравнително инфо.
А търсачките и езика на заявките смятам, че съм способен да ползвам!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 21 часа, ExaFlop написа:

SFTG 

Здравей....тази програма за мен е непозната.....дори не съм я срещал в списъка с инструментариум ..няма я и в закритите раздели "Malware Fixes & Tools Discussion"

А за Junkware Removal Tool....нямам какво да коментирам тук всичко е написано:

Malwarebytes Junkware Removal Tool Support

Програмата започна като независим проект през 2015 г.На по късен етап е  поета от Malwarebytes. В момента все още е инструмент, но се предвижда да се интегрира  функционалността му  в Mbam, които е вероятно да доведе до премахване на JRT като самостоятелен инструмент. Авторът и е регистриран в нашия форум по покана на екипа ни..!

https://www.kaldata.com/forums/profile/330990-thisisu/

• Автор

@icotonev, 10х за отговора. При тестове на SFTG останах с впечатление, че инструментът доста "дълбоко" сканира и чисти. И той си има треските - на една машина след почистване десктопът беше "изчезнал". Поправимо...
А JRT чисти грешно отчетени като опасни програми.
Идвата инструмента нямат възможност за избор какво да се чисти.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Да..има такова нещо ...аз затова ако сте забелязали в мои случаи ..препоръчвам Junkware Removal Tool  само в комбинация след AdwCleaner ..обикновенно за допочистване на евентуални остатъци..! :)

За мен също е непознат този(SFTG) софтуер.

преди 4 часа, ExaFlop написа:

А JRT чисти грешно отчетени като опасни програми.

Например? Ако си сигурен в това, може да се докладва.

• Автор

Ще я следя дали ще има развитие или ще угасне.

Всъщност SFTGC е повече алтернатива на TFC.exe от OldTimer, отколкото алтернатива на JRT (дори и последната също да почиства папките с временно съдържание). Иначе JRT вече е включена до голяма степен и в новата AdwCleaner 7 и скоро и в MBAM. Иначе да, често дава фалшиви тревоги, но тук по-скоро говорим за начин по който се третират специфични програми и се прилага съответната политика спрямо тях. За някои са безвредни програми, за други ненужни оптимизатори, трети пък се вписват в списъка на съмнителните действия, които са характерни за дадени adware програми и затова са включени за премахване, но наистина е кофти, че няма опция затова, какво да бъде премахнато. Затова преди да се използва специално JRT е добре да се създаде точка на възстановяване (той така или иначе прави такава), както и прави копие на регистрите, (което също може да се възстанови при нужда макар че System Restore връща и регистрите - от папката C:\Windows\ERUNT\JRT като се стартира файла ERDNT.exe)

Иначе тя е почти угаснала...издават се нови версии, но не толкова често, колкото преди да бъде закупена от MBAM, та малко късно ще започваш да я следиш. :)

Иначе списък с френските инструменти ще намериш тук:

https://www.nicolascoolman.com/forum/par-ordre-alphabetique-t6926.html

• Автор

Аз май точно от списъка на Колман налетях на нея. :) 
10х за отговора, @B-boy/StyLe/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.